Herkese merhaba. Takip edebildiğim kadarıyla hemen herkes kalp atışlarını duymuş, ilk trimesterı güzelce geçiriyor, hepiniz adına çok sevindim, gözünüz aydın. Bekleyen herkesin sağlıklı bir gebelik geçirmesini ve sorunsuz bir doğum yapmasını dilerim. Benim gebeliğim boş çıktı, bugün (9+2) kürtaj oldum.
A
aysemah
beni listeden silebilir misiniz?
İleride benzer bir durum yaşayanlar okur diye, detaylarını da yazayım: 7+3’te aynı hastanede (devlet) farklı cihazlarla bakan dört farklı doktor keseyi 21 mm-24 mm arası ölçtü ama embriyo veya yolk kesesi tespit edemedi. 7+6 da özele gittim, 30 mm ölçüldü, embriyo vb oluşum yok, kürtaj dendi. Aynı gün devlet eğitim araştırmaya gittim kürtaj için gün almaya ama 11 gün geriden gelen bir embriyo tespit edildi, sağlıklı da olabilir sağlıksız da, haftaya gel dediler. Ama benim zaten geç döllenme ihtimalim yoktu( son adet tarihi 14 mayıs, son ilişki tarihi 29 mayıs), nitekim 8+5 te gittiğimde kesin kürtaj dendi.(son muayenede embriyo ölçüsü vermediler ama bugünkü kürtaj raporuna göre embriyo hala 6+2 gözüküyordu) Bu süreçte normal gebelik belirtilerim (regli tarzı hafif karın ağrısı, hafif bulantı, uyku hali) hiç kesilmedi, kanamam da hiç olmadı. Yani ultrason dışında teşhisi mümkün değildi.
Kürtajı devlet eğitim araştırma hastanesinde anestezi ile oldum, hiçbir şey hissetmedim. Operasyona girmeden bir saat kadar diğer hastalarla birlikte beklettiler ama işlemin kendisi çok kısa sürdü. Önümüzdeki günlerde de bir komplikasyon yaşamazsam, devlette anestezili kürtajı kürtaj olacak herkese önerebilirim. Benim ikinci gebelik hikayem bu kadar. Belki ileride üçüncüyü denerim.
Hepinize tekrar sağlıklı gebelikler dilerim. Sevgiler.