2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kader arkadaşım diyorum neyse tek ben 8 kere kalkmıyor muşum bilmek rahatlattı

Evet davulun sesi uzaktan hoş geliyordu

Reflü için ne yapmam lazım
Başını yüksek tutarak yatırın reflü yatakları satılıyor onlardan alabilirsiniz. Doktorun önerdiği şuruplar olmuştu onları kullandık epey rahatlattı bizi. Emzirme sonrası bir süre dik tutmak işe yarıyor. Bebek büyüdükçe reflüsü geçiyor zaman lazım

MelodiminEsi @Pink0606 Rprnn kızlar ya benim ek gıda hassasiyeti iyice kayboldu, herşeyini kendim ayrı hazırlıyordum ama son zamanlarda bizim yediklerimizi vermeye başladım çünkü onları çok güzel yiyor, bugün öğlen mesela armutlu tam yulaf unlu muhallebi yaptım 2-3 kaşık yedi yemedi ama akşam yemeğine bizle oturuyor yediklerimizden ezip veriyorum severek yiyor, sabah ona özel çorba yaptım buharlı pişirme aparatında pişirerek sebzeleri akşam ki gibi yemedi, az tuz koyuyorum ama illa içinde tuz salça oluyor yemeklerin, öyle güzel yiyincede vermeyeyim diyemiyorum kıyamıyorum , sizler nasıl yapıyorsunuz

Vala ben ilk günden beri yediğimden veriyorum şuan bile öyle kızım hiç yemek secmiyor şükür ne versem yiyor. Bırak benim vermemi zorla istiyor ve kızım bu süreçte sadece 1 kez kabız oldu bizim taşınma olayı oldu git gel den sütüm sıfırdi resmen, ek gıdaya biraz fazla yüklendim mecburen ve kabız yapti

Valla bi kere bi öyle evde yapılan çorbayı vermek zorunda kaldım çok güzel yedi ondan beri verir oldum ama zararı oluyor mu özel hatırlamadığım için tuz olduğu için diye de kafam karışık annem fln kızım koca çocuk yer nolacak falan diyor eskiden verirdik diyor

Doğru dio ben yemek konusunda eski usule göre gidiyorum zaten ço tuzlu olmaz ki yemekler vermenin bi zararı olmaz. Vala patetes, sulu yemeklere ekmek doğruyorum, dolma içi, mercimek ve şehriye çorbası, yoğurt bazen meyveli yapıyorm, yumurta haaa bide en sevdiği şey pankek yada ev yapımı kek bayılıyor resmen
bence şey sorcaktm ben normalde de öyle değişik yemekler yapan biri değilim varsa güzel ilikli çorba tarifleri alırım sizlerden bide meyve püresini nasıl yapıyorsunuz ve neler neler karıştırıyorsunuz

Canım ben daha yeni kıymaya geçtim daha kemik suyu yapmadım ona da başlayacağım, meyveyide rendeliyorum mesela tam buğday unu ile yada yulaf pirinç gibi muhallebi yapıp karıştırıyorum, dün çok güzel yemişti ama bugün az yedi, cam rende meyve yumuşaksa iyi oluyorda sertse denseniz ince kısmından geçirip yapıyorum

Emekleme var mı sizde biz hala yatış

Ben direk kaşıkla yada çatalla eziyorm meyveyi rende hiç denemedim. Bebekler de şey de var her gün aynı iştahla yemiyorlar canları nasıl isterse
Emekleme var mı sizde biz hala yatış
Yok malesf ne emekle ne diş hiç bir adım yok kızımda pasoo sırt üstü yada oturuyor.
Bu aralar ağzıyla değişik değişik sesler hareketler yapıyor başka da birşey yok

Canım ben hâlâ sabah kahvaltı, öğlen meyve ara öğünü, akşam çorba veya köfte şeklinde ilerliyorum. Yani aslında ayına göre ek gıdaya çok yüklenmiyorum. O nedenle yaparken zorlanmıyorum ama çalıştığım için zor oluyor. Bu durumda da eve çok geç gelmişsem tarhana ya da hazır aldığım çorba karışımlarından veriyorum.
Kendi yemeklerimizden şimdiye kadar toplasan beş kez vermişimdir. Elimden geldiğince bir yaşına kadar dikkat edeceğim.
İstersen eve yemek hazırlarken tuzu en son kat ve ondan öncesinde bebeğine ayır.

Ya gene de salça tuzlu ya mesela onu düşünüyorum ama artık iyice azalttım tuzu dediğin gibi sabah öğlen zaten hazırlıyorum sabahları yumurta pankek öğlen meyve yoğurt şeklinde genelde ama akşam ayrı bi heves ve açlıkla yiyor bilmiyorum diyorum lezzeti anlayacak yaşta değil nerden biliyorlar ağız tadını

Valla orasını ben de anlamıyorum bizimkilerden versem deli gibi yer ama deli gibi yemesine gerek yok hâlâ anne sütü ya da formül mama daha önemli benim için canım organik salçalar satılıyor Migros’ta tat marka var mesela onlardan kullanabilirsin. Zaten tuzdan çok salçanın çeşnisi lezzet verip yediriyor onlar da haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…