• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Nasik cikariyorsun dikey sekilde gazini?
Emme işi bittikten sonra çocuğun,basını omzuma yasliyorum vücudunu dik tutuyorum sırtını sıvazlıyorum bu şekilde çıkarıyorum siz nasış yapıyosnz ki?
Süt fışkırır tarzda geliyor. Mesela ben sağım yaparken 5-6 delikten birden fışkırarak geliyor. Sol memem daha tazyikli sağa göre. Oğlum emerken boğazına süt kaçtığı için tıkanıp memeyi bırakıyor, özellikle uykusu varsa emmek istemiyor ve tazyikten dolayı gazı oluyor gibi belirtileri var.

Bebek bir memeyi aktif emmeyle 3-5 dakika da boşaltır ki. Sadece bir meme tamamen boşalsın diye ne kadar süre diğer memeyi emzirmiyorsun?

Tüm gece sadece bir kere mi uyanıyor? Hiperlaktasyon olup olmadığını tel bir belirtiden anlayamayız. Belirtileri şöyle:
  • Emerken damağını şaklatıyor ya da homurdanma sesleri çıkarıyorsa,
  • Emerken ağzına bir anda fazla süt doluyormuş gibi öksürüyor, tıkanıyor ya da hızlı yutkunuyorsa,
  • Emdikten sonra şiddetli gaz sancıları çekiyor ve sık sık kusuyorsa,
  • Emmek istemiyor ya da eliyle memeyi itiyorsa, hiperlaktasyondan şüphelenebilirsin.

Hiperlaktasyonun annedeki belirtileri ise şöyle:

• Göğsünde ağrı, sızı ve yoğun ağırlık hissi varsa,
  • Bir göğsünden emzirirken ötekinden süt sızıyorsa,
  • Göğüslerinde bölgesel şişlik ve kızarıklıklar varsa,
  • Süt kanallarının tıkanması ya da mastit gibi durumlar yaşıyorsan anne sütünde fazlalıktan şüphelenebilirsin.
Hiperlaktasyondan şüpheleniyorsanız hiçbir şekilde sağım yapmamalısınız. Hem tazyiki arttırırsınız hem de kontrolsüz çoğalan süt mastit olmanıza neden olur.
Bu biz ya aynıı😔 napmamız gerekiyo peki

Emme işi bittikten sonra çocuğun,basını omzuma yasliyorum vücudunu dik tutuyorum sırtını sıvazlıyorum bu şekilde çıkarıyorum siz nasış yapıyosnz ki?

Benimde osekilde tansikli geliyordu ben basta memeyi vermeden once elimle biraz sagiyorum hem tanzigi azalmis oluyo hemde onsütu fazla icmemis oluyonbirde arkadasjn dedigi gibi blok emzirme yaptim arka arkaya tek gögsumu verdim boyle yaparsaniz ama onsutten fazla almayin sütunuz yagliysa bebekte karin agrisi yapiyk simdide bizde o basladi eger onsutu fazla sagarsam son süt agir geliyo

İşte memelerin sertleşmesine izin vermemek gerek. Sürekli oluyorsa bebek düzenli emmiyor demektir ya da hiperlaktasyon olabilir. Bebek sürekli memedeyse o memeler sertleşemez zaten.

Tazyik sürekli olmaz, bebek de zamanla tazyikle içmeyi öğrenir zaten. Benim sütüm tazyikli, yavrum hep tıkanıyordu içerken. Şu an başedebiliyor artık.
Benim sütüm de 2 gündür tazyiklendi oğlumun boğazına kaçıyor hemen ters çeviriyorum ama çok panik oluyorum. Ne zaman düzeliyor bu tazyik meselesi?

Ben hic kendim birakmiyorum emzirmeyi, kendi uyuklamaya baslayip kafasini gogusumun ustune koyup memeden cikiyor. Bu da 10 dk yi geciyor cogu zaman. Arkasundan uyanip meme istediginde yani agladiginda mizildandiginda yine ayni memeyi veriyordum. Bu da 3 bazen 4 defayi geciyordu
yağlı sütü alsın diye üst üste aynı memeyi vermene gerek yok. 10 dk emen bebek yağlı sütü alır zaten o memeden. Bebeğin düzenini bilmeden yorum yapamıyorum. Şimdi benim oğlum sabah 7-8 arası uyanıyor, iki memeyi de emziriyorum güzelce yarım saat kadar sürüyor bu. Uyusa bile uyandırıp gazını çıkartıyorum. İlk uykusuna 9-9.30 arası geçiyor. Diyelim sağ memeyi emdi en son 9.30’ta emeceği zaman sağ ile başlatıyorum bu şekilde blok emzirmiş oluyorum. Uyandıktan sonra da ilk sol memeyi veriyorum. Ama 1-1.30 saatte bir emdiği için meme takibi yapmama gerek kalmıyor. Çünkü zaten ikisini de emiyor hem emmede.
Benim sütüm de 2 gündür tazyiklendi oğlumun boğazına kaçıyor hemen ters çeviriyorum ama çok panik oluyorum. Ne zaman düzeliyor bu tazyik meselesi?
Panik olacak bir şey yok. Büyüdükçe onlar öğreniyorlar ve içebiliyorlar. Çok Tazyikliyse tazyik geçene kadar sütü elle sağabilirsiniz.

Bebeği yer çekimine ters emzirebilirsiniz. Tazyik geçene kadar elle sağım yapıp ardından bebeği emzirebilirsiniz. Eğer Hiperlaktasyon olduğuna eminseniz süt üretimini azaltmak için 1 fincan adaçayı içebilirsiniz işe yaramazsa 1 fincan daha ama daha fazla içmeyin. Makina ile sağım kesinlikle yapmayın. Memelerde çok şişkinlik oluyorsa elle sağım yapmanız lazım. Bebek uyanıkken memeyle çok kavga ediyorsa yarı uyanıkken emzirmeyi deneyin. Çünkü daha sakin emiyorlar,

yağlı sütü alsın diye üst üste aynı memeyi vermene gerek yok. 10 dk emen bebek yağlı sütü alır zaten o memeden. Bebeğin düzenini bilmeden yorum yapamıyorum. Şimdi benim oğlum sabah 7-8 arası uyanıyor, iki memeyi de emziriyorum güzelce yarım saat kadar sürüyor bu. Uyusa bile uyandırıp gazını çıkartıyorum. İlk uykusuna 9-9.30 arası geçiyor. Diyelim sağ memeyi emdi en son 9.30’ta emeceği zaman sağ ile başlatıyorum bu şekilde blok emzirmiş oluyorum. Uyandıktan sonra da ilk sol memeyi veriyorum. Ama 1-1.30 saatte bir emdiği için meme takibi yapmama gerek kalmıyor. Çünkü zaten ikisini de emiyor hem emmede.

Panik olacak bir şey yok. Büyüdükçe onlar öğreniyorlar ve içebiliyorlar. Çok Tazyikliyse tazyik geçene kadar sütü elle sağabilirsiniz.
Bebeğin kilo alışından zaten yağlı sütü aldığı gözlemlenebilir, ben çok takılmıyorum hangisini en son emdiyse diğerini veriyorum gece hariç genelde ikisini de emziriyorum bir emzirmede

Ben telefondan 20 dk tutuyorum tek meme emziriyorum eğer baktım yine istiyor diğer memeyi veriyorum. Emerkende çenesine eline dokunuyorum aktif emsin diye

İki meme arasi emzirmede gszini almiyor musun peki? İkisini emzirdikten sonra mi gazini aliyorsun? Ya ben gazini almak icin uyandirinca uyaniyor sonra nasil geri uyutuyorsun

İki meme arasi emzirmede gszini almiyor musun peki? İkisini emzirdikten sonra mi gazini aliyorsun? Ya ben gazini almak icin uyandirinca uyaniyor sonra nasil geri uyutuyorsun
İki meme arası gazını alıyorum. En son da gazını çıkartıyorum. Gazını çıkartırken uyanmıyor, omzumda uyumay devam ediyor.

Tek memeyi emip gazlı uyuması seni daha çok yorar ama. Doyduğundan emin olduğunda gazını çıkartıp emzirmeden uyutmaya çalışsan iyi olur.
Emme ile ilgili ne güzel bilgiler veriyorsunuz gruptakiler yani bizler cok şanslıyız bütün yazdıklarınızı okuyorum 🍀🥰 bizdede tazyik vardi ama artık 50 günlük olduk o tazyike alıştı bazen tıkanıyor gibi oluyor ama eskiye göre çok azaldı. Zamanla noram in dediği gibi bebekleriniz alışacak akışına bırakın kilo alıyorsa dert etmeyin tadini çıkarın. Fıtık ameliyatımiz vardı çok sukur atlattık ama ameliyat öncesi 6 saat aç kalması beni mahvetti onu emziremek açlıktan ağlamasını izlemek çok zordu 😢 sjmdi 3 gün geçti çok şükür dikişleri iyi durumda Allah'ım yavrularımıza sağlık versin gerisi kolay annelerim ❤️

Birde çok ikinmasin gazını kolay çıkarsın diye gaz damlası kullandık nurse Harvey bize çok iyi geldi hem gazını kolay çıkardı hemde kakasını kolay yaptı tavsiye ederim. Artık kullanmıyorum çünkü gaz problemi çok çok azaldı , kolik değilse 50 günden sonra gaz problemi çok azalıyor bizde öyle oldu 🙏😊

Emme ile ilgili ne güzel bilgiler veriyorsunuz gruptakiler yani bizler cok şanslıyız bütün yazdıklarınızı okuyorum 🍀🥰 bizdede tazyik vardi ama artık 50 günlük olduk o tazyike alıştı bazen tıkanıyor gibi oluyor ama eskiye göre çok azaldı. Zamanla noram in dediği gibi bebekleriniz alışacak akışına bırakın kilo alıyorsa dert etmeyin tadini çıkarın. Fıtık ameliyatımiz vardı çok sukur atlattık ama ameliyat öncesi 6 saat aç kalması beni mahvetti onu emziremek açlıktan ağlamasını izlemek çok zordu 😢 sjmdi 3 gün geçti çok şükür dikişleri iyi durumda Allah'ım yavrularımıza sağlık versin gerisi kolay annelerim ❤️
Canım gecmis olsun. Benim kizimda da gobek fitigi var ama doktor 1 yasina kadar gecti, simdi siz ameliyat oldu yazmissiniz. Gobek fitigimiydi sizinde

Kizlar sabah 6 dan beri kizim hic durmadi hic hemde. Dun aksamdan beri kakasini yapmadi. Karni agiriyor farkindayim. İkiniyor morariyor cigligi basiyor. İki damla kullaniyorum yok fayda etmedi. Artik pestili cikti. Hem o yoruldu hem ben. Yataginda hic durmuyor, 3 saatte bir on dakika ancak daliyor o da omzumda. Babasi aldiginda bile uyaniyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bana akil verim banyo yaptirdim masajlar yapiyorum yok icim gidiyor bu haline. Bende yoruldum

Tek memede doymuyor galiba ,gazını alınca sende rahatlarsin .tam doyduktan sonra omuzda uyanmiyorlar genelde
Doyuyor canim. Ama biraz agiz tiryakisi bizimki. Agzi bos dursun istemiyor. Yogun bakimdaki hemsireler de oyle demisti. Ve o kadar memede kalmaya ragmen bosaltamiyor memeyi normalde blok yapiyordum simdi geziyorum memeleri.
Tek memeyi emip gazlı uyuması seni daha çok yorar ama. Doyduğundan emin olduğunda gazını çıkartıp emzirmeden uyutmaya çalışsan iyi olur.
Emin olamiyorum hicbir zaman canim her zaman ac benim oglum😂 ya da memeyi istiyor her turlu. Tek memeyi blok yapmiyorum artik. Birini emip uyuklamaya baslayinca uyandirip gazini aliyorum diger memeye geciyorum onda da emip uyuklamaya baslayinca yine gazini aliyorum yine uyaniyor. Bu arada memelerde hala sut Var. Boyle tam bosaltmiyor da

Son düzenleme:
Hayirli geceler arkadaslar gece gece aklima birsey takildi bu ilk gunlerde topuk kani alındıya baya oldu sonuç çıkmıstir degilmi beni arayan birsey diyen olmadi merak ettim

Back