• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
bir keresinde ciddi bacak krampıyla uyandım, bütün gün ağrıdı üzerine basamadım doktoruma söyledim her hangi bir takviye vermedi yürüyüş yap, geçmezse fizik tedavi dedi :/
belki sizinki ek vitamin ile de düzelmiyorsa farklı branşa danışmak gerekebilir.
Erken doğum tehditim var benim o yüzden yürüyüş yapamıyorum. Belki de hareketsizliktendir.

Kızlar magnezyum takviyesi olarak Ocean Extramag kullanıyorum. Günde iki defa, birini öğlen birini akşam alıyorum ama yine de bacaklarıma kramp giriyor sabahları. Sizin de öyle mi?

Canım morlife magnezyum 2. Kutumdayim çok memnunum bir dr una sor istersen

Kızlar magnezyum takviyesi olarak Ocean Extramag kullanıyorum. Günde iki defa, birini öğlen birini akşam alıyorum ama yine de bacaklarıma kramp giriyor sabahları. Sizin de öyle mi?
doktor takviyeye ragmen gecmezse soda iç 2 tane içebilirsin srun olmaz demişti benim kramplarım daha yeni yeni basladı

doktor takviyeye ragmen gecmezse soda iç 2 tane içebilirsin srun olmaz demişti benim kramplarım daha yeni yeni basladı
İçiyorum. Benim hareketsizlikten sanırım biraz da. Sordum takviyen yeterli, artarsa ya da çok rahatsız ederse aile hekimliğinde bir kan ver dedi.

S Sunshine93 geçenki aldıklarımız hakkında bir şey soracaktım canım. hepsiburadada sipariş kargoya verildi yazıyor kargo takip deyince hata veriyor. Sende de öyle mi?

30+2 minik bir göbek güncellemesi 😇
Son haftalarda kilo alımım baya yavaşladı sizde de öyle mi kızlarr

Eklentiler

• 408534C6-6D91-48BA-ABE0-C49195942182.jpeg
    408534C6-6D91-48BA-ABE0-C49195942182.jpeg
    67,3 KB · Görüntüleme: 137
Bana bugün ulaştı kargolarım sizin de gelir bence😌
Güle güle giydirin inşallah 😍 ben de tam tatile çıkıyordum 🙈 neyse komşuya bıraktırırım artık. Gerçi ben merkezi bir yerde değilim biraz uzun sürebilir tahmini teslim 3 ağustos diyor

Ben 23. Haftadan beri aynı kilodayım. Şu an 27. Haftadayım. İnşallah ben de yavaş alırım. Bir iki gün ödemleniyorum sonra bakıyorum yine aynı kilodayım

Bende cuma gecesi 4 günlük kısa bir deniz tatiline gidicem, denizde olmak suya girmek bana çok iyi geliyor, 2 haftayı geçti çantalarım hazır onları da arabada gezdiriyorum zaten 🥲😅 pazartesi yüzünü gördüğümden beri acayip bir kavuşma istediği oldu bende, renkli ultrason fotoğrafıyla geziyorum evde, çocuğum çok güzel çocuğum çok güzel diye diye 😅😅 babası nazar olmasın diye çirkin diye seviyor 🙄 sensin çirkin diyip duruyorum 😅 bir de çok fena bir kıskançlık paylaşamama yüklendi geceleri kabusumdan uyanıyorum benim çocuğum diye Allah sonumuzu hayır etsin 🤭🤭

Benimde 30+4 bugün aynı şekilde benimde yavaşladı biraz da hareketlerimiz daha az ama daha sert olmaya başladı bugün kontrolümüz bakalım ne durumdayiz 😬🥰

S Sunshine93 geçenki aldıklarımız hakkında bir şey soracaktım canım. hepsiburadada sipariş kargoya verildi yazıyor kargo takip deyince hata veriyor. Sende de öyle mi?
Yok canım bende direk çıkıyor scotty kargo takibi. Hatta teslim edildi bile şimdi ☺️

Kızlar benim Pazar gününden beri bacaklarımın kasıklarımla birleşme yerleri iç tarafı ağrıyor. Büyük adım atarak yürümemi engelliyor gibi. Doktoruma sordum ödemdendir dedi ama başka yaşayan var mı bu durumu?

Kızlar Selamlar,

Bugün 28. Hafta kontrolünden çıktım. Daha önce de yazdığım gibi özellikle 3 haftadır, bu hayvan yasası ile ilgili gündemden beri hayvansal proteinleri yiyemediğimi ve depresif bir ruh halinden çıkamadığımı, bununla ilgili destek alacağımdan bahsetmiştim. Öncesinde bir psikiyatri randevusuna gittim, ilaç başlanmayacağı için şu süreçte kaygı ve depresyon üzerine çalışan bir klinik psikolog ile devam etmem gerektiği bildirdi. Böylece bir klinik psikologtan terapi almaya başladım.

Yanı sıra beslenemediğim ve neredeyse sürekli ağlayarak geçirdiğim bu dönemde bebeğime bir şey olmuş olmasından çok endişeliydim, doktorumun tatilden dönmesini bekliyordum. Nitekim bugün gittiğimde çok şükür ki kilosunun 1100 gr, boyunun ise 37 cm olduğunu öğrendik. Gözlenen başka bir sorun da yoktu, hareketleri, kalp atışı, amniyon sıvısı miktarı her şey haftasıyla uyumlu idi. 45 mm servikal uzunluk ölçüldü. Yani bir erken doğum riski de yokmuş.

Benim için diğer çok önemli kısmı ise görüşmemizde kadın doğum hekimim bana şunu özellikle yineledi; kaygı ya da önüne geçemediğin üzüntülerin için bebeğime bir şey olacak diye kendine ayrıca dert edinme. Bu varolan tüm sorunlarını arttıracak. Memeli her canlı gibi her anne zaten refleksif olarak dahi bebeğini korumak istiyor. Ağladığın, mutsuz olduğun, bir de bebeğime bir şey olacak diye kendini suçlamayı bırak. Hayatımızdaki değişkenleri biz seçemiyoruz. Kayıplar yaşayabiliriz, önüne geçemediğimiz büyük üzüntüler yaşayabiliriz, bu gebelik sürecimize denk gelebilir. Sen yeter ki kendin için iyi olmaya bak, bebek her şekilde gelişimini tamamlar. Hiçbir sorun yok dedi. Uzun zamandır, terapiden çıktığımda dahil olmak üzere bu kadar büyük bir ferahlık hissetmemiştim.

Yanı sıra bu süreçte hayvansal protein ile beslenemeyen arkadaşlarım var ise onlarla da paylaşmak adına, yine doktorumdan aşağıdaki kitap tavisyesini aldım.

Gebelikte Mutlu Beslenme & Vegan, Vejetaryen, Glütensiz Beslenen Gebeler ve Diğer Tüm Gebeler İçin

Belki aynı durumdan muzdarip olan yahut kendini kötü hisseden arkadaşlarım vardır, şifa olur umarım.

Nitekim bu uzun yolculuğun çoğunu geride bıraktık. Hepimize sağlıklı, mutlu, endişesiz bir gebelik; kolay bir doğum ve sağlıklı ve mutlu bebişler diliyorum. :KK200:

Kızlar çekmece içi organizer aldınız mı ya? Bir sürü seçenek çıkıyor alıp memnun kaldığınız varsa onlardan alayım ben de

Erken doğum tehditim var benim o yüzden yürüyüş yapamıyorum. Belki de hareketsizliktendir.
Benimde bir ara düşük tehlikem olduğu için yasaktı, sonrasında hafif hafif yürüyüş yapabilirsin dedi fakat o korku bende kaldığından başlayamadım. Sonrasında kalçamda ağrı, bacağımda kramplar olunca kendimi yormadan oturduğum yerden bacak hareketleri yaptım, yapıyorum. Belki doktorunuzla görüşseniz onlar için size izin verebilir. oturduğunuz yerde bacakları indirin kaldırın, ayak bileklerinizi döndürün esnetin.. Belki bir faydası olur, geçmiş olsun

Back