• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
evet canim geç kalmışım özel hastane değil, aslında baktım kimse yoktu ama gitmişler heralde haftanın son günü diye erken mi kapattılar naptılar anlamadım😬
Bende devlete gidiyorum canım bazen dolu oluyor bazen hiç kimse olmuyor şansıma belki de erken çıktılar yada izin falan almış olabilirler

Kızlar merhaba sonlara yaklaştık pek yazamıyorum ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum aramızda doğuranlar var herhalde hepsini rabbim analı babalı büyütsün. Benimde bu hafta biraz zor geçti. Bulantı fena. Hatta çarşamba günü kayınvalidemler geldi kahvaltı yaptık daha sofra başından kalkmadan sohbet ederken birden benim başım dönüyor iyi değil dedim. Gerisini hatırlamıyorum gözümü açtığımda tüm mutfak kusmuk içindeydi. Eşim tutuyordu beni kollarımdan. Bayıldım yani. Sonra kendime geldim duş aldım uzandım dinlendim bebişte hareketliydi doktora filan gitmedim. Dünde yine kustum ama bayılmadım. Sürekli tansiyonumu ölçtüm tansiyon normal hep. Bugün kontrolüm vardı. Bebiş 2435gr 47cm elhamdulillah herşeyi normal. Doktora anlattım tansiyonun düşmüştür dedi. Nst girdim sancı yok dedi. Kanlarıma baktı herşey güzel dedi. Bebek makat geliş hala değişeceğini düşünmüyorum dedi. 15 şubata sezeryan tarihi verdi. Ama ben daha erken gelecek gibi hissediyorum. Makat gelişte sezeryanda zor oluyor ama ben tecrübeliyim dedi endişe etme dedi ☺️. Allah’a emanet olsun. Ne diyim böyle işte. Tüm sayfaları okuyamadım. Sadece eko doğumda sanırım özel numarası var yazmazsa yakın zamanda bir mesaj atarım haber almak adına allahım onu da hepimizi de hayırlı kurtarsın bebişlerimize sağlıklı kavuştursun aminnn 🥰🥰🥰

Bu arada doktorum sezeryan için şunları söyledi bana hastaneye yarmalı yoğurt çorbası getirmeni istiyorum dedi. Sonra rezene çayı. Nescafe 2si 1 arada ve lohusa şerbeti getir dedi. Sezeryan sonrası 6. Saatte çorbanı içeceksin. Verdiğim aralıklarla rezene çayını kahveni ve şerbetini içeceksin dedi. 2si 1 arada sezeryan sonrası ağrılara iyi geliyor dedi. Birde sezeryan sonrası omuz sırt ağrısı oluyor. Rezene çayı bunun için dedi. Çorba da yarmalı yoğurt çorbası hastane çorbasını hamişlerim sevmiyor ben bu çorbayı tavsiye ediyorum dedi. Süt içinde şerbet dedi. Öyle işte hanımlar ben kendimi toptan özetledim yine uzun uzun yazdım hakkınızı helal edin 😅

Bu arada doktorum sezeryan için şunları söyledi bana hastaneye yarmalı yoğurt çorbası getirmeni istiyorum dedi. Sonra rezene çayı. Nescafe 2si 1 arada ve lohusa şerbeti getir dedi. Sezeryan sonrası 6. Saatte çorbanı içeceksin. Verdiğim aralıklarla rezene çayını kahveni ve şerbetini içeceksin dedi. 2si 1 arada sezeryan sonrası ağrılara iyi geliyor dedi. Birde sezeryan sonrası omuz sırt ağrısı oluyor. Rezene çayı bunun için dedi. Çorba da yarmalı yoğurt çorbası hastane çorbasını hamişlerim sevmiyor ben bu çorbayı tavsiye ediyorum dedi. Süt içinde şerbet dedi. Öyle işte hanımlar ben kendimi toptan özetledim yine uzun uzun yazdım hakkınızı helal edin 😅
Yarmalı yogurt corbasi gaz yapmaz mi ya.
Rezene ve sade nescafe çantama koydum bende. Neden 2 bi arada acaba

Beni sormayın öncelikle lütfen dualarınızı bekliyorum bugün tam taburcu olacağız diye sevinirken bi çocuk doktoru da baksın öyle çıkalım diye öğlene doğru gelecek çocuk doktorunu beklemeye karar vermiştim ki o arada çocuk hemşireleri geldi bebeklerin kilolarına bakacağız müdahale odasına getirin dediler bütün bebeklere bakıyorlarmış ben de oğlana mamasını yedirmiştim.. oraya götürmek üzere ana kucağına yatırdım çocuk kustu neyse yeni mama yedi normal dedim götürdük orda ölçüldü geldi bi daha kusmuş bu zamana kadar hiç kusmadığı için şaşırdım gittim hemşirelere söyledim doktor gelecek bakar dediler neyse doktor geldi söyledim annem de dedi kakası yeşil sarı dedi doktor bütün kanlarını girdi bakalım yarın gelirsiniz dedi bende doktor hanım biz bugün taburcu olacaktık aslında ama kadın doğumcu isterseniz bi gün daha kalabilirsiniz demişti biz o zaman bugün taburcu olmayalım kalalım mı dedim tamam kan sonuçlarına göre belki yatırırım zaten dedi gitti akşam yine e gidelim hadi doktora soralım da bişey yoksa taburcu olalım diye doktoru aramıştık ki enfeksiyon biraz yüksek çıkmış ben yatış vercem riske atamam dedi yoğun bakıma alıcam dedi ve yarım saat içinde gelip aldılar yoğun bakıma oğlumu ama içim yanıyor lütfen dua edin lütfen bunca zaman her derdimizi sevincimizi paylaştık ömrümüzün en özel zamanlarının sizlerin hepinizin samimiyetine güvenerek kandil gecesinde bebelerimin ikisi için de özellikle yoğun bakımdakinin sağ salim bir an önce çıkıp evimize birlikte gidebilmemiz için dualarınızı istiyorum kızımın da hipoglisemi riski vardı anlatmıştım kalbim 2 ye bölündü lütfen dua edin 🤲🏻

Rabisim insallah sag saglim ikisi de evine döner. Güçlü ol canim benim. Dualarımız seninle

Kızlar müsait oldukça doğum hikayelerinizin ayrıntılarını dinlemek isteriz 😁🙏
Kesinlikleee
Çok şükür canım evet yaptık, ikimizde iyiyiz çok şükür rabbim sizleride sağlıkla sıhhatle sorunsuz sıkıntısız bir şekilde evlatlarınıza kavuştursun inşallah 🙏🏻 sütüm gelmiyor birtek bebekte memeyi tutamıyor, ilk doğdugunda şekeri düştü bebegin zorla sıka sıka bir iki damla geldi sütüm kaşıkla verdik hemen aklınızda kalsın sizinde inşallah ihtiyaç duymazsınız tutar bebişler memeyi, ama olurda tutmazsa bebek süt azsa kaşıkla iyi oluyor vermek, birde şekeri olan arkadaşlar yanınızda diyet biskivileri gliserinli çubuklar bulundurun başka bişeye izin vermiyorlar☹️
Gozun aydin canim. Allah analı babalı büyütsün.
Bebek için kasik bende aldim
Ablam da da cok lazim olmustu oradan aklıma geldi. Insallah sutun bol bol gelir bir an once

kizlar ya en son 17 gün önce kontrol ve nst ye gitmiştim. o günden beri hiç gitmedim. bugün de gittim ama giremedim salıya randevu verdiler en erken. uzun bir aralık mı oldu sizce insallah bir sorun yoktur🥲
Biraz uzun olmus arasi ama sen kendini iyi biliyorsun zaten canim. Bebegin hareketleri senin durumun vs iyiyse bir sorun olmaz inşallah. Bu ara haftada bir çağırıyorlar son zamanlar bence.
Ben 2 aydir hafta bir gidiyordum.
simdi 3 gune bir gidiyorum. Artik nefret ettim gitmekten. Rutin zaten herkes tanıyor beni. Dogum yaptığımda herkes boşluğa düşecek 🤣

Sen buğdayıni önden ayri bir suyla biraz hasla bence. O riski göze alma
Tamam canım. Aklımda bulunsun sağolasın
Beni sormayın öncelikle lütfen dualarınızı bekliyorum bugün tam taburcu olacağız diye sevinirken bi çocuk doktoru da baksın öyle çıkalım diye öğlene doğru gelecek çocuk doktorunu beklemeye karar vermiştim ki o arada çocuk hemşireleri geldi bebeklerin kilolarına bakacağız müdahale odasına getirin dediler bütün bebeklere bakıyorlarmış ben de oğlana mamasını yedirmiştim.. oraya götürmek üzere ana kucağına yatırdım çocuk kustu neyse yeni mama yedi normal dedim götürdük orda ölçüldü geldi bi daha kusmuş bu zamana kadar hiç kusmadığı için şaşırdım gittim hemşirelere söyledim doktor gelecek bakar dediler neyse doktor geldi söyledim annem de dedi kakası yeşil sarı dedi doktor bütün kanlarını girdi bakalım yarın gelirsiniz dedi bende doktor hanım biz bugün taburcu olacaktık aslında ama kadın doğumcu isterseniz bi gün daha kalabilirsiniz demişti biz o zaman bugün taburcu olmayalım kalalım mı dedim tamam kan sonuçlarına göre belki yatırırım zaten dedi gitti akşam yine e gidelim hadi doktora soralım da bişey yoksa taburcu olalım diye doktoru aramıştık ki enfeksiyon biraz yüksek çıkmış ben yatış vercem riske atamam dedi yoğun bakıma alıcam dedi ve yarım saat içinde gelip aldılar yoğun bakıma oğlumu ama içim yanıyor lütfen dua edin lütfen bunca zaman her derdimizi sevincimizi paylaştık ömrümüzün en özel zamanlarının sizlerin hepinizin samimiyetine güvenerek kandil gecesinde bebelerimin ikisi için de özellikle yoğun bakımdakinin sağ salim bir an önce çıkıp evimize birlikte gidebilmemiz için dualarınızı istiyorum kızımın da hipoglisemi riski vardı anlatmıştım kalbim 2 ye bölündü lütfen dua edin 🤲🏻
rabia sensin demi allahım tez zamanda bebişlerinle sağlıkla evine geçmeyi nasip etsin şu mübarek günler hatrına. Ama iyi düşün iyi olsun demişler herşey güzel olacak biiznillah bu grupta neler neler gördük. Sabırla hepsinin güzel sonuçlarını da duyduk seninde çok şükür evimizdeyiz haberlerini alacağız gönlünü ferah tut. Dualarımız seninle 🤲🏻❤️

evet Allah rızası için tarif istiyorum🤣🤣

Soğanları ince ince julyen doğrayıp kavur. Kabakları da soyacak la uzun uzun dogra. Yada rendele . Soğanın uzerine kabağı ekleyip azcik su koy katlanıp sonra kavrulur. Tuz ve karabiber sadece 😉
Yanina da pirinç pilavı cok guzel oluyor. Yada degisik otlar salatası ve ekmek

Salata da marul yok. Maydanoz nane roka bide bilmediğim degisik otlar vardi. Nar taneleri pul biber ve nar ekşisi. Salatayı ekmekle yesim hatta pilav yiyemedim icin.

Soğanları ince ince julyen doğrayıp kavur. Kabakları da soyacak la uzun uzun dogra. Yada rendele . Soğanın uzerine kabağı ekleyip azcik su koy katlanıp sonra kavrulur. Tuz ve karabiber sadece 😉
Yanina da pirinç pilavı cok guzel oluyor. Yada degisik otlar salatası ve ekmek

Salata da marul yok. Maydanoz nane roka bide bilmediğim degisik otlar vardi. Nar taneleri pul biber ve nar ekşisi. Salatayı ekmekle yesim hatta pilav yiyemedim icin.
AY ben bunun üstüne yogurt yapıyorum. bazen de sos. kabak mantı oluyo. ya da kabaga domates ekliyorum o da bazen guzel oluyo

AY ben bunun üstüne yogurt yapıyorum. bazen de sos. kabak mantı oluyo. ya da kabaga domates ekliyorum o da bazen guzel oluyo
Yaninda yoğurtla yedim bende. Tansiyon hastası yemegi kuzum bunlar..malzemesi az öz hatta benimki sadece haşlama gibiydi. Yağsız tuzsuz.

Soganla birlikte kabya biber domates ve kabaklar kup kup doğrayıp da yapiyorlar bazan. Eskiden ondan da yemiştim.

Back