Günaydın kızlar, bugün tam 33 haftalık olduk ancak dün tüm süreç boyunca yaşadığım en korku dolu gündü.
Neredeyse gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonu yaşıyordum ama son iki haftadır idrarda yanma kaşıntı gibi şikayetlerim iyice arttı. Gebe kalana değin neredeyse hiç böyle bir problem yaşamadığım için ağrı da yangı hissi de beni çok rahatsız ediyordu. Tahlillerden sonra önce tek dozluk bir antibiyotik, sonrasında ise 10 tabletlik bir antibiyotik kullandım. Yaklaşık 2 gün önce antibiyotiklerim bitti ama özellikle kaşınma ve yanma şikayetlerim büyük ölçüde bitmedi. Dün iş yerinde kaşınan yerleri peçete ile kaşıyınca kan ile karşılaştım. Aklım çıktı ne olduğunu da anlamadım. Bir tersanede çalışıyorum, neredeyse ofisteki tek kadın olarak. O sebeple ne söylediğimi de hatırlamadan panikle önüme gelen ilk kişiye durumu söyledim, eşim de yakın bir hastanede çalışıyordu gelip hemen aldı.
Önce Nst çekildi, sonra vajinal muayene yapacağım dedi. Ben de kastınının vajinal ultrason ile pelvik uzunluğa bakmak olduğunu düşündüm. Çatala geçtiğimde kanattığım yerin yüzeysel olduğunu söyledi. Fakat şimdi adının spekulum olduğunu öğrendiğim bir aletle önce vajinayı açıp sonra da içime doğru batikon uygulandı. Kendi hekimim yıllık izindeydi, nöbetçi hekimin tavırlarını ise konuşmuyorum dahi, işlem çok ağrılı olduğu için titreyip kendimi çekmeye çalışınca acil doğuma gideceğim seni böyle bırakırım dedi. Masadan inerken hala titriyordum. Belki benim acı eşiğimle ilgilidir ancak çok ağrılı oldu. Sonrasında ise vajinal ultrason ile baktı, o işlemi hiç hissetmedim dahi. Muayene sonunda bebek iyi hareketleri iyi, rahim ağzı uzunluğunda da kısalma yok dedi ve bana fitil verdi.
Ancak şu an neredeyse çiş yapmaya ağlayarak gidiyor ve titremelerimi durduramıyorum. Özellikle o kaşıyarak yara olan yerime idrar ya da su dediğinde çok ama çok canım yanıyor. Fitili dün almamıza rağmen resmen çocuklar gibi ağladığim için kullanamadım. Dünki çektiğim acıyı çekmekten çok korkuyorum.
Nitekim böyle bir fitili daha önce kullanmış olan bir arkadaşım var mı? Acı veren bir tedavi midir?