Ben ek gıdaya 5bucuk aylıkken başladım. Uçer gun kabak, havuç, patates, bezelye, muz, şeftali yedirdim. Elma ve kayısı biraz kızarıklık yapti o yüzden kestim. Avokado 3. Gün epey alerji yaptı, o yüzden onu denemeden sonra hiç vermedim. Tüm gıdaları çatalla ezdim, tanecikli parçalar olmasına özen gösterdim. Hemen hemen her yediğinden bir dilim de eline verdim, onu tutup ağzına götürdü yedi. Bu arada aşci anne sitesinden bebek irmiği aldım, sebzelere ve meyvelere katarak ufak bir öğün yapıyorum. Kuzu kemik aldım kasaptan. Sade kemiği kaynatıp buz torbalarina kemik suyu doldurdum. denemeler bitince günde bir kalıp kemik suyunu beslenmesine koyarım, biraz yağlı gibi umarım sever. Bebeğimin alerjileri var o sebeple alerjisi bitince kemik suyunu kaynatirken içine soğan, havuç, defne yaprağı vs. Aromaları ekleyeceğim. O zaman daha çok seveceğini düşünüyorum. Şimdi yoğurt alerjisi olduğu için ben deneme yapacağım, umarım geçmiştir. Eğer gecmisse enginar denemesi ile devam edeceğim. Alerjisinin durumuna göre yoğurt da ekleyeceğim beslenmesine her gün ufak bir kase.