• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kozlar sol memem mastit oldu. Sabahtan beri ağrı vardı sonra ateşim çıktı ve tüm eklem yerlerm kırılıyor sanki. Parol içtim, sıcak suyla masaj yapıp emzirdim iyice hatta soğuk kompres de yaptım. Başka önerisi olan var mı acaba?
Siz baya iyi emziriyordunuz aktif emzirmede ben de ilk kez duydum mastiti çok geçmiş olsun.benim bir ara sağ gogsum beze gibi şişlikler ve resmem meme de ateş oluyordu mastit olcam korkusu ile sık emzirdim emmedigi zaman sagmaya çalıştım birde ben sıcak kompleks yaptım bir daha olmadi. Ama doktor mastit vücudunda ateş yaparsa antibiyotik şart demişti bana umarım sizin gerek kalmadan düzelir 🙏

kızlar bebişim çok kötü oldu galiba karnı ağrıyor 2 saattir bağırarak ağlıyor ne yaptıysam fayda etmedi 😪😪 karnından sesler geliyor zaten 3-4 gündür gazlıydı ama hiç bu kadar kötü olmamıştı emmiyor uyuyamıyor ne yapacağım

2 gün önce aynısını yaşadım acile gittik röntgen çekildi gaz baya birikmis lavman yapıldı yarım saate rahatladı hemen emmeye başladı.evdeki masajlarda fayda etmedi gidin bence rahatlarsınız

Canım biz maflor kullanıyoruz turuncu pakette. Çok memnunuz. Bir arkadaşım da kolik bebeği için kullanmış memnun kalmış. Tavsiye ederim.
Bu gaz damlalarını hiç arastirmadim bir yan etkisi oluyor mu bazılarında kusma yapmış diye okumuştum ben biraz hassasım hamileyken ne aşı yaptirdum ne ilaç kullandım şeker testide yaptirmadim.emzirirkende hiç ilaç kullanmadım hatta sarılık olduğunda doktor mama şart demişti riski göze alıp mama bile vermedim deli gibi emzirerek atlattık ama gaz beni mahvediyor,;( bebek o halde kıvranıp ağlarken bende ağlıyorum 😪 mecbur kullanicam ama bu damla yi tavsiye için çok tşk ederim bir cok marka var piyasada bu dediğinizi arastircam

Huzursuz bebek sendromu diye bir olay var. Bizimki de böyle olmuştu. En sonunda örtüye yarım kundak yapıp saç kurutma sesi açmıştım. Sakinleşip uyumuştu. Faydası olur belki. Deneyin.

Bugün yine bizde yaşadık ama en son eski usul battaniye içine koyduk eşimle salladik anında sustu.

Daha ne zaman isterse emziriyorum ama uyku için erken henüz 🙈gündüz iyi uyuyor ama gece daha çok emmek istiyor.Ama biraz zaman geçsin uyku düzeni oluşturmayı düşünuyorum ilk kızımda da öyle yaptım çok rahat oluyordu .En geç akşam sekiz buçukta gece uykusuna geçmiş oluyordu.Uyku saatinden önce her gün aynı düzeni oluşturmak önemli .Ama bu Instagramda gördügum uyku eğitimi vs onlara karşıyım şahsen 🙈özellikle odada tek basına bırakıp ağlatarak uyutanlar var bebeğe resmen eziyet
Onu bende duydum ve şuan burnum sızladı yine bu nasıl bir terbiye anlamadım el kadar bebek çatlayana kadar ağlasın kendi kendine uyusun sonra uyku saati oluşturcaklarmis .lanet olsun öyle uyku düzenine bunlar minicik masum melek eziyet tabi 😪 bende biraz daha zaman geçsin öpe koklaya bı uyku düzeni oluşturcam biraz sağdan soldan okudum biseyler deneyip gircem ise yararsa yazarım buradan

2 gün önce aynısını yaşadım acile gittik röntgen çekildi gaz baya birikmis lavman yapıldı yarım saate rahatladı hemen emmeye başladı.evdeki masajlarda fayda etmedi gidin bence rahatlarsınız
ay anlamadım ki bugün 4 defa falan sancılanarak da olsa epey sıvı kaka yaptı 😪 ben aşırı terliyorum iki gündür acaba üşüttük mü karnı gurul gurul

Ben bir kaç gündür bu haldeyim. Pamuklu beze ütü yapıp karnına sariyorum o biraz rahatlatır gibi oluyor bir kaç gecedir mahvolmuş durumdayım ptsi doktora yazilcam gaz damlasi sorucsm
kiraz çekirdeği vardı bizde onu ısıtıp karnına koyduk 2 saatin sonunda biraz kusarak rahatladı 😔😔 ben de 40 ını bekliyorum doktora gitmek için ama bugün ilk defa gitsek mi diye düşündüm 😪

Huzursuz bebek sendromu diye bir olay var. Bizimki de böyle olmuştu. En sonunda örtüye yarım kundak yapıp saç kurutma sesi açmıştım. Sakinleşip uyumuştu. Faydası olur belki. Deneyin.
bu defa saç kurutma bile işe yaramadı ilk kez 😔 kundak yaptık sıcak kiraz çekirdeği koydum karnına en son 2 saatin sonunda biraz kusarak rahatladı

Merhaba arkadaşlar ben Pınar yeni üye oldum ben 5 haftalık hamileyim 2 gündür midem yanıyor ve mide bulandim çok fazla eczaneden mide bulantısı için ilaç aldım günde iki tane içtim pek iyi gelmedi siz tecrübeli anneler hamileler mide bulantıniz için neler yaptnz bilgi verrsenz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

Iyi geceler arkadaslar rota virüs asisinin ücreini soran oldumu internette 750 tl ile 1000 tl arasinda degisiyor yazmislar tek doz icin

Merhaba arkadaşlar ben Pınar yeni üye oldum ben 5 haftalık hamileyim 2 gündür midem yanıyor ve mide bulandim çok fazla eczaneden mide bulantısı için ilaç aldım günde iki tane içtim pek iyi gelmedi siz tecrübeli anneler hamileler mide bulantıniz için neler yaptnz bilgi verrsenz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
Ben hep yaş rezeneyi rendeleyip sıcak su döküp içtim. Siz rezene çayının bir araştırın bir de ayva yemek bulantıyı alıyordu bende

bu defa saç kurutma bile işe yaramadı ilk kez 😔 kundak yaptık sıcak kiraz çekirdeği koydum karnına en son 2 saatin sonunda biraz kusarak rahatladı
Bilmemek çok korkutuyor ya. Böyle anlarda aşırı çaresiz hissediyorum. Bende kaç gündür kaka araştırmasındayım. Aptamil 1 mama kullanıyoruz. Sarı pütürlü kaka yapıyordu. Son zamanlarda kakasında mukus görmeye başladım. Doktor alerji olabilir belki dedi. Kan olmadığı sürece panik yapmayın dedi. Bana süt ürünlerinden uzak dur dedi doktor. Mamayı da prosyneo yaptı. Tüm gün kaka yapmayan bebeğim geece yeşil kaka yaptı. Ben tabii evhamdan ölüyorum sanki. O ağlıyo benim elim ayağım boşalıyor. Araştırınca bu mama çoğu bebekte yeşil kaka yapıyormuş. İçinde demir varmış falan. Bugün kalça testine gittik doktora fotosunu gösterdim kakanın. Gün boyu huzursuzluğu var mı dedi. Yok dedim. Döndü ve bırak artık bebeğin kakasına bakma dedi. 3 aylıkken gelecen zaten dedi.

1. Mukuslu kaka normalmiş panik yapmayın. Eğer huzursuzsa tüm gün ağladıysa alerji olabilir o zaman incelenir dedi.
2. Yeşil kaka genelde mamadan olırmuş. Huzursuzluk yapıyorsa susmuyorsa alerji falan belki olabilşrmiş. Birçok kişi bebeği 6 aylık olana kadar yeşil kakayla devam etmiş.

Bilmemek çok korkutuyor ya. Böyle anlarda aşırı çaresiz hissediyorum. Bende kaç gündür kaka araştırmasındayım. Aptamil 1 mama kullanıyoruz. Sarı pütürlü kaka yapıyordu. Son zamanlarda kakasında mukus görmeye başladım. Doktor alerji olabilir belki dedi. Kan olmadığı sürece panik yapmayın dedi. Bana süt ürünlerinden uzak dur dedi doktor. Mamayı da prosyneo yaptı. Tüm gün kaka yapmayan bebeğim geece yeşil kaka yaptı. Ben tabii evhamdan ölüyorum sanki. O ağlıyo benim elim ayağım boşalıyor. Araştırınca bu mama çoğu bebekte yeşil kaka yapıyormuş. İçinde demir varmış falan. Bugün kalça testine gittik doktora fotosunu gösterdim kakanın. Gün boyu huzursuzluğu var mı dedi. Yok dedim. Döndü ve bırak artık bebeğin kakasına bakma dedi. 3 aylıkken gelecen zaten dedi.

1. Mukuslu kaka normalmiş panik yapmayın. Eğer huzursuzsa tüm gün ağladıysa alerji olabilir o zaman incelenir dedi.
2. Yeşil kaka genelde mamadan olırmuş. Huzursuzluk yapıyorsa susmuyorsa alerji falan belki olabilşrmiş. Birçok kişi bebeği 6 aylık olana kadar yeşil kakayla devam etmiş.

3. Biberon kullananlar için diyorum antikolik biberonlar harika. Bende philipsin cam biberonu vardı. Bebeğim 20 günlükken başladı kusmaya. Reflü yatağına rağmen kusuveriyordu. Philipsin anti kolik valfli biberonunu aldım. Mamajoonun da anti kolik gece gündüz biberonunu aldım. Kusma bitti. Aşırı rahatladım.
4. Gözü çapaklandı. 2 gündür çapak var sol gözde. Bugün dedi ki enfeksiyon olmuştur. Önemli değil dedi. Kaynamış suyu ılıtıp pamukla gözünün çevresine sür dedi. O da iyi gelirmiş. Ayrıca damla verdi. Damlatıp göz pınarına masaj yapın dedi. Yaptık iyi geldi. Çapak gitti gibi.

bilmemek gerçekten çok yoruyor ama sanırım böyle böyle öğreneceğiz 😔 kendinize bir doktor buldunuz sanırım özel mi? bizim burada doktor sıkıntısı da var muhtemelen devlete götüreceğim epeyce. böyle soru soracağım bir doktorumun olmasını isterdim.
bizimki de sarı ve mukuslu yapıyor sancılanarak. annem sancı bu mukusu yapıyo diyor.
şu sıralar mama vermiyorum ama ilk günler hipp kullandım ilk siyah kakaların ardından yeşile dönmüştü demek ki mama yapıyormuş 🙈 benimki yeşillik yemedğim sürece sapsarı yapıyor ve genelde çok cıvık 🤷🏻‍♀️
süt ürünü de çok tüketiyorum acaba benimkinde de alerji mi yaptı özellikle yoğurdu çok seviyorum faydalı diye tüp bebek sürecinde de hep yerdim alışkanlık oldu 😔
kusmasının bitmesine ve göz çapağına çare bulmana çok sevindim 🙏 bebişim olmadan önce doğal beslicem hiç ilaç kullanmam falan diyordum şimdi 2 damla 1 şurup denedim bazen kimyon çayı veriyorum birkaç damla 🤣 ay ağlanacak halime gülüyorum artık 😪 nurse harveys in şurubunu al demişti ablam yeğenimde kullanmıştı birkaç gün onu deneyeyim sonra maflor alırım diyordum şurup ilk gün çok iyi geldi deliksiz uyuyordu bugün sancısı ağrısı her neyi varsa pik yaptı 😔

bilmemek gerçekten çok yoruyor ama sanırım böyle böyle öğreneceğiz 😔 kendinize bir doktor buldunuz sanırım özel mi? bizim burada doktor sıkıntısı da var muhtemelen devlete götüreceğim epeyce. böyle soru soracağım bir doktorumun olmasını isterdim.
bizimki de sarı ve mukuslu yapıyor sancılanarak. annem sancı bu mukusu yapıyo diyor.
şu sıralar mama vermiyorum ama ilk günler hipp kullandım ilk siyah kakaların ardından yeşile dönmüştü demek ki mama yapıyormuş 🙈 benimki yeşillik yemedğim sürece sapsarı yapıyor ve genelde çok cıvık 🤷🏻‍♀️
süt ürünü de çok tüketiyorum acaba benimkinde de alerji mi yaptı özellikle yoğurdu çok seviyorum faydalı diye tüp bebek sürecinde de hep yerdim alışkanlık oldu 😔
kusmasının bitmesine ve göz çapağına çare bulmana çok sevindim 🙏 bebişim olmadan önce doğal beslicem hiç ilaç kullanmam falan diyordum şimdi 2 damla 1 şurup denedim bazen kimyon çayı veriyorum birkaç damla 🤣 ay ağlanacak halime gülüyorum artık 😪 nurse harveys in şurubunu al demişti ablam yeğenimde kullanmıştı birkaç gün onu deneyeyim sonra maflor alırım diyordum şurup ilk gün çok iyi geldi deliksiz uyuyordu bugün sancısı ağrısı her neyi varsa pik yaptı 😔
İl merkezine gidiyoruz doktor için. Özel hastanede bir prof. Kontrol zamanları yaklaşırken bütün her şeyi not ediyorum. Adam bıktı benden 😂 inanki yani kontrole giderken bütün yol inşallah kötü bişey çıkmaz diye gidiyorum. Adam da her seferinde rahat ol diyor. 😊 İlk siyah kakalarından sonra yeşile dönüyor sonra sarı oluyor. O mamadan değil öyle olması gerekiyor canım benim. 😊 Mukus kakada olurmuş çok takılmayın dedi. Benimki biraz yoğun olunca önlem alalım dedi. Sağlık sorunu yine yok dedi. Hatta birinin bir blogta mesajını gördüm. Anne sütüyle beslenen bebeklerin kakasında mukus doğal karşılanıyormuş. Cıvık olması da normalmiş. Sarı cıvık içinde pütür olan dışkıdaki pütürler bebeğin sindiremediği yağlarmış. Siz yine fotoğrafını çekin. Doktorunuza gidince gösterin. 😊

kiraz çekirdeği vardı bizde onu ısıtıp karnına koyduk 2 saatin sonunda biraz kusarak rahatladı 😔😔 ben de 40 ını bekliyorum doktora gitmek için ama bugün ilk defa gitsek mi diye düşündüm 😪

40 ini neden bekliyorsun 1 aylık olunca gitmen gerekiyor ,dogum kilosuna ulasti mi vs kontrol ediliyor.yine 1 aylık aşısı var saglik ocağında 🙈

Back