2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Arkadaşlar bebeklere birşeyi yapmasını istemediğimizde nasıl davranmamız lazım? Oğlum o kadar hareketli ki bezini bile değiştiremiyorum. İlk defa kızdım artık yeter artık diye bağırıp kaşlarımı çattım hiç gülmedim bir süre. Oğlum da oyun yapıyorum sanıp gülümsedi baktı ben gülmüyorum o da ciddileşti gözlerini benden kaçırdı kafasını yana çevirdi. Bi içim acıdı böyle olunca. Yanlış bişey yapmak istemiyorum çok hayırcı bir anne de olmak istemiyorum ama nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum bilen var mı ya da bununla ilgili kitap, podcast vs önerisi olan var mı? Çünkü bir sınır koymazsam ileride çok pişman olacağın gibi hissediyorum şimdiden bizi parmağında oynatıyor.

Canım daha küçükler ya anlamazlar hayırdan bence dün bezini değiştirirken bende sinir oldum bu arada

Ben de bu aralar bezini değiştirirken çok zorlanıyorum. Çok hareket ediyor ki bundan sonra daha da hareketlenecekler. 6.aydan sonra iyice artıyor hareket kapasiteleri çünkü.
Her şeyi yeni yeni keşfediyorlar ve bu harika geliyor bana.
Hiç kızmıyorum. Sınır koymak için çok çok erken.
7 yaşına kadar zaten anlamıyorlar çoğu şeyi.
Ama ben de mesela gece gözünü açarsa asla gülmüyorum ona ki yatma vakti olduğunu anlasın ve oyun istemesin. Ancak öyle ufak ufak önlem alabiliriz

Ben de o keşfedip mutlu oldukça çok mutlu oluyorum hiç sınırlamak da istemiyorum ama bazen sabrımın tükendiği oluyor maalesef. Hele bi kalabalığa girsin kuzenini falan görsün bütün düzeni şaşıyor uyumak bilmiyor doğru düzgün meme bile emmiyor oyuna geri dönsem diye. Bu aydan sonra biz hiç yerimizde oturmayacağız anlaşıldı

Ben şşşt diyorum duruyor bi 5 sn falan:)

Aynısını bende yaptım o gülünce bende güldüm şuan sanırım çok zor anlamıyolar çünkü bi süre sabredip sonrasında eğiticez mecbur

Birde Biz iki gündür emekleme başladık tek başına artık bırakamıyorum en garibi ise ben daha yastıklarla bile oturtmamışken emeklerken bir anda oturur pozisyona geliyor ve dengesini kurup oturuyor çok şaşırdım biz bişeyler göstermesekte onlar keşfedip gelişiyorlar

Ay maşallah çabukta yürür o zaman bizim ki hiç uzanmak istemiyor o yüzden döndüğünü de göremiyorum hep oturuyor uyanıkken, nasıl emekliden merak ediyorum bnde

Benim kızım da döne döne her yere gidiyor. Aslında emekleme pozisyonu alıyordu. Ama dönmeyi keşfetti şak diye kafayı yere atıyor ama kaskımız koruyor

Ek gıda ben beceriksiz davranıyorum. Tam geçemedik ama bebek irmiği ile meyve yapıyorum. Bazen sebze pirinç çorba gibi bir şey yapıyorum. Yoğurt istediğim gibi olmadı. Peynir ne versem bilemedim. Kendim yapmaya zamanın yok. Bir de şu markalar var ya hangilerinden aldınız? Tarhana vs kendimizin yaptığı var? Yumurta denemedim hala. Yeni araştırmalar beyazı da verebilirsiniz diyormuş?

Dün bababa dedi ama kardeşimle konuşurken baba duyamadı daha bir daha söylemedi. Alkış yapıyor, ellerimi şıklatırken bakıyor. El hareketlerini çok iyi izliyor

Başka neler yapıyorlar sizinkiler. Asla kıyaslamak için sormuyorum. Gelişimini benim çok iyi takip etmem gerekiyor özel durumundan dolayı. İşin içinde olan biriyim ama terzi kendi söküğünü dikemiyor.

İşiniz ney merak ettim

Kızlar Gülce bugün 6 aylık oldu. Ek gıdaya başlayacağım. Ama doktor kendi başına oturmadan başlanmaz dedi. Youtubeda Osman Gönülal da aynısını söyledi. Desteksiz oturamıyor. Napayım?
Mama sandalyesine oturttun mu canım? Orda güzel oturuyorlar genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…