• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
selam anneler bizde sancı ağlamaları başladı çok mu erken? çok sıkıyor kendini çok ağlıyor 😔 dün gece eczaneden zinco damla aldık geceden beri 3 defa verdim. 1-2 saat uyuyor sonra yine başlıyor. saç kurutma makinesini kendisine tutunca susuyor sadece. ne yapmalıyım lütfen yardım edin 😔

Meme değiştirirken bile gazını alıyorum ben. Kusması yok ama geğirirken ağzına geliyor, rahatsız ediyor. Bir de gazını çıkarmadan emzirdiğin zaman kendini güzel doyuramaZ, sürekli de memeyle savaşır.
İki meme arasi mi gazini cikarayim? Uykudan uyuninca asiri ac aliyor ve asiri sabirsiz bir sekilde hizlica emmeye calisiyor, bu arada burnu da sanki biraz tikali o etkili olur mi acaba kusmasinda

Yani emzirmeye ara mi veriyorsun canim? Emzirmenin ortasinda dimi? Oyle de gazi olur mu ki zaten ya acaba. Bizimki tamamen bitiriyor oyle cikariyor. İste bazen sanki nerdeyse sutun tamamini cikariyor icim gidiyor. Annemler de cok doymus fazlasini cikariyor diyorlar israrla.
Emzirmenin ortasında gazını çıkarıyorum. Ayaklarını karnına çekiyor biraz, huysuzlanıyor orada gaz geldiğini anlıyorum. Gazını çıkarıyorum emmeye devam ediyor sonra. Böyle yapınca fazla kusmuyor.

selam anneler bizde sancı ağlamaları başladı çok mu erken? çok sıkıyor kendini çok ağlıyor 😔 dün gece eczaneden zinco damla aldık geceden beri 3 defa verdim. 1-2 saat uyuyor sonra yine başlıyor. saç kurutma makinesini kendisine tutunca susuyor sadece. ne yapmalıyım lütfen yardım edin 😔

Bizde de 15 gün sonra başlamıştı gaz sancıları damla ile biraz olsun rahatlıyor .Emzirme sonrası gazını iyi çıkartın.Karnina zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz.Ayak altına sıcak su torbası koyabilirsiniz

Kızlar bu küçük haftalarda bebeği tek başıma yikayabilir miyim annem haftaya gidiyor nasıl yapicam bilmiyorum.esim geç saatlere kadar çalışan biri zaten çocukla ilgili aşırı aşırı asirii hassas bebeği ne zaman duş aldirdigimizi görse elimi ayağıma dolandiriyor aman ağzına mı kaçtı aman böyle tutma insanı panik ediyor 🙄

İki meme arasi mi gazini cikarayim? Uykudan uyuninca asiri ac aliyor ve asiri sabirsiz bir sekilde hizlica emmeye calisiyor, bu arada burnu da sanki biraz tikali o etkili olur mi acaba kusmasinda
evet iki meme arası gazını çıkart. Çok acıkmasına müsade etme, hızlı emince de hava yutuyorlar

Kızlar bu küçük haftalarda bebeği tek başıma yikayabilir miyim annem haftaya gidiyor nasıl yapicam bilmiyorum.esim geç saatlere kadar çalışan biri zaten çocukla ilgili aşırı aşırı asirii hassas bebeği ne zaman duş aldirdigimizi görse elimi ayağıma dolandiriyor aman ağzına mı kaçtı aman böyle tutma insanı panik ediyor 🙄
Tabii ki de yıkarsın. Annen gittikten sonra çok daha güzel düzen oturtursun, her şeyini de yaparsın merak etme

Kızlar bu küçük haftalarda bebeği tek başıma yikayabilir miyim annem haftaya gidiyor nasıl yapicam bilmiyorum.esim geç saatlere kadar çalışan biri zaten çocukla ilgili aşırı aşırı asirii hassas bebeği ne zaman duş aldirdigimizi görse elimi ayağıma dolandiriyor aman ağzına mı kaçtı aman böyle tutma insanı panik ediyor
Dün ilk defa eşimle banyo yaptırdık biz de. Annelerimizle yaptırıyorduk hep. Sıcaktan bunalmıştı ani bi kararla hemen yıkadık.şimdiye kadarki en güzel banyosuydu gıkı çıkmadı. Ben de korkmuştum yıkayabilir miyim diye.ama çok kolay oldu. Kolaylaştıran şey de file oldu. Küvetine takılanlardan. Adı boncuk file sanırım bizimkinin. Kuzenimiz vermişti çok rahat ettik

Kızlar bu küçük haftalarda bebeği tek başıma yikayabilir miyim annem haftaya gidiyor nasıl yapicam bilmiyorum.esim geç saatlere kadar çalışan biri zaten çocukla ilgili aşırı aşırı asirii hassas bebeği ne zaman duş aldirdigimizi görse elimi ayağıma dolandiriyor aman ağzına mı kaçtı aman böyle tutma insanı panik ediyor
Dün ilk defa eşimle banyo yaptırdık biz de. Annelerimizle yaptırıyorduk hep. Sıcaktan bunalmıştı ani bi kararla hemen yıkadık.şimdiye kadarki en güzel banyosuydu gıkı çıkmadı. Ben de korkmuştum yıkayabilir miyim diye.ama çok kolay oldu. Kolaylaştıran şey de file oldu. Küvetine takılanlardan. Adı boncuk file sanırım bizimkinin. Kuzenimiz vermişti
evet iki meme arası gazını çıkart. Çok acıkmasına müsade etme, hızlı emince de hava yutuyorlar
Meme değiştirirken bile gazını alıyorum ben. Kusması yok ama geğirirken ağzına geliyor, rahatsız ediyor. Bir de gazını çıkarmadan emzirdiğin zaman kendini güzel doyuramaZ, sürekli de memeyle savaşır.
Bebeğim tek memeyle doyuyo uykuya geçiyor. Kilo alımı iyi. Ama beklenenden erken uyanıyor biraz ne yapmalı acaba. Bir de tek meme emdiği için diğer memenin boşaltım süresi uzuyor.Bu iyi değil diye biliyorum.sağım mı yapmalıyım. Süt üretimini de yavaşlatır mı çok beklediğinde

Dün ilk defa eşimle banyo yaptırdık biz de. Annelerimizle yaptırıyorduk hep. Sıcaktan bunalmıştı ani bi kararla hemen yıkadık.şimdiye kadarki en güzel banyosuydu gıkı çıkmadı. Ben de korkmuştum yıkayabilir miyim diye.ama çok kolay oldu. Kolaylaştıran şey de file oldu. Küvetine takılanlardan. Adı boncuk file sanırım bizimkinin. Kuzenimiz vermişti

Bebeğim tek memeyle doyuyo uykuya geçiyor. Kilo alımı iyi. Ama beklenenden erken uyanıyor biraz ne yapmalı acaba. Bir de tek meme emdiği için diğer memenin boşaltım süresi uzuyor.Bu iyi değil diye biliyorum.sağım mı yapmalıyım. Süt üretimini de yavaşlatır mı çok beklediğinde
Ben gündüzleri düzenli olarak iki memeyi de emziriyorum her emzirme sırasında. Gece bazen tek memeyi vermiş oluyorum farkında olmadan ve taş gibi oluyor diğer meme. Bu iyi değil. Memelerin sert olmaması gerekir. Eğer açlığa bağlı çabuk uyanırsa iki memeyi de emzirmenizi tavsiye ederim ben. Sağım yapmanıza gerek yok. Vücut dengeler onu. Süt üretimi hemen yavaşlamaz. İlk bebeğim emmeyi bıraktıktan sonra sütün çekilmesi 2 ayı buldu memeden. Öyle kolay değil süt üretiminin yavaşlaması aslında.

Ben gündüzleri düzenli olarak iki memeyi de emziriyorum her emzirme sırasında. Gece bazen tek memeyi vermiş oluyorum farkında olmadan ve taş gibi oluyor diğer meme. Bu iyi değil. Memelerin sert olmaması gerekir. Eğer açlığa bağlı çabuk uyanırsa iki memeyi de emzirmenizi tavsiye ederim ben. Sağım yapmanıza gerek yok. Vücut dengeler onu. Süt üretimi hemen yavaşlamaz. İlk bebeğim emmeyi bıraktıktan sonra sütün çekilmesi 2 ayı buldu memeden. Öyle kolay değil süt üretiminin yavaşlaması aslında.
Ben blok yapiyordum biri tamamen bosalmadan digerine gecmiyordum ama bu sefer digeru tas gibi olup akiyordu. Mesela bir memeyi emdi uyuklamaya basladi. Diger emmek isteyisinde diger memeyi mi vereyim? Sira sira mi gitmek faha iyi sut uretimi icin de yoksa blok mu daha iyi

Bizde de 15 gün sonra başlamıştı gaz sancıları damla ile biraz olsun rahatlıyor .Emzirme sonrası gazını iyi çıkartın.Karnina zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz.Ayak altına sıcak su torbası koyabilirsiniz
ah çok teşekkür ederim. saç kurutmayı tutunca susmasının sebebi sıcak uygulama demek ki. bu konuda çok zorlandım halbuki daha 1 gündür böyle. emzirdikten sonra çıkaramadığımız gaz bağırsaklara indi muhtemelen 😔😔

Ben de buna dikkat edicem ama ne zaman gaz çıkarsam ağzından sütler sızıyor.
Yutmadıgı süt olabilir.
Bizim de surekli geri cikarmalar basladi. Bazen bence bütün emdigini bile cikariyor ama gazini almak isteyince de kusuyor. Napicam artik gercekten bilemedim.
Emme işi bitince dik tut biraz uzun bi süre dik tuttuktan snra gazını çıkarmaya çalış bebeği eğimli emzir bu dönemlerde çoğu bebegin yaşadıgı bişey bu korkma azalarak bitecek bnm bebeğim de bu şekilde az önce bi ton süt çıkardı

Ben göbeği düştükten itibaren hep kendim yıkıyorum hemde iki günde bir bazen de hergün. Yaparsın merak etme biraz dikkatli olduktan snra file üzerinde çok kolay çokta zevkli ve anne ile bebek arssındaki bagı güçlendiriyor
Kızlar bişey soracağım bebekleriniz nasıl uyuyor?
Bazen memede bazen kucakta sallayıp mayışıyo sonra beşiğinde sallayıp uyutuyorum.

Ben gündüzleri düzenli olarak iki memeyi de emziriyorum her emzirme sırasında. Gece bazen tek memeyi vermiş oluyorum farkında olmadan ve taş gibi oluyor diğer meme. Bu iyi değil. Memelerin sert olmaması gerekir. Eğer açlığa bağlı çabuk uyanırsa iki memeyi de emzirmenizi tavsiye ederim ben. Sağım yapmanıza gerek yok. Vücut dengeler onu. Süt üretimi hemen yavaşlamaz. İlk bebeğim emmeyi bıraktıktan sonra sütün çekilmesi 2 ayı buldu memeden. Öyle kolay değil süt üretiminin yavaşlaması aslı
evet ben de tek meme verdiğim için diğerine sıra geldiğinde o memem taş gibi oluyor. İki meme emmiyor tekinde doyup hemen uykuya geçiyor. Tamamen boşaltmadan diğerine mi geçeyim o zaman

Bu gazıni cikaramadigim zaman agiz dolusu kusma bizde 20 günlükken basladi birkackere üstuste gazini cikaramadigimizda migde emdigini almiyo disari cikariyo biz simdi reflu ilaci kullaniyoruz bakalim nasil olacak
Hangi reflü ilacini kullaniyorsunuz? Bizde kullaniyoruz ama hic işe yaramadi yaa hatta daha kötü oldu

Ben blok yapiyordum biri tamamen bosalmadan digerine gecmiyordum ama bu sefer digeru tas gibi olup akiyordu. Mesela bir memeyi emdi uyuklamaya basladi. Diger emmek isteyisinde diger memeyi mi vereyim? Sira sira mi gitmek faha iyi sut uretimi icin de yoksa blok mu daha iyi
Memede tazyik yoksa blok yapmaya gerek yok. Hiperlaktasyon durumunda blok emzirme yapılır. Onun harici gerek yok. En kötü en sağ memeyi emdiyse bir sonraki sağ memeyi tekrar verip ardından hemen sol memeyi verebilirsin.

Uyuklasa, uyusa dahi ben iki memeyi de iyice emziriyorum gündüzleri. Ben aslında pek meme takibi yapmıyorum. Benim için kıstas iki memenin yumuşak olması, emzirmek için her aldığımda muhakkak dönüşümlü iki memeyi vermek. Böylelikle bebek güzel emdi mi,Yağlı kısmı aldı mı? Vs derdim olmuyor. En son sağ mı emdi sol mu derdim de olmuyor.

Back