2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bunu sorma sebebim şuydu. Sağlık ocağındaki doktorlara saygım sonsuz ama bazıları ciddi anlamda bilgisiz ve gereksiz panik yaptırıyor insana. Başımdan geçen birkaç konuyu anlatayım. Benim zor bir hamileliğim oldu. Rahim ağzı yetmezliğim vardı. Kadın doğum doktorum çok başarılı ve bilinen bir doktordu. 12. Haftamda dikiş atıldı ve doğuma kadar kullanmam gereken vajinal kremim vardı. Biz sürekli alıyorduk. Eşim sağlık ocağına yazdırıyordu. Bir gün ebeye kontrolüm vardı. Eşim gitmişken yazdıralım dedi. Aile hekimimiz olan doktor öyle bir tepki verdi ki kreme. Sanki çocuk mutasyona uğrayacakmış gibi. Ebe de elinde dandik cihazla kalp atışını bulamadı. Kalbi mi atmıyor falan dedi. Halbuki 2 gün önce doktora gitmişiz. Her şey yolunda diyoruz. Neyse adam inat etti. Yazmam dedi. Bebeğin vebalini almam dedi. Git paranla al dedi eşime. Sonra ben doktoruma gidince anlattım durumu. Adam şok oldu ve dedi ki ben uzmanım dedi. Kadın Doğum alanında uzmanlaşmış bir doktorun verdiği ilacı mı sorguladı dedi. O anda aklıma tıp okuyan arkadaşımın sözü geldi aklıma. Ne kasacam kanka sağlık ocağına giriveririm demişti. Burada cidden amacım basitleştirmek değil ama iyi olan doktorları bu tarz egosu tavan doktorlar lekeliyor yani. Sonra bebişimizin göbek bağı düştü. Kanlı gibi oldu. Aynı ebe bunu görünce ayy nolmuş dedi. Hemen yandan doktor çağırdı gösterdi. O da evham yaptı. Size krem vericem eğer 2 güne geçmezse hemen hastaneye götürün dedi. 1 gün sonra doktor kontrolümüz vardı. Çocuk doktorumuz da çok başarılı ve iyi bilinen prof. Adamın cvsi falan çok iyi. Ona da kadın doğum doktorum yönlendirmişti. Göbeğini gösterdik. Dedi ki göbeği düşmüş tabiiki kanayabilir. Krem falan sürmeyin. Siz krem sürdükçe nemlenecek ve bu geçmeyecek dedi. Şok olduk. Yani demem o ki prof doktor serum fizyolojik yap dediyse konunun uzmanı olduğu için onu dinlemeyi tercih ederim. Sağlık ocağındaki doktorların böyle ciddi konulardaki yorumlarını dinlerim. Mutlaka uzmana sorup onaylatırım.
Aynen söylediklerine katılıyorum ben de hamileyken sağlık ocağı kontrollerim oluyordu bir kere bebeğin kalp atışlarını dinlerken tam bulamadı sana bebeğin aşağıda olduğunu söylediler mi dedi,yok dedim benim kadın doğum doktorumda gayet iyi bir doktordur ona söyledim bu durumu sen onların söylediklerine bakma dedi öyle bir şey olsa ben zaten söylerim dedi o yüzden bebeğimi sağlık ocağına götürmüyorum gücüm yettiği sürece güvenebileceğim yerlere götüreceğim

Geçenlerde kızımın ateşi var gibi geldi. Bir kulaktan ölçtüm 36.7 diğer kulaktan ölçtüm 37.5. Braun dijital ateş ölçer. Emin olmak için evdeki diğer klasik ateş ölçer ile ölçtüm 36.5 Sürekli ağlıyordu, uykuya dalamıyordu. Eşim işte olduğu için bebeği kucaklayıp sağlık ocağına gittim. Durumu anlattım ebe "sizin elinizde ki ateş ölçer daha iyi" dedi. Kendi elinde klasik ateş ölçer ve üstelik bozuk 😠 Elini bebeğin alnına koydu eski üsül ateşini kontrol ediyor 😠
Aile hekimine gittim. Ateşini ölçmedi. Ciğerlerini dinledi, kulaklarına baktı. Gazı var dedi.
Sağlık ocağına rutin aşıları için gidiyorum. Gücüm yettiğince özel hastaneye gideriz.
O günden sonra sab simplex i günde iki defa veriyorum.

Güzel soru 😊 canım ilk 6 ay kucak isterlermiş 7. Ve 8. Aylarda özellikle bu kucağın azalması gerekirmiş. Çözüm önerisi olarak kucak istediklerinde dikkat dsğıtın sevdiği oyuncakla oynatın ya da şarkı söyleyin demişler. Eğer çok kucak istiyorlarsa yakın zamanda eve kalabalık insan gelmiş mi ona bakın demişler. Çünkü 6 aylık bebeğin ısrarla kucak istemesinin sebebi olarak ayrılık kaygısı veya yabancılık demişler.
O zaman biraz daha sabır 🤣

Aynen söylediklerine katılıyorum ben de hamileyken sağlık ocağı kontrollerim oluyordu bir kere bebeğin kalp atışlarını dinlerken tam bulamadı sana bebeğin aşağıda olduğunu söylediler mi dedi,yok dedim benim kadın doğum doktorumda gayet iyi bir doktordur ona söyledim bu durumu sen onların söylediklerine bakma dedi öyle bir şey olsa ben zaten söylerim dedi o yüzden bebeğimi sağlık ocağına götürmüyorum gücüm yettiği sürece güvenebileceğim yerlere götüreceğim
Benim 7 aylık hamile arkadaşa da kalp atışı yok üzgünüm demiş aptal bir ebe. Bu cidden aptal yani. Kız öyle bir ağlıyordu ki erken doğ um olacak diye çok korktuk. İl merkezine gitti doktora. Doktor bakmış. Sana kim söyledi bunu demiş. O da bayaa saymış ebeye. Hatta şikayet et falan demiş. Elindeki cihaza bakmadan nasıl bu kadar çabuk karar vermiş demiş.

Kızlar ya şu Persentil olayı cok kafami karistiryor. Simdi benim kizimin dogum tarihi Mayis 31 olmaliydi. Ama Nisan 29 da doğdu. 35 haftalik iste. Neyse 2.480 kilo 47 cm 32 cm baş cevresi doğdu. Bugün saglik ocagina gittik verem asisi icin 5.490 kilo 54 cm 38 cm bas cevresi. Evde netten persentil degerine bakiyorum düşük çıkıyor. Buyume geriligi diyor. Ama doğması gereken tarihe baktigimda iyi cikiyor. Fazla uzattim yani simdi ben kizimin Persentil degeri dogum tarihi mi olmali yoksa dogmasi gereken tarih mi? Düzeltilmis 1 aylık diye geciyor. Hayir madem kizim duzeltilmis 1 aylik neden 2. Ay asilarini oluyor😀 ya da persentile cok takilmasam mi? Zaten boyu az uzuyor. 47 cm dogdu 7 cm uzamis dogdugundan beri.

Kızlar ya şu Persentil olayı cok kafami karistiryor. Simdi benim kizimin dogum tarihi Mayis 31 olmaliydi. Ama Nisan 29 da doğdu. 35 haftalik iste. Neyse 2.480 kilo 47 cm 32 cm baş cevresi doğdu. Bugün saglik ocagina gittik verem asisi icin 5.490 kilo 54 cm 38 cm bas cevresi. Evde netten persentil degerine bakiyorum düşük çıkıyor. Buyume geriligi diyor. Ama doğması gereken tarihe baktigimda iyi cikiyor. Fazla uzattim yani simdi ben kizimin Persentil degeri dogum tarihi mi olmali yoksa dogmasi gereken tarih mi? Düzeltilmis 1 aylık diye geciyor. Hayir madem kizim duzeltilmis 1 aylik neden 2. Ay asilarini oluyor😀 ya da persentile cok takilmasam mi? Zaten boyu az uzuyor. 47 cm dogdu 7 cm uzamis dogdugundan beri.
Değerlere takılmayın. Doğduğundan beri 3 kilo almış, boyu da güzel uzamış. Gelişim geriliği vs de yok bence. Gayet iyi yani. Gelişim geriliği apayrı bir durum. Öyle çat diye tanı konulamaz zaten.

1443191250469.jpg

Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır.
Medicalparkın paylaştığı yazıyı buldum.
Ortalamanin altinda iste😀 bi kilosu ortalamanin ustunde. Duzeltilmis 1 aylik olarak mi bakmam lazim ki

Tabloya göre gayet iyi canım takılma

bizim de aynı öyle oldu çocuk azıcık huzursunlansa yeni emmiş olsa bile bana getiriyordu.. aç değil diyorum doymuyodur belki diyodu😵‍💫 aynı şekil o da gitti eşim beni suçluyor… eşler kapatılsın🤣
Aynı benim eşim de. Çocuk doyuyordu arkamdan evimden çıkınca eşime bu çocuk doymuyor oğlum mama verin diyordu 😁😁 eşim de bi kere versek mi diyince bana cinlerr tepeme geliyordu benim de 😁 tramva oldu bende mama verelim mi demeleri resmen. Eşimden de uzaklaşıyorum bu ara sanki. Çocuk hastalanınca beni suçlamaya başladı çok üstüme geldi kalbimi kırdı. Eskisi gibi olmuyormuş çocuk olunca resmen evlilik. Çok doğru.

Bence gayet iyi almış. Bizim de doğduğunda 52 cm 3.500 kiloydu. Şimdi 6 kilo 60 cm. Gayet iyi yani hızlı büyüyolar.

Merhaba benim de ikizlerim var 2 aylik. Ben tek basima bakiyorum son 1 aydir. Sizin endiseleriniz neler?
Merhaba, oğlan çok anneci, ayrılmak istemiyor, kızda hem anacı hemde anneanneci .. benimkilerin sıkıntısı hiç yalnız kalmak istemiyorlar.. sizinkiler daha 2 aylık genelde uyuyorlardır.. 3 saate bir emzir yada mama ver uyusunlar☺️, ama benim oğlanda öğlen uykusu 15 bilemedin 20 dakika, kız 2 saat uyuyor.. kucaklamak artık sorun oluyor, ben iriyim baba iri doğal olarak çocuklarda iri 🤣, kısaca kendime vakit ayırmak istiyorum.. saat 21.00 dedinmi kendiliğinden ikiside uyuyor fakat ben bitik olduğumdan 22.00 daha göremedim..

yaaa öyle canım sıkıldı ki şimdi 😭😭 biz canımızdan can vermişiz onların yaptığına bak allah ıslah etsin ne diyeyim 😵‍💫
Bana da bir iki birsey dedi esim ama oyle hafiften. Annem yanimdaydi daha esimin annesi gelemedi yurt disinda oldugumuzdan. Annemle esim bir ara cok karisiyorlardi ben duzen oturtmaya calisirken. En son iste gecen hafta sinirim tepeme cikinca beni elestiriyorsuniz ama kendi yaptiklariniz sanki cok iyi diyip bir kac olaylarini siraladim. Ikiz var bizde ve esimle geceleri cocuklari bolusuyoruz mecburen. O yuzden kendisi cok yardimci oluyor ama bazen beni elestirince ayarim cok kaciyor

Merhaba, oğlan çok anneci, ayrılmak istemiyor, kızda hem anacı hemde anneanneci .. benimkilerin sıkıntısı hiç yalnız kalmak istemiyorlar.. sizinkiler daha 2 aylık genelde uyuyorlardır.. 3 saate bir emzir yada mama ver uyusunlar☺️, ama benim oğlanda öğlen uykusu 15 bilemedin 20 dakika, kız 2 saat uyuyor.. kucaklamak artık sorun oluyor, ben iriyim baba iri doğal olarak çocuklarda iri 🤣, kısaca kendime vakit ayırmak istiyorum.. saat 21.00 dedinmi kendiliğinden ikiside uyuyor fakat ben bitik olduğumdan 22.00 daha göremedim..
Benim de kiz oyle cok kucakta olmak istiyor bir de sabah 6 dedin mi kalkiyor ve oglen 12 ye kadar 1 saat maksimum uyuyor. Oglan da az uyuyor gunduz ama o en azindan kendi kendine oynuyor. Ben de syni durumdayim aksam 9 da bitik durumda oluyorum. Bozmayin moralinizi kesin cok iyi bakiyorsinizdur ama belki haftada bir gun 2-3 saatligine cocuklarinizi emanet edip disari cikarsaniz cok iyi gelir size. Ben oyle yapiyorum babalarina emanet edip kahve icmeye gidiyorim

Benim 7 aylık hamile arkadaşa da kalp atışı yok üzgünüm demiş aptal bir ebe. Bu cidden aptal yani. Kız öyle bir ağlıyordu ki erken doğ um olacak diye çok korktuk. İl merkezine gitti doktora. Doktor bakmış. Sana kim söyledi bunu demiş. O da bayaa saymış ebeye. Hatta şikayet et falan demiş. Elindeki cihaza bakmadan nasıl bu kadar çabuk karar vermiş demiş.
Belki bana çok kızacaksınız ama haberlerde doktor, hemşire dövüyorlar, cidden bazıları hak ediyor.. devlette çalışanlar için söylüyorum, özeldeki zaten hizmetti iyi vermek zorunda.. aile hekimine gittim kadına diyorum ki gebelik testi yaptıracağım.bana verdiği cevap; nerden biliyorsunuz belki menopoza girmişsinizdir.. (tüp bebek tedavisi görüyorum ve sonuç bekliyorum), hep özeli tercih ediyorum.. maalesef geçen yine gitmek zorunda kaldım( yazlıktayım özel çok uzak olduğu için 🙄) ;hemşire hanfendiye pardon bir soru sorabilirmiyim diyorum.. tam 3 defa ( sığıra seslensen döner cevap verir), ulkala ukala ağzını yaydıra yaydıra evet sorabiLirsiniz dedi( pardon lütfetti hanımım).. kısaca işim olmaz, bazıları dayağı hak ediyor hasta yakınına nasıl davranıyorlarsa artık…

Benimki de öyleydi hafif ateş yapana kadar. Röntgenle baktılar mı? Ben 3 doktora gösterdim sağlık ocağı acil ve cocuk doktoru olmak üzere. Üçü de ciğerlerde bişey yok dedi çocuk doktoruna 2.ye gidince röntgende başladığını gördük. Yani içinize var diye doğuyorsa anlarsınız bebegınızın halinden hırıltıya öksürük sürekli bir öğürme vs varsa bunlar kesin oldugunu gösterir
Arada öksürüyor bir kaç kere de ogurur igrenir gibi hareket yaptığıni gördüm ama şuan uyuyor yanımda hiç hiriltisi yok genelde agladiginda oluyor haftaya Çarşamba aşı var ve kontrol var o kontrolde röntgen talep etsem geç kalmış olurmuyum boğazında balgam var gibi bazende öyle ses oluyor anlamadım ki ne normal ne anormal hayatimda 3yas altı çocukla bir arada olmadım ki hiç;(
Şimdi 2.ay kontrolünden çıktık aşılarımızı olduk,doktor ciğerlerini dinledi bir sorun yok dedi.kızımın ağlarken sesi de kısık gripli gibi,kbb görsün dedi o durum için.Bir de serum fizyolojik yapmayın dedi sadece birer damla sıkıp aspiratörle çekin dedi bu konuda doktorlar 2 ye ayrılıyor bence ne yapacağımı şaşırdım
Hiç sormayın bana bir doktor burnu serum fizyolojikle yika aspiratör ile çek dedi bir digeri gerek yok banyo sonrası bile çekebilirsiniz dedi ben zaten yıkama yapamıyorum burnuna denedim yapamadım banyo sonrası yada agladigizaman bugün bir damla damlattim çektim azıcık veya sumuk geldi küçük çengelli iğne arkadasi ile de aliyorum bazen. Ağlarken gripli gibi ses bizde de var;( çocuktan kan almayı beceremeyen tecrübesiz hemşire yzunden cocuk perisan oldu nefesi kesildi morardı ağlarken o halini gören doktor hem kan gelmiyor hem morarma kardiyoloji ye yönlendirdi. Kardiyoloji ye gittik kalbi cok iyi çıktı orada doktor TSH için kan almam lazım hemşire değil ben alayım dedi çocuk bırakın ağlamayi mizildanmadi bile tüpe kanı güzelce aldı ne elinin üstü morardi ne ağladı ne de kan gelmeme durumu oldu. Tecrübesizler yüzünden rezil oldu geçen hafta çocuk perişan oldu hepimizi korkuttu .artık hangi doktorun lafına inanacagimida sasirdim

Benim de kiz oyle cok kucakta olmak istiyor bir de sabah 6 dedin mi kalkiyor ve oglen 12 ye kadar 1 saat maksimum uyuyor. Oglan da az uyuyor gunduz ama o en azindan kendi kendine oynuyor. Ben de syni durumdayim aksam 9 da bitik durumda oluyorum. Bozmayin moralinizi kesin cok iyi bakiyorsinizdur ama belki haftada bir gun 2-3 saatligine cocuklarinizi emanet edip disari cikarsaniz cok iyi gelir size. Ben oyle yapiyorum babalarina emanet edip kahve icmeye gidiyorim
Ahh aahh 5 de ayaktalar, hadi taş çatlasın 6, oyalanıyorlar( daha doğrusu bana sesleniyorlar aaa,eee, uuuu 😂) mecburen kalkıyorum.. canım kocam eğer bu dünyada beceriksizlik yarışması olsa kesin birinci olur, kaynanam kendi sevdasında, telefon elinden düşmez.. ancak birisi bir yere gidecekte bende bir tanesini alıp çıkıyorum.. ne anladım bu işten 😂

X