Kızlar cuma gecesi durduk yere bir yere vurmadan etmeden başımın arkasında koca bir şişlik çıktı, ağlatan nefesimi kesen görmemi bulanıklaştıran bir ağrıyla birlikte resmen canımı okudu. Eşime hemen ambulans çağır hastaneye bile gidemem böyle diye bağırmışım. Sonra buz aküsü ile en yakın hastanenin kadın doğum aciline gittik. Bursa şehir Hastanesine. Tansiyonum 15/11 çıktı, idrarda protein de çıkınca gebelik zehirlenmesi teşhisi ile beni direk doğumhaneye çıkardılar. Çıkarken özellikle sordum doktorum ve hastanem başka burda doğum yapmak istemiyorum diye, doğumhanede illa doğum olmuyor ebe gözetiminde olursunuz diyip karga tulumba saat 10da beni doğumhaneye aldılar, acilde damar yolum açılmıştı. Parol ve tansiyon için serumlar reçete edilmişti. Annem yetisemedi kayınvalidem gelmiş refakatçi olarak 1.30da aldılar yanıma o gelene kadar hiçbir tedavi uygulamadilar, neyse o geldi ben tabi ağrıdan ve acıdan sürekli ağlıyordum, kendisi 25 dakika koridor gezip hemşire/doktor gibi bir şey bulmuş 3 doktor odaya gelip 3 tane ilaç adı yazıp bunlar sana acil uygulansın sabaha kadar rahat uyu sabah doğumu konuşalım diyip gittiler. O sırada benim kendi annem geldi refakatçi değişimi oldu. Gece 3.30a kadar yine hiçbir tedavi ve ilacı alamadım , tansiyon yüksekliğinden kusmaya çift görmeye başlayınca dosyamızı topladık üstümüzü giyindik gidelim diye bu sefer de bize, kafanıza göre gidemezsiniz doktor hanım ne zaman onay verirse o zaman gideceksiniz saatlerce de sürebilir dediler. Tedaviye girerken sadece ben imza atmıştım ama çıkmak için eşimden yazılı onay ve imza istediler, bende yapmadıkları hizmeti yazmak istemedim ama, bebeğin hareketleri ve benim sağlık durumum sürekli kötüye gittiği için dedikleri dilekçeyi yazdım. Ona rağmen beni 14/9 tansiyon ve o halde 4.35e kadar beklettiler. En son polisi arayarak kurtuldum. 112yi aradım ve tıbbi müdahaleye ihtiyacım olduğunu ve beni zorla tuttuklarını söyleyince biz doktordan imza alırız diyip beni bıraktılar. Hastanenin ve doğumhane olduğu iddia edilen yerin durumu ve insanlara davranışlarıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum kötü etkilenebiliriz. Bende bir şeyler koptu ve değişti hem aşırı stres oldum hemde psikolojim berbat oldu. Sabah erkenden doruk nilüfer hastanesine gittim doktorum şehir dışında olduğu için başka birine gözüktüm bir sürü tahlil test verdim, doğuma bir sebep göremediler. Evde tansiyon takibi verdiler. Velhasıl kelam durup dururken çocuğu alacaklardı.... Tansiyondan dolayı çocuk çok strese girmiş seni doğuma alıyoruz dediler sonra da sezeryan yasak normal doğum deneyeceksin suni sancı vereceğiz dediler. Sağlam çocuğuma Allah bilir ne olacaktı. Gerçekten psikolojik olarak bitmiş durumdayım. Olabilecek en yakın zamanda sezeryen olmayı düşünüyorum...