- 11 Mayıs 2014
- 1.354
- 1.538
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.681
Benim kız esmer erkekler çok yaklaşınca ağlıyorÇocuk çok seviyor ya benimkide gülüyor,büyüğe mesafeliama şöyle bişey oldu bir haftadır annemlerdeydik onlara kısa sürede alıştı bi bizle beraber olduğundan böyleymiş sanırım gördükçe alışıyor
Canım hijyenik açıdan uygun olmadığı için tavsiye edilmiyor hastalık bulaşma ihtimali yüksek Allah korusun o yüzden riske girmemekte fayda var..Baby spaya giden var mı kızlar?
Ben oioinin bardağını almıştım silikon onunla vermeye başladım. Yarısı dışarı dökülüyor ama bardaktan içmeye çok hevesli:))Kızlar suyu neyden içiyorsunuz?
Ben muchkin in alıştırma bardağı şeklinde olanı almıştım ama içemedi birkaç gündürKızlar suyu neyden içiyorsunuz?
Bizimki dede, amca hepsine mesafeli bazı kadınlara da. Ama çocuğum insan görmedi kiÇocuk çok seviyor ya benimkide gülüyor,büyüğe mesafeliama şöyle bişey oldu bir haftadır annemlerdeydik onlara kısa sürede alıştı bi bizle beraber olduğundan böyleymiş sanırım gördükçe alışıyor
Canım bende de var ondan çekiyor bazen ama tesadüf yani anlamıyor ben de vermiyorum onla şuanBen muchkin in alıştırma bardağı şeklinde olanı almıştım ama içemedi birkaç gündür
Hiç biberon kullanmadı benim ki süt içmedi ondan ama suyu veriyorum biberonla onu içiyor , her seferinde boğazına kaçıyor ama lansinoh un yeni doğan biberonu olmasına rağmenKızlar suyu neyden içiyorsunuz?
Ben philis alıştırma suluğu ve muckhin almıştım , muchkinden içmeyi beceremiyor henüz , philipsten içiyor ama ondada hemen tıkanıyor çok geliyor su azar azar veriyorumKızlar suyu neyden içiyorsunuz?
Aa canım çok iyi olmuş güle güle kullanPapatya0593 canım oyun matı geldi. Çok beğendim. Kalınlığı dokusu harika. Salondaki halıyı kapladı biraz da koltuğun altına girdi. Çünkü benim salon küçük.
İyi ki almışım dedim. Üstünde bırakıp diğer odalara gidebiliyorum artık. İlla anakucağına koymama gerek kalmayacak. Bir de özgürleşsin ve hareket kabiliyeti gelişsin istiyorum. O mat olmadan yerde bırakamadığım için bana yaradı.
Yaa bakayim bende normal onluklerden takiyorum ama pek ise yaramiyo acikcasi, tesekkur ederimGiydirebilir önlük aldım. Daha az üst değiştiriyorum. E bebekten 119 lira. Daha ucuz da var ama kullanışlı değil. Aldığım yıkanabiliyor kuruyor hemen.
Biberonla bile boğazına kaçırıyor bizim ki diş desen bizim de 3. Çıktı 4 yolda , durduk yere bi ağlama çıkarıyor anlıyorum diş ağrıyor mart annelerinde tavsiye ettiler ben Tetagil aldım canımPhilips avent alıştırma bardağıyla içiyor bizimki de suyu ama foşurt diye çok geliyor üstüne başına. Her yemeden sonra üst baş batıyor, kolay yıkanan önlüklerden lazım, yorni markasınınkini düşünüyorum ama fiyatı normal mi bilemedim, 150-170 arasında değişiyor.
İkinci diş de gelmiş bizim, bakmaya bile izin vermiyor, çok sinirli. Zor geçiyor bu günler:/ Gündüz uykular da hep kucakta, sensörü var sanki, yerinden oynattığım an gözlerini açıyor, sırtı yatağa değince bağırıyor, çok şükür annem yanımda bu ara, yoksa halim haraptı.
Güzel haberler çok şükürAlerji uzmanına gittik. Ve dedim ki bundan önce gittiklerim neymiş. Doktor değillermiş.
Bu sisteme yazıklar olsun. Bi de tamamlayıcı sigortasını en baştan yaptırmıştım. Ama özel hastanelerde de durum vahimmiş. Yani kadın doğumcumdan çok memnun kaldım diye ve bana çok yakın diye medicanaya gidip durdum ki bir daha hamile kalsam yine o doktoruma gideceğim inşallah ama diğer doktorlar fos çıktı. Bela okusam yeridir.
Kızımın virüsü geçti çok şükür. Hastalığı atlattı. Şimdi kızarmaları oluyor ara ara. Bu doktor alerji damlasını değiştirdi. Onu bile doğru düzgün verememişler. Hem dermatolog hem çocuk doktoru gördü üstelik. Bu işe yaramaz ki dedi yeni doktorumuz.
Başka bi test istemişti. Onu yaptırdık. Onda da gıdaya alerjisi çıkmadı ama polenlere alerjik çıktı. Mevsim geçişlerinde sıkıntı bu da. Akarlara karşı da bi alerji var. Ama daha hafif düzeyde. Soya fasülyesine de. O da hazır gıdalarda bolca bulunurmuş. O yüzden dikkat edeceğiz. Bende neye alerji varsa kızımda da var aslında. Yattığı yerin tozsuz temiz halısız olması önemli dedi.
alerji mamasına devam etmemize gerek yokmuş. Süte ve yumurtaya alerji çıkmadı diye. Yine de kontrollü gideceğiz ekgıda konusunda. Avokadoyu ve tropikal meyveleri kesinlikle yasakladı. Yüksek oranda alerjiklermiş. Peynir konusunda da koyun peynirine alerji göstermezmiş bebekler. Onunla başlamamı önerdi. Geceden suya koyup tuzunu alarak tüketmesi gerekiyormuş.sonra keçi ve inek peyniri de denersin dedi. Kırmızı et beyaz et ciğer çok önemli diyor. Ama balık için 10.ayı beklememi istedi. Ve bunları bir kibrit kutusunun dörtte biri kadar vererek başlamamı istedi. Reaksiyon göstermezse çoğaltacakmışım.
Ev yoğurdunu da akşamları vermemi önerdi. Bebe bisküvisini de mutlaka kullan dedi. Özellikle kahvaltıda mamaya karıştırıp. Biçok şeyi konuştuk. Kızarıklıkları geçer mi geçmez mi bakacağız.
Bu arada alerji mamasını ilk başta birazcık pekmezle yiyen yavrum sonra sade bi şekilde de yemeye başladı. Hem boyu uzadı hem de kilo aldı çok şükür. Dişlerinin sadece bir tanesi çıktı. Şimdilik böyle.
Valla bizde diş falan yok, görünürde uzunca bir süre de olmaz gibi. Tetagil rahatlatıyor kullanmanı öneririm. Bu aralar tüm bebeklerde bi hırçınlık var nedensePhilips avent alıştırma bardağıyla içiyor bizimki de suyu ama foşurt diye çok geliyor üstüne başına. Her yemeden sonra üst baş batıyor, kolay yıkanan önlüklerden lazım, yorni markasınınkini düşünüyorum ama fiyatı normal mi bilemedim, 150-170 arasında değişiyor.
İkinci diş de gelmiş bizim, bakmaya bile izin vermiyor, çok sinirli. Zor geçiyor bu günler:/ Gündüz uykular da hep kucakta, sensörü var sanki, yerinden oynattığım an gözlerini açıyor, sırtı yatağa değince bağırıyor, çok şükür annem yanımda bu ara, yoksa halim haraptı.
Ayy süper canım çok sevindim içine sinen doktor bulmana, maşallah kızınadaAlerji uzmanına gittik. Ve dedim ki bundan önce gittiklerim neymiş. Doktor değillermiş.
Bu sisteme yazıklar olsun. Bi de tamamlayıcı sigortasını en baştan yaptırmıştım. Ama özel hastanelerde de durum vahimmiş. Yani kadın doğumcumdan çok memnun kaldım diye ve bana çok yakın diye medicanaya gidip durdum ki bir daha hamile kalsam yine o doktoruma gideceğim inşallah ama diğer doktorlar fos çıktı. Bela okusam yeridir.
Kızımın virüsü geçti çok şükür. Hastalığı atlattı. Şimdi kızarmaları oluyor ara ara. Bu doktor alerji damlasını değiştirdi. Onu bile doğru düzgün verememişler. Hem dermatolog hem çocuk doktoru gördü üstelik. Bu işe yaramaz ki dedi yeni doktorumuz.
Başka bi test istemişti. Onu yaptırdık. Onda da gıdaya alerjisi çıkmadı ama polenlere alerjik çıktı. Mevsim geçişlerinde sıkıntı bu da. Akarlara karşı da bi alerji var. Ama daha hafif düzeyde. Soya fasülyesine de. O da hazır gıdalarda bolca bulunurmuş. O yüzden dikkat edeceğiz. Bende neye alerji varsa kızımda da var aslında. Yattığı yerin tozsuz temiz halısız olması önemli dedi.
alerji mamasına devam etmemize gerek yokmuş. Süte ve yumurtaya alerji çıkmadı diye. Yine de kontrollü gideceğiz ekgıda konusunda. Avokadoyu ve tropikal meyveleri kesinlikle yasakladı. Yüksek oranda alerjiklermiş. Peynir konusunda da koyun peynirine alerji göstermezmiş bebekler. Onunla başlamamı önerdi. Geceden suya koyup tuzunu alarak tüketmesi gerekiyormuş.sonra keçi ve inek peyniri de denersin dedi. Kırmızı et beyaz et ciğer çok önemli diyor. Ama balık için 10.ayı beklememi istedi. Ve bunları bir kibrit kutusunun dörtte biri kadar vererek başlamamı istedi. Reaksiyon göstermezse çoğaltacakmışım.
Ev yoğurdunu da akşamları vermemi önerdi. Bebe bisküvisini de mutlaka kullan dedi. Özellikle kahvaltıda mamaya karıştırıp. Biçok şeyi konuştuk. Kızarıklıkları geçer mi geçmez mi bakacağız.
Bu arada alerji mamasını ilk başta birazcık pekmezle yiyen yavrum sonra sade bi şekilde de yemeye başladı. Hem boyu uzadı hem de kilo aldı çok şükür. Dişlerinin sadece bir tanesi çıktı. Şimdilik böyle.
Düzelir inşallah bundan sonra alerjik durum. Avokadonun alerjen olmasına şaşırdım, benim doktorumun yumurtayı erken vermesine arkadaşım o alerji yapar ben onun yerine avokado vermiştim demişti. İyi ki onu dinlememişimAlerji uzmanına gittik. Ve dedim ki bundan önce gittiklerim neymiş. Doktor değillermiş.
Alayım, bu gece de not aldım 8 kez kalkmışız, zaten 10 buçuk gibi uyumuştu 7'de de tamamen uyandı, ağrıya uyanıyor herhalde. Bir de zeytinyağında ezilmiş karanfil bekletme önerilmişti evde vardı karanfil ezdim bakayım rahatlatır mı.Biberonla bile boğazına kaçırıyor bizim ki diş desen bizim de 3. Çıktı 4 yolda , durduk yere bi ağlama çıkarıyor anlıyorum diş ağrıyor mart annelerinde tavsiye ettiler ben Tetagil aldım canım
Alacağım, doktor kontrolüne gideceğiz yakında, o bitkisel sanırım, yine de bir onay alırım doktordan. Vücudunda da egzama var sanırım, o da kaşınıyor olabilir mi diyorum, doktorun verdiği kremden sürdüm bakalım. Ay ne zor çocuk büyütmek yav, başkasınınki hemen büyüyorduValla bizde diş falan yok, görünürde uzunca bir süre de olmaz gibi. Tetagil rahatlatıyor kullanmanı öneririm. Bu aralar tüm bebeklerde bi hırçınlık var nedense
Simpleks reflüye mi iyi geldi?
Reflü için ne yapmam lazımCanım olur mu öyle şey niye kendini suçluyorsun. Tamamen bünye meselesi. Hamileliğin başından sonuna kadar sağlıklı beslendim, son aylarda gazlı bebek olmasın diye her gün kefir içtim. Ama bebeğimin reflüsü var ve tam bir gaz bombası idi. Emziriyorum yine yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Ama bakıyorum abur cubur yiyen fast food yiyenlerin bebekleri turp gibi
Olacağı varsa oluyor canım bu bir süreç ve geçmesine az kaldı. Sabırlı olacağız.
Bebeğini dik tutarak emzirmeye çalış, hem emzirme sonrası gazını çıkar ve biraz dik tut.
Sab simplex damla bize çok iyi geldi hem reflü hem mide gazı iyice zorluyordu çünkü. Aklında bulunsun..