• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Selam kızlar bu gün şöyle bisey yaşadım. Tuvalete çıkma ihtiyacı içindeydim çiş değil. Neyse sonra kalktım tuvaletten bi baktım su bembeyaz. Kireç mi vardı acaba dedim emin olamadım. Vajinal enfeksiyon geçiren bu tarz bi olay yaşayan var mı aranızda? Mantar türevi biseu mi acaba emin olamadım size sorayım dedim ?
Bende de oldu ama çok az beyaz parça .Şu an kaşıntıdan mahvoldum zaten kaşıntı ve idrarda yanma var . İdrar rengi de koyu oluyo. Fitil , travazol krem ve antibiyotik kullanıyorum. Bence bı idrar testi ver ben dün nst ye gidince doktora söyledim test yaptırdım birken iki olmuş dedi artmış başımın belası bu mantar bekarliktan beri 😤

Bende de oldu ama çok az beyaz parça .Şu an kaşıntıdan mahvoldum zaten kaşıntı ve idrarda yanma var . İdrar rengi de koyu oluyo. Fitil , travazol krem ve antibiyotik kullanıyorum. Bence bı idrar testi ver ben dün nst ye gidince doktora söyledim test yaptırdım birken iki olmuş dedi artmış başımın belası bu mantar bekarliktan beri 😤
Hic kaşıntı idrarda yanma vs yok ama bende. İdrar rengi de çok açık muhtemelen çok su tükettiğim için olabilir ama renk açıklığı. Gerçi bende dün kontrole gittim bi şey olsaydı söylerdi ama acaba suyum mu geldi böyle diye dusundum 😂 sanki cis gibi gelince yapicakmisim gibi ya bazi kuruntular çok komik ama işte insan engel olamıyor. Çok sağol csnim dr konuşayım da bi bakalım enfeksiyon muymuş 😂

Kızlar konserve ton balığı yenir mi ya canim çok istedi şüpheye düştüm yiyen var mi
Normalde ton balığı yüksek civa oranından dolayı tavsiye edilmiyoor. Çok canın istediyse bir kaşık ye bırak bence. Ben öyle yapardım. 🙈 Hem aklından çıksın hem bi sıkıntı olmasın. 🌹

Maaş yönünden değişen birsey olmaz siz maaş almaya devam edersiniz ( kamu için konuşuyorum) bu raporlar doğum sonrası izin için
Özeldeyim maalesef 🥲🥲 rapor parası 2 parça rapor bitiminde yatıyor diye okudum özel sektör için ve normal maaşla aynı oranda da yatmıyor. O nedenle ayı tam maaşla kapatmak mantıklı geldi. Kamu için daha avantajlı imiş o zaman hemen şıkardım sanıyorum😄🙏

Özeldeyim maalesef 🥲🥲 rapor parası 2 parça rapor bitiminde yatıyor diye okudum özel sektör için ve normal maaşla aynı oranda da yatmıyor. O nedenle ayı tam maaşla kapatmak mantıklı geldi. Kamu için daha avantajlı imiş o zaman hemen şıkardım sanıyorum😄🙏
Anladım canım . Kamu için maaş yönünden değişen bir durum yok ama işte doğum sonrasına izin kalsın diye çalışabilir olduğun sürece çalışıyorsun

Ben on call plus kullanıyorum olcumlerde gayet iyi tavsiye ederim 😊 reklam veren infulencer gibi oldum 😄
Ahahhahahah ya ben hiç bilmiyorum ki bu cihazların markasını eczacı bunu verdi aldık çok da övdü 😂 şimdi kan tahlilinde çıkan sonuç değil de cihazlardaki daha doğru mu diyoruz o zaman ona göre bunu da araştırayım bı bu kalmıştı arastirmadgm 😂

Normalde ton balığı yüksek civa oranından dolayı tavsiye edilmiyoor. Çok canın istediyse bir kaşık ye bırak bence. Ben öyle yapardım. 🙈 Hem aklından çıksın hem bi sıkıntı olmasın. 🌹
Yaa ciddi mi bilmiyordum en güya diyet yapıyorum sağlıklı ve lezzetli olabilecek tek şey o diye salatasını yapıp baya yedim defalarca 😂

Eğer çoğul gebelik değilse doğum sonrası maalesef 16 hafta kullanılmaz en fazla 13 hafta . 5 hafta öncesi 8 de sonrası. O 3 haftayı istesen de çalışıp aktaramiyorsun. Tabi bu dediğim kamu çalışanları için özel sektör veya işçiler için durum değişebilir ona tam hakim değilim

Aynen ben de öyle söyledim aslında. Doğumdan itibaren 16 hafta demedim, iznimiz başladığından itibaren 16 hafta dedim. Bunun bir kısmı doğum öncesine gidiyor tabi ki ne kadarı olduğu belirsiz bebek 37. Haftada doğarsa 16 haftayı da doğum sonrası kullanmış oluruz mesela ama 40 haftada doğarsa doğum sonrasına 13 hafta kalır dediğiniz gibi.

Kızlar doktordan çıktım şimdi. Şeker sonuçlarıma baktı. Tatlı tatlı bir güzel azarladı beni. Tatlıyı, çikolatayi sevebilirsin anlıyorum ama hamileyken dikkat etmek zorundasın dedi. Alkolü sigarayi seven insanlar nasıl ki hamilelikte bunları bırakmak zorundalar, sende şekeri bırakmak zorundasın, üstelik sana bir faydasida yok, karnını doyurmuyor sadece lezzetli oldukları için yiyorsun dedi.
Cuma tekrar gideceğim. O zamana kadar asla minicik bir parça tatlı bile yemeyecegim 😥

Back