- 18 Aralık 2012
- 1.776
- 1.950
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #39.601
Benimkide yuzustu agliyor ve kafasinin arkasi dümdüz oldu sirt ustu yatmaktan. Suan sadece saga sola donebiliyor yuz ustu kendi donemiyor. Kafa arkasi duzluk cok moralimi bozuyor duz kafa yastigi almistim guya ama yatarken akip gidiyo kafasindan. Acaba şu iyice sıkıştıran modellerden mi alsam cokmu gec kaldim?Benimki de hiç sevmez hep sırt üstü duruyor doğru düzgün dönmüyor bile yüz üstü bırakınca da en fazla 3 4 dk dayanıyor hemen ağlıyor
Canım bak 500 bile almadı benim ki normal dedi doktor, 4. Ayda doğum kilosunun 2 katı olması gerekir 3.5 üstü doğanlar 3.5 tan hesaplanır dedi yani benim ki 7 kilo olmalıymış 7 bin üstündeymiş o sebeple bundan sonra artık 9. Ayda kontrol dedi, ek gıda konusunda ben de kararsızım ya herkes 6 diyor da neden 5. Aydan başlatıyorlar acaba
Cnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.
Buharda haşlama yapmalısın normal suda haşlamaya besin değerleri su ile beraber gidiyor minik bir aparat var ondan alırsan işim çok kolaylaşır bu arada sevindim kilonun sıkıntı olmamasınaKızlar buharda mı haşlayacağız ek gıdayı yoksa normal haşlama mı hangisi iyi
Bence geç kalmadın uyurken hiç sırt üstü yatırma iki yastık arası sıkıştır. Benim bebeğimin kafasında azıcık bir sağa basıklık oldu doktor bir hafta sola yatır ve soldan egzersiz yap dedi tummytime yaparken sol tarafında dur dedi bu şekilde hemen yusyuvarlak oldu kafamızBenimkide yuzustu agliyor ve kafasinin arkasi dümdüz oldu sirt ustu yatmaktan. Suan sadece saga sola donebiliyor yuz ustu kendi donemiyor. Kafa arkasi duzluk cok moralimi bozuyor duz kafa yastigi almistim guya ama yatarken akip gidiyo kafasindan. Acaba şu iyice sıkıştıran modellerden mi alsam cokmu gec kaldim?
Yok canım kabuk bağlama olmadı sürekli elliyor kaşıyordu diş geliyordur dedi doktorCnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.
9 da sanırım genel kan bakılıyor devlette canım hatta ona göre demire devam kararı alınıyor diye duymuştum, bence de geç hatta kapıdan çıkarken ben önümüzdeki ayda getiririm hocam dedimBenim de içim ondan rahat. 2 katını geçti çoktan zaten. Minnacıktı hastaneden çıktığında. 2.5 kiloydu sadeceşimdi 6 kiloyu geçti. Ben de zayıf bi bebekmişim.
Benimki iştahsız diye başla dedi. Hemen bi markete uğradım. Bebek gıdalarına baktım. Bazı kutularda 4.aydan itibaren yazıyor. Tahıllı karışımlarda. Demek ki benim bebeğim gibi olanlar için böyle şeyler mümkün. 4.ayından itibaren bile yiyenler varmış.
Bu arada benim bildiğim 6.ayda tahliller yapılır genel. Bi de göz kontrolü istenir. O yüzden 9.ayda çağırmasına şaşırdım. Ama herkes ayrı bi dünya.
Mesela bizim dr ayak üstüne basabilir hiçbir sakıncası yok dedi. Ama başka bi dr çok sakıncalı kesinlikle bastırmayın omurgasına zarar verir diye uyarmıştı instagramda. Hangisine inanalım bilemiyorum
9 da sanırım genel kan bakılıyor devlette canım hatta ona göre demire devam kararı alınıyor diye duymuştum, bence de geç hatta kapıdan çıkarken ben önümüzdeki ayda getiririm hocam dedimcanım bende bi anneyle tanıştım tatilde bebişi 5 aylıktı ek gıdaya başlamıştı doktor az kilo almış başla demiş cam rende de meyve veriyordu valla, bide kaynanam bana biz eskiden 4 ayda yoğurda başlardık dedi şimdi de 6 diyor kimi 5 te tadım diyor
Benimkide düz oldu ben sağlık ocağında ki hemşireye sordum önemsemeden yok normal dedi. Bende yastık aldm sanki o daha cok bozdu gibime geldi kullanmayı bıraktım.Nette çok baktım nöroloji bölümüne götürmek gerekiyormuş bunun için. Kalçası iyi olmuşken bide kızın kafasıyla uğraşmayaym diye götürmedim. Sağ sol yatırmaya çalışıyorum ama durmuyor yine sırtüstü dönüyor. Ve galiba geç kaldık :/ ilk 3 ay çok önemliymişBenimkide yuzustu agliyor ve kafasinin arkasi dümdüz oldu sirt ustu yatmaktan. Suan sadece saga sola donebiliyor yuz ustu kendi donemiyor. Kafa arkasi duzluk cok moralimi bozuyor duz kafa yastigi almistim guya ama yatarken akip gidiyo kafasindan. Acaba şu iyice sıkıştıran modellerden mi alsam cokmu gec kaldim?
Yer canım ya olumlu düşünerek başla lütfen bizim stresimiz onlara yansiyor, sağlıklı ya önemli olan o ama anne yüreği işte çok sağlıklı olsun çok yesin istiyor biliyorum, doktor bugün bana güldü o kadar çok soru sordum konuştum ki eminim arkamdan inşallah bida gelmez bana demiştirBana da doktor dedi rendele diye. Cam rendeyi özellikle söyledi. Yoğurdu da annem mayalar artık. Ama esas mesele bakalım yiyecek mi
ben de tatilde bi bebek gördüm. O kadar küçüktü ki. Annesi her şeyi yediriyordu. Nasıl 6 aylık böyle küçük olur diye düşünüyordum. Konuşmadım kadınla ama demek ki o da 6 ay olmadan başlamış. Şimdi anlıyorum. Kesin 4-5 aylık bi bebekti o da.
Benim annemde öyle ya mastit fln olur sonra dur dedi ama doktorda öyle deyince ben inşallah yarın başlayacam canım çocuk ağzını şapırdatıyor yazıkBen ne yersem az tattiriyorum yaagüya ek gıdaya başlayacaktm annem yok sütün yeterli dedi durdum öyle (
Bencede vakti yaaBenim annemde öyle ya mastit fln olur sonra dur dedi ama doktorda öyle deyince ben inşallah yarın başlayacam canım çocuk ağzını şapırdatıyor yazık
Yine iyiymiş ben baktım 10 saniye durup sırt üstü dönüyorBenimki de hiç sevmez hep sırt üstü duruyor doğru düzgün dönmüyor bile yüz üstü bırakınca da en fazla 3 4 dk dayanıyor hemen ağlıyor
Geçen ay benim kızım da çok az kilo aldı ama doktor doğum kilosunun iki katını geçmiş o yüzden sorun yok dedi . Her ay bir kilo alsa dusun bakalım 1 yasinda nasıl olur dedi ve haklıKızlar doktora gittim , öncelikle doktor 5 ay kontrolü diye bişe yok dedi(devlet) , dedim ama sorularım var bence az kilo aldı dedim, hakkaten 4-5 ay arası 300 gr almış 8200 olmuş ama doktor öyle ay ay bakmayız kümülatif bakarız kilo işine dedi, senin bebeğin gelişimi ayından önde zaten dedi bide kilo az alıyor diyorsun dedi güldü açıkçası yani o konuda çok mutlu oldum ana yüreği havalara uçtu desem yerikulağına baktı , kulak tertemiz diş ağrısı kulağa vurur diş geliyordur dedi , menenjit aşısı için de hiç duymadığım bişey dedi, 5 li karma aşılar menenjite karşı yüzde 92 oranında korur ancak ben pimpirikliyim işte hacca giden akraba var yurtdışında çalışan mühendis var vs. diyorsan paran da varsa vurdurabilirsin dedi o zaman yüzde 98 korur dedi, bu çocuğu ek gıdayla tanıştır bu alır vakti gelmiş dedi, demir damlasına devam dedi.He birde benim bebe 4. Ayda çok ateşlendi aşılardan dedim normal dedi canlı aşı onlar olabilir dedi
Ben battaniyeyle yere yatırıp battaniye kenarlarından tutup sağa sola çeviriyordum dönüyordu bilmiyorum anlatabildim mi ama. Bence faydası oldu 4 ay 10 gunlukten beri belki daha öncesinden beri dönüyor benimki.Aslında baştan beri bırakmaya çalışıyorum ama reflüsü vardı ve çok kusuyordu o nedenle pek yapmadım. Ben ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü en başından beri kafasını çok güzel dik tutabiliyor ve yüz üstü durabiliyor ama asssla dönmek istemiyor. şaşırdım kaldım artık ne yapacağımı bilemiyorum. Yan çevirip yanına uzanıyorum konuşuyorum o zaman bile kendini düzeltiyor
Benimkiydi canım. Hametan sürdüm ben. Şu an gayet iyi ama her banyo sonrası az az sürüyorum yine de. Sular kireçli nemlendirmeyince kuruyor haliyle.Cnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.
Ek gıda beni çok korkutuyor ya. Hele ki eline bütün halde bir şeyi nasıl vereceğim onu dusunuyorum kopar da soluk borusuna falan kaçar diye. Bazi kişiler uzun süre korkudan sadece püre veriyor çocuklara umarım öyle olmam.Bende hafiften basladim ek gidaya diliyle geriye iticegine one dogru itiyor mamayi. 1 hafta bu sekilde gecti daha yeni yeni yutmayi ogrendi diyebilirim. 3 gun kurali falan dinlemedim ben ya meyve pureleri tahilli kasik mamalar bazen arada eline salatalik karpuz falan veriyorum. Yedigim seylerden de veriyorum tatsin diye. Meyve suzgecine uzum koydum mesela onu isiriyor suyunu iciyor.
Aman ha canim pure yasak bleandr yasak sakin cam rende catalla ezme yoksa hep ona alisir ve cok zorlanirsin korkma elle vermede zamanla yenersin korkunuYine iyiymiş ben baktım 10 saniye durup sırt üstü dönüyortutuyorum zorla dönmesin diye bu sefer kıyametler kopuyor.
Geçen ay benim kızım da çok az kilo aldı ama doktor doğum kilosunun iki katını geçmiş o yüzden sorun yok dedi . Her ay bir kilo alsa dusun bakalım 1 yasinda nasıl olur dedi ve haklımenenjite çok şaşırdım ben de doktoruma sorayım bunu. Ama yine de vurdururum sanırım.
Ben battaniyeyle yere yatırıp battaniye kenarlarından tutup sağa sola çeviriyordum dönüyordu bilmiyorum anlatabildim mi ama. Bence faydası oldu 4 ay 10 gunlukten beri belki daha öncesinden beri dönüyor benimki.
Benimkiydi canım. Hametan sürdüm ben. Şu an gayet iyi ama her banyo sonrası az az sürüyorum yine de. Sular kireçli nemlendirmeyince kuruyor haliyle.
Ek gıda beni çok korkutuyor ya. Hele ki eline bütün halde bir şeyi nasıl vereceğim onu dusunuyorum kopar da soluk borusuna falan kaçar diye. Bazi kişiler uzun süre korkudan sadece püre veriyor çocuklara umarım öyle olmam.
Gerçekten bizim yaptıklarımızı kaydediyorlarOoo ek gıdalar başlamak üzere heeilk birkaç ay tattırma ayı, doymasına çalışmayın diyor doktorlar. Dille ittirme refleksi olduğundan kaşıkla yanağının iç tarafına bırakın demişlerdi. Bir de yedirirken aferin demek, alkışlamak vs ilerisi için iyi olmuyormuş, üzerinde baskı hissediyorlarmış, masada doğal akışında yedirin diyorlardı.
Benimki eliyle bir şeylere uzanıyoremerken burnumu siliyorsam o el peçetemi yakalıyor, su içersem hemen dönüp şişemi tutuyor. Ya büyüyor, içim eriyor ooy
Meyve suzgecin varmi cnm onla deneyebilirsin. Disleri henuz cikmadi benimkinin koparamiyor.Yine iyiymiş ben baktım 10 saniye durup sırt üstü dönüyortutuyorum zorla dönmesin diye bu sefer kıyametler kopuyor.
Geçen ay benim kızım da çok az kilo aldı ama doktor doğum kilosunun iki katını geçmiş o yüzden sorun yok dedi . Her ay bir kilo alsa dusun bakalım 1 yasinda nasıl olur dedi ve haklımenenjite çok şaşırdım ben de doktoruma sorayım bunu. Ama yine de vurdururum sanırım.
Ben battaniyeyle yere yatırıp battaniye kenarlarından tutup sağa sola çeviriyordum dönüyordu bilmiyorum anlatabildim mi ama. Bence faydası oldu 4 ay 10 gunlukten beri belki daha öncesinden beri dönüyor benimki.
Benimkiydi canım. Hametan sürdüm ben. Şu an gayet iyi ama her banyo sonrası az az sürüyorum yine de. Sular kireçli nemlendirmeyince kuruyor haliyle.
Ek gıda beni çok korkutuyor ya. Hele ki eline bütün halde bir şeyi nasıl vereceğim onu dusunuyorum kopar da soluk borusuna falan kaçar diye. Bazi kişiler uzun süre korkudan sadece püre veriyor çocuklara umarım öyle olmam.