• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
kızlar bu atak haftası dediğiniz nedir? nerden bulabiliriz? benim bebiş 1 gün çok kötü oluyor birkaç gündür çok daha iyi. atakla mı ilgisi var acaba🙈
bu arada boynundaki isilik geçmedi boynunun katlandığı yer yara olmuş hava da almıyor. pişik kremi sürüyorum ama başka yapabileceğim bir şey var mı?

herkese güzel mutlu huzurlu bayramlar diliyorum ♥️💐
Benim kızımın da boynunun katlandığı yer kırmızı ben her gün ılık suyla silip kuruluyorum bir de nemlendirici sürüyorum daha iyi şuan

Kızlar isilik için Bepanthol sensiderm al dediler ama bilemedim çocuğu bı turlu giymeyi beceremedim Ankara'da bı sicak oldu bi yagmurlarla serinlik oldu tutturamadim hep terlettim çocuğu isilik ettim bide arabada pusette sırtı ter içinde kaldı kac kere;( resim de eklicem varmi tavsiyesi olan iyi bayramlar herkese
İsilik en güzel ilacı ılık duş. Birde vücudunu havalandırın ben sadece zibinla tutuyorum artık gece üstüne muslin örtuyorum. Aklına kazıman gereken en önemli şey arkadaşlar soyleuus soğuk hasta etmez sıcak terlemek hasta eder. Elleri ayakları hafif soğuk olabilir bırak olsun alissin için rahat etmediği zaman ensesine elini koy sıcaksa sorun yok ve kimseyi dinleme annelik içgüdülerine güven ❤️

Kaç günlükken geçiyor bu gaz atakları yarın 50 günlük oluyoruz iyi şeyler duymak istiyorum 😂
Bizimki 17 günlükken başladı gazlanmaya uykuda sızlanıp gazını atıp uyumaya devam ediyordu. Açıkçası dikkat etmedim ama galiba 35 günlükten sonra rahatladı. Şimdi 50 günlük oldu. Aşırı gaz birikimi yoksa uykusu bölünmeden pırt pırt atıyor. 😂 Eğer yüklü gaz geliyorsa sızlanıyor. Yardım ediyorum ben de. Pırtlatıp geri devam ediyor 😂

Kontrolümüz bayramdan sonraya kaldı, bu sling işini bende düşünmeye başlıyorum çünkü artık belim ve sırtım kucağımda taşımaktan error veriyor🤣
Ay kesinlikle al. Benimki kubbe marka. İlays olan var aslında hepsi aynı şey. Uygunn olann hangisiyse onu al sonuçta bağlarken sıkı bağladığın sürece sorun olmaz. Valla bugün uykuya direndikçe aldım koydum slinge. Yemin ederim huzur. Eşimle film izleyelim dedik. Yatırmıştım reflü yatağına. O sırada başladı sızlanmaya. Eşim dedi ki önüne bağla yoksa uykusu dağılacak dedi. Direk bağladım. Hala daha uyuyor. Keyfi yerinde.

Kızlar isilik için Bepanthol sensiderm al dediler ama bilemedim çocuğu bı turlu giymeyi beceremedim Ankara'da bı sicak oldu bi yagmurlarla serinlik oldu tutturamadim hep terlettim çocuğu isilik ettim bide arabada pusette sırtı ter içinde kaldı kac kere;( resim de eklicem varmi tavsiyesi olan iyi bayramlar herkese
Hametan sür canım bizzat doktor tavsiyesi. Ben kullanıyorum. Bir arkadaş daha yazmış bak burada. Sıcaksa zıbınla dursun. Serinlediyse kısakollu şort tulum giydir. Eğer çok soğuk geldiyse kısakollu bacakları da uzun tulum giydir. Düşğn mayısta kombi yakarken ben çocuğu zıbınla yatırdım. Bi duştan sonra uzunkollu tulum giydirdim. Şimdi duştan sonra kısakollu şortlu tulum giydiriyorum şapka çorap da var. 2 3 saate sonra şapka da çorap da çoktan çıkmış oluyor yani. Düşün ki bu kadar giydirmememe rağmen yine de boynunda aivilce çıkıyor. Hava almıyor ya orası. Her gün duş yaptırmaya çalışıyorum.

Bi de bu 5. Hafta atağında bebek ses çıkarmaya başlar ve güler diyo benimki birkaç gündür auuu diye ses çıkarıp gülmeye başladı ve bana yapışık uyumak istiyor galiba orda yazan atak haftasına erken girdik 😁
Kesinlikle olabilir gelişmeleri mutlu ediyor ama tuvalete gidememek çok yorucu eşime benim kıyafeti giydirdim kokumu aramasın diye. Vallahi anlamış benim olmadığımı. Duştan çıktım. Eşim diyor ki suyu açtığın anda uyandı.😂😂 Ben içeri girene kadar gözler açıkmış. Kucağıma aldığım anda uyudu. Çok garip. Bu ilişki fazla romantik insan çok özel hissediyor ama yine de yorucu.

Bir de pusetin kumaşı demek ki çocuğu rahatsız ediyor. Müslin bez falan varsa pusetin üstüne serebilirsin. Bizim bebek arabasının kumaşı da terleten cinsten. Hemen müslin bez seriyorum. 😊

Canım yaaa kıyamıyorum onlara benimde aynı şikayetim var kusmuyo ama her mamadan sonra çocuğum balık gibi patıranıyo midesi bulanıyo ifadelerinden anlıyorum üstelik dediğin gibi tam rahatladı derken diğer mama saati geliyo zaten her şeyi denedim reflü yatağı dik tutma dik besleme ama yok fayda etmiyor dün gece 2 saat ağladı susturamadık sanırım midesi sancılandı bize doktorumuz gaviscon verdi kullanıyorum ama çok faydası yok gibi mide yanmasını alıyo ama bulantı devam ediyo üstelik 4 aylık olduk hala geçmedi ne yapıcağımı şaşırdım çocuğuma yemek verirken üzülüyorum resmen 😔
Canım ben mamayı philips avent cam biberonla veriyordum. Gaz dönemi başladıktan sonra kusmalar da başladı. Artık çırpınışından falan anlıyordum kusacağını. İnternette anti kolik biberon buldum. Philipsin var anti kolik biberonu. Bir de mamajoonun var. Mamajoonunki gece gündüz olan. Başta anlayamamıştım hangisi olduğunu. İkisini de aldım. İkisi de kurtardı beni. Neredeyse 2 haftadır kullanıyorum. Dünyalar benim oldu. Kusması ağzının kenarından sızıntı şeklinde oluyor. O kadar. Cam biberonlara verdiğim paraya yazık.

Kesinlikle olabilir gelişmeleri mutlu ediyor ama tuvalete gidememek çok yorucu eşime benim kıyafeti giydirdim kokumu aramasın diye. Vallahi anlamış benim olmadığımı. Duştan çıktım. Eşim diyor ki suyu açtığın anda uyandı.😂😂 Ben içeri girene kadar gözler açıkmış. Kucağıma aldığım anda uyudu. Çok garip. Bu ilişki fazla romantik insan çok özel hissediyor ama yine de yorucu.
Evet kesinlikle çok güzel ama çok yorucu bi süreç😁 Bi de ben ilk 10 gün bebeği çok kabullenemedim hayatım bitmiş gibi geliyodu emzirme hariç kucağıma bile almadım hiç o yüzden onun vicdan azabını yaşıyorum şimdi yaptığı her şeye seve seve katlanıyorum 😍

Evet kesinlikle çok güzel ama çok yorucu bi süreç😁 Bi de ben ilk 10 gün bebeği çok kabullenemedim hayatım bitmiş gibi geliyodu emzirme hariç kucağıma bile almadım hiç o yüzden onun vicdan azabını yaşıyorum şimdi yaptığı her şeye seve seve katlanıyorum 😍
Sen de insansın canım benim. İnsanlar için sen istedin yaptın demesi kolay da ne yaşadığını sen bilirsin. Ablamın beni arayıp dediği şey çocuğu eşine bırak çık kendin hava al demişti. Nasıl yaparım dedim. Ölür onun yanında. Ablam dedi ki saçmalama babası o onun. O zaman anlamamıştım ama kendimi eve kapatmışım aslında. O zaman da 35 günlük mü neydi. Doktora falan il merkezine gidiyorduk ama olay o değilmiş. Eşim de gazladı beni. Bıraktım ona çıktım. O kadar iyi geldi ki. Eve gelince arkadaşımla konuştum. O da dedi ki bir yerlere gidin gezin dedi. Nasıl yaparım bebek küçük dedim. Yine bi gazla topladık çantaları günü birlik arkadaşa gittik. Antalyadaydı o bize 3 saat mesafede. Geri döndüğümüzde öyle bir cesaretlendim ki bu bebek güçsüz değilmiş dedim. Onun da hava almaya ihtiyacı var. O zamandan beri zıpır zıpır geziyoruz. Cidden insanı depresyondan çıkaracak birileri lazım. Farkında bile olmuyoruz.

Doktor her gün yıkayın demişti canım hatta dedim ki her yıkamada şampuan kullanmak gerekir mi diye. Gerekmiyormuş. Haftada 2 3 yıkamada şampuan kullanılsa yetermiş. Diğer günlerde suyla yıkayıversek olurmuş. 😊😊😊
ah ah anneleri ikna edebilsemmm. uyku öncesi 8-9 gibi yıkayalım rahat uyur diyorum gece bebiş çıldırdığı için. gece çocuk yıkanmaz diyorlar 😪 gaz sancısı geldiğinde kova yapıp suya koyalım diyorum üşütürüz diyorlarr…

ah ah anneleri ikna edebilsemmm. uyku öncesi 8-9 gibi yıkayalım rahat uyur diyorum gece bebiş çıldırdığı için. gece çocuk yıkanmaz diyorlar 😪 gaz sancısı geldiğinde kova yapıp suya koyalım diyorum üşütürüz diyorlarr…
Şu anneleri kovun evden. Ben kovdum valla. Çok rahat ettim. Şükür ki uzaktalar. Kafam o kadar rahat ki. Bilerek aramıyorum da. Eğer arayıp bişey sorarsam cesaret alıp karışacaklar. O yüzden her şey güzel deyip kapatıyorum.

Şu anneleri kovun evden. Ben kovdum valla. Çok rahat ettim. Şükür ki uzaktalar. Kafam o kadar rahat ki. Bilerek aramıyorum da. Eğer arayıp bişey sorarsam cesaret alıp karışacaklar. O yüzden her şey güzel deyip kapatıyorum.
öyle haklısın ki başka bir konuda mesajlarına denk geldim sen de anne mağduruymuşsun🤣 çok güzel bir karar verip dik durmuşsun valla tebrikler ♥️ kendine güvenmişsin🙏
bizde durum biraz farklı eş ve eşimin ailesiyle zaten sorun yaşıyorum bana lohusa o deyip geçiyorlar bu tamamen ayrı bir konu 😔 kendi anne babamın ise evleri yıkılıyor eşyalarını bir yere koyup bizde kalmaya başladılar o da binbir ısrarla babam normalde kimsede rahat edemez. 60 küsür yaşlarındalar ve bütün emekleri çöp oldu 😔 maalesef aynı zamanda onların özellikle annemin depresyonu da var.. deprem bölgesindeyiz.

Artık depresyona girdim sabah ediyor çocuk gece gram uyumuyor hep meme istiyor memede uyuyup yere bıraktım mı ağlıyor susmuyor hala ayaktayız çıldırmaya ramak kaldı

Sen de insansın canım benim. İnsanlar için sen istedin yaptın demesi kolay da ne yaşadığını sen bilirsin. Ablamın beni arayıp dediği şey çocuğu eşine bırak çık kendin hava al demişti. Nasıl yaparım dedim. Ölür onun yanında. Ablam dedi ki saçmalama babası o onun. O zaman anlamamıştım ama kendimi eve kapatmışım aslında. O zaman da 35 günlük mü neydi. Doktora falan il merkezine gidiyorduk ama olay o değilmiş. Eşim de gazladı beni. Bıraktım ona çıktım. O kadar iyi geldi ki. Eve gelince arkadaşımla konuştum. O da dedi ki bir yerlere gidin gezin dedi. Nasıl yaparım bebek küçük dedim. Yine bi gazla topladık çantaları günü birlik arkadaşa gittik. Antalyadaydı o bize 3 saat mesafede. Geri döndüğümüzde öyle bir cesaretlendim ki bu bebek güçsüz değilmiş dedim. Onun da hava almaya ihtiyacı var. O zamandan beri zıpır zıpır geziyoruz. Cidden insanı depresyondan çıkaracak birileri lazım. Farkında bile olmuyoruz.
Evet şu 30günde anladığım en iyi şey bu oldu zaten. Ne zaman kısa süreli bile dışarı çıksam moralim düzeliyor hatta sütüm bile hemen o gün çoğalıyor🧿 İnşallah zor günleri artık atlatmışızdır da daha güzel günler yaşarız🤲🏻

Eklentiler

• IMG_8405.png
    IMG_8405.png
    165,7 KB · Görüntüleme: 23
Back