2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Aşırı uykusuzlukdan olmuş sanirimm dün gece ilk kez uyudum bebeği de sadece iki kere emzirdim bugün biraz daha algılarım açık.sizinkine benzer bir durum sanırım duygusallık da var Annem var aslında ama uyuyamıyorum aşırı uykusuz ve yorgun düştüm sanirim adapte olamadım. Kafam da durdu bu gece ilk kez sadece iki kere emzirdim uyudum kafamda ki basınc hissi azalmış .

Günler iyi kötü ne çabuk geçiyor dimi annelerr dhaa dün ne zaman gelecek diye gün sayıyorduk ya su gibii zamann
30.haftayi görmek nasıl bir duygu acaba diyordum erken doğmasın diye dua ediyordum. 39lari gördüm şimdi emziriyorum güzel kızımı Allah'a hamdolsun. Ayrıca hala göbeğime dokunasim geliyor bir tekme atar mı diye alışkanlık arada Hamileliğimi de özlüyorum gerçekten mucizelerle dolu bir süreç Allah isteyen herkese o duyguyu yasatsin

Gece için 2 kere gayet yeterli bence. Dün gece uykusuna 23 gibi geçti oğlum. 02.15’te bir uyandı, 04.30’da bir uyandı. 07.00’de de kalktık. Aktif emdiğinden eminsen kendini de dinlendirmelisin. Aç olsa uyanır seni de uyutmaz zaten minik merak etme.

Bende de öyle oluyor memeyi bırakınca ağzı hep süt oluyor. Sonra hıçkırıyor, doyduğu için mideye baskı yapıyor o da hıçkırıyor. Benim de en sevmediğim şey, emzirmen gerekiyor biraz bekleyip emzirince geçiyor. 1,5 saat çok kısa bence günde iki kere 3 saatte bir emzir bebiş uyanmıyorsa, senin de dinlenmen gerekiyor. Uykusuzluk stres yapar, sütün de azalır.

Evet yaa, ilk hamileligimi ogrendigim zaman aklima geliyor dun aksam daha esimle onu konusuyorduk, bu 9 ay gecer mi diyorduk Yaşarken yavaş geciyor gibi geliyor insana, ama simdi bakiyorum da 27 gunluk anneyim
Aminn gün geçtikçe bişeyler öğreniyoruz. Günde 1 sefer de olsa göğsünüzde uyutun süt arttırıyor onun sıcacık nefesi teni

Çok sağolun valla ben sizin tecrübenizden çok istifade ediyorum sarılık için doktor 1.5 saatte bir emzirme gerekiyor dedi yoksa bu kadar yorulmazdim heralde. Ama düşüşe geçti sarilikda artık gecede iki defa kalksam yeter zaten emdiği zaman baya iyi emiyor. Allah'a şükür sütum şimdilik iyi ama dediğiniz gibi uykusuzluk etkiliyormus sütü. Hickirinca korkuyorum bı an

Kızlar biberon la ilgili bir çok yazı oldu burada ama emzikle ilgili çok hatırlayamadım. Emzik kullanmanın bir sakıncası varmı .bebek memede olmak istiyor sürekli bende çok yoruluyorum emzik vermeyi düşünüyorum sizler kullaniyormusunuz?

Artık çenesi güçlenmiştir miniğin güzel emer bizimki memeyi sündürüyor bile kafasını çevirirken asla o bırakmayınca çekemiyorum ağzından canımı bazen acıtıyor küçücük bişey ama maaşallah ben de emmiş doymuş altı alınmış mis gibi sonra bi hıçkırık geliyor hoba baştan başla o da anlıyor artık hıçkırınca emeceğini emiyor sonra hıçkırık geçti mi diye bekliyor geçmeyince iki çekiyoe bekliyor çok tatlı, geçince de kendisi bırakıyor emmeyi

Ben de vermek istiyorum bi kaç kez denedim ama öğürüyor istemiyor. Meme reddi olmasın diye ilk 1 ay vermeyin diyorlar ama bilmiyorum. Artık meme reddi olmaz diye düşünüyorum ama bilmiyorum araştırmak lazım

Sütüm var elimle hafif sıkınca bile geliyor ama bebeğim emmiyor. Aç değil diye düşünüyorum baya içmişti 1 saat önce ama bir türlü uyumuyor. Gazı çıkarttım doyurdum yokkk uyumuyoruz gündüz uykusunu hiç sevmiyor uyumak istemiyo çok yoruldumm bide emmek istiyo sürekli ama beslenmek için değil uyumak için de beni istiyo çekmiyo sütü var aslında ama anlamıyorum hiçbişeyyy ne zaman anlıcam ben nolup bittiğini ya

Bide annem yanımda mama veriyim mi diyo sürekli eşim işe başladı da bide onun baskısından kurtuldum çok yoruldum ya

Bide annem yanımda mama veriyim mi diyo sürekli eşim işe başladı da bide onun baskısından kurtuldum çok yoruldum ya
Emmek istedikçe verin diyorlar, doymak için değil annesini istiyor olabilir. Biz de de oluyor ara sıra karnı tok ama memede uyumak istiyor uyudu diyorum tam yatırıyorum basıyor çığlığı sonra yine alıyorum emziriyorum, kısır döngü resmen. Annem de sütün az herhalde diyor öyle olsa kilo alımı yavaş olur kontrolde kilo alımı çok güzel doktor aynen devam dedi. Eşim de geceleri sürekli böyle olunca mama verelim diyor mama veriyoruz rahatlıyor ben de anlamıyorum ne yaptığını valla. Günde bir kere gece mama yemeden uyumuyor benim kız çok saçma

Bence memede çok yoruluyolar şimdi emerkenben sağıyorum daha cok süt sesi geliyor onların kuvvetleri yetmiyor. Bi uyusa yetecek dinlenecek de uykuya da direniyor

Bana kullanma dediler kendi doktorum kullan sana da yazık dedi. Doğduğu gece ağzına emzik verdim alışsın çenesi güçlensin diye. Philips avent kullanıyorum. Bebeğim de çok emzik meraklısı çıkmadı. Karnı toksa uykuya dalana kadar kullanıp ağzından atıyor. Ya da arada uyandığında ağzına veriyorum. Açsa ağzından atıyor toksa emip uyuyor.

Refleksten uyanıyor. Ses duyunca kollarını açıyordur. O kollar açılınca uyanır. Yarım kundak yap. İstemeyecektir ama sen kundakla Emzir emerken uyur. Kundak sonrasında emzirirsen ağlamaz olumlu pekiştirmiş olur. (Sadece kollar kundaklanacak boynu açıkta olsun ayakları sıkıştırmayın. Videolar var izlersiniz. eski tip her yerini sıkıştırarak kundaklamayın . )

Kontrollü kullanmak kaydıyla verebilirsin ama ben şahsi olarak vermeyi tercih etmiyorum. Çünkü zaten yenidoğan dönemi geçtikten sonra böyle emme istekleri olmuyor. Yenidoğan dönemi yorucu biliyorum ama emziği bıraktırmak da kolay değil sonradan.

Bir de yalancı doygunluk hissi yarattığı için kilo alımına engel olabiliyor ilk aylar. O yüzden kontrollü vermek önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…