• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    119
Geçenlerde bi cuma günüydü, dahiliyeye gittim. Sonuçlara 15.30-17.00 arası bakıyor dr. Saat 4 gibi gittim, artık saat 5e geliyordu. Ben hala sıramı bekliyordum.

Yandaki odadaki dr, hastalarını bitirdi. Muayene olacak tek bi hasta görünüyor ekranında. İsmi yanıp sönüyor. Giren yok odaya. Adam kapıya çıktı, ismi seslendi. Yok. Sekretere dedi ki; hastaya ulaş, yolda mı ne zaman gelecek sor. Gelmeyecekse kesinleştirelim, ben çıkayım. O geç kalma opsiyon hakkından sebep diyor bunu.

Sekreter sistemdeki numarasını aradı. Kızı çıktı telefona, annem gelemeyecek muayeneye dedi. Dr a haber verdi sekreter, adam öyle çıktı.
Aslında geç kalma opsiyonu diye bişey yok. Hasta en az 15 dakika önceden randevu yerinde olmak zorunda o tamamen doktorun insiyatifiyle alakalı bi durum. Yeri geliyor 8.30 randevusuna taa öğleden sonra bakıyor yanında çalıştığım doktor gelmiş geri gitmesin yazık günah diye. 16.30 son randevu bizde bazı doktorlar 16.31 olsun gelmezse çıkar gider arkasından gelen hasta sonra mağdur. Neredeyse bir hasta başına 7 dk süre olduğu için geç gelene pek opsiyon tanınmıyor tamamen vicdanla alakalı canım. Ama iki senedir çalışıyorum yanında çalıştığım doktorların neredeyse hemen hepsi bana da arattı hasta mağdur olmasın geri dönmesin diye ki başhekimlikten hasta aranmaz uyarısı almamıza rağmen devlet hastanesi bile bu kadar dikkatliyken bu doktorun yaptığı bence hem saygısızlık hem vicdansızlık

Avokadoyu yarım limona gömüp, gözümü zihnimi kapatıp, hafif tuzlayıp kasıkladim 😂 yarında kızarmış ekmek üstü bı tarif vardı onunla deneyeceğim, şifa olsun diyorum tadını düşünmemeye calisiyorum 😂😂 oğlum da hevesle tatmak istedi tadını hatirlamiyormus ucundan verdim, anne bunu sen bitir ben gelirim sonra dedi kaçtı, sordum hiç güzel diiil onu neden yiyoruz dedi 😂😂
Hsjdjs afiyet şifa olsun. Avokadoyu tuzlamadan öylece bile yiyebilirim ama işte yemeye hazır bulamıyorum sömürmüşler marketlerde yok. Ben de bekletiyorum aldıklarım olgunlaşsınlar diye sürekli kontrol ediyorum olgunlaşınca afiyetle yicem :KK53:

Hsjdjs afiyet şifa olsun. Avokadoyu tuzlamadan öylece bile yiyebilirim ama işte yemeye hazır bulamıyorum sömürmüşler marketlerde yok. Ben de bekletiyorum aldıklarım olgunlaşsınlar diye sürekli kontrol ediyorum olgunlaşınca afiyetle yicem :KK53:
Sevene afiyet olsun işte şifa olsun diye yutuyorum hissetmeden 😂

Açılın! Alıntı deryası yapıcam. :kahve:
Akşam yemekten sonra bi halsizlik çöktü. Yattım. Bi de şimdi kalktım. Siz hatunlar arkamı buldunuz ya, zabaha kadar konuşmuşsunuz :63:

E o zaman şimdiden tebrik ederim :KK74:
Darısı uzmanlığa ins. 🤲🏼 O zaman da dua cemberi yaparız. Heyete bi dua ederiz. Allahümme ya vedüd, ağzını bağla dilini tut. Hoppa:p

İlginç ya. Olabilir bak 🤔

Belki de. Sen erkek istiyorsun galiba :KK39:😄

50 diyor! :olamaz:
Hayatımda ilk diyor! :olamaz:
Ay bana bi şeyler oluyor:63:

Ne kadannnnn kusmuklu bebeler olduklarını bilsennnnn 😄 süt akıyor, emdikleri fazla sütü çıkarıyorlar vs. Yedek iyidir :KK66:

Ahahhaa ! :-)Sizin tevellüdünüz yetmez, bilmez hatırlamazsınız muhtemelen. Teravihi aşırı hızlı kıldırdığı için cemaatten dayak yiyen bi hoca vardı o geldi aklıma :KK70: girip bakın YouTube dan :confused:

Ay ben belki iki aydır oturarak kılıyorum. Kütlem de ağır. Eğilip kalk, kendini yerden kaldır. Halterci gücü lazım bana. :eek:

Münasebetsiz! :sinirli:
Nasılsa satmışlar ya randevuyu. Almış koymus da parasını cebine. Bu aymazlık ordan geliyor. Sanki çocuk karşısındaki. :KK34:

Kendini kastıgın için göremiyorum ne demek ? Sanki vajinal bakıyor da sen bacaklarını kapattığın için göremiyor. Kendi beceriksizliği. Artık ne yaşıyorsa özel hayatında.. Kimseye öyle davranmaya hakkı yok.

Bak böyle durumlarda benim fark ettiğim bi şey var. Ben biraz dik başlıyım. Fevriyim. Bi de haklarımı bilir. Cevreden etkilenmem dan dan söylerim. Bazen ise yarar bu, bazen de ters tepiyor. Kime tepiyor diyim mi? Karşındaki de kadınsa. Gıcıgına gidiyor. Kadın, kadını ezme potansiyelinde olabiliyor. Bak bu yaşımda, gururuma dokunuyor. Ama eşime diyorum ki al sen konuş, gidince sen muhatap ol. Aynı şeyleri söyleyen bi erkekse, inan farklı davranıyorlar. :KK12:Beni zora koşan, eşimin bi sözüyle yapıveriyor. Ki eşim de beyefendi, sakin bir adamdır. Hani öyle agresif biri olsa, diyeceğim ki delidir diyip çekiniyorlar. Ama öyle degil yani. Cinsiyetcilik..

Şikayet etmekle iyi yapmışsınız. Ben olsam dr sitesi var, dr takvimi mi ne ismi hani dr yorumları olan oraya yazarım. Şikayet var a da hastaneyle ilgili mesaj yazılabilir. Bireysel olarak telefonda söyle böyle diyip insanı ikna edebilirler ama isimleri böyle mecralarda yazınca kurum itibarı zedeleniyor diye o şikayeti kaldırmak namına bak nasıl çabalıyorlar. Parayı geri bile veriler. En Büyük KK

İns gönlüne göre bi dr bulursun :KK200:

Ah o teyzeler, amcalar.. 😄
Sen onlara bakma yavrum.

Sende bi de iki tane bebe var :eek:

Oyyyy! Torpağımmmm! :KK74:

Ahahhaaa! Size bi sır vereyim.
Ben sevmediğim şeyi kızıma da vermeme eğilimindeyim. :sus: Benziyor damak tadımız. Yanlış belki ama öyle. :p yemeği pişirmem misal. Eşim başka yerde yesin. Misal anasında. :KK8:

Valla farz namazları zor kılıyorum. :110:Teravih de sünnet. Arada bi kılarım. Hatim okurum. Tesbih çekerim. Bi şekilde ramazanı ihya ederim ins.

Annenin sözünü dinle bakiyim ☺️
kız dedi doktorum tekrar değişmesinden korkuyorum 😃

Sevene afiyet olsun işte şifa olsun diye yutuyorum hissetmeden 😂
Avokadoyu çatalla tamamen ezip, içine 1/3 limon, tuz ve küp küp doğranmış küçük bir domates ile de deneyebilirsiniz. Belki domates biraz daha tadını hafifletir. Ben avokadoyu çok seviyorum ama bazen değişiklik olsun diye böyle tüketiyorum.

Beni de tarif etmişsiniz bende öyleyim:)

Avokadoyu çatalla tamamen ezip, içine 1/3 limon, tuz ve küp küp doğranmış küçük bir domates ile de deneyebilirsiniz. Belki domates biraz daha tadını hafifletir. Ben avokadoyu çok seviyorum ama bazen değişiklik olsun diye böyle tüketiyorum.
Ay cidden Vaalbara Vaalbara bu şekilde çok güzel oluyor ben de çok seviyorum hatta akşam tüketilecekse (mesela evde tako tarzı şeyler yapınca) içine azcık sarımsak da koyuyorum.
Vallahi gelip sana hazırlayasım geldi 😅😅😅

Zeytinyağı limon tuz bu üçünün deyip de yedirmediği çok az şey var heralde 🙈

Kızlar birkaç saattir regl olacakmışım gibi hafif hafif vuran bi sancı var acaba normal mi bu? Acı eşiğim de yüksek olduğu için kestiremiyorum ne kadar hafif olduğunu

(Bacağımın kırıldığını 2 gün sonra farkettim oradan hesap edin çok ağrımıyodu çünkü.)

Kızlar birkaç saattir regl olacakmışım gibi hafif hafif vuran bi sancı var acaba normal mi bu? Acı eşiğim de yüksek olduğu için kestiremiyorum ne kadar hafif olduğunu

(Bacağımın kırıldığını 2 gün sonra farkettim oradan hesap edin çok ağrımıyodu çünkü.)
bebiş kasıkta ağrı neredeyse hepimizde oluyor rahim büyüdüğü için gerilmeden kaynaklı olabiliyor. benim gaz sancım da çok benziyor regl ağrısına yani o da olabilir belki yediğin içtiğin gaz yapmıştır? daha önce hiç olmadıysa da lekelenme başlarsa acile görünebilirsin bence. bence sorun yoktur 🙏🏼

Nadiren ben de hissediyorum kısa süreli o ağrıyı. Adet mi olacağım acaba diye düşünüyorum. Sonra dank ediyor. Lady sen hamilesin ya diyorum :KK67:

Kanama olmadığı sürece tehlike yoktur ins. Kendini yorduysan da ağrı başladıysa dinlen. İns geçer.

Ya ben yasaklandıktan sonra bildirimler ekranıma düşmüyor. Anca uygulamaya giriş yapınca görüyorum. Neden acaba?

Evet kızlar geldim. Bebeğin elleri ayakları her şeyi tam çok şükür her yerini gördük. Kesinlikle kız detaylıda bunu da teyit ettik. Kalbinde, böbreklerinde, idrar torbasında çene burun kemiginde hiç bir problem yok bin şükür. Daha bir sürü şey saydı da kafamı toparlayamiyorum şuan o yüzden aklımda kalanlar bunlar. Çok hareketliydi de çikolata işe yaramış anlaşılan ki eli ayağı kıpır kipirdi. Esniyordu, suyu ağzına alıp püskürtüyor dedi doktor. Ellerini hep ölçüm yapacağı yerlere getiriyordu çok hareketliydi. 😍 Buraya kadar her şey güzel ama beyinde sağ beyin lobundaki sıvı sınırda çıktı. Sol 6.5 mm çıktı sağ 10 hatta 10.1 mm çıktı. Sınırda dedi. Yukselmemesi gerekiyormuş. Doktorumla bundan sonraki süreçte ortak takipte kalacaklarmis.. iki hafta sonra yine gel bakalım dedi. Eve gelince raporu doktoruma attım doktorun söylediklerini yazdım. Doktorum aradı pazartesi gel bir de ben bakayim bebeğine dedi. Dua edin kızlar yukselmesin. Çok stres oldum. Üzüldüm. Benim dayım zihinsel engelli. Bir de teyzem vardı rahmetli oldu o da zihinsel engelliydi. Akraba evliliği değillerdi ama öyle oldular işte. Allah'tan. Beyin dediği an bende her şey bitti diğer anlattıklarını inanın yarı duydum yarı duymadim. Panigim gecmiyor. Plesanta çok yukarı çıkmamış. Ama doğum kanalını kurtarmis gözüküyor dedi. Böyle olup da normal doğan çok çocuk var benim akrabamda bile oldu falan dedi. İnşallah bir şey olmaz kızlar. Ağır kaldırma, kucağına ufak bebek bile alma, karnina sakin tekme falan yeme( kızım da yanimizdaydi ondan dedi muhtemelen) hatta karnini bir yere sürtme bile dedi.. Benden haberler bu kadar. İnşallah diğer giren arkadaşlarım tertemiz sonuçlarla gelirler buraya 🤲❤️ Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah.
Canım inşallah hiçbir sıkıntı olmadan bu süreç geçip gidecek merak etme dualarımız seninle ♡ Bu gruptaki herkes sağlıkla kucağına alsın sağlıkla da büyüsün bütün bebisler inşallah. Allah endişenizi büyük sevinçlere çevirsin
Ohhh iyi çok sevindim stres geçti o zaman. Bi de detaylı stresi geçsin tamamdırrr 🥰

çok şükürrr inşallah sağlıklıca kucaklarımıza da alalım 😍

tamamdır kuzucumm herkes yaşıyormuş zaten sağolsun kızlar da yazdılar bebiş sağlıklı olsun da önemli değil 🥰
İnşallah canım bizim de detaylı zamanı yaklaşıyor. Bana zaman çok hızlı geçti gibi geliyor, neredeyse yarıladık 😀
Bu arada o sol kasık ağrısı acisi arası sey arada bende de oluyor. Dinlenince uyuyunca geçiyor pazartesi ben de soracağım doktora
Kizlar bugün canımızı sıkan bı olay yaşadık ben normal doğum istediğim için son zamanlarda kadın Dr. Arayisindaydim etrafımda bı kaç kişi ersoyda doğum yapmış önermişti bizde aynı hocaya randevu aldık adı Esra Aydın Şahin bilerek yazıyorum etrafinizda giden olursa uyarın diye ilk muayenede ben ultrason için yattığımda bana kendimi kasmamami söyledi bebeği rahat göremiyorum diye bende ona rahat oldugimu söyledim sonrasında tekrardan ayaklarımdan bı salladı beni kasiyosun kendini diye tekrar hayır dedim neyse biz eşimle bı rahatsız olduk detaylı ultrason a girmezsen seni doğuma almam dedi bizde okey dedik zaten gireceğiz problem yok yanımızda asistanını azarladı durdu dedikki gününde değildir olabilir detaylıya girin gelin bana raporu getirin ücretsiz muayene de görüşürüz dedi bizde detaylidan sonra randevu aldık oda bugundu bı kaç dakika geç kaldık muayeneye asistan aradı dedimki geliyorum en geç 15 dkkya ben hoca hanıma danışayım size döneyim dedi tamam dedim hemen tekrar aradı asistanı konuşurken elinden çekti aldı telefonu bı merhaba bile demeden raporun önümde açık şuan boşuna gelmene gerek yok dedi dün ultrason a girdiğin için tekrar sokmayacagim dedi peki dedim ama 15 dkkya ordayım yüzyüze görüşelim dedim yok gelme ben cikiyorum vaktim doldu zaten herşey yolunda bebek sağlıklı gelme dedi peki dedim bı soru sorucam oruç tutmamda bı sıkıntı olurmu arada tutsam dedim yok deyip suratıma kapattı telefonu eşime anlattım durumu oda hemen hastaneyi aradı ve hocayı şikayet ettik sonuçta pazartesi gel görüşelim diyebilirdi 1800 TL muayene ücreti ödedim ben ücretsiz muayene hakkimdi benim bı başka hocaya gelin ücretsiz muayene telafi edelim dedi yönetici ama kabul etmedik tabiki ama çok sinirlendim bu kadar kaba ve aksi bı insan olamazsın ben kendimi sana emanet edemem doğum koltuğunda güven vermiyo bı kere eşim biz böyle muameleyi devlet hastanesine gidince bile görmüyoruz diye çok çıkıştı karşı tarafa ama aşırı sinirlendik biraz uzun oldu hakkınızı helal edin bizmi abarttik yoksa gerçekten böyle bişey kabul edilebilirmi
Geçmiş olsun, çok çirkin bir davranış özel de devlet de olsa kimsenin kimseye böyle davranma hakkı yok. Devlette belki yoğunluk fazla, nöbet ertesidir, biriyle tartismistir şöyledir böyledir anlık birsey midir diyeceğim ama özel hastanede de bu neyin gerginliği. İnsanlar zaten daha fazla bilgi alabilmek, doktoruna daha kolay ulaşabilmek, standartlar biraz daha yüksek olabilsin diye özel hastaneyi tercih ediyor. Şikayet etmekle çok iyi yapmışsın. İnş gönlüne göre birini bulabilirsin

bebiş kasıkta ağrı neredeyse hepimizde oluyor rahim büyüdüğü için gerilmeden kaynaklı olabiliyor. benim gaz sancım da çok benziyor regl ağrısına yani o da olabilir belki yediğin içtiğin gaz yapmıştır? daha önce hiç olmadıysa da lekelenme başlarsa acile görünebilirsin bence. bence sorun yoktur 🙏🏼
Bugün fazla hareket ettim belki de ondan oldu karnım büyüdükçe hareketim kısıtlanıyo ama aynı şeyleri yapmaya devam da ediyorum 😅😅
Nadiren ben de hissediyorum kısa süreli o ağrıyı. Adet mi olacağım acaba diye düşünüyorum. Sonra dank ediyor. Lady sen hamilesin ya diyorum :KK67:

Kanama olmadığı sürece tehlike yoktur ins. Kendini yorduysan da ağrı başladıysa dinlen. İns geçer.

Ya ben yasaklandıktan sonra bildirimler ekranıma düşmüyor. Anca uygulamaya giriş yapınca görüyorum. Neden acaba?
Biraz fazla hareket ettim bugün temizlik çamaşır ütü sonrasında bi de hava alayım diye dışarı çıkınca 😅😅😅

Bana normalde bildirim gelmiyordu hiç zaten geliyor muydu 😅😅😅

Benim de bildirim düşmüyor ki girince görüyorum, bildirim düşüyor.muydu ki

Bugün fazla hareket ettim belki de ondan oldu karnım büyüdükçe hareketim kısıtlanıyo ama aynı şeyleri yapmaya devam da ediyorum 😅😅

Biraz fazla hareket ettim bugün temizlik çamaşır ütü sonrasında bi de hava alayım diye dışarı çıkınca 😅😅😅

Bana normalde bildirim gelmiyordu hiç zaten geliyor muydu 😅😅😅
Su görüntü kilit ekranıma düşüyordu. Tuş kilidini açmadan bildirim var mı yok mu görüyordum.

şimdi tuş kilidini açmam gerekiyor bu şekilde bildirimi görmem için 🤨

Türk usulü acıp kapasam mı acaba?
Kısayolu silip tekrar yükleyeyim

Eklentiler

• IMG_4787.webp
    IMG_4787.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 18
Kalpte deliktir, her bebek kalbi delik dogarmis dogdunktan sonra en geç altıncı aya kadar gelişir duzelirmis, bunun da takibi rutin kontrollerde yapılıyor, doktorlar da zahmet edip net aciklamadigi için herkeste rutin şeyleri bilmediği için üzüntüden kahroluyoruz ne olduğunu anlayana kadar, yemeden içmeden kesildim nefesini izlemekten uyuyamazdim kontrole gittim başladım doktora aglamaya zaten lohusayim o dönemlerde, adam dedi ki buna mı agliyorsun bunlar her bebeğin normal gelişimi kim korkuttu seni dedi ben bı nefes aldım ama anlatamam detaylıca anlattı da rahatladım dediği gibi de oldu üçüncü ya da dördüncü ayda mı neydi gittiğimizde hiçbir problem yoktu, o yüzden bazı şeylerin ne olduğunu doktorların net açıklaması lazım.... 🤦🏻‍♀️
Evet kesinlikle doktorların sonradan düzelebilecek şeyler için endişe yüklemelerini anlayamıyorum. Benim doktor böyle yapmazdı. 99% oranında düzelir ama siz söyleyin muhakkak dedi. Ama delik demedi çünkü kuzenim öyle doğmuştu o geldi o an aklıma acaba öyle mi diye çağrışım yapardı.

Ne güzel sizi en sonunda doktor rahatlatmış. Hep öyle doktorlara denk geliriz inş 🙏🏼

Back