• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Enzim testleri normal kan tahlilinden farklı sanırım. Iki kez kan bir kez idrar tahlili yapıldı bizde.
Uzamış sarılıkta Tiroid idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlar var mı diye bakmışlardır. Onlar düşükse genellikle anne sütüne bağlı sarılık diyorlar. Kan verdik. Bir de idrar testi. gerçi biz idrarı yapamadık dr. da Uğraşma idrar yolu enfeksiyonu yoktur dedi. 50 günde filan geçti. Bir de cihaz ölçümü ile kandaki değeri farklıydı. Kanda daha düşük çıkmıştı.

Kızlar Macrol antibiyotik kullaniyorum bebegime, ama dün ögleden beri uyuyor. Acikinca uyaniyor mamasinin yarisini yiyor geri uykuya daliyor. İlk dogdugu zamanlarina döndük. Uyandiramiyorum sadece uyuyor. Antibiyotigin yan etkilerini baktim uykusuzluk yaziyor. Benimki tam tersi uyuyor surekli. Antibiyotik uyku yapar mi bu derece

Kızlar Macrol antibiyotik kullaniyorum bebegime, ama dün ögleden beri uyuyor. Acikinca uyaniyor mamasinin yarisini yiyor geri uykuya daliyor. İlk dogdugu zamanlarina döndük. Uyandiramiyorum sadece uyuyor. Antibiyotigin yan etkilerini baktim uykusuzluk yaziyor. Benimki tam tersi uyuyor surekli. Antibiyotik uyku yapar mi bu derece
Hastaysa hastalıktan da uyur. Mesela aşı olduklarında da uyuyorlar vücut halsiz oluyor.

Hamilelikten önce lazere gidiyordum acaba şimdi yeniden başlayabilir miyim ? Biraz araştırdım 6. Aydan sonra iyi olur tavsiyesi var hormonlar nedeniyle etkili olmaz diye siz nasıl bakım yapıyorsunuz?

Kızlar ben kusuyorum karnimda biraz bozuk sanırım yediğim bişey dokundu
Bu sütü etkiler mi emzirmeye devam etmeli miyim doktora danismalimiyim.
Günlerdir kötü besleniyorum bebekle yemek yapamıyorum zaten gün içinde yorgun ve uykusuzum bide yanından 10dk ayrilsamm ağlıyor annem 9ay hamileligimde yanimdaydi çocuğun 40i çıkana kadar da benimleydi gidince sanırım baya afalladik hiç bişeye yetişemiyorum;( bide üzerine 40i çikinca gelin dediğim insanlar gününü saymış gibi gelmeye başladılar;(

safra kusuyorum sanırım şuan , yediğim bişey dokunduysa süte de etkisi olurmu

Oğlum sünnet olduğu gün antibiyotik verdiler. Tüm gün uyumuştu.
Kızlar ben kusuyorum karnimda biraz bozuk sanırım yediğim bişey dokundu
Bu sütü etkiler mi emzirmeye devam etmeli miyim doktora danismalimiyim.
Günlerdir kötü besleniyorum bebekle yemek yapamıyorum zaten gün içinde yorgun ve uykusuzum bide yanından 10dk ayrilsamm ağlıyor annem 9ay hamileligimde yanimdaydi çocuğun 40i çıkana kadar da benimleydi gidince sanırım baya afalladik hiç bişeye yetişemiyorum;( bide üzerine 40i çikinca gelin dediğim insanlar gününü saymış gibi gelmeye başladılar;(

safra kusuyorum sanırım şuan , yediğim bişey dokunduysa süte de etkisi olurmu
Çok geçmiş olsun. Hiçbir şey olmaz. Emzirmeye devam edebilirsiniz. Sütün etkilenmez hatta senin hastalığının antikorları bebeğine geçer bağışıklığı güçlenir. Korkmanıza gerek yok. Bu afallasalar normal zamanla düzene girer hepsi.

Sab simplex kullananlar aç karna mı veriyorsunuz tok karna mı? Eczacı tok karna dedi ama prospektüsünde aç karna yazıyo bilemedim

Hımmm. Bizimki devamlı emmek istiyor ama bu ara emmese bile baş parmağını ağzına sokmaya başladı
Elini yumruk yapip ahzina sokmaya calidiyo tok olsa bile araniyo birde uykusundan aglayarak uyaniyo tekrar kendi dalıyo kucaktan inmek istemiyo hatirladiklarim bunlar

Oğlum sünnet olduğu gün antibiyotik verdiler. Tüm gün uyumuştu.

Çok geçmiş olsun. Hiçbir şey olmaz. Emzirmeye devam edebilirsiniz. Sütün etkilenmez hatta senin hastalığının antikorları bebeğine geçer bağışıklığı güçlenir. Korkmanıza gerek yok. Bu afallasalar normal zamanla düzene girer hepsi.
Çok tşk ederim sizden emzirmekle süt le ilgili çok şey öğrendim o yüzden tekrar tekrar teşekkür ediyorum🙏

Hımmm. Bizimki devamlı emmek istiyor ama bu ara emmese bile baş parmağını ağzına sokmaya başladı
Ben çocuğa sürekli eldiven takıyorum çünkü yüzünü yırtıyor;( hatta çorap geçiriyorum artık ellerine eldvenleei düşürüyor. Yüzü hızlı iyileşiyor ama bazen çok derin çiziyor .malesef ağzına eline gecirirsem onu emmeye çalışıyor omzumda gazıni çıkartmaya çalışırken omzunu emmeye başladı. Doktor sürekli emmeye çalışması aç olduğu anlamına gelmez dedi ama yarın kontrolde ne kadar kilo aldı gerçekten iyi mi besleniyor gorucez

Ben çocuğa sürekli eldiven takıyorum çünkü yüzünü yırtıyor;( hatta çorap geçiriyorum artık ellerine eldvenleei düşürüyor. Yüzü hızlı iyileşiyor ama bazen çok derin çiziyor .malesef ağzına eline gecirirsem onu emmeye çalışıyor omzumda gazıni çıkartmaya çalışırken omzunu emmeye başladı. Doktor sürekli emmeye çalışması aç olduğu anlamına gelmez dedi ama yarın kontrolde ne kadar kilo aldı gerçekten iyi mi besleniyor gorucez
Bende 1 aya 40ına kadar taktım ne zaman başım boşaldı bıraktım takmayı. Dokunma duyusu gelişmesi için çıkarmak gerek ama ne zaman çıkartmak daha uygun ona her anne kendi karar verir. Ellerini keşfediyolarmış 8.hafta atağında. O yüzden bence çıplak olması daha iyi. Çiziyosaa çizsin napalım olabildiğince 2 3 günde 1 tırnaklar kesiliyo. Nazarımız olsun çizikler de ne güzel çocuk demesinler de nazar değmesin bebişlerimize onların çizdiğinddn kendi canları çok yanmaz bence. Parmak araları çok pamuk pamuk oluyordu eldivenle bide sıcakta terleme yapıyor

Ben hiç eldiven takmadım.Elleriyle keşfediyorlar çünkü. Tırnaklarını kesip bebe yağıyla yağlayıp yumuşattım. Ya da törpüledim.Yüzünü yırttığı zamanlar oldu yinede.. Emmesi aç olduğunu göstermez arama ve emme refleksi.

Ben hiç eldiven takmadım.Elleriyle keşfediyorlar çünkü. Tırnaklarını kesip bebe yağıyla yağlayıp yumuşattım. Ya da törpüledim.Yüzünü yırttığı zamanlar oldu yinede.. Emmesi aç olduğunu göstermez arama ve emme refleksi.
Törpü sipariş ettim bende valla beni doktor uyardı yüzünü çok çizmiş gözünu çizmesin diye onu emzirken çıkarıyorum kesmiş olmama rağmen tırnaklarını çok fena goguslerimi tırnakları yağla yumusatayim bende zeytinyağı ile yapayım bı de sürekli elini ağzına götürüyor

Back