- 19 Şubat 2022
- 89
- 98
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.061
Aynen söylediklerine katılıyorum ben de hamileyken sağlık ocağı kontrollerim oluyordu bir kere bebeğin kalp atışlarını dinlerken tam bulamadı sana bebeğin aşağıda olduğunu söylediler mi dedi,yok dedim benim kadın doğum doktorumda gayet iyi bir doktordur ona söyledim bu durumu sen onların söylediklerine bakma dedi öyle bir şey olsa ben zaten söylerim dedi o yüzden bebeğimi sağlık ocağına götürmüyorum gücüm yettiği sürece güvenebileceğim yerlere götüreceğimBunu sorma sebebim şuydu. Sağlık ocağındaki doktorlara saygım sonsuz ama bazıları ciddi anlamda bilgisiz ve gereksiz panik yaptırıyor insana. Başımdan geçen birkaç konuyu anlatayım. Benim zor bir hamileliğim oldu. Rahim ağzı yetmezliğim vardı. Kadın doğum doktorum çok başarılı ve bilinen bir doktordu. 12. Haftamda dikiş atıldı ve doğuma kadar kullanmam gereken vajinal kremim vardı. Biz sürekli alıyorduk. Eşim sağlık ocağına yazdırıyordu. Bir gün ebeye kontrolüm vardı. Eşim gitmişken yazdıralım dedi. Aile hekimimiz olan doktor öyle bir tepki verdi ki kreme. Sanki çocuk mutasyona uğrayacakmış gibi. Ebe de elinde dandik cihazla kalp atışını bulamadı. Kalbi mi atmıyor falan dedi. Halbuki 2 gün önce doktora gitmişiz. Her şey yolunda diyoruz. Neyse adam inat etti. Yazmam dedi. Bebeğin vebalini almam dedi. Git paranla al dedi eşime. Sonra ben doktoruma gidince anlattım durumu. Adam şok oldu ve dedi ki ben uzmanım dedi. Kadın Doğum alanında uzmanlaşmış bir doktorun verdiği ilacı mı sorguladı dedi. O anda aklıma tıp okuyan arkadaşımın sözü geldi aklıma. Ne kasacam kanka sağlık ocağına giriveririm demişti. Burada cidden amacım basitleştirmek değil ama iyi olan doktorları bu tarz egosu tavan doktorlar lekeliyor yani. Sonra bebişimizin göbek bağı düştü. Kanlı gibi oldu. Aynı ebe bunu görünce ayy nolmuş dedi. Hemen yandan doktor çağırdı gösterdi. O da evham yaptı. Size krem vericem eğer 2 güne geçmezse hemen hastaneye götürün dedi. 1 gün sonra doktor kontrolümüz vardı. Çocuk doktorumuz da çok başarılı ve iyi bilinen prof. Adamın cvsi falan çok iyi. Ona da kadın doğum doktorum yönlendirmişti. Göbeğini gösterdik. Dedi ki göbeği düşmüş tabiiki kanayabilir. Krem falan sürmeyin. Siz krem sürdükçe nemlenecek ve bu geçmeyecek dedi. Şok olduk. Yani demem o ki prof doktor serum fizyolojik yap dediyse konunun uzmanı olduğu için onu dinlemeyi tercih ederim. Sağlık ocağındaki doktorların böyle ciddi konulardaki yorumlarını dinlerim. Mutlaka uzmana sorup onaylatırım.