- 20 Mart 2011
- 13.741
- 32.273
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #39.861
Ay çok güldüm bunaYanına alınca nasıl yapıyorsun etrafında yastık mı koyuyorsun, hiç denemedim yatağa yanıma almayı. Doğdu doğalı hayal görüyorum zaten, kucağımda bebek var sanıyorum sonra yavaş yavaş algılıyorum örtüymüşBir de hem kendi bebeğim sanıyorum hem de yatağa koyayım ama iki bebek nasıl sığacak diye geçiriyorum aklımdan, benim kafa going to go
Ay çok güldüm buna
Kendi yastığımı kenara çekiyorum, onun müslin örtüsünü seriyorum aynı baş hizasında yatıyoruz. Kenar tarafına yastık koyuyorum ve kendi yorganımın ona değmemesine özen gösteriyorum. Normalde hiç yanımda yatırmam kırk günlük olduğundan beri beşiğinde yatar.
Ama bu erken ve sık uyanmalar artık çok zorlayınca böyle bir çare buldum en azından güzelce uyuyoruz
Evet memnunum. Ben hafifliği ve araba bagajında fazla yer kaplamaması için tercih etmiştim. Tek başına merdivenlerden indirebiliyorum ama tek elle açılmadığı için kucağımda bebek olunca yine ikinci bir kişiye ihtiyaç duyuluyor. Araba bagajında da beklediğimden daha fazla yer kapladı o yüzden arabamı değiştirmek zorunda kaldım. Yani eezy s twist de alsam olurmuş dedim; ama Melio dan da şikayetimiz yok :)melio modelinden memnun musunuz acaba? ben de eezy twist ve gelio arasında tereddütte kaldım.
Bebelere noluyor, benimki de bu gece 1de uyandı 3 kadar oyun oynadı, bir de dalamadıkça sinirleniyor, pantolonunu çekip bacağını yırtmış fark etmedim, pis gızBu gece de uyumadı bizim ki canım gündüz uykusu düzeldi şimdi de gece uyumuyor, gece 9.30 da uyudu 10.30 da kalktı 1.30 a kadar oyun oynadı uyumak istemedi yatırınca çığlık attı valla doğdu doğalı en kötü gece uykularını yaşıyoruz bende anlamadım, gece 1.30 da oyuncak oynadı resmen, o kadar uykum geldi ki uyutmaya çakışınca çığlık atınca bende ağladım en son, annem yanımdaydı Allahtan bu ara bi hal var benim bebekte
Anne yanı park yatak canım ama yine de temas istiyor. Yanımda yattığında bile hem elleri hem bacakları bana değiyor. O şekilde uzun süre uyuyor.Canım senin beşiğin anne yanı beşik mi? Yoksa ayrı mı?
Muhallebiye muz katabilirsin. Yoğurda armut falan kat canım sürekli muz yememiş olur kabız da olmaz hem.Bu arada yoğurdu meyve püresi karıştırıp veriyorum bebeğime.
Yoksa işkence oluyor. Asla yemiyor.
Muhallebiden de tatsız diye nefret etti sanırım.
Onu da yaptığımda biraz armut ya da şeftali eklerim diye düşünüyorum.
O zaman belki yer.
Aynısı varya uyku arttıkça hırslanıyor ama uyumuyor sırtını yere koyunca bağırıyorBebelere noluyor, benimki de bu gece 1de uyandı 3 kadar oyun oynadı, bir de dalamadıkça sinirleniyor, pantolonunu çekip bacağını yırtmış fark etmedim, pis gız
Yok tatlim ozel bisi yapmiyorum ben 3 aylikken bile geceleri 2 defa kalkardi. Huysuzluk yada atesi vs yoksa geceleri iyi uyuyor.Benimki de öğle uykusuna Hint müzikleriyle geçmeye başladı, birkaç gündür üçüncü şarkıda gidiyorwhy this kolaveri kolaveri kolaveri di
Oy maşallah, harika muhteşem olağanüstüözel yaptığın bir şey var mı kendiliğinden mi böyle
Yanına alınca nasıl yapıyorsun etrafında yastık mı koyuyorsun, hiç denemedim yatağa yanıma almayı. Doğdu doğalı hayal görüyorum zaten, kucağımda bebek var sanıyorum sonra yavaş yavaş algılıyorum örtüymüşBir de hem kendi bebeğim sanıyorum hem de yatağa koyayım ama iki bebek nasıl sığacak diye geçiriyorum aklımdan, benim kafa going to go
Benimki de yoğurt sevmiyor yaa meyve püresi karıştırıp vermek aklıma gelmedi hiç yazdığın iyi oldu CanmBu arada yoğurdu meyve püresi karıştırıp veriyorum bebeğime.
Yoksa işkence oluyor. Asla yemiyor.
Muhallebiden de tatsız diye nefret etti sanırım.
Onu da yaptığımda biraz armut ya da şeftali eklerim diye düşünüyorum.
O zaman belki yer.
Kız herkese deme bin kere maşallah maşallah maşallahYok tatlim ozel bisi yapmiyorum ben 3 aylikken bile geceleri 2 defa kalkardi. Huysuzluk yada atesi vs yoksa geceleri iyi uyuyor.
Bu gece de uyumadı bizim ki canım gündüz uykusu düzeldi şimdi de gece uyumuyor, gece 9.30 da uyudu 10.30 da kalktı 1.30 a kadar oyun oynadı uyumak istemedi yatırınca çığlık attı valla doğdu doğalı en kötü gece uykularını yaşıyoruz bende anlamadım, gece 1.30 da oyuncak oynadı resmen, o kadar uykum geldi ki uyutmaya çakışınca çığlık atınca bende ağladım en son, annem yanımdaydı Allahtan bu ara bi hal var benim bebekte
Ay bugün uyudu şükür hani hep memede uyudu diye şikayetleniyordum ya bir kaç gündür uyumayınca memede uyudu mutlu mesut oldumDaha şimdi mart annelerinde okudum. Bu şekilde ağlamayı biri dişe bağladık yazmış. Ama yoğurtla da bağlantı kurmuşlar. Yoğurt çok gaz yapıyormuş. Bebekler çok ağlayabiliyormuş.
ben de kızıma yoğurdu verdiğimin 3. Günü çok fazla ağladı. Çığlıklar attı. Onun da etkisi vardır herhalde.
Sen ek gıda veriyor muydun şu aralar?
Hadi bakalım tempo başlıyorDün kontrole gittik, rota aşısını oldu. Menenjit için de gideceğim yakın zamanda. Dişe baktı, henüz gelmemiş. Yüzüstü uyuma için de çok iyi dedi, göğüs kafesinin gelişimi için iyi oluyormuş, sıkıntı yokmuş öyle uyumasında. Önce işe gidiyor musun, başlayacak mısın diye sordu, izne ayrıldığımı söyleyince başlayacaksan ek gıdaya geçebiliriz diyecektim dedi. Sonra yine bu ay başlamak üzere nasıl gideceğimizi anlattı. E o zaman niye sordu iş durumunu, iki şartta da başla diyor işteYoğurt, lor peyniri, yumurta, pekmez ilk aşamada kahvaltılık olarak başlanacakmış on günlük periyotta, sonra sebzeler, sonra meyveler. Ben ek gıdaya bir sonraki ay geçeriz diye potansiyel sorular düşünmemiştim, hazırlıksız yakalandım, evde geliyor aklıma şunu sorsaydım diye Sizin de öyle oluyor mu, doktorda paralize halde dinliyorum, evde dank ediyor.
Bebişler şimdi oturmuyor ya, yatar halde veriyorsunuz gıdayı değil mi? Ben online ekgıda eğitimine falan da katılmıştım, oradaki doktor kabak havuç patates şeklindeki başlangıçla anlatmıştı. Süt ürünlerinin alerjen olma riski daha yüksek diye. Ööf yoğurt yapmayı de bilmiyorum hiçYoğurt da yemem ben, yoğurt sevmeyen tek Türk olabilirim
Tek göğsüm taş gibi oldu yine, bu şişme durumu böyle yoklayacak mı ara ara, ne güzel geçti gitti diye sevindiydim
Canım altıncı ayda da aynı durum olacak ki. Ek gıdaya alışmaları zaman alıyor. Çoğu bebek kabız oluyor. Bunun için zeytinyağı kullanıyoruz zaten.Ay bugün uyudu şükür hani hep memede uyudu diye şikayetleniyordum ya bir kaç gündür uyumayınca memede uyudu mutlu mesut oldumcanım ben bi 5-6 gün tadım yaptırdım kaka yapmadı bende kestim ya hazır değil demek ki dedim daha da vermedim yani yoğurt falan vermedim hiç 6. Ayı bekliyorum
Canım benim de göğsüm arada yokluyor özellikle sabahları biraz uyuyup kalkarsam bebekle başkası ilgilenirse kalkıyorum taş, normal sanırım ateş yoksa korkma, hepsi hallolur bende senin aldığın online eğitimdeki gibi biliyorum, doktor konusunda da ben sorularımı tekrarlayıp ezberleyip gidip eşime tembih ediyorum unutturma diyeDün kontrole gittik, rota aşısını oldu. Menenjit için de gideceğim yakın zamanda. Dişe baktı, henüz gelmemiş. Yüzüstü uyuma için de çok iyi dedi, göğüs kafesinin gelişimi için iyi oluyormuş, sıkıntı yokmuş öyle uyumasında. Önce işe gidiyor musun, başlayacak mısın diye sordu, izne ayrıldığımı söyleyince başlayacaksan ek gıdaya geçebiliriz diyecektim dedi. Sonra yine bu ay başlamak üzere nasıl gideceğimizi anlattı. E o zaman niye sordu iş durumunu, iki şartta da başla diyor işteYoğurt, lor peyniri, yumurta, pekmez ilk aşamada kahvaltılık olarak başlanacakmış on günlük periyotta, sonra sebzeler, sonra meyveler. Ben ek gıdaya bir sonraki ay geçeriz diye potansiyel sorular düşünmemiştim, hazırlıksız yakalandım, evde geliyor aklıma şunu sorsaydım diye Sizin de öyle oluyor mu, doktorda paralize halde dinliyorum, evde dank ediyor.
Bebişler şimdi oturmuyor ya, yatar halde veriyorsunuz gıdayı değil mi? Ben online ekgıda eğitimine falan da katılmıştım, oradaki doktor kabak havuç patates şeklindeki başlangıçla anlatmıştı. Süt ürünlerinin alerjen olma riski daha yüksek diye. Ööf yoğurt yapmayı de bilmiyorum hiçYoğurt da yemem ben, yoğurt sevmeyen tek Türk olabilirim
Tek göğsüm taş gibi oldu yine, bu şişme durumu böyle yoklayacak mı ara ara, ne güzel geçti gitti diye sevindiydim
Zeytinyağı da vermiştim canım belki bağırsağı bir ay daha gelişir diye düşündüm her gün büyüyorlar emmesi iyi o yüzden sıkıntı görmedim beklemekteCanım altıncı ayda da aynı durum olacak ki. Ek gıdaya alışmaları zaman alıyor. Çoğu bebek kabız oluyor. Bunun için zeytinyağı kullanıyoruz zaten.
Tabi kilo alımı güzelse en doğrusu altıncı ayZeytinyağı da vermiştim canım belki bağırsağı bir ay daha gelişir diye düşündüm her gün büyüyorlar emmesi iyi o yüzden sıkıntı görmedim beklemekte