- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #24.721
Artık göğüslerimde süt dolma sertlikleri başladı pompayla devam ediyorum dünden beri. Artmaya da başladı.İşallah
Hastanedeyim hala o yüzden onların pompası var odamızda ama elle sağmak ve uyarmak bende şu an daha iyi gidiyor. Yarın pompayla daha etkili olmaya başlarmış sanırım
hastaneden çıkarken giyebileceğim rahat bir elbise ekledim ben bir de.Kızlar bi de ben hep bebeğin ihtiyaçlarına odaklanmışım. Kendimi pek düşünmemiştim. Şimdi bize neler lazım?
-depend
-ped
-göğüs pedi
-göğüs ucu kremi
-emzirmeye uygun atlet
-sütyen
-dikişleri rahatsız etmeyecek yüksel bel külot
-2 sabahlıklı pijama takımı
-gecelik
-hastanede giymek için terlik
-hastane banyosu için ayrı terlik
-üşürsek diye kalın hırka
-normal çorap
-üşürsek diye kalın çorap
-tesettürlü olanlar için şal/eşarp, açıklar için toka taç vs
Ekleyeceğiniz maddeler, öneri tavsiyeleriniz var mı kızlar
Bunun motive olduğunu düşündüren nedir acaba çok ilginç yaDur daha iyi günlerin diye diye millet bugüne geldik bu işlerin videolarini bile yapmışlar bunlar daha iyi günlerin bı son aylara gel bı dogsun bı 1yasina gelsin soylenmelerini duyarak ben bugünlere geldik ben dalga geçiyorum artık öyle diyenlerle
Maşallah diyeyimBana hiç bir şey olmadı ama bana genel olarak anesteziler dokunma. Dediğim gibi çıkar çıkmaz su da içtim kahve de içtim yemek de yedim. Bulantı baş ağrısı yaşamadım hiç. Tek kötü yanı ameliyathaneden çıkmama yakın başlayan titretmesi ile oldu. o da normal sanırım.
Çok tşk ederim canımGümüş kapak ya da göğüs kalkanı koymak daha mantıklı göğüs pedinden. Normal doğumda 1 sezaryende 2 gece kalınıyor ve o kadar kısa sürede ped koyacak kadar süt gelmiyor diye düşünüyorum. Ki normalde de çok önermiyorlar.
Kişisel bakım ürünlerinizi de alın, yüz yıkama jeli kremler deodorant tarak muhakkak. Sürekli yatarken yastığa sürtmekten birbirine giriyor.
Diş fırçası macunu gibi gibi kullanmak isteyeceğiniz her şey. Ayrıca süt yapan içecekler vs alınabilir. Atıştırmalıklsr kuruyemiş hurma vs gibi.
Çok kişisel ama 1 haftalık hastane serüvenimde durumlar böyle:)
Havuç suyu en etkili olan şey canım mutlaka onu içKızlar bugün 32+0 oldum. Çalışabilir raporu için devlet hastanesine geldim. Doktor suyu biraz az dedi. Böyle bi durum yaşayan var mı? Suyumu ne artırır? Bol su içmek harici ne yapıyım
Bende asiri horluyormusum esim surekli uyandiriuor cocuk baski yapiyor nefesime son ayin icindeyiz Allah tanUyuyamayanlar WC ye kalkmaktan bikanlar burda mi
Ayy ben sirt ustu uyuyorum zaman zaman sag sol harici vallahi tehlikleli miWc ye az kalkıyorum ama sürekli uyanıyorum saçma bir şekilde. Kendimi sırt üstü bulursam korkuyorum bişey olduysa bebeğe diye sonra oturup hareket etmesini bekliyorum tabi uyku hepten kaçıyor. O olmazsa yattığım taraf acıdığı için uyanıyorum ve ay aman bebek sıkışmış mıdır ben böyle yan yatarken diye düşünmeye başlıyorum sonra yine bi kontrol seansı.
Galiba kafayı sonlara doğru komple yedim
Tmm canım çok teşekkürlerHavuç suyu en etkili olan şey canım mutlaka onu iç
Benim ki kritik düzeydeydi canım katı meyve sıkacağın varsa kendin havuç al sık ama yoksa migrosta havuc portakal karısımı var ondan kullandım kritik düzeyin üstüne cıktı karpuzda suyunu artırıyormus ama sekerli olduğu için doktor önermedi. Havuc suyunun resmini de bırakıyorum buraya mutlaka al içKızlar bugün 32+0 oldum. Çalışabilir raporu için devlet hastanesine geldim. Doktor suyu biraz az dedi. Böyle bi durum yaşayan var mı? Suyumu ne artırır? Bol su içmek harici ne yapıyım
Aa çok tşkler canım evet ya ben de normal Havuç mu yesem diyordum katı meyve sıkacağım yok çünküBenim ki kritik düzeydeydi canım katı meyve sıkacağın varsa kendin havuç al sık ama yoksa migrosta havuc portakal karısımı var ondan kullandım kritik düzeyin üstüne cıktı karpuzda suyunu artırıyormus ama sekerli olduğu için doktor önermedi. Havuc suyunun resmini de bırakıyorum buraya mutlaka al iç
Benim ki kritik düzeydeydi canım katı meyve sıkacağın varsa kendin havuç al sık ama yoksa migrosta havuc portakal karısımı var ondan kullandım kritik düzeyin üstüne cıktı karpuzda suyunu artırıyormus ama sekerli olduğu için doktor önermedi. Havuc suyunun resmini de bırakıyorum buraya mutlaka al iç
Evet bu çok etkili benimde bununla arttıAa çok tşkler canım evet ya ben de normal Havuç mu yesem diyordum katı meyve sıkacağım yok çünkü
Canim inan ki her gebelik ilk gebelik gibi yani benim için öyle oldu hepsi birbirine özel, hepsinde farklı as erme farklı bulantı vs. Bide ben hiç bu kadar zorlanmamistim 2 hamileligimde çok rahat geçmişti ama son numaram sagolsun bütün tuşlara bastı hep panik ve yüreğim ağzımda geçtiMasallah helal sana yaaaa biz daha biri cikaramadik birdr korku ile ugrasiyoruz
E tabi boşuna yazmadık canımCanım ben halihazırda kullanıyorum, doğuma kadar ve sonrasında da 6 hafta devam edeceğim, hiç kesmeyeceğim. Ama herkesin durumu kendine özgü, sen ilk fırsatta sor en güzeli. Artık karnım beze oldu, kola geçtim ben de
Eneee boşuna professional mom yazmıyor adında deseneyok yok unutmamışsındır, bisiklete binmek gibi düşün benim büyük ihtimalle sezaryen 3 tane ciddi bağırsak operasyonum var, 2 si açık ameliyat falan. Yani hızlıca 4 5 cm açılma ile pırt diye doğacak gibi olmazsa, sezaryen olacağım. Eski doktoruma da danıştım, aslında keşke mümkün olsa da kesisiz normal doğursam ama onun da fıtık mıtık riski var biraz işler karışık hatta yatay mı dikey mi sezaryen kesisi atacaklar diye genel cerrahlar da durumumu değerlendirecek, herkesin duasına talibim biraz karmaşık benim işler
Ayyy cook guzelll cook begendimBizim kapı süsümüz hazırKuzenim ben yaptıracağım demişti, renkleri tarif etmiştim sadece böyle bi şey çıktı çok beğendim
Yaa çok doğru, ben KPSS’ye hazırlandığım yılı bi hatırladım o kadar çok şöyle yorum vardı ki “çok zor değil mi, atama olmayacak, doğuya mı gideceksin, lisede çalışılır mı, şöyle çok yorucu olacak, böyle çok yıpratıcı”… bir sürü saçma sapan yorum hayatımızın her aşamasındaGünaydın kızlar dün kontrolüm vardı. 32 + 0 olarak hem çalışabilir raporu almaya hem de kontrolüme gittim. Kilosunu 1927 gram boyunu ise 42 cm olarak söyledi. Hep baş geliş durumundaydı dönmemiş hala o durumda. Yanı sıra geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu olduğum için antibiyotik kullanmaya başlamıştım, kasılmalarımın ve ağrılarımın en büyük sebebinin bu olduğunu henüz servikal uzunluğunun 25 mm altına inmediğini söyledi ki bu erken doğumun da sınırıymış sanırım. NSTye ilk kez bağladılar, onun da normal olduğunu söylediler. TOCO değeri olarak en fazla 45 gördüler, yine bu da bu hafta için çok kabul edilebilir bir durummuş. Yolculuğa çıkmadan önceki hafta tekrar kontrol edilmek üzere vedalaştık. Bu da 9 Eylül yani 33 + 5. günümüze denk geliyor. Her şey yolunda giderse uçuş için uygundur raporunu da alıp 2 gün sonra uçacağız.
Tüm bu insanların patavatsızlık ve hadsizlikleri ile, kendini bilmezlikleri ve mobbingleri ile ilgili konuştuklarınızı okurken ülkenin neresinde, hangi kesimde, hangi şartlarda yaşıyor olursak olalım, muhakkak herkesin büyüklü küçüklü bu tavırlara maruz kaldığını gördüm ve sahiden çok üzüldüm. Gebelik süreci boyunca mental olarak çok zor bir durumdan da geçerken hayatımda çok büyük bir temizlik yaptım. Buna aileler de dahil. Bakıyorum bir konu beni kıracak, yıpratacak bir noktaya mı gidiyor, sizi dinlemiyorum herkesin fikri kendine kalsın diyorum. İsim konusundan tut, doğum sonrasında çalışıp çalışmama, emzirip emzirmeme, doğum şekli, çocuğuma aldığım kıyafetin miktarından tut da, doğum öncesindeki buzluk hazırlığına kadar herkesin her şey için bir fikri var. Rahatsız olduğumu söylememe rağmen ilerleten olursa konuşmayı, ki oluyor inanılmaz ama oluyor, isteyen doğurabilir ya da doğurduklarında bunları uygulayabilir diyorum. Kendi ailem de dahil olmak üzere tahammülüm neredeyse hiç kimseye kalmadı. Ama bunu aslında hayatımızın her evresinde yaşıyoruz. Okul tercih ederken, evlenirken, ev yerleştirirken, gebelikte, doğurunca, büyütürken... Kendime verdiğim en büyük söz; kıymet verdiğim insanlar hamilelik sürecindeyken onlar soru sormadıkça bir yorum yapmamak ve yine rahatsızlık vermeden bir şeye ihtiyacı olup olmadığını teyit etmek olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?