2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Benimki de hiç sevmez hep sırt üstü duruyor doğru düzgün dönmüyor bile yüz üstü bırakınca da en fazla 3 4 dk dayanıyor hemen ağlıyor
Benimkide yuzustu agliyor ve kafasinin arkasi dümdüz oldu sirt ustu yatmaktan. Suan sadece saga sola donebiliyor yuz ustu kendi donemiyor. Kafa arkasi duzluk cok moralimi bozuyor duz kafa yastigi almistim guya ama yatarken akip gidiyo kafasindan. Acaba şu iyice sıkıştıran modellerden mi alsam cokmu gec kaldim?

Benim de içim ondan rahat. 2 katını geçti çoktan zaten. Minnacıktı hastaneden çıktığında. 2.5 kiloydu sadece şimdi 6 kiloyu geçti. Ben de zayıf bi bebekmişim.
Benimki iştahsız diye başla dedi. Hemen bi markete uğradım. Bebek gıdalarına baktım. Bazı kutularda 4.aydan itibaren yazıyor. Tahıllı karışımlarda. Demek ki benim bebeğim gibi olanlar için böyle şeyler mümkün. 4.ayından itibaren bile yiyenler varmış.
Bu arada benim bildiğim 6.ayda tahliller yapılır genel. Bi de göz kontrolü istenir. O yüzden 9.ayda çağırmasına şaşırdım. Ama herkes ayrı bi dünya.
Mesela bizim dr ayak üstüne basabilir hiçbir sakıncası yok dedi. Ama başka bi dr çok sakıncalı kesinlikle bastırmayın omurgasına zarar verir diye uyarmıştı instagramda. Hangisine inanalım bilemiyorum

Cnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.

Benimkinde de oluyor. Yağından sürüyorum yumuşatıp temizliyorum. Ama yine de Gece sürekli sağa sola dönüp kulak arkasına götürüyor ellerini. Bu gece öyle yaptığında hemen masaj yaptım dokundum oralarına. Çok hoşuna gitti. Tepki vermeden sakince durdu.

Kızlar buharda mı haşlayacağız ek gıdayı yoksa normal haşlama mı hangisi iyi
Buharda haşlama yapmalısın normal suda haşlamaya besin değerleri su ile beraber gidiyor minik bir aparat var ondan alırsan işim çok kolaylaşır bu arada sevindim kilonun sıkıntı olmamasına
Bence geç kalmadın uyurken hiç sırt üstü yatırma iki yastık arası sıkıştır. Benim bebeğimin kafasında azıcık bir sağa basıklık oldu doktor bir hafta sola yatır ve soldan egzersiz yap dedi tummytime yaparken sol tarafında dur dedi bu şekilde hemen yusyuvarlak oldu kafamız

9 da sanırım genel kan bakılıyor devlette canım hatta ona göre demire devam kararı alınıyor diye duymuştum, bence de geç hatta kapıdan çıkarken ben önümüzdeki ayda getiririm hocam dedim canım bende bi anneyle tanıştım tatilde bebişi 5 aylıktı ek gıdaya başlamıştı doktor az kilo almış başla demiş cam rende de meyve veriyordu valla, bide kaynanam bana biz eskiden 4 ayda yoğurda başlardık dedi şimdi de 6 diyor kimi 5 te tadım diyor

Bana da doktor dedi rendele diye. Cam rendeyi özellikle söyledi. Yoğurdu da annem mayalar artık. Ama esas mesele bakalım yiyecek mi

ben de tatilde bi bebek gördüm. O kadar küçüktü ki. Annesi her şeyi yediriyordu. Nasıl 6 aylık böyle küçük olur diye düşünüyordum. Konuşmadım kadınla ama demek ki o da 6 ay olmadan başlamış. Şimdi anlıyorum. Kesin 4-5 aylık bi bebekti o da.

Benimkide düz oldu ben sağlık ocağında ki hemşireye sordum önemsemeden yok normal dedi. Bende yastık aldm sanki o daha cok bozdu gibime geldi kullanmayı bıraktım.Nette çok baktım nöroloji bölümüne götürmek gerekiyormuş bunun için. Kalçası iyi olmuşken bide kızın kafasıyla uğraşmayaym diye götürmedim. Sağ sol yatırmaya çalışıyorum ama durmuyor yine sırtüstü dönüyor. Ve galiba geç kaldık :/ ilk 3 ay çok önemliymiş

Yer canım ya olumlu düşünerek başla lütfen bizim stresimiz onlara yansiyor, sağlıklı ya önemli olan o ama anne yüreği işte çok sağlıklı olsun çok yesin istiyor biliyorum, doktor bugün bana güldü o kadar çok soru sordum konuştum ki eminim arkamdan inşallah bida gelmez bana demiştir

Ben ne yersem az tattiriyorum yaa güya ek gıdaya başlayacaktm annem yok sütün yeterli dedi durdum öyle (

Ben ne yersem az tattiriyorum yaa güya ek gıdaya başlayacaktm annem yok sütün yeterli dedi durdum öyle (
Benim annemde öyle ya mastit fln olur sonra dur dedi ama doktorda öyle deyince ben inşallah yarın başlayacam canım çocuk ağzını şapırdatıyor yazık

Bende hafiften basladim ek gidaya diliyle geriye iticegine one dogru itiyor mamayi. 1 hafta bu sekilde gecti daha yeni yeni yutmayi ogrendi diyebilirim. 3 gun kurali falan dinlemedim ben ya meyve pureleri tahilli kasik mamalar bazen arada eline salatalik karpuz falan veriyorum. Yedigim seylerden de veriyorum tatsin diye. Meyve suzgecine uzum koydum mesela onu isiriyor suyunu iciyor.

Kizlar mesajlarinizi tek tek okudum
Alintilayip yorum yazmak istedim ama destan olacakti o yuzden toplu yazmak istedim papatya canim aylik 500 gram beklenen ama masallah senin bebis kilosu iyi oldugu icin sorun olmamis sevindim senin adina bizde sicaklarda meme reddi yasayinca 2 aydir cok az kilo aldi soktor 4 aya gore kilosu iyi dedi ama aylik alimi az buldu

Kulak kasima cekistirme hemen hemen hepsinde var sanirim bazen bizimkide yapiyor ama hemen cikacak diye bir durum yok kizimin 8.ayda cikti mesela

Genelde 6 ayda oturmasi daha guzel ek gidaya baslamak için oturmalari onemli onun icinnde beklemekte fayda var diyor doktorlar benim doktora sordum kilo alimi az baslamalimiyim dedi gerek yok dedi mesela takip edelim dedi oncelik anne sutu dedi

Bebislerde donmede yine her bebegin gelisimine bagli bence herseyin zamani var lutfen hic uzulmeyin stres yapmayin vakti geldimi ne bir eksik bir fazla gecmez kerem basini 3 aya 5 kala tuttu ondan once doktor beni korkuttu takipte kalalim tutmasi gerek falan diye tumy time yapmayi hala sevmiyor mesela

En saglikliai buharda pişirme yontemi ile baslaniyor genelde ikea aparati tercih ediliyor bende duduklumun tefal buharda pisirme aparati var onla yaparim sıralama sebze yogurt meyve seklinde baska uyarim ama sonra eski usule hizli geçerim alerji yoksa geleneksel seviyorum ben

Benimki de hiç sevmez hep sırt üstü duruyor doğru düzgün dönmüyor bile yüz üstü bırakınca da en fazla 3 4 dk dayanıyor hemen ağlıyor
Yine iyiymiş ben baktım 10 saniye durup sırt üstü dönüyor tutuyorum zorla dönmesin diye bu sefer kıyametler kopuyor.
Geçen ay benim kızım da çok az kilo aldı ama doktor doğum kilosunun iki katını geçmiş o yüzden sorun yok dedi . Her ay bir kilo alsa dusun bakalım 1 yasinda nasıl olur dedi ve haklı menenjite çok şaşırdım ben de doktoruma sorayım bunu. Ama yine de vurdururum sanırım.
Ben battaniyeyle yere yatırıp battaniye kenarlarından tutup sağa sola çeviriyordum dönüyordu bilmiyorum anlatabildim mi ama. Bence faydası oldu 4 ay 10 gunlukten beri belki daha öncesinden beri dönüyor benimki.
Cnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.
Benimkiydi canım. Hametan sürdüm ben. Şu an gayet iyi ama her banyo sonrası az az sürüyorum yine de. Sular kireçli nemlendirmeyince kuruyor haliyle.
Ek gıda beni çok korkutuyor ya. Hele ki eline bütün halde bir şeyi nasıl vereceğim onu dusunuyorum kopar da soluk borusuna falan kaçar diye. Bazi kişiler uzun süre korkudan sadece püre veriyor çocuklara umarım öyle olmam.

Aman ha canim pure yasak bleandr yasak sakin cam rende catalla ezme yoksa hep ona alisir ve cok zorlanirsin korkma elle vermede zamanla yenersin korkunu

Ooo ek gıdalar başlamak üzere hee ilk birkaç ay tattırma ayı, doymasına çalışmayın diyor doktorlar. Dille ittirme refleksi olduğundan kaşıkla yanağının iç tarafına bırakın demişlerdi. Bir de yedirirken aferin demek, alkışlamak vs ilerisi için iyi olmuyormuş, üzerinde baskı hissediyorlarmış, masada doğal akışında yedirin diyorlardı.

Benimki eliyle bir şeylere uzanıyor emerken burnumu siliyorsam o el peçetemi yakalıyor, su içersem hemen dönüp şişemi tutuyor. Ya büyüyor, içim eriyor ooy

Gerçekten bizim yaptıklarımızı kaydediyorlar Biz masada yerken ağzını açıyor yutkunuyor falan filan

Merhaba güzel hanımlar bisey soracaktım ben Çerkezköy de devlet hastanesi ya da özelde kadin doğum doktoru önerisi olan varsa yazabilirimi şimdiden cevap verenlerde çok teşekkür ederim

Meyve suzgecin varmi cnm onla deneyebilirsin. Disleri henuz cikmadi benimkinin koparamiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…