Selam güzel anneler
Biz ağustos sonu yurtdışı seyahatine çıktık 3 çocukla bir deli cesareti geldi ama çok yorucuydu gerçekten bebişimi de etkiledi heralde gitmeden önce sebze püresi yoğurt meyve çok güzel yiyen çocuğum orda sadece emdi ek gıda istemedi döndüğümüzde 7. Ay kontrolüne gittik 80 g almıştı sadece
bir de nezle oldu döndükten sonra neyse çok şükür uzamadan iyileşti grip aşısını da yaptırdım sonra 2 dozunu da
7,5 aylıkken ilk dişimiz çıktı
Ek gıda konusunda çok kısıtlıyız tadını beğenmediği şeyi ilk 2-3 kaşıktan sonra ağzında bekletiyor kesinlikle yutmuyor. Kontrolde az aldığını görünce oyunla şarkıyla oyalamayla ek gıdaya ağırlık vermiştim heralde fazla geldi ağzını açıp alsada toksa veya sevmediyse yutmuyor ağzında bekletiyor . İlk başlarda çok üzüldüm ama sevdiği şeyleri yapıp iyice acıkmasını bekliyorum artık .
Sabah düzenli bir kahvaltımız yok çünkü öyle bir talebimiz yok
bulamaç denedim tek tek denedim ona hazırladığım şeyleri ı ıh yemiyor . Ben de normalde sabah kahvaltı yapmadığım halde kendime kahvaltı tabağı hazırlıyorum ben yerken ona da tabağımdan minik minik teklif ediyorum çok az da olsa tadına bakıyor . Benim yemem bir nebze iştahlandırıyor meraklandırıyor . Doktorumuzun onayı ile rafadan yumurta sarısı veriyorum bir tek onu tam yiyor
Bıngıldağımız çok küçük ama kafa büyümesi önemli olduğu için d vit kesmedik kullanıyoruz düzenli
Dün 8 ay 9 günlükken gittik kontrole doktorumuz rengini soluk buldu tahlili erken istedi yarın yaptıracağım. Et pek yemiyor kan değerleri düşmüş olabilir
9. Ay kızamık aşısının kararını doktorumuz bana bıraktı ancak okul çağında 2 abimiz olunca yaptırmak iyi olur dedi . Bilemedim biraz düşüneceğim.
Bu arada iki kaza atlattık bir kere koltuktan düştü
bir kere de bacağına sıcak çay döküldü
çok şükür ki ilk müdahale ile kızarıklık bile oluşmadı Allaha şükürler olsun
Gece uykularımız fena , sabah abileri okula hazırlamak için çok erken kalkıyorum akşam pilim bitiyor artık ilk uyuyunca yatağına koyuyorum ama uyanınca yanıma alıp emziriyorum sabaha kadar yine dinlenemeden uyumaya çalışıyorum kısır döngüye girdim
Birkaç gündür ellerini iyice inceliyor elini uzatıp gel gel yapacak gibi olup ge ge sesleri çıkarıyor . Daha bilinçli daha muzip gülüyor ismini sesleniyoruz dönüp baksın diye artık oyun yaptığımızın farkında önce ismini duyunca durup gülüyor sonra dönüp bakıyor
beter bişey oldu tam gün içinde kaç defa öpüp mıncırıyorum bilmiyorum artık
Seyahat dönüşü okulların açılması adaptasyon derken uzunca bir süre girememiştim sizleri de merak ediyorum naptınız okuyacağım mesajları