2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Çok sevindim canım böyle böyle düzelsin minik adam

Fazla doktor gerçekten fazla karmaşa demek baktım araştırdım bu iyiymiş o yüzden daha fazla gezdirmek istemedim.
Bu uykusuzluk bizi de son bir haftadır zorluyor gece uyumak bilmiyor resmen emzircem diye yanına yatıyorum bi bakıyorum uyumuşum

Selam kızlar, bin yıldır yazamıyorum heralde unuttunuz mu beni çok çocuk zormuş vesselam. Bebekler nasıl anneler nasıl hepiniz iyisinizdir umarım benim bıdıklar büyütor, dişleri yok henüz ama sıkıntısı maşallah. Biri sanki patlak verecek gibi bakalım bi çıkarsalar da rahatlasalar. Biri emeklemeye başlayacak gibi diğeri yeni yeni sürünmeye niyetli daha başlamadı

Rprnn ve Papatya0593 çok geçmiş olsun. İnsallah düzelir bebişler bi an önce. Papatya tortikollis mi var oğluşta, benim oğlumun birinde de vardı doktor asla anlamadı ben defalarca söylememe rağmen bi sıkıntısı yok kas tonusu cok iyi dedi ama o yüzden kafasının bi kısmı yamuk şu an. Egzersizle falan boyun tutması, yüzüstü durması iyileşti ama çok şükür. Egzersizi hiç sevmiyor ama mecbur Allah kolaylık versin düzelecek insallah

Ya yeni özellikler birden geliyor gibi oluyor çok şaşırıyorum, 7 ay ne ara geçti nasıl büyüdü hayret ediyorum. Sanki artık bebek değil de çocuk gibi geliyor eheh. Oturur halde çok duramıyor yalpalıyordu, akşam durdu birden. İleri emekleme henüz yok ama bugün yüz üstüden oturma pozisyonuna çevirdi kendini, gün boyu yapmayı deniyordu, başardıktan sonra da sürekli yaptıGece yatakta da oturur bulur muyum acaba Bizim gece uykuları hiç uzamıyor, dün bol bol saat başı bir tane de 2 saat aralıklı kalkmalı uyku yaptı. Yarın kontrole gideceğiz, bir de ikinci doz menenjiti olacak, bu aya kilo almıştır diye umuyorum anneanne bakımına girdik ikimizde

Ahahhaha tek çocuk zor, seni düşünemiyorum bileee Allah kolaylık versin canım iyiyz şükür yuvarlanip gidiyoruz bizimkinde de halen diş yok yeni yeni yere atıyor kendini emekleme belirtileri olsa gerek
Egzersiz zor oluyor evet inşallah daha kolay geçer de düzelir durumu benim kız da biraz boynu bükük duruyor hatta boynu çok kısa neredeyse yok diyorlar :)) bende mi baktirsam acaba bu konuda

Canım merhaba, maşallah bebişlerine bizimde emekleme sürünme yok ama 4. Diş çıktı evet tortikollis dendi canım benim ki de normalde başını tutarken falan sorun yok canım dışardan gören anlamıyor ama bi süre aynı pozisyonda durunca sağa meyil oluyor, inşallah düzelir tamamen ya neden oldu bu diye başta üzüldüm

Bizimde gece uykusu hep böyle neden böyle canım ya ne zaman uzar ay ben 6 dan sonra kontrole götürmedim ya kiloyu merak ettim şimdi sen yazınca

Canım doktora sorarsan ultrasonla o kasların uzunluğuna bakıp kolayca teşhis koyuyorlar bizim o öndeki boyun kasının biri 7 biri 9 çıktı mesela dediler ki hafif tortikollis var , belki de yoktur ama ihmal etmemekte fayda var büyüdükçe zorlaşıyor düzelmesi Allah korusun kalıcı olabiliyor

Bi baktır canım şimdi daha çok küçükler herşeyin en kolay düzeleceği zamanları. ben şehir hastanesinde, çocuk hastanesindeki fizik terapi doktoruna gösterdim çok ilgiliydi. Kasları yumusak dedi benimkilere bi sürü egzersiz verdiler bodyci oldular şimdiden eyvah başta çok güzel yapıyordum ama bu ara hiç yapamıyorum kontrol zamanı da geçti bi gitcez bakalım.
Oy maşallah incileri 4lemiş Canım işte anne karnında durusundan bile olabiliyormuş, benimkinin boynuna kardeşi basmış muhtemelen içerde kapışmışlar biraz ben de üzülmüştüm ama Allah sifası olan dert versin uğraşcaz biraz napalım

Yaa çekiniyorum aslında biliyor musun kalçasından sonra boynu da Allah korusun birşey denilirse çok üzülürüm eşimle annelere sorduk mesela yok normal büyüdükçe düzelir o şimdi kilolu yada boynu kısa o yüzden öyle görünüyor gibi şeyler dediler bizde hemen kabullendik

Maşallah ilerde iyi sporcular olur bu işin peşini bırakma sen.
Bakayım küçük şehire geldim randevu bulsam göstereyim en azından aklımda kalmaz hep ama şöyle birşey var kafasını dik tutunca öyle bi yamukluk görünmüyor başını öne eğince zemindeki birşeyle ilgilenince boynu büküluyor sizinkilerde mi öyleydi yoksa ben mi kuruntu yapıyorum Papatya0593

Benimkide biraz öyle canım istediği zaman kafasını dik tutuyor ama öne doğru mesela birşey falan bakarken oynarken kafa hemen sağa meyil ediyor
Bide mesela bebek arabasında yaslı giderken bakıyorum hep sağa kaymış boynu
Ona da dikkat edebilirsin

Kızlar bebeklerinizin gelişimi nasıl? Kaç ay kaç günlükler, bununla birlikte emekleme var mı, desteksiz oturuyor mu, söylediği bababa dedede gibi kelimeri var mı, el sallama, gel gel yapma gibi hareketleri var mı?

Ben en iyisi bi baktıraym. Hangi bölume randevu alıyoruz çocuk mu ortopedi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…