2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bende erken oturtanlardanm. Sırt üstü biraz eğimli bıraksam doğrulmyaa oturmuya çalışıyor ama tam desteksiz oturmuyor tâbi hemen öne doğru düşüyor:) desteksiz oturması yakındır.
Geç kalmış sayılmazsn bence 4 5 aylk olunca da yavaş yavaş başlıyor çoğu kişi, benim gibi iş bilmeyenler erkenden oturtuyor 😁
Ben hep beli ağrır mı acaba diye düşünerek oturtmadim. Aslında karın üstü bol bol dursa otururdu belki. Ama bizimki hiç sevmiyor.

Uykusu gelince benimki kulak arkası saçlara el atıp çekiştiriyor sürekli. Diş ağrısı, kulak ağrısı, uyku, can sıkıntısı olabilir diye görmüştüm sebepleri.
Tam tur dönmeye başladı minitom🥰 sırt üstüden yüzüstüye geçip öyle kalıyordu, güncelleme geldi tekrar sırt üstü pozisyona geçebiliyor. Ekstra tehlikeli😃

Uykusu gelince benimki kulak arkası saçlara el atıp çekiştiriyor sürekli. Diş ağrısı, kulak ağrısı, uyku, can sıkıntısı olabilir diye görmüştüm sebepleri.
Tam tur dönmeye başladı minitom🥰 sırt üstüden yüzüstüye geçip öyle kalıyordu, güncelleme geldi tekrar sırt üstü pozisyona geçebiliyor. Ekstra tehlikeli😃
Ay aynısı kulak arkası saçı yoluyor diye saçlarını tıraş ettik, hepsi aynı bunların 😂

Ya benim ki yana çok rahat dönüyor döne döne uyuyor ama sırt üstünden yüzüstüne hala geçmiyor
Bugün onu da soram doktora😂

Kulak çekme bizde de başladı dünden beri merakla doktorun yorumunu bekliyorum bende diş ağrısı diye görmüştüm Osman hoca da ama bakalım ne diyecek ne yapmalıyız. Bir de uykuları azaldı bir saat 50 dakikalara sırt üstünden yüz üstü dönüyor ancak tersini yapamıyor acaba o mu gelecek diye merakla bekliyorum

Kızlar doktora gittim , öncelikle doktor 5 ay kontrolü diye bişe yok dedi(devlet) , dedim ama sorularım var bence az kilo aldı dedim, hakkaten 4-5 ay arası 300 gr almış 8200 olmuş ama doktor öyle ay ay bakmayız kümülatif bakarız kilo işine dedi, senin bebeğin gelişimi ayından önde zaten dedi bide kilo az alıyor diyorsun dedi güldü açıkçası yani o konuda çok mutlu oldum ana yüreği havalara uçtu desem yeri😂 kulağına baktı , kulak tertemiz diş ağrısı kulağa vurur diş geliyordur dedi , menenjit aşısı için de hiç duymadığım bişey dedi, 5 li karma aşılar menenjite karşı yüzde 92 oranında korur ancak ben pimpirikliyim işte hacca giden akraba var yurtdışında çalışan mühendis var vs. diyorsan paran da varsa vurdurabilirsin dedi o zaman yüzde 98 korur dedi, bu çocuğu ek gıdayla tanıştır bu alır vakti gelmiş dedi, demir damlasına devam dedi.He birde benim bebe 4. Ayda çok ateşlendi aşılardan dedim normal dedi canlı aşı onlar olabilir dedi

Kızlar doktora gittim , öncelikle doktor 5 ay kontrolü diye bişe yok dedi(devlet) , dedim ama sorularım var bence az kilo aldı dedim, hakkaten 4-5 ay arası 300 gr almış 8200 olmuş ama doktor öyle ay ay bakmayız kümülatif bakarız kilo işine dedi, senin bebeğin gelişimi ayından önde zaten dedi bide kilo az alıyor diyorsun dedi güldü açıkçası yani o konuda çok mutlu oldum ana yüreği havalara uçtu desem yeri😂 kulağına baktı , kulak tertemiz diş ağrısı kulağa vurur diş geliyordur dedi , menenjit aşısı için de hiç duymadığım bişey dedi, 5 li karma aşılar menenjite karşı yüzde 92 oranında korur ancak ben pimpirikliyim işte hacca giden akraba var yurtdışında çalışan mühendis var vs. diyorsan paran da varsa vurdurabilirsin dedi o zaman yüzde 98 korur dedi, bu çocuğu ek gıdayla tanıştır bu alır vakti gelmiş dedi, demir damlasına devam dedi.He birde benim bebe 4. Ayda çok ateşlendi aşılardan dedim normal dedi canlı aşı onlar olabilir dedi
Kızlar aradığım doktoru buldum gibi hemde devlette aşırı mutluyum😂 aşıya vurdur deyip geçmedi açıkladı ya gözümde değer kazandı 😅

Ben de doktora götürdüm bugün. Çok iştahsızdı yakınıyordum biliyorsunuz. 500 gr almış sadece bu ay. 5.ayla beraber kilo alımı azalır zaten dedi.
İştahsız diye ek gıdaya başlayacaksın artık dedi. 6 ay olmasını bekleme diyor. Yoğurt, sebze, meyve, mamasını karıştırıp yapacağım bi muhallebi falan var verdiği tarif kitapçığında. Onları yapmamı istedi. Sabah ve akşam 2 öğün ver diyor.
Önce 3 gün kuralıyla deneme yapıcaz tabi.

2 tane aşı oldu ayrıca. Çok pahalılar maalesef 😐 ateş yapmaz dedi. Bu zamana dek hiçbi aşıda ateşlenmedi çok şükür.

Çok hareketli olduğu için emeklemeye başladı mı yoksa dedi doktor. 😂 tabii ki hayır. Boyu 4cm daha uzamış.

Destekli oturtmaya 6.ayında başla dedi. Şu anda sadece kucağında oturur pozisyonda tutabilirsin diyor. Mama sandalyesine de 7.ayında otursun dedi.

Ayrıca demir damlasına başlayacağız. D vitaminine de devam. Şimdilik böyle.

İçin rahatladı bak ne güzel her şey yolunda 🥰🧿

Ben de doktora götürdüm bugün. Çok iştahsızdı yakınıyordum biliyorsunuz. 500 gr almış sadece bu ay. 5.ayla beraber kilo alımı azalır zaten dedi.
İştahsız diye ek gıdaya başlayacaksın artık dedi. 6 ay olmasını bekleme diyor. Yoğurt, sebze, meyve, mamasını karıştırıp yapacağım bi muhallebi falan var verdiği tarif kitapçığında. Onları yapmamı istedi. Sabah ve akşam 2 öğün ver diyor.

2 tane aşı oldu ayrıca. Çok pahalılar maalesef 😐 ateş yapmaz dedi. Bu zamana dek hiçbi aşıda ateşlenmedi çok şükür.

Çok hareketli olduğu için emeklemeye başladı mı yoksa dedi doktor. 😂 tabii ki hayır. Boyu 4cm daha uzamış.

Destekli oturtmaya 6.ayında başla dedi. Şu anda sadece kucağında oturur pozisyonda tutabilirsin diyor. Mama sandalyesine de 7.ayında otursun dedi.

Hadi hayırlı olsun canım ek gıda serüveni 🙂

Canım bak 500 bile almadı benim ki normal dedi doktor, 4. Ayda doğum kilosunun 2 katı olması gerekir 3.5 üstü doğanlar 3.5 tan hesaplanır dedi yani benim ki 7 kilo olmalıymış 7 bin üstündeymiş o sebeple bundan sonra artık 9. Ayda kontrol dedi, ek gıda konusunda ben de kararsızım ya herkes 6 diyor da neden 5. Aydan başlatıyorlar acaba

Ne zamandandr yüz üstü bırakıyorsn acaaba Canm, ben bandaj çıktığından beri yapıyorm geç kaldım o yüzden ağlıyor diye düşünüyordum.
Aslında baştan beri bırakmaya çalışıyorum ama reflüsü vardı ve çok kusuyordu o nedenle pek yapmadım. Ben ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü en başından beri kafasını çok güzel dik tutabiliyor ve yüz üstü durabiliyor ama asssla dönmek istemiyor. şaşırdım kaldım artık ne yapacağımı bilemiyorum. Yan çevirip yanına uzanıyorum konuşuyorum o zaman bile kendini düzeltiyor 😕

Kızlar benim oğlum da ilk başlarda yüzüstü durmayı sevmiyordu hemen ağlıyordu ama şimdi dönmeyi başardığı için düz koyar koymaz dönüyor ve kafasını uzun uzun kaldırıp etrafa bakıyor. Dönmeyi de eğimli bir kanepede öğrendi eğimin olduğu tarafa döndüğünü farketti ve artık çok rahat dönüyor sizde biraz eğimli bir zeminde alıştırma yapabilirsiniz.

Aslında baştan beri bırakmaya çalışıyorum ama reflüsü vardı ve çok kusuyordu o nedenle pek yapmadım. Ben ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü en başından beri kafasını çok güzel dik tutabiliyor ve yüz üstü durabiliyor ama asssla dönmek istemiyor. şaşırdım kaldım artık ne yapacağımı bilemiyorum. Yan çevirip yanına uzanıyorum konuşuyorum o zaman bile kendini düzeltiyor 😕
Benimki de hemen düzeltiyor 😂 kafasını çok az dik tutar hatta çoğunlukla kafası önde olur. Biraz koca kafalı benimki ağır geliyor bence, gülüyorum 😀

Cnm seninmiydi kulak arkasi kabuk kabuk olan benim bebekde de varda. Dustan sonra iyice kurulayip krem suruyorum ama genede kabuk bagliyor anlamadim.

X