- 15 Ağustos 2022
- 312
- 606
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.661
Ben başlamıştım ama bıraktım son haftalarda, annem de gelince saldım gitti TürkçeyiBenim kızım hiçbi şey söylemiyor henüz. Hece sayısı çok az.
Belki de hem ingilizce hem türkçe ilerlediğimiz içindir. İki dil kullanınca daha geç konuşabilirmiş çünkü. Ya da alakası yoktur belki. Bilemedim. Bebeğiyle İngilizce konuşan var mı aranızda? Sizler Nasıl ilerliyorsunuz bu konuda?
Onların yeri ayrı tabi canım ben de sırf o sebeple sık sık anneme ya da kv ye gidiyorum. Uzak olunca yapacak bir şey yok sen de dışarı çıkaracaksın artıkHergün indirmeye çalışıyorum ya ama yabancıya hep mesafeli duruyoruz ya gene olmuyor bence yakında anneanne babaanne olması çok büyük avantaj
Yürüteç annemde vardı ona gittikçe kullanıyor ben çok karşıydım ama hem çok seviyor mutlu oluyor hem de gerçekten nefes alıyosun peşinden düşcek kırcak diye dolanmaya biraz mola vermiş oluyosun kendi halinde dolanıyorBen başlamıştım ama bıraktım son haftalarda, annem de gelince saldım gitti Türkçeyiİpin ucunu kaçırmadan yine dönmeliyim, çok isterim dili hallledelim. Son birkaç gündür memeye ağlarken memmem diye bir şeyler çıkmaya başladı, nemnem de olabilir bir şey diyor sinirli sinirli de çözemiyorum
Örümcek ya da hoppala aldınız mı kızlar, ben almayı düşünmüyordum da etraftan çok rahat oluyor, erken yürüyor diyorlar sürekli, bir aklıma düştüErken yürümesinden değil de iyice guduruk bir şey oldu bu ara, kurt gibi bir o yana bir bu yana, iki kişi değiştiriyoruz bir bezi, terin suyun içinde kalıyorum Güreşiyoruz sanki, bir türlü de kündeye getiremiyorum
Bende zararlı olduğunu biliyorum doktorlar önermiyor ama herkes al rahat edersin diyor çünkü benimkide son 2-3 gündür sürekli kucak istiyor ya emeklemede yok ve kilosuda Ağır napacam bilmiyorum ya bel fıtığı olacam ya yürüteç alacamBen başlamıştım ama bıraktım son haftalarda, annem de gelince saldım gitti Türkçeyiİpin ucunu kaçırmadan yine dönmeliyim, çok isterim dili hallledelim. Son birkaç gündür memeye ağlarken memmem diye bir şeyler çıkmaya başladı, nemnem de olabilir bir şey diyor sinirli sinirli de çözemiyorum
Örümcek ya da hoppala aldınız mı kızlar, ben almayı düşünmüyordum da etraftan çok rahat oluyor, erken yürüyor diyorlar sürekli, bir aklıma düştüErken yürümesinden değil de iyice guduruk bir şey oldu bu ara, kurt gibi bir o yana bir bu yana, iki kişi değiştiriyoruz bir bezi, terin suyun içinde kalıyorum Güreşiyoruz sanki, bir türlü de kündeye getiremiyorum
Canım senin bulunduğun yerde arkadaş grubun falan yok mu? Görev yerin başka şehirdi diye hatırlıyorum da ondan sordum. Birilerini görse alışsaMarkete gittik güzelce duruyordu arabada kızlar apartman görevlisi ile karşılaştık sevdi ay sen ne tatlısın dedi arabada bi başladı ağlamaya durmadı sonra durduramadım kucağıma aldım eve zor düştük valla sinir geldi ya dışarda en azından böyle yapmazdı ben napacam bilmiyorum yaa bu kadar yabancılama normal miinte baktım da 7 ayda en yoğun olur 9 da azalır diyor inşallah
görev yaptığım yerde değilim ücretsizdeyim canım eşimin görev yaptığı asıl evimin olduğunildeyim, aileme de 1.5 saat mesafedeyim zaten hamdolsun.Var canım gelen gidenim de oluyor haftada 1 görüşüyoruz sayılır hatta onlarada pek gitmiyor ya bende çok vermiyorum ya biraz benden de oldu sanırım annem kendine çok bağımlı yetiştirdin diyorCanım senin bulunduğun yerde arkadaş grubun falan yok mu? Görev yerin başka şehirdi diye hatırlıyorum da ondan sordum. Birilerini görse alışsa
Ya canim yukarda da demisler mizacida oyle olabilir ona bisey yapamazsin. Bide bazi yabancilardan korkuyorlar ondan da aglamis olabilir adamin tipi korkunc gelmistir belki. Benimde kaynana geldi saatlerdir oyun oynuyo onla bende kendimi yatak odama kapattim kafami dinliyorum:))görev yaptığım yerde değilim ücretsizdeyim canım eşimin görev yaptığı asıl evimin olduğunildeyim, aileme de 1.5 saat mesafedeyim zaten hamdolsun.Var canım gelen gidenim de oluyor haftada 1 görüşüyoruz sayılır hatta onlarada pek gitmiyor ya bende çok vermiyorum ya biraz benden de oldu sanırım annem kendine çok bağımlı yetiştirdin diyor
O daha çok değişir canım dert etme. Zaman geçtikçe alışırgörev yaptığım yerde değilim ücretsizdeyim canım eşimin görev yaptığı asıl evimin olduğunildeyim, aileme de 1.5 saat mesafedeyim zaten hamdolsun.Var canım gelen gidenim de oluyor haftada 1 görüşüyoruz sayılır hatta onlarada pek gitmiyor ya bende çok vermiyorum ya biraz benden de oldu sanırım annem kendine çok bağımlı yetiştirdin diyor
Markete gittik güzelce duruyordu arabada kızlar apartman görevlisi ile karşılaştık sevdi ay sen ne tatlısın dedi arabada bi başladı ağlamaya durmadı sonra durduramadım kucağıma aldım eve zor düştük valla sinir geldi ya dışarda en azından böyle yapmazdı ben napacam bilmiyorum yaa bu kadar yabancılama normal miinte baktım da 7 ayda en yoğun olur 9 da azalır diyor inşallah
2 gündür gene aşırı huysuz azı dişler de bembeyaz olmuş, üst ön dişlerde tam çıkmadı valla oyun bile oynamıyor kucağımı istiyor oyunda bile yanında duruyorum gözü hep bende , şu diş işinden çok bunaldım çıksa bitseydi valla yoruldum ya
Şuan bizim alt dişler kocaman canım sanırım 1 ay içinde tamamen çıktı üstler ise bembeyaz ve belli ama bi türlü tam patlamadı, alt o kadar belli olmamıştı ama üst çok belli oldu canım , üst 2 haftadır zorluyor azılarda belli ama bi türlü tam patlamadıBu dişler bi anda patlar sanıyordum. Demek ki beyazlık görünüyor önce. Kızımın 2 alt dişi gözüküyor ama daha çıkmadı tam. Ele geliyor. Böyle gözüktükten ne kadar süre sonra çıkıyor?
Giydirebilir önlük aldım. Daha az üst değiştiriyorum. E bebekten 119 lira. Daha ucuz da var ama kullanışlı değil. Aldığım yıkanabiliyor kuruyor hemen.Bence gereksiz ya cunku gercekten hareketlenince ele avuca sigmiyolar birak mati koca hali dururken hep parkelere gidiyor benim kizen rahat zamanlari bebeklikmis ya hele yemek yedirmek acayip strese sokuyo beni heryere dokuluyo her yemek sonrasi illa ust degistiryoruz. Simdilerde biyerlere tutunarak ayaga kalkiyo tabi kazalar da artti pat diye dusuveriyor bazen gozumun onunde
Biz de uzaktayız. sık sık sosyal ortama sokmaya çalışarak aştım bu durumu. Çocuk parkına gittim başlarda çok. Orada çocuklara bakıp gülüyordu. Abi var abla var diye söylüyordum. Çocuklar da hemen geliyordu bebek var diye. Ama belki mizaçtandır.Ya bu ara benimkinde aşırı baba düşkünlüğü var , sürekli yanından uzaklaşınca ağlıyor ben olsam bile o varsa onu istiyor, ben varken babayı tercih etmesi tuhaf geliyor , bana ve ona deliriyor ama bizi görünce aşırı mutlu başka kimseye gitmiyor, ben ailelerden ayrı bi ilde tek başıma bakıyorum ya yabani bi çocuk oldu sanki
Bi ay önce akrabama gittim eve girince akrabam kızıma selam verdi bi başladı ağlamaya eve nasıl döndüğümü şaşırdımMarkete gittik güzelce duruyordu arabada kızlar apartman görevlisi ile karşılaştık sevdi ay sen ne tatlısın dedi arabada bi başladı ağlamaya durmadı sonra durduramadım kucağıma aldım eve zor düştük valla sinir geldi ya dışarda en azından böyle yapmazdı ben napacam bilmiyorum yaa bu kadar yabancılama normal miinte baktım da 7 ayda en yoğun olur 9 da azalır diyor inşallah
Çocuk çok seviyor ya benimkide gülüyor,büyüğe mesafeliBiz de uzaktayız. sık sık sosyal ortama sokmaya çalışarak aştım bu durumu. Çocuk parkına gittim başlarda çok. Orada çocuklara bakıp gülüyordu. Abi var abla var diye söylüyordum. Çocuklar da hemen geliyordu bebek var diye. Ama belki mizaçtandır.
O kadar iyi anlıyorum kiBi ay önce akrabama gittim eve girince akrabam kızıma selam verdi bi başladı ağlamaya eve nasıl döndüğümü şaşırdım