2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Anlatmışsınız şimdi gördüm ancak bende öyle yapıyorum fakat sümük akmıyor. Kızımın burnu hırıl hırıl dolu sesinden belli napıcam bilmiyorum
Bende yaptım önce enjektörle yıkadım ama yavaş vermeyin serumu biraz hızlı sonra ters çevirip sırtına vurdum biraz çıktı sildim. Sonra aspiratörle çektim baya sümük geldi dmmesi nefes alması rahatladı valla. Hırıl hırıldı
Uykusuzluktanda huysuzlanıyor. Benim bebeğin şuan uykusu olup uyuyamazsa dehşet ağlıyor sakinleştirir uyutmaya çalışıyorum . Gazda huysuzlanabilir açlık olduğunu sanmıyorum.
Ben 1 şampuan 2 sade su ile yıkıyorum.
Annelere bakmayın ben böyle istiyorum diyin yapın annesi de sizsiniz. Gerekirse gidin eşinizle banyoda odanızda vs kendiniz yıkayın biz eşimle 22.00 gibi yıkıyoruz sonra 5 saat bile uyuduğu oluyor rahat gaz çıkarıyor gece. Annem kaynanamda karışıyordu öyle söylerdi ilk dinledim sonra dinlemedik. Kovaya koyunca da 5 dk dayanıyor Max.

Senin işin zor gerçekten çok geçmiş olsun. Zaten evleri eşyaları ayrı bir üzüntü. O psikolojiyle devam etmeye çalışmak çok zor. Belirsizlik zor. Bana da lohusa dedi durdu annem. En sonunda dedim ki işine gelmeyince hamile lohusa diye ezip duruyorsunuz dedim. Biraz aynaya bakmayı öğrenin dedim. Çok da işe yaramadı.

Kızlarrr bizde her şey yolunda giderken kizim birden grip oldu galiba. Galiba degil oldu yani. Oksuruyor hiriltisi var burnu tikali. Serum fizyolojik ve aspiratorle temizliyorum ama iki saat bile oyle durmuyor hemen geri doluyor burnu. 4 gunluk tatil kacamagi yapmistik esimle orda da cok rahat gecti aslinda ucakta mi usuttu anlamadim yaa. Simdi kaynanamlar dicek gitmeyin dedik size diye doktora goturup ilaca boğmak istemiyorum. Sizce boyle idare edebilirmiyim yoksa gotursem mi ya

Doktora götür kesinlikle ilk 6 ay mı ne görülen bir hastalık var bronşiolit. Beklemeye gelmez. Ben de osman gönülalın videosunda öğrenmiştim bunu. İlaçtan bu kadar korkmayın. Ben ne verirse kullanırım yeter ki iyi olalım.

Benim bebeğimde evdeydi evde oldu. 2 gündür burnu aşırı tıkalı yıkadım enjektörle sonra aspirasyon cihazıyla çektim böyle sümük olamaz hala da var. Tıkalı olduğundan gece öksürüyormul 3 saate doluyor burnu yine. öksürük sürekli eşlik ediyorsa doktora gösterebilirsiniz. gitmek istedik gittik dersiniz hiç takmayın annelere kalsa evde büyütcez .

Ben akşam evde oda nemlendiricisini açtım, bu akşamda nebülazatör cihazımla hava vereceğim şuanlık çok az öksürmüştü burnunu acınca olmadı önlem amaçlı yapacağım. Her emzirmeden önce de burun temizliği yapıyorum şuan

en iyisi gerçekten kestirip atmak. allah yardımcımız olsun bizlere doğru yolu göstersin dayanma gücü ve bebişimizi doğruca büyütme yeterliliği versin

canım anneler aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz? kafam allak bullak…

Bence ihmal etmeden götürün
Bebeklerin hemen ciğerlerine iniyor çünkü sonrası daha da sıkıntılı olur.İlaci zararlı olarak görmeyin.Geç kalınmış teşhis tedaviyi geciktirir.Kendimiz hasta olsak bir şekilde geçiririm diyoruz ama bebeklerde böyle olmuyor özellikle ilk 6 ayda

çok geçmiş olsun aspiratörle nasıl çekiyorsunuz? ben bir tek serum verip sırtına vurunca ya da hapşırınca çıkarabiliyorum burnunu. aspiratörle yapamadım bir türlü

Kesinlikle yaptırılmalı . Aşı karşıtlarınin yazılarıni okudunuz büyük ihtimalle.İlk kızımda hepsini yaptırdım bunda da yaptırmaya devam.Yine devletin karşılamadığı rota virüs aşısı var (ağızdan damla şeklinde) onu mutlaka yaptırın .

Hanımlar emzirirken göğüs acısı çekiyorum bu konuda en kesin çözüm var mı?
Kesinlikle gümüş kapak ilk kızımda çok çekmiştim boşa çekmişim bunda doğumdan itibaren hep kullandım hiç yara olmadı .Bir de emzirme yonteminize dikkat edin sadece göğüs ucunu veriyorsaniz ondan da olur.

Kesinlikle yaptır canım. Aşı karşıtlığı çok büyük vebal. Okullarda bitmeyen salgınlar hastalıklar bu aşı karşıtları yüzünden arttı. Kızamık olan çocuğuna ateş düşürücü verip okula gönderip bütün okulu yakan anneler biliyorum. Öğretmenim ve o çocuğun okula bile alınmaması gerekiyordu. Veliler eksik bilgi veriyor bilerek. Korona döneminde de korona olan çocuğunu ateş düşürücü verip okula göndermişlerdi. Büyük rezillikti.

Hiç anlamıyorum günler nasıl geçiyor. Eşimle tüm gün hareket halindeyiz. O büyükle ben de küçükle ilgileniyoruz. Valla ne ara akşam oluyor ne ara sabah oluyor bilmiyorum. Bugün eskaza hepimiz 10’a kadar uyumuşuz. Diğer oğlum 4 yaşında 4 senedir 2. Defa oldu bu. Allahım dedim dünya varmış. Uykumu aldım. İnsan bazen uyumasa bile yatakta keyif yapmak istiyor ama çocukla bu hiç olmuyor.

Ufak bebekle 2. Çocuk zor bayağı. İlkinde o uyuyunca ben de dinleniyordum, şimdi ya büyükle oynuyorum ya da ona bir şeyler yapıyorum. İçimden de “dayan noram 3 yaşından sonra kolaylaşıyor.” diyorum.

Onlar büyüdükçe gelişimlerine bizde çok çabuk adapte oluyoruz. Bebeklik dönemleri de unutuluyor. Kendime de sürekli hatırlatıyorum “geri dönülemez şekilde büyüyorlar. Her geçen gün her geçen saniye.” Hem büyüsünler istiyorum hem büyümesinler. Büyük oğlumun kıyafetlerini giyiyor küçüğüm. O zaman hiç büyümeyecek gibi geliyordu. Zaman hızlı ve acımasız valla. Cidden tadını çıkarmak lazım.

Benim kız bugün 7 saat uyudu alarm da kurmuyorum acıkınca uyanıyor diye 12 gibi uyudu eve geç gelmiştik. 7ydi saat uyandığında hem çok acıkmış hem de çişleri doldurmuş bezine kendimi kötü hissettim ama uzadı herhalde artık gece uyku saatleri

Tek çocuk hiç cocukmus diyorum bende ne rahatmis ama onda da tecrubesizlik oluyor.Bunda da tecrube var ama her çocuk da farklı oluyor ilk kızımda gaz sancisi ne hiç bilmedik bunda son damlasına kadar yaşıyoruz

Tek çocuk hiç cocukmus diyorum bende ne rahatmis ama onda da tecrubesizlik oluyor.Bunda da tecrube var ama her çocuk da farklı oluyor ilk kızımda gaz sancisi ne hiç bilmedik bunda son damlasına kadar yaşıyoruz
Gerçekten her bebek farklı. İlk çocukta hep bir şeyleri acaba yanlış mı yapıyorum şüphesi oluyor. İkincisinde psikolojik olarak daha rahat oluyorsun ama bu sefer de hiç fiziksel yorgunluk had safhada. İlk oğlum çok sakindi, ağlama sesini bile hatırlamıyorum. Anam bu seferki çok cazgır, huzursuz falan oldu mı bas bas ağlıyor ilki olsa elim ayağıma dolanırdı ama umursamıyorum şu an.

Gaz olayı biter maksimum 1 aya. Bizimkinin azaldı bayağı. Zorlanmadan çıkartıyor. Gazını çıkarmıyorum bazen denemek amaçlı. Sıkıntı olmuyor gibi pek.

Uzuyor canım sıkma canını uyuyan bebeği bez için uyandırmayın diyorlar. Ben uyandırmıştım birkaç kere. Hata etmişim. Hiç üzülme yani rahatsıznolsa ortalığı katardı birbirine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…