- 2 Ağustos 2022
- 1.207
- 1.028
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.841
Aynılarını yaşadım ne zaman tek kaldım rahatladım. Korkmayın ya. Gerçekten herkes bişey söylüyor ama bebeklerin bize ihtiyacı var sadece açlıktan degıl emmek istemeleri. Ne kadar vermek istemezsek o kadar yapışıyolar sankiKızlar benim bebegimdee 35 günlük oldu sürekli memede memeden çekip yatağa koyduğum anda çığlığı basıyor ne zaman bitecek tuvalete bile gidemiyorum kendim bakıyorum bebeğime artık çok emmekten fazlasını çıkartıyor 3.100 gram doğdu 1 ayda 4 kilo olmuş saglik ocağındaki ebe çok iyi kilo alımı dedi herkes bu çocuk doymuyor diyor sinirimi bozuyorlar beni mamaya teşvik ediyorlar ama ven ısrarla mama vermiyorum
canim ya bebegim kac saattir emiyordu yine agzindan az bir ciksa mizildanmaya basliyordu veriyordum memeyi. Az once bir kustu ama bissuru. Kayinvalidem fazlayi cikardi diyor ama fazla dedigin yemek kasigi kafar falan olur bu bildigin su bardagi kadar kustu belki. Yarin dr a gidicez. Sence bu kusmasi sonrasi ac midir midesi bosalmis midir tamamenHer seferinde değil, uykuya direndiği zamanlarda kullanıyorum ya da işim olduğu zaman açıyorum.
Benim oğlum da fazla emince ya da gazdan çıkartıyor ama o gerçekten azıcık oluyor. Dediğin gibi Bir yemek kaşığı kadar maksimum. Kusma sonrası beslemek gerekir mi bilmiyorum canım. Deneyimim yok, yanlış yönlendirmek istemem. Ama şahsi fikrim olarak beslenmesi gerektiğini düşünüyorum 10-15 dk sonra falan.canim ya bebegim kac saattir emiyordu yine agzindan az bir ciksa mizildanmaya basliyordu veriyordum memeyi. Az once bir kustu ama bissuru. Kayinvalidem fazlayi cikardi diyor ama fazla dedigin yemek kasigi kafar falan olur bu bildigin su bardagi kadar kustu belki. Yarin dr a gidicez. Sence bu kusmasi sonrasi ac midir midesi bosalmis midir tamamen
Valla bizde hem kayinvalidem hem annem duruyor ancak bas ediyoruz. Onlar da gidecek bayram sonrasi ben de kara kara dusunuyorum napicam diye. Emziriyorum falan ama uykusuzluktan tukendigim zaman anneme veya kayinvalideme veriyorum emzirip onlar uyutuyor. Kundak yapmayi bile beceremiyorum. Uyutmayi da yapamiyorum. Uyumuyor cunku ancak memede emdikten sonra uyukluyor e oyle de gazini almadan birakmak istemiyorum sonra uykusu aciliyor nasil uyutacagimi sasiriyorumKızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
Dedigin sure kadar keyfi yerinde durdu disarda. Sonra aglamaya baslayinca verdim yine memeyi. Neden oluyordur bu derece kusmalari ya. Sutum bosa gidiyor ve hepsinden once cocuk ac kaliyor belki anlamiyorumBenim oğlum da fazla emince ya da gazdan çıkartıyor ama o gerçekten azıcık oluyor. Dediğin gibi Bir yemek kaşığı kadar maksimum. Kusma sonrası beslemek gerekir mi bilmiyorum canım. Deneyimim yok, yanlış yönlendirmek istemem. Ama şahsi fikrim olarak beslenmesi gerektiğini düşünüyorum 10-15 dk sonra falan.
Bende sadece süt bankası gibiyim geri kalan işleri hep yanımdakiler yaptılar şimdiye kadar o yüzden ne yapıcam bilmiyorum. İşin kötü yanı zaten gücüm de yetmiyor hiçbir şeye sadece emzirip o uyusun bende uyuyayım istiyorum. İnşallah tek kaldığımızdaki süreç şu andakinden çok daha iyi olurValla bizde hem kayinvalidem hem annem duruyor ancak bas ediyoruz. Onlar da gidecek bayram sonrasi ben de kara kara dusunuyorum napicam diye. Emziriyorum falan ama uykusuzluktan tukendigim zaman anneme veya kayinvalideme veriyorum emzirip onlar uyutuyor. Kundak yapmayi bile beceremiyorum. Uyutmayi da yapamiyorum. Uyumuyor cunku ancak memede emdikten sonra uyukluyor e oyle de gazini almadan birakmak istemiyorum sonra uykusu aciliyor nasil uyutacagimi sasiriyorum
Benimde annem arife günü gidiyor ve biz o zaman 41 günlük olucaz ilk kez bebekle yalnız kalıcam nasıl yapicam diye kara kara düşünüyorum duş nasıl aldircam;( nasıl duşa gircem ev işi temizlik nasıl olcak bunları düşünüyorum. Ben anneme veriyorum iki üç saat uyuyorum gündüz kendime geliyorum dinlenmis oluyorum annem gidince bu dinlenme arası olmucak.Ankara'da teyzem dışında akrabam yok o da akşama kadar çalışıyor bana ne kadar yetişebilir zaten doktorlar eve akşam cani cikmis şekilde geliyor;( eşim çok yoğun çalışıyor en erken akşam 8de geliyor ;( offf offf korkuyorum resmen oturdum tek başına nasıl banyo yaptırılır videolari izliyorum şuanKızlar bebeğinize tek nasıl bakıyorsunuz? Benim cuma gününden sonra annem de gidicek ilk defa tek kalıcam ve çok korkuyorum ağlarsa susturamam ya da bütün gün napıcam vs. Bazen sebepsiz yere saatlerce ağlıyor falan. Biliyorum bu bebek illa ki ağlıycak ama yine de şuan tek olmamama rağmen zorlanırken tekken napıcam bilmiyorum. Siz nasıl baş ediyorsunuz?
40 güne kadar devam ediyor diye biliyorum bence yakında biter sizinKızlar doğum yapalı 34gun oldu hala kahverengi tarzda lekeler geliyor sezeryan doğum yaptım. Nerdeyse 40im cikicak ne zaman bitecek bu lekeler;( sizlerin bittimi
Aynen oyle taakatim kalmiyor zaten bir emzirmeyle bebis de bagliyor beni tum gun ne bir ev isi ne uyutmasi ilgilenemiyorum, hatta bazen oluyor aldigum bir esyayi yerine koymasi bir haftayi buluyor ki ben normalde cok derli topluluga dikkat ederim ama su anda asiri daginiz. Zihnim de oyle. Yetisemiyorum hicbir seye.Bende sadece süt bankası gibiyim geri kalan işleri hep yanımdakiler yaptılar şimdiye kadar o yüzden ne yapıcam bilmiyorum. İşin kötü yanı zaten gücüm de yetmiyor hiçbir şeye sadece emzirip o uyusun bende uyuyayım istiyorum. İnşallah tek kaldığımızdaki süreç şu andakinden çok daha iyi olur
Emzik veriyormusunuz? Bana doktor emziği yasakladı memeyi tutmuyor diye şimdide memeden ayrılmıyor artık acıtıyor memem sürekli ağzında;(Kızlar dayanacak gücüm kalmadı bebeğim 20 günlük çok gazı oluyor sürekli huzursuz ve ağlama halinde. Uykuya geçişi çok zor oluyor. Sütümü sürekli sağıp veriyorum memeden yeteri kadar ememiyor ve bu süreç de çok meşakatli bir yandan ağlayan bir bebek bir yandan süt sağ, besle, gaz çıkar, makineyi biberonu yıka kaynat, çocuğu uyutmaya uğraş kaç saat. Annem olmasa ne yaparım bilmiyorum yakında o da gidecek ben nasıl yetişeceğim inanın aklım almıyor. En azından memeye geçebilsek işim biraz daha kolay olacak bunun için önerisi olan var mı?
Emzik çok nadir veriyoruz ama onu da çok sevmiyor zaten tutmuyor. Hiç vermeyelim o halde biz de bundan sonraEmzik veriyormusunuz? Bana doktor emziği yasakladı memeyi tutmuyor diye şimdide memeden ayrılmıyor artık acıtıyor memem sürekli ağzında;(
Bende ev düzenine dikkat ederim şuan mutfakta bebeğin çorabı bile çıkabilir eşyalarıni yıkıyorum kuruladiktan sonra yalandan katlayıp çekmeceye koyuyorum ki normalde hepsini tek tek utuleyip güzelce çekmece organizatörune yerleştirin diyordum şuan oraya firlatmadigima şükrediyorum .emzirdikce ruhum çekiliyor sanki halim gidiyor .6saat ağır spor yapmış gibi perişan şekilde geziyorum sanırım kansız kalmış olmaminda etkisi var daha 1 aylık anneyim normal bunlar biliyorum ama zorlanıyorum;(Aynen oyle taakatim kalmiyor zaten bir emzirmeyle bebis de bagliyor beni tum gun ne bir ev isi ne uyutmasi ilgilenemiyorum, hatta bazen oluyor aldigum bir esyayi yerine koymasi bir haftayi buluyor ki ben normalde cok derli topluluga dikkat ederim ama su anda asiri daginiz. Zihnim de oyle. Yetisemiyorum hicbir seye.
Bende çok nadir veriyordum doktor yaklastirmayin bile memeyi ememiyor sütu iyi cekemiyor direk ucunu emmeyi çalışıyor bebeklerde kafa karisiklifi oluyor dedi. Ben yinede çok zorlandıgim bir akşam emzik vermeye çalıştım ama öğürdu tutmadı şimdi emziksiz alıştı ama dediğim gibi artık emziği benim göğüslerim oldu;(Emzik çok nadir veriyoruz ama onu da çok sevmiyor zaten tutmuyor. Hiç vermeyelim o halde biz de bundan sonra
Benim de burda kimsem yok o yüzden çok stres yapıyorum hatta şaka yollu eşime muhtemelen sen eve geldiğinde ben kafamda huniyle geziyo olucam diyorumBenimde annem arife günü gidiyor ve biz o zaman 41 günlük olucaz ilk kez bebekle yalnız kalıcam nasıl yapicam diye kara kara düşünüyorum duş nasıl aldircam;( nasıl duşa gircem ev işi temizlik nasıl olcak bunları düşünüyorum. Ben anneme veriyorum iki üç saat uyuyorum gündüz kendime geliyorum dinlenmis oluyorum annem gidince bu dinlenme arası olmucak.Ankara'da teyzem dışında akrabam yok o da akşama kadar çalışıyor bana ne kadar yetişebilir zaten doktorlar eve akşam cani cikmis şekilde geliyor;( eşim çok yoğun çalışıyor en erken akşam 8de geliyor ;( offf offf korkuyorum resmen oturdum tek başına nasıl banyo yaptırılır videolari izliyorum şuan
Birebir aynı durumdayım ama herkes 40ından sonra düzelmeye başlar diyor inşallah dedikleri doğrudurAynen oyle taakatim kalmiyor zaten bir emzirmeyle bebis de bagliyor beni tum gun ne bir ev isi ne uyutmasi ilgilenemiyorum, hatta bazen oluyor aldigum bir esyayi yerine koymasi bir haftayi buluyor ki ben normalde cok derli topluluga dikkat ederim ama su anda asiri daginiz. Zihnim de oyle. Yetisemiyorum hicbir seye.
Ben nerdeyse her gün karpuz, kiraz, çilek vs yiyorum gazı çok etkilemiyor gibi geldi bana. Zaten emzirirken bütün gücümü alıyor bebek, ara ara meyve de yemezsem nerden enerji bulucam kiKızlar bişey daha sorucam ne yesem gaz yapar diyorlar karpuz yiyorum gaz yapıyormuş onu yeme bunu yeme meyvesiz yaz gecermi yeterince halsizim zaten;( siz dikkat ediyormusunuz bu kadar tmm kuru fasulye mercimek yemiyorum ama meyve siz de olmuyor;(
Uste bu kusmalara efluden dediler bize benim oglusun devamli olmuyirdu3 gun hic kusmuyo 4. Gün birkere kusuyo 5. Gun 3 kere ben kustiluktan sonra isterse veriyorum sadece bir iki dakika emziriyorum migdesi yorulmadin diye brzini degistiriyorum yarim saat sonra bakiyorum bezindrki sari cizgi mavi olmus yani emdiginin hepsini kusmamis oluyoDedigin sure kadar keyfi yerinde durdu disarda. Sonra aglamaya baslayinca verdim yine memeyi. Neden oluyordur bu derece kusmalari ya. Sutum bosa gidiyor ve hepsinden once cocuk ac kaliyor belki anlamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?