2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ek gıda nasıl gidiyor sizlerde :) ben arada bir veriyorum bazen hiç vermiyorum bile en sevdiği şehriye çorbası en nefret ettiği şey yoğurt. Arada bir meyve oda az az öyle çok değil

Ek gıda nasıl gidiyor sizlerde :) ben arada bir veriyorum bazen hiç vermiyorum bile en sevdiği şehriye çorbası en nefret ettiği şey yoğurt. Arada bir meyve oda az az öyle çok değil
Eskiye nazaran daha iyi diyebilirim. En azından ek gıda ve emzirme saatlerindeki dengeyi yakaladım canım
Keçi sütünden yoğurt mayalamıştım beğenmedi, inek sütünden yoğurdu severek yedi

Eskiye nazaran daha iyi diyebilirim. En azından ek gıda ve emzirme saatlerindeki dengeyi yakaladım canım
Keçi sütünden yoğurt mayalamıştım beğenmedi, inek sütünden yoğurdu severek yedi
Bende ilk koyun yoğurdu verdim büyük hata yaptım. Yoğurtsz büyüsün yapacak bir şey yok
Maşallah size günde kaç öğün veriyorsun Canm. Ve saatler dedinya tam olarak nasıl yapıyorsun

Bende ilk koyun yoğurdu verdim büyük hata yaptım. Yoğurtsz büyüsün yapacak bir şey yok
Maşallah size günde kaç öğün veriyorsun Canm. Ve saatler dedinya tam olarak nasıl yapıyorsun
Ben daha tadım yapıyorum canım meyvelere geçtim bugün şeftali verdim ama arada yoğurtta veriyorum sabah şeftali verdim ilk uykudan sonra sonra da akşam üzeri az haşlanmış patates ve yoğurt verdim, benim ki seviyor yoğurdu, biz bişey yerken oyalayamıyorum artık bişey veriyorum ona da mecbur, önümüzdeki hafta artık karışımlara geçerim sanırım , kaka da düzene girdi gibi en çok ona seviniyorum yapıyor her gün, suyunu da veriyorum yemeklerden sonra içiyor biberondan , gece de memede aynı

İnek sütünden yoğurt denesene canım. Bak ben de yoğurdu sevmedi diye düşünmüştüm ama inek sütü ile yapılanı yedi.
Sabah uyanınca emziriyorum. Yaklaşık iki saat sonra yine emerek uyuyor. Uyandığında yumurta sarısı, avokado, labne vs veriyorum.
İkindi üzeri yine böyle bir uykusu oluyor. Uyanınca bazen çorba bazen meyve bazen yoğurt veriyorum.
Ben bu sistemi bulana kadar çok zorlandım. Asla emzirme sonrası yemiyor mutlaka açken ve uykusu yokken dene.
Benim oğlum çok yemiyor iştahı bu kadar yapabileceğim bir şey yok ama en azından gıdaları tanıyor. Arada bu düzen de şaşıyor tabi ama o zaman ek gıda vermiyorum emziriyorum sadece. Yani zorlayınca sanki daha kötü oluyor

Son düzenleme:
Benim de düzenim aynı canım. Sabah ilk uyku sonrası ve akşam üzeri uykusu sonrası. Ama bunu bulana kadar canım çıktı stresten mahvoldum

Kaka konusuna bende sevindim insanı en çok korkutan durumlardan biri çünkü, sevindim sizin için Canm. Güzel ya yavaş yavaş düzen oturur peki bu süreçte sütün ne durumda taşıyor mu :)
Deneyebilriim aslında evet, normal market yoğurdu da verdim sevmedi.
düzeninizi sevdim böyle devam etmeniz iyi olur gibi ilerde sayıyı artırrsnz.
evet emme sonrası yemiyorlar gerçekten.

Benim kız rahatsız o yüzden ek gıda işini ben saldım biraz. Olursa olur olmazsa olmaz yani zorlamiyorum. Aşırı balgam var kızım da biraz ek gıda versem hemen kusuyor. Bide çevremdekiler sütün yetiyorsa ek gıdaya tam geçme uzun süre tadımlık devam et diyor. O da biraz kafamı karıştırdı.

Avokadoyu nasi pure haline getiriyorsunuz?

bu bebek aç kitabında da 8.aya kadar tadımlık devam edin. Amaç bebeğin doyması değil diyor ek gıda ile.
En önemli besin anne sütü. Anne sütü yoksa onun yerine geçebilecek tek şey formül mamalar. Evde yapacağınız hiçbir şey anne sütüne mamalar kadar yakın içerikte olamaz diyor orda yazan bir doktor. Sütü yetmeyen ya da benim gibi hiç gelmeyenler için.
Yani anne sütü veya mama ile doyurmak öncelik olmalı bence de. O sebeple kasmıyorum aynı şekilde.

Bugün kırmızı erikli puding yaptım kızıma. Aslında muzlu oluyor ama muz yoktu. Erik kullandım. Kitaptaki tariflerden biriydi.

1er çay kaşığı bebekler için olan irmik ve pirinç ununu su ile pişirip eriğin küçük bir kısmını rendeleyerek ekledim. Miktarı bebeğim yeme durumuna göre artırılabilir tabii ki. Ben çok az yapıyorum yemediği için genel olarak.

merakla ve severek yedi kızım. Çok sevindim. Ağzını açtı ilk kez. Ama bitirmedi tam. Sadece birkaç kaşık yedi. O bile çok sevindirdi beni
Keşke hep böyle yese. Kiri marka labne aldım. Onu da deneticem bakalım. Labneyi daha önce annem denetmiş. Yediğini söyledi.
Daha yumurta avokado ve muza geçmedim.
Şeftali, erik, elma tattı.

Ek gıda zamanını en iyi doktorun bilir. Bebeğin durumuna göre erken başlandığı oluyor. Altıncı aydan sonraya bırakmamak lazım sadece.
Tabii ki anne sütü asıl besin/doyum kaynağı. Şu an alışma evresinde bebişler
Avokadoyu nasi pure haline getiriyorsunuz?
Olgunlaşınca çatal ile eziyorum

Evet evet onlarda aynı şekilde söylüyor işte bende o yüzden kasmıyorm çok bi düzende oluşturmadım. Bu şekilde bi süre devam edelim sabırla, zamanla en iyisi olur kızlar için inanıyorum
Ben hiç doktora falan sormuyorm ya kafama göre ilerliyorum.
6. Ay aşısını yaptın mı Canm bizim bu aralar aşı var rahatsız ediyor mu acaba

Ay bunu okudugum iyi oldu ya bende kasiyordum ne yapsam die hergun neyse ben mamadan devam:)

Canım emmezse uzun süre sertleşme akma oluyor ama benim bebek meme emmeden uykuya geçemediği için uyumadan tok olsada memede olduğundan çokta emmemezlik yapmıyor , dediğin gibi tadımlık yapıyorum ben doymuyor ek gıdayla ama artık sadece memeyle de doymuyorlar bence

Sizi bilmem de biz kesin ateşleniriz şimdiden 6. Ay aşı fobim başladı benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…