-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.221
Gündüzleri ne zaman memede uyusa yarım saatte tık diye uyanıyordu. Emziğe alıştırmaya başlamam o sebepten oldu. Emziği nasıl bıraktırırım şimdiden onun tedirginliği var ilerisi için. İlla bir şeyleri bıraktıracağız :)Canım biz doğduğumuzdan beri memede uyumaya alıştık öyle gidiyor ya asla emzik almadı, biraz benden kaynaklandı, bizde uyanır uyanmaz genirir pırt yaparız sabaha kadar emmekten nasıl doluyorsa karınvalla bende yaşını bekliyorum giderek azaltacağım azcık aklı ersinde şimdi kabul etmiyor başka bişey
Kesinlikle katılıyorum. Görüntülü görüşmede büyüklerimizle konuşurken bir de bazen fotoğraf çekinirken telefonu tanıdı. Alınca ne yapacak diye merak edip bakmışlığım oldu hep ağzına götürüyor. Bir şeyler açmamı isteyecek bilinçte olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki meme reddi olmasın diye sakin bir yerde emzirmemizi öneriyor doktorlar, yemek konusunun da sakin bir yerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eline oyalansın diye oyuncak bile vermem. Tüm dikkatini yemeğe çekiyorum çok güzel yiyor hatta yemeğini vermeden önce heyecanlanıyor. Bebekler sünger gibi nasıl alıştırırsak öyle devam ederler ve onu olması gereken zannederlerVermeyin canım ya şunun şurasında iki sene max seviye koruyacağız. Bak benim sabahtan akşama tüm gündüz kuşağını izleyen, akşam gözünü haberlerden ayırmayan annem bile biz kural koyduğumuz için asla açmıyor.
Hadi babaanne anneanne dede dinlemedi veya pasif olarak maruz kaldı neyse de babası yapmasın
Kızlar eşim influenza oldu. Bana ve kıza da bulaştı. Ateş kusma ağlama nöbetleri. Hasta bebek ne zormuş. Kendimde o kadar eklem ağrısı var ki anlatamam.
Emzirdiğim için ilaç da kısıtlı. Eşim hepsini kullanabildiği halde düzelmedi.
2 gündür mahvolduk. Dikkat edin siz de.
Mama sandalyesi ve yürüteç bu konuda çok işimi görüyor.Bebişine tek bakan var mı? Anacuğum gidecek yakında da, ek gıdaya geçtiğimizden beri yanımdaydı. Öncesinde de bırakamıyordum da o zaman kendim bir şey hazırlayıp yiyemiyordum şimdi ona da yemek hazırlamak lazım ya nasıl yapabilirim? Şu an aşırı hareketli, tutunuyor kalkıyor, sürekli arkasında durmam lazım düşmemesi için. Nereye nasıl bir şeye koyabilirim bir yemek hazırlamalık, yoğurt mayalamalık vakit için? Park yatağı iyi aslında ama kapıdan geçmiyor, odada sabit. Şu oyun çitleri olur mu acaba, ay gerildim
Ben %100 kısıtlama taraftarı değilim, gün içinde kırmızı balık, bakkal amca gibi şarkılar açıyorum çok huysuzlandığında çünkü benim bebeğimle gün bitmiyor gerçekten Sabah 6 da kalkar, bu saat olmuş hâlâ uyumadı.. 2 yaşa kadar göstermeyin diyorlar ama bu bizim için mümkün değil.Bende de öyle büyük konuşmamak gerekirmiş jajsjsj
Ben TV ve tlfndan uzak tutmaya çalışıyorum ama çok da mümkün olmuyor hayatın bir parçası olmuş teknolojik aletler. 2 3 gündür de bildiğin tlfn için ağlıyor vermiyorum ağlayıp ağlayıp susuyor. Babası şarkılar açıp tlfnu kızın kucağına bırakıyor iyice alıştı. Acaba ilerde çok büyük sıkıntı çıkarır mı? ekran bağımlısı olur diye çok korkuyorum.
Çok geçmiş olsun, biz de geçirdik. Bebekle hastalık çok zor, ona bakmaktan kendinle ilgilenemiyorsun.Kızlar eşim influenza oldu. Bana ve kıza da bulaştı. Ateş kusma ağlama nöbetleri. Hasta bebek ne zormuş. Kendimde o kadar eklem ağrısı var ki anlatamam.
Öf müthiş salgın var Allah yardımcınız olsunKızlar eşim influenza oldu. Bana ve kıza da bulaştı. Ateş kusma ağlama nöbetleri. Hasta bebek ne zormuş. Kendimde o kadar eklem ağrısı var ki anlatamam.
Elinden geleni yap, yapamadıkların için de kendini suçlama. Her bebeğin ortamı aynı değil neticede. İzletilen içeriklere dikkat edebilirsin en azından.Yapıyor vala ne kadar söylensemde duymuyor resmen. Bide yani bi o değil ki bi yere gidince birileri gelince illa tlfn,TV ortaya çıkıyor memleketin tek dezavantajı bu galiba:/
Maşallah küçüğeKesinlikle katılıyorum. Görüntülü görüşmede büyüklerimizle konuşurken bir de bazen fotoğraf çekinirken telefonu tanıdı. Alınca ne yapacak diye merak edip bakmışlığım oldu hep ağzına götürüyor. Bir şeyler açmamı isteyecek bilinçte olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki meme reddi olmasın diye sakin bir yerde emzirmemizi öneriyor doktorlar, yemek konusunun da sakin bir yerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eline oyalansın diye oyuncak bile vermem. Tüm dikkatini yemeğe çekiyorum çok güzel yiyor hatta yemeğini vermeden önce heyecanlanıyor. Bebekler sünger gibi nasıl alıştırırsak öyle devam ederler ve onu olması gereken zannederler
Sabahın nurunda kalkan bebeğim, şuan yeni uyudu. Gerçekten her bebek dediğin gibi uyumlu değil, her gece travma yaşıyorum resmen uyutana kadar... Gece sayısız kez kalkıyor ve ben sabah gözümü açamıyorum. Yemek yedirirken bazen bebek şarkıları da açıyorum, bazen eline oyuncak da veriyorum. Yapacak birşey yokMaşallah küçüğebazen çaresiz kalıyoruz, her bebek bu kadar uyumlu değil Benim bebeğim sağ olsun sabah namazı ile uyanır, hop salona geçeriz oyalamak için türlü türlü oyunlar. Gündüz yine aynı şekilde, akşam aynı şekilde. Etrafında dönüp duruyoruz yeter ki maruz kalmasın diye.
Ama bazen ne yaparsan yap olmazBurda da anne kendini suçlu hissetmemeli, en azından uygun içerik seçmeli diye düşünüyorum.
Şu an aslında bebekler durmuyor yoruluyoruz diyoruz ama aslında en çok durdukları, diretmedikleri, uyumlu oldukları dönem. O nedenle ne kadar çok sıfır ekran ne kadar çok sağlıklı beslenme yapabilirsek kârdır. Bir süre sonra maalesef bu kadar kolay olmayacak.
Herkes yapabildiği ölçüdeSabahın nurunda kalkan bebeğim, şuan yeni uyudu. Gerçekten her bebek dediğin gibi uyumlu değil, her gece travma yaşıyorum resmen uyutana kadar... Gece sayısız kez kalkıyor ve ben sabah gözümü açamıyorum. Yemek yedirirken bazen bebek şarkıları da açıyorum, bazen eline oyuncak da veriyorum. Yapacak birşey yok
Amin aminHerkes yapabildiği ölçüdeAllah kolaylık versin. Çalışıyor musun yoksa izinde misin?
Ya dün ilk kez bizde de oldu güldü şımarıklık yaptı filan sonra bu yazdığını ben gece 4te okudum bir cümle var senden uzak durması için söylenen tam onu zikrederken ışık açık uyuyoruz ara holün elektirik 5 sn gidip gelmesin mi tir tir titredimKızlar ya çok ciddi birşey sorcam sizlere aşırı tedirgin ediyor bu mesele beni. Sizin bebekler de karşı da biri varmış gibi davranıyor mu ?
Ama çok ciddi şekilde son zamanlarda fark ediyorum bunu. Bir tek yatak odasında kızı uyutmaya calisyorm uykusu var ama uyumamakta direniyor ya o anlarda işte. Karanlık veya aydınlık farketmiyor karşı da biri varmış gibi izliyor takip ediyor, gülümsüyor, şirinlk yapıyor, elini uzatıyor ödüm kopuyor. Engel olmaya dikkatini dağıtmaya çalışıyorm falan ama yok fayda etmiyor yine izlemeye takip etmeye devam ediyor hatta yani bırak beni izleyeyim der gibi mizmizlaniyor faln. Normal diyin ne olur
Işığın gitmesi de tam zamanını bulmuşYa dün ilk kez bizde de oldu güldü şımarıklık yaptı filan sonra bu yazdığını ben gece 4te okudum bir cümle var senden uzak durması için söylenen tam onu zikrederken ışık açık uyuyoruz ara holün elektirik 5 sn gidip gelmesin mi tir tir titredim
Kız sus sus ben de gece rastladım mesajına, başı görünce devamını okuyamadım odaya gidemem yolda diye, ben salona geçiyorum da emzirmeye, uzun karanlık yol var yatağa kadarIşığın gitmesi de tam zamanını bulmuş
Güldü şımarıklk yaptı dedin ya sana mı yoksa karşı da öyle herhangi bir yere boşluğa mı yaptı o hareketleri. Benim kız dün biraz abarttı korktum bayaa
Ayy kusra bakmayin ya keşke yazmak için gündüzü bekleseydimmKız sus sus ben de gece rastladım mesajına, başı görünce devamını okuyamadım odaya gidemem yolda diye, ben salona geçiyorum da emzirmeye, uzun karanlık yol var yatağa kadar
Bazen karşısında biri varmış gibi konuşuyor ama bu dediklerin yok kuzumKızlar ya çok ciddi birşey sorcam sizlere aşırı tedirgin ediyor bu mesele beni. Sizin bebekler de karşı da biri varmış gibi davranıyor mu ?
Ama çok ciddi şekilde son zamanlarda fark ediyorum bunu. Bir tek yatak odasında kızı uyutmaya calisyorm uykusu var ama uyumamakta direniyor ya o anlarda işte. Karanlık veya aydınlık farketmiyor karşı da biri varmış gibi izliyor takip ediyor, gülümsüyor, şirinlk yapıyor, elini uzatıyor ödüm kopuyor. Engel olmaya dikkatini dağıtmaya çalışıyorm falan ama yok fayda etmiyor yine izlemeye takip etmeye devam ediyor hatta yani bırak beni izleyeyim der gibi mizmizlaniyor faln. Normal diyin ne olur
Normalde sadece izlerdi dün de bu hareketleri yaptı ayni şekilde konuşmaya çalıştı faln tedirgin oldum bi kaç arkadaşıma sordum normal dedi ama o an hiç normal gelmedi:/Bazen karşısında biri varmış gibi konuşuyor ama bu dediklerin yok kuzumbilemiyorum normal mi değil mi, tecrübeli bir anne değilim maalesef.