2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Annem Nurse harvey in bi jelini almış içeriğini araştırmadım ya dün onu da sürdüm sanki rahatlattı, tetagil temiz içerik onu da alayım en iyisi, bugün gündüz hiç bir sıkıntısı yoktu bakalım gece nasıl geçecek
İnşallah anlık bir şeydir canım tekrarı olmaz 🙏🏻

Kızlar ek gıdaya yavaştan başlayım dedim bebeğime kabak verdim öbürüne bıraktım, acaba ek gıdaya hazır değil mi? siz neler yaşadınız?
Siz yerken ağzını açıp kapıyor, takip ediyor mu? Mama sandalyesinde veya başka bir yerde destekli oturabiliyor mu? Ek gıdaya geçmeyi doktorunuza danıştınız mı?
Başlarda öğürmesi normal, boğazına takılmayacak şekilde çatalla ezin, verirken kaşığı biraz yanağına doğru götürün. Şu an zaten tadımlık ☺️

Siz yerken ağzını açıp kapıyor, takip ediyor mu? Mama sandalyesinde veya başka bir yerde destekli oturabiliyor mu? Ek gıdaya geçmeyi doktorunuza danıştınız mı?
Başlarda öğürmesi normal, boğazına takılmayacak şekilde çatalla ezin, verirken kaşığı biraz yanağına doğru götürün. Şu an zaten tadımlık ☺️
Biz yanında yemek yerken gözünü kırpmadan bakıyor, mama sandalyemiz farklı oturma pozisyonları içeriyor, yemek istiyor ama yatmakta zorlaninca öğürüyor, zorlayıp tiksindirici istemiyorum, kabakla başlamak yanlış mı oldu acaba muhallebi mi versem? (mama ve anne sütü ile gittiğimiz ve kilo alımı azalmaya başladığı için doktor 5. ayda ek gıda vermende sakınca yok demişti )

Ay yenidoğanken daha kolaydı sanki ya🙁
Ay yok yok, benimkinin yenidoğan hali fenaydı, dönmek istemem😀 bu gece olmadı çok şükür öyle bir şey. Sanki alt dişetinde beyazlık var ama çözemedim ben. Yakında doktora gideceğim o zaman sorarım😊

Bebeklerin yüzüstü yatmaları hala tehlikeli mi? Gece bir ara yüzüstü dönmüştü, çevirmedim uyandırmamak için ama emin olamadım.

Benim çocuk ninnilerle uyumuyor. Bir dönem cakkıdı ile uyudu denk geldim açtım uyudu bir süre baya açtım , şimdi 90 lar açtım direk öyle uyudu. Hani böyle uyumayan çocuk varsa deneyebilirsiniz 🙈

Ay yok yok, benimkinin yenidoğan hali fenaydı, dönmek istemem😀 bu gece olmadı çok şükür öyle bir şey. Sanki alt dişetinde beyazlık var ama çözemedim ben. Yakında doktora gideceğim o zaman sorarım😊

Bebeklerin yüzüstü yatmaları hala tehlikeli mi? Gece bir ara yüzüstü dönmüştü, çevirmedim uyandırmamak için ama emin olamadım.
Benimki yüzüstü hiç sevmiyor o yüzden bilmiyorum canım ama artık zaten seslerini çok rahat duyurabiliyorlar bence bişe olmaz😅

bu gece çığlık atmadı benim ki kızlar ama sanırım 8 kere uyandı🤣 kesin dişi falan ağrıyor ya en azından bu kadar uyanmazdı, inşallah şu diş derdimiz tez zamanda biter🥲

bu gece çığlık atmadı benim ki kızlar ama sanırım 8 kere uyandı🤣 kesin dişi falan ağrıyor ya en azından bu kadar uyanmazdı, inşallah şu diş derdimiz tez zamanda biter🥲
Gunduz acaba cokmu uyuyor cnm gece baya sık kalkiyormus ya mahvolursun oyle. Bizimki gunduz 3 saat uyuyor gecede 8 9 gibi yatip 6 7 gibi kalkiyor arada 1 sefer uyaniyor.

Gunduz acaba cokmu uyuyor cnm gece baya sık kalkiyormus ya mahvolursun oyle. Bizimki gunduz 3 saat uyuyor gecede 8 9 gibi yatip 6 7 gibi kalkiyor arada 1 sefer uyaniyor.
Aa maşallah maşallah seninkine, gündüz 3 uyku yapıyor ilk uyku 50 dk - 1 saat 2. Uyku 1.5 saat 3. Uyku 40-50 dk akşam 9-9.30 gibi uykuya geçiş sonra işte gece uyumama durumuna göre kalkış değişiyor ama ilk 2-3 ay gece 2-3 sefer kalkardı 3 aydan sonra kalkma sayısı çook arttı ya 😕

Biz yanında yemek yerken gözünü kırpmadan bakıyor, mama sandalyemiz farklı oturma pozisyonları içeriyor, yemek istiyor ama yatmakta zorlaninca öğürüyor, zorlayıp tiksindirici istemiyorum, kabakla başlamak yanlış mı oldu acaba muhallebi mi versem? (mama ve anne sütü ile gittiğimiz ve kilo alımı azalmaya başladığı için doktor 5. ayda ek gıda vermende sakınca yok demişti )
Yok canım sebzeler doğru başlangıç. Öğürmesi normal henüz çiğnemeyi bizler gibi yutkunmayı bilmiyor süte alışmış sadece. Zamanla öğrenecek. Azar azar ver mutlaka kaşık dolu olmasın bir de doktoruna danış bakalım ne diyecek.
Havuç, kabak, patates, avokado deneyebilirsin. Muz verebilirsin mesela, bebekler çok seviyor genelde. Muhallebiler daha sonra. Şu an tadım zamanı.
Endişe etme öğrenecek alışacak. Ben başlayalı nerdeyse bir ay oldu anca şimdi şimdi eh işte kıvamında yiyor birkaç kaşık o da her zaman değil ☺️

Güzelce dönebiliyorsa sorun yok canım, kendini kurtarabilir

Benim çocuk ninnilerle uyumuyor. Bir dönem cakkıdı ile uyudu denk geldim açtım uyudu bir süre baya açtım , şimdi 90 lar açtım direk öyle uyudu. Hani böyle uyumayan çocuk varsa deneyebilirsiniz 🙈
Benimki de öğle uykusuna Hint müzikleriyle geçmeye başladı, birkaç gündür üçüncü şarkıda gidiyor 😀 why this kolaveri kolaveri kolaveri di💃
Oy maşallah, harika muhteşem olağanüstü🤩🤩🤩 özel yaptığın bir şey var mı kendiliğinden mi böyle 😍
Ben öyle yapınca yanıma alıyorum yanımda uyanmıyor canım bir denesen mi?
Yanına alınca nasıl yapıyorsun etrafında yastık mı koyuyorsun, hiç denemedim yatağa yanıma almayı. Doğdu doğalı hayal görüyorum zaten, kucağımda bebek var sanıyorum sonra yavaş yavaş algılıyorum örtüymüş😀 Bir de hem kendi bebeğim sanıyorum hem de yatağa koyayım ama iki bebek nasıl sığacak diye geçiriyorum aklımdan, benim kafa going to go:confused:

Geçmiş olsun canım. Mesajınla rahatladım aslında. Demek ki çoğumuz yaşıyoruz bu ağlamayı. Benim kızım da dün uykudan uyanınca öyle bir ağladı ki. Daha önce böyle bi şeye şahit olmadım. Çığlık atardı bazen ağlayınca fakat dünkü bambaşka bi çığlıktı.😢 Çok acı çekiyordu sanki. Çok üzüldük.
Epeyce sürdü üstelik. Biz de dişe yorduk. Ama hiçbir jel vs almadım. İşe yarar mı bilmiyorum.
Mama da yemedi o süreçte hiç.
Zor oluyor cidden😢

Geçmiş olsun canım. Mesajınla rahatladım aslında. Demek ki çoğumuz yaşıyoruz bu ağlamayı. Benim kızım da dün uykudan uyanınca öyle bir ağladı ki. Daha önce böyle bi şeye şahit olmadım. Çok acı çekiyordu sanki. Çok üzüldük.
Epeyce sürdü üstelik. Biz de dişe yorduk. Ama hiçbir jel vs almadım. İşe yarar mı bilmiyorum.
Mama da yemedi o süreçte hiç.
Zor oluyor cidden😢
Bu gece de uyumadı bizim ki canım gündüz uykusu düzeldi şimdi de gece uyumuyor, gece 9.30 da uyudu 10.30 da kalktı 1.30 a kadar oyun oynadı uyumak istemedi yatırınca çığlık attı valla doğdu doğalı en kötü gece uykularını yaşıyoruz bende anlamadım, gece 1.30 da oyuncak oynadı resmen, o kadar uykum geldi ki uyutmaya çakışınca çığlık atınca bende ağladım en son, annem yanımdaydı Allahtan bu ara bi hal var benim bebekte

X