2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
kızlar bebişlerin burnunu temizliyor musunuz? kolay yöntemi olan var mı? eskiden daha kolay temizlerdim. şimdi çığlık çığlığa ağlıyor

kızlar bebişlerin burnunu temizliyor musunuz? kolay yöntemi olan var mı? eskiden daha kolay temizlerdim. şimdi çığlık çığlığa ağlıyor
Aspiratörü tanıyor resmen benimki mızlanmaya başlıyor. Her sabah uyanınca bi çekiyorum. Ucuna gelince kulak çöpüyle çıkarıveriyorum. 😊 Serum da yapıyorum 3 günde 1. 😊😊

Aspiratörü tanıyor resmen benimki mızlanmaya başlıyor. Her sabah uyanınca bi çekiyorum. Ucuna gelince kulak çöpüyle çıkarıveriyorum. 😊 Serum da yapıyorum 3 günde 1. 😊😊
konyadaydınız değil mi? orada da hava kuru. benim burnum bile çok kuruyor hatta kanıyor. otribebe ile yapıyordum bitince serum aldım onunla hiç yapamıyorum sanki ya da bırakmamasına denk geldik🤣 ben de minik iğneler var ya baş örtüsü için onun arkasıyla almaya çalışıyorum

bu arada dün gece 1 gibi biraz zorla bebeğimi emzirmeye çalışıyordum yine atak ya da gaz sancısı çekiyordu bir yandan akan sütü silerken bebeğim bir feryat kopardı ki kesin komşular falan uyanmıştır 😳 normal tutuyordum ama anlamadım bir tarafına bi şey yaptım sanırım. ya da dilini mi ısırdı birden ağzını hiç kapatmadan aşırı ağladı zor sakinleşti gece hep içini çekerek uyudu 😔

konyadaydınız değil mi? orada da hava kuru. benim burnum bile çok kuruyor hatta kanıyor. otribebe ile yapıyordum bitince serum aldım onunla hiç yapamıyorum sanki ya da bırakmamasına denk geldik🤣 ben de minik iğneler var ya baş örtüsü için onun arkasıyla almaya çalışıyorum
Eskiler de iğneyle yaparmış da çok tehlikeli ya. Kafaları zaten kıpır kıpır durmuyor. Bizimki aspiratöre falan resmen kafa atıyor 😂 aklım çıkıyo bişey olacak diye. Konyada hava berbat ya. Nemden bihaber memleket. Ben aslında çanakkaleli olduğum için buralarda daralıyorum. Ama mecbur memuriyet olunca katlanıyorum. Çocuğun burnundan her gün parmağımın bir boğumu uzunluğunda ince kuru sümük çıkıyor. Hapşırmaya başlayınca anlıyorum toz gelmiş ya da burnu tıkanmış. Hemen temizliyorum. Çok sıkıntılı.

Eskiler de iğneyle yaparmış da çok tehlikeli ya. Kafaları zaten kıpır kıpır durmuyor. Bizimki aspiratöre falan resmen kafa atıyor 😂 aklım çıkıyo bişey olacak diye. Konyada hava berbat ya. Nemden bihaber memleket. Ben aslında çanakkaleli olduğum için buralarda daralıyorum. Ama mecbur memuriyet olunca katlanıyorum. Çocuğun burnundan her gün parmağımın bir boğumu uzunluğunda ince kuru sümük çıkıyor. Hapşırmaya başlayınca anlıyorum toz gelmiş ya da burnu tıkanmış. Hemen temizliyorum. Çok sıkıntılı.
malatya da aynı. antalyaya ablamlara gittiğimizde nefes alıyorum🤣 şu filketenin arka ucundan bahsediyorum biz böyle diyoruz inş adı budur 🤣🤣

Süpürgeye bağlanan aspiratör var bende onla deniyorum gelmiyorsa eğer çok az serum sıkıyorum sonla onla çekiyorum yıkanabiliyorda sürekli başlık almaya gerek yok çok memnunum ben

Bebek bezi olarak Goon markasını da tavsiye ederim kızlar geceleri Prima gündüz Goon kullanıyoruz. İz bırakma primada bile var ama molfix kadar bırakmıyor. Burundaki katılaşmış sümükleri tel tokanın arka kısmıyla da rahatça alabilirsiniz sıvı olanlar serum fizyolojik+otribebe aspiratör kullanıyorum.

Selamlar güzel annişler.Benim formül mamayla beslenen bebişlerin annelerine bir sorum olacak.Kızım 3 aylık oldu hala 90cc mama yiyo 120 yapsam da 90 yiyo kalanı asla yediremiyorum biberonu diliyle itiyo ve 3 saatte 1 mutlaka acıkıp ortalığı yıkıyo.Biraz arayı uzatayım 120 yesin diye uğraşıyorum o kadar ağlamasına rağmen 3 buçuk saat tutuyorum yine 90 cc yiyo.cumartesi doktor kontrolümüz var sorcam ama sizlere de danışmak istedim🙃 3 ay için 90 cc az diil mi🙄

Selamlar güzel annişler.Benim formül mamayla beslenen bebişlerin annelerine bir sorum olacak.Kızım 3 aylık oldu hala 90cc mama yiyo 120 yapsam da 90 yiyo kalanı asla yediremiyorum biberonu diliyle itiyo ve 3 saatte 1 mutlaka acıkıp ortalığı yıkıyo.Biraz arayı uzatayım 120 yesin diye uğraşıyorum o kadar ağlamasına rağmen 3 buçuk saat tutuyorum yine 90 cc yiyo.cumartesi doktor kontrolümüz var sorcam ama sizlere de danışmak istedim🙃 3 ay için 90 cc az diil mi🙄
Canım benim hiç bu cc olayına takılma. Bak bizimki 100 yaparım 80 içer bazen. Bazen 100 yaparım doymaz bi 40 daha yaparım. 20 sini içer gerisini bırakır. Bak saat 10 buçuğa doğru uyumuştu akşam. Taaa bu saatte uyandı. Ben saati 5 sandım. Hep 5 6 gibi uyanır. Gittim 130 yaptım 😂😂😂😂 50 cc içti 🤦‍♀️ gerisi kaldı mesela. Önemli olan bu 3. Ayda özellikle bebek aşırı hareketlendiği için az kilo alımları olabiliyomuş. Min 500 gr alması yeterliymiş. Bebişini kat kat giydirme. Artık ortalık yanıyor. Tek zıbınla rahat rahat takılsın çocuk. Önemli olan aldığını da terle atmasın yani. Bence ölçünde hiç problem yok. Hatta ben de bi baktım günlük 720 cc toplam diyor aptamilde. Sonra dedim ki sonuçta çocuk kilo alıyor yani. Cidden istese içer. Saldım. Salınca hem ben rahatladım hem de çocuğu kendi psikolojim açısından diyorum stres topu gibi görmekten kurtuldum. 😊

Ve geceleri bazen 5 saat uyanmıyo uyandığında da 90 diil 60 cc yiyo
Bizimki daha 40ı çıkmamıştı. Bir gece 4 buçuk saat uyudu. Tırnaklarımı yiyerek bekliyorum uyanacak mı diye. 3 saate alarm kurmuşum. Sabah ablamla konuştum. Uzmanlar en fazla 3 saatte 1 diyor da aç kalmasın diye o. Çocuk gün içinde içeceğini içiyor zaten. Aç olsa çoktan kalkar dedi. Sakın uyuyan çocuğu dert etme bırak uyusun dedi. O gün çok rahatlamıştım. Hep o beni uyandırsın diye bekliyorum o zamandan beri. Hele ki 3 aylık oldular. Biz şimdi 4e giriş yaptık. 1 aydır bakıyorum. Gündüz 15 dakka uyuyup 2 saat uyanık durduğu da çok oldu. Çünkü keşfetmek istiyorlar. Tam oyun öğrenme vakitleri. Gece 2 uyanmayı da normal görüyorlar bu ayda. Yani beklenen 5 saat uyuması aralıksız ama bazen bu 3 2 şwklinde de olabilirmiş. Normalmiş canım. ❤️

Kızım kafasında da kepek gibi beyaz taneler var. Kafa derisinde yer yer sarı pütürler var. Chicco şampuan kullanıyorum. Dün banyodan sonra ince uçlu tarak ile geriye doğru taradım. Bugün kepek gibi olan şeyler yok. Bir kaç yıkıma tarama işleminden sonra yine devam ederse zeytinyağı deneyebilirim.

Bir kaç gündür saçı dökülüyor. Aynı diğer annelerin yazdığı gibi oluyor. Yatağında bir kaç tel buluyorum.

Bez olarak molfix mavi paketi kullanıyorum. Çiş ya da kaka taşırmadı. Ancak derisinde lastik izleri oluyor. Bu izler bütün bezlerde olur mu?

Yarın rota aşısı yaptıracağız. Ücreti 1395 TL.
Doğumun üzerinden kaç gün gün geçti rota için bende 90gun dolsun diye bekliyorum öyle yaptırcam saç dökülmesi genelde 90gun yani 3ay dolunca başlar diyorlar ama inşallah dökülmez çok diye dua ediyorum😄

Doğumun üzerinden kaç gün gün geçti rota için bende 90gun dolsun diye bekliyorum öyle yaptırcam saç dökülmesi genelde 90gun yani 3ay dolunca başlar diyorlar ama inşallah dökülmez çok diye dua ediyorum😄
Benimki 80de başladı çoktan. Dökülüp yenisi çıkacak. Daha güçlü saçları olacak. Öyle düşünün. 😂😊😊

Canım benim hiç bu cc olayına takılma. Bak bizimki 100 yaparım 80 içer bazen. Bazen 100 yaparım doymaz bi 40 daha yaparım. 20 sini içer gerisini bırakır. Bak saat 10 buçuğa doğru uyumuştu akşam. Taaa bu saatte uyandı. Ben saati 5 sandım. Hep 5 6 gibi uyanır. Gittim 130 yaptım 😂😂😂😂 50 cc içti 🤦‍♀️ gerisi kaldı mesela. Önemli olan bu 3. Ayda özellikle bebek aşırı hareketlendiği için az kilo alımları olabiliyomuş. Min 500 gr alması yeterliymiş. Bebişini kat kat giydirme. Artık ortalık yanıyor. Tek zıbınla rahat rahat takılsın çocuk. Önemli olan aldığını da terle atmasın yani. Bence ölçünde hiç problem yok. Hatta ben de bi baktım günlük 720 cc toplam diyor aptamilde. Sonra dedim ki sonuçta çocuk kilo alıyor yani. Cidden istese içer. Saldım. Salınca hem ben rahatladım hem de çocuğu kendi psikolojim açısından diyorum stres topu gibi görmekten kurtuldum. 😊
Çok teşekkür ederim cevabın için.Rahatladım biraz olsun.sadece çıtçıtlı badi giydiriyorum gece de gündüzde hep öyle havalar çok sıcak gerçkten bazen çocuğun bunaldığını hissediyorum

X