• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
bilmemek gerçekten çok yoruyor ama sanırım böyle böyle öğreneceğiz 😔 kendinize bir doktor buldunuz sanırım özel mi? bizim burada doktor sıkıntısı da var muhtemelen devlete götüreceğim epeyce. böyle soru soracağım bir doktorumun olmasını isterdim.
bizimki de sarı ve mukuslu yapıyor sancılanarak. annem sancı bu mukusu yapıyo diyor.
şu sıralar mama vermiyorum ama ilk günler hipp kullandım ilk siyah kakaların ardından yeşile dönmüştü demek ki mama yapıyormuş 🙈 benimki yeşillik yemedğim sürece sapsarı yapıyor ve genelde çok cıvık 🤷🏻‍♀️
süt ürünü de çok tüketiyorum acaba benimkinde de alerji mi yaptı özellikle yoğurdu çok seviyorum faydalı diye tüp bebek sürecinde de hep yerdim alışkanlık oldu 😔
kusmasının bitmesine ve göz çapağına çare bulmana çok sevindim 🙏 bebişim olmadan önce doğal beslicem hiç ilaç kullanmam falan diyordum şimdi 2 damla 1 şurup denedim bazen kimyon çayı veriyorum birkaç damla 🤣 ay ağlanacak halime gülüyorum artık 😪 nurse harveys in şurubunu al demişti ablam yeğenimde kullanmıştı birkaç gün onu deneyeyim sonra maflor alırım diyordum şurup ilk gün çok iyi geldi deliksiz uyuyordu bugün sancısı ağrısı her neyi varsa pik yaptı 😔

Dikkatimi cekti de mamayı birden mi biraktirmistin ya da günde kaç defa veriyordun?

İl merkezine gidiyoruz doktor için. Özel hastanede bir prof. Kontrol zamanları yaklaşırken bütün her şeyi not ediyorum. Adam bıktı benden 😂 inanki yani kontrole giderken bütün yol inşallah kötü bişey çıkmaz diye gidiyorum. Adam da her seferinde rahat ol diyor. 😊 İlk siyah kakalarından sonra yeşile dönüyor sonra sarı oluyor. O mamadan değil öyle olması gerekiyor canım benim. 😊 Mukus kakada olurmuş çok takılmayın dedi. Benimki biraz yoğun olunca önlem alalım dedi. Sağlık sorunu yine yok dedi. Hatta birinin bir blogta mesajını gördüm. Anne sütüyle beslenen bebeklerin kakasında mukus doğal karşılanıyormuş. Cıvık olması da normalmiş. Sarı cıvık içinde pütür olan dışkıdaki pütürler bebeğin sindiremediği yağlarmış. Siz yine fotoğrafını çekin. Doktorunuza gidince gösterin. 😊
ahh çok teşekkür ederim inşallah böyle anlayışlı içimizi rahatlatan doktorlara denk geliriz 🥰🥰
çok iyi fikir ben de fotoğraflarını çekeyim sürekli doktora gitmektense gittikçe sormak daha mantıklı ♥️♥️ bizimki de geceden beri uyudu bazen kalkıp pırt yapıp tekrar uyuyor 🤣

40 ini neden bekliyorsun 1 aylık olunca gitmen gerekiyor ,dogum kilosuna ulasti mi vs kontrol ediliyor.yine 1 aylık aşısı var saglik ocağında 🙈
40 ında getirin demişlerdi yaa 1 aylıkken sağlık ocağına götürecektim o zaman kalça için de götürsem daha iyi gerçekten çocuğum böyle perişan olmaz belki 🥴♥️

Dikkatimi cekti de mamayı birden mi biraktirmistin ya da günde kaç defa veriyordun?
sezaryen olduğum için sanırım hemşire hemen mama başlayalım demişti aslında benim sütüm de geliyordu ama pek kendimde değildim yani gerek yok süt var diyemedik 2 gün hastane boyunca toplam 6 defa falan mama vermişimdir 30 cc ile başlayıp hep 30 verdik ama tamamını bitirmiyordu çünkü süt de içiyordu.. taburcu olacağımız günkü hemşire de madem süt var neden mama veriyorsun deyince bir daha vermedik

O yaptıklarını gürültülü bir şekilde mi yaptı peki? Öyleyse gazdan kaynaklı hala karnında var yani.kaka rengi yeşil miydi?
evet ses çıkararak yapıyor gazla beraber. sebebini çözemedim gaz sancısı 5-6 gündür var ama azalması gerekmez miydi? sütten yediklerimden mi oluyor bilmiyorum 🥴
her emzirme sonrası gazını da alıyorum
kaka rengi sarı böyle bayağı sapsarı. bir iki adet mukuslu gibi mukus belli oluyor.

bilmemek gerçekten çok yoruyor ama sanırım böyle böyle öğreneceğiz 😔 kendinize bir doktor buldunuz sanırım özel mi? bizim burada doktor sıkıntısı da var muhtemelen devlete götüreceğim epeyce. böyle soru soracağım bir doktorumun olmasını isterdim.
bizimki de sarı ve mukuslu yapıyor sancılanarak. annem sancı bu mukusu yapıyo diyor.
şu sıralar mama vermiyorum ama ilk günler hipp kullandım ilk siyah kakaların ardından yeşile dönmüştü demek ki mama yapıyormuş 🙈 benimki yeşillik yemedğim sürece sapsarı yapıyor ve genelde çok cıvık 🤷🏻‍♀️
süt ürünü de çok tüketiyorum acaba benimkinde de alerji mi yaptı özellikle yoğurdu çok seviyorum faydalı diye tüp bebek sürecinde de hep yerdim alışkanlık oldu 😔
kusmasının bitmesine ve göz çapağına çare bulmana çok sevindim 🙏 bebişim olmadan önce doğal beslicem hiç ilaç kullanmam falan diyordum şimdi 2 damla 1 şurup denedim bazen kimyon çayı veriyorum birkaç damla 🤣 ay ağlanacak halime gülüyorum artık 😪 nurse harveys in şurubunu al demişti ablam yeğenimde kullanmıştı birkaç gün onu deneyeyim sonra maflor alırım diyordum şurup ilk gün çok iyi geldi deliksiz uyuyordu bugün sancısı ağrısı her neyi varsa pik yaptı 😔
S Sentinus17 mathildays mathildays kızlar ben kaka yüzünden kaç test kaç doktor gezdim korkmayın hala yeşil kaka olabiliyor arada yeşil arada sarı ve az Miktarda sümüksü yani mukuslu kaka oluyor kaka testi yaptırdım sonuç temiz çıktı guvenmedim tekrar yaptırdım lökosit çıktı 2 3 aralığında ve bunlarda normalmiş. Ben hiç mama vermedim full anne sütü kakada mukus çok az lökosit yeşil sarı herşey var ve hepsi normalmiş hem özel hem devlette doçent ve prof doktora gorunduk . meğer yeni doğan da hepsi normalmis ve süt ürünleri diyeti güncel olmayan bir uygulamaymis ben ilk tüm süt urunlerini kestim bişey değişmedi.son gittiğim doçent doktor o eski bir bilgi şuan biz doktorlar o bilgiyi guncelledik ve kakada kan bebekte iştahsızlık kilo kaybı ve uzun soluklu halsizlik huysuzluk görmediğimiz sürece diyet uygulatmiyoruz artık kendimizi guncelledik dünya sağlık örgütunu takip ediyoruz dedi. Kalsiyum çok önemli geri kalma dedi ben şuan kaç çeşit peynir hergun yoğurt ve sütlü kahve tüketiyorum ve kakasında son günlerde mukus hiç kalmadı;) ama olursa da artık korkmam bunlar normalmis. Yeşil kakada anne usuttugu zaman olabiliyor dediler dün gece yeşil kakaydi bu sabah sapsarı kaka yaptı.hic korkmayin

3. Biberon kullananlar için diyorum antikolik biberonlar harika. Bende philipsin cam biberonu vardı. Bebeğim 20 günlükken başladı kusmaya. Reflü yatağına rağmen kusuveriyordu. Philipsin anti kolik valfli biberonunu aldım. Mamajoonun da anti kolik gece gündüz biberonunu aldım. Kusma bitti. Aşırı rahatladım.
4. Gözü çapaklandı. 2 gündür çapak var sol gözde. Bugün dedi ki enfeksiyon olmuştur. Önemli değil dedi. Kaynamış suyu ılıtıp pamukla gözünün çevresine sür dedi. O da iyi gelirmiş. Ayrıca damla verdi. Damlatıp göz pınarına masaj yapın dedi. Yaptık iyi geldi. Çapak gitti gibi.
Çapak çoğu bebekte oluyor banada damla verdi ben ılık su ılık çay bir de arada şampuanla gözünü silip sonra pamuğu ıslatıp duruladim çok şükür su aralar iyi. Hergun de masaj yaptım youtubeden gözyaşıkanal tıkanıklığı masaj videolarına baktim uyguladım .ben gözünü sildikce sari çapak oluyordu .hiç yol alamazsam damla kullanirim dedim çok şükür gerek kalmadı 🙏

evet ses çıkararak yapıyor gazla beraber. sebebini çözemedim gaz sancısı 5-6 gündür var ama azalması gerekmez miydi? sütten yediklerimden mi oluyor bilmiyorum 🥴
her emzirme sonrası gazını da alıyorum
kaka rengi sarı böyle bayağı sapsarı. bir iki adet mukuslu gibi mukus belli oluyor.
Sarı olması gayet normal ,ama mukus tek başına sıkıntı değil kan vs olursa alerjiden şüpheleniliyor
40 ında getirin demişlerdi yaa 1 aylıkken sağlık ocağına götürecektim o zaman kalça için de götürsem daha iyi gerçekten çocuğum böyle perişan olmaz belki 🥴♥️
Her yerde uygulama farklı demek ki.Aile hekimi bir kalça muayenesi yapıyor ama tabi ultrason daha detaylı.
sezaryen olduğum için sanırım hemşire hemen mama başlayalım demişti aslında benim sütüm de geliyordu ama pek kendimde değildim yani gerek yok süt var diyemedik 2 gün hastane boyunca toplam 6 defa falan mama vermişimdir 30 cc ile başlayıp hep 30 verdik ama tamamını bitirmiyordu çünkü süt de içiyordu.. taburcu olacağımız günkü hemşire de madem süt var neden mama veriyorsun deyince bir daha vermedik
Himm tamam öyle çok değilmiş zaten, sezaryen de olsa devlette mama lafını ağzına almadı hemsire 🙈

Samırım bende aynı problemi yaşıyorum. Beze gibi oluyor. Emince geçiyor ama biraz fazla beklersem o bezeler yine oluşuyor.
Gecmiş olsun 2. Mastıt vakası sanirim ben antibiyotik tedavisi gördüm serum aldım. Antibiyotik emzİrirken kullanılan bi ilactı verdikleri.bol bol emzir ben mstitten snra elektrik li pomp aldm rahat ettim.gecmiş olsun bol bol sgman ve emzirme n lazm
Siz baya iyi emziriyordunuz aktif emzirmede ben de ilk kez duydum mastiti çok geçmiş olsun.benim bir ara sağ gogsum beze gibi şişlikler ve resmem meme de ateş oluyordu mastit olcam korkusu ile sık emzirdim emmedigi zaman sagmaya çalıştım birde ben sıcak kompleks yaptım bir daha olmadi. Ama doktor mastit vücudunda ateş yaparsa antibiyotik şart demişti bana umarım sizin gerek kalmadan düzelir 🙏
İnanılmaz bir süt üretimi başladı dünden beri. Bebek aktif emiyor dolu dolu. Emdiği memeyi Sağdım 200 ml süt geldi. Normalde terbiye olmuştu. Yumuşaktılar, neden böyle oldu ki acaba birden bire. Sürekli süt iniyor. Yeni doğum yapmış gibi oldum. Ateşim çıkıyor, düşüyor sürekli.memedeki sütü sağınca ateşim düşüyor, memede süt birikmeye başlayınca da çıkıyor. Ada çayı içtim bakalım. Sütleri sağıp oğlumu da sürekli emzirmeye devam ediyorum. Geçecek inşallah.

Yeşil kaka ve mukus, laktoz açısından zengin olan süt emildiğinde oluyor bebeklerde. Hatta Hiperlaktasyon ya da sütün tazyikli olması durumunda da yeşil olabiliyor.

İnanılmaz bir süt üretimi başladı dünden beri. Bebek aktif emiyor dolu dolu. Emdiği memeyi Sağdım 200 ml süt geldi. Normalde terbiye olmuştu. Yumuşaktılar, neden böyle oldu ki acaba birden bire. Sürekli süt iniyor. Yeni doğum yapmış gibi oldum. Ateşim çıkıyor, düşüyor sürekli.memedeki sütü sağınca ateşim düşüyor, memede süt birikmeye başlayınca da çıkıyor. Ada çayı içtim bakalım. Sütleri sağıp oğlumu da sürekli emzirmeye devam ediyorum. Geçecek inşallah.

Süt arttırıcı bir şeyler kullanmiş mıydınız? Düzene girer inşallah 🤲

Sarı olması gayet normal ,ama mukus tek başına sıkıntı değil kan vs olursa alerjiden şüpheleniliyor

Her yerde uygulama farklı demek ki.Aile hekimi bir kalça muayenesi yapıyor ama tabi ultrason daha detaylı.

Himm tamam öyle çok değilmiş zaten, sezaryen de olsa devlette mama lafını ağzına almadı hemsire 🙈
içim rahat etti valla sağ olun kızlar 🥹
bizimkiler de bi değişikti biri sakın emzik verme diğeri emzik ver rahat edersin falan diyordu🤣
kalça çıkığı için ortopediye gelin dediler

içim rahat etti valla sağ olun kızlar 🥹
bizimkiler de bi değişikti biri sakın emzik verme diğeri emzik ver rahat edersin falan diyordu🤣
kalça çıkığı için ortopediye gelin dediler
O emziği dün sordum doktora. Çok mu sprun yaşıyorsun dedi. Aşırı mı ağlıyor dedi. Ben de yok dedim. O zaman ne gerek var dedi. Ben de çene kası güçlenirmiş öyle dediler dedim. Adam bir anda bişey de diyemedi 😂 yok öyle şey. Çene kasıyla alakası bile yok dedi. Eğer çok dayanamadığınız durum olursa dışarıda yolda vs verin ama sık olmasın dedi. Ya bu emzik işi biraz bizimle alakalı canım. Açken bizimki dün avmde bir çığırdı. Mahvoldum yani mamayı hazırlayana kadar. İnsanlar da ters ters bakıyor çocuğu öldürüyorum sanki. 🤦‍♀️ O anda dedim ki emzik versek susar mıydı acaba?

Yok kullanmadım. Bakalım bayağı yumuşadılar şu an. Geçmezse doktora gigiderim
Nasıl geçti?
Benım geçmedi koltuk altı pozisyonunda emzirdim. Sıcak duş aldım masaj yaptım yetmedi sıcak su torbası koydum geceden beri mahvoldum bugün doktora gidiyorum. Yarını bekleyemedim.

Son düzenleme:
regl oldunuz mu? Regl zamanı da hormonların kafası karışıyor.

Kızlar benim bebek gecede uyumadı sabaha krşı uyandı daha yeni uyudu yerine koyduğum an uyanıyor sadece dışarıda uyuyor Eve gelince hep gözleri açık napcam bilmiyorum

regl oldunuz mu? Regl zamanı da hormonların kafası karışıyor.
Yok olmadım, ilk hamileliğimde 9 ay sonra olmuştum.

Kızlar ben hastaneye gittim. Serum verdiler bugün pazar olduğu için. Yarına da randevu oluşturdum. Ateşim 39.9 olmuştu çünkü. Serumu alınca bayağı iyi geldi. Yarın doktor ne diyecek bakalım.

Back