• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Üst üste emince süt kalmıyor. Gece meselan1 bucuk 2 saatte 1 uyanıyoruz sütüm doluyor ve yetiyor ona ama gündüz zırt pırt uyanıyor. Ve bazen sert sesleri duyuyor sıçrıyor gündüz farkettim ki. Sesle alakalı bir durum mu gözlemleyeceğim fazla duymaz diyolar ama ben 3.gün bile elimi şıklattığımda gözünü o tarafa çeviriyodu
Birkaç kere yazdığını görünce söylemek istedim. Memelerin süt deposu değil, yumuşak olduğunda içi boş olmuyor. Memede süt bitmez, bebek emdikçe gelir. Memelern birkaç haftaya sertleşmeyi tamamen bırakacak çünkü terbiye olacak. İlk haftalarda çok düzensiz süt üretimi olur. O sertleşmeler ondan kaynaklı. Süt vücutta anlık olarak üretiliyor, tükürükle aynı mantık. Bebek her zaman acıktığı için uyanmaz. Atak haftaları var, 3. Haftada ilk atakları başlıyor. Ben bu oğlumda bakmıyorum ama davranış değişikliklerini, emme isteklerini direkt açlığa bağlamamak lazım.

Dipnot: memelerin dolması, sertleşmesi iyi bir şey değil. Yumuşak olması bebişler için daha ideal. Memeleriniz yumuşaksa sütüm yok diye düşünmeyin yani. Öyle düşünüp de üzülmeyin🌸

Kızlar benim de sütüm bir tık daha fazla gelmeye başladı ve gündüz tamamen memeye geçtik. Geceleri tek süt yeterli olmuyor, sütüm resmen bitiyor zaten bebek de çok ağlıyor mama takviyesi yapıyorum. Ama bizde aşırı reflü belirtileri var, arada bir iki öksürük ile birlikte sürekli ağızda ekşime hareketi var. Kusma yok. Yarın dr randevumuz var, inşallah bir çözümü vardır. Birde benim kızım çok iştahlı doğum kilosu yüksek doğduğu için beslenmesi de bir tık fazla istiyor. İştahından dolayı mamayı ve sütü genzine kaçırıyor ve ben çok panik oluyorum😔 en son mamayı kaçırdı genzine ve zor çevirdi, ben onun paniği ile iki gün ağlayarak dolaştım evin içinde bir daha biberon veremedim annem besledi geceleri. Daha dün biberon alabildim elime ve ellerim titredi hep dualarla mamasını içirdim. Genzine kaçtığı durumlarda tecrübeli anneler siz neler yapıyorsunuz bana bi akıl verin lütfen 😔

Kızlar benim de sütüm bir tık daha fazla gelmeye başladı ve gündüz tamamen memeye geçtik. Geceleri tek süt yeterli olmuyor, sütüm resmen bitiyor zaten bebek de çok ağlıyor mama takviyesi yapıyorum. Ama bizde aşırı reflü belirtileri var, arada bir iki öksürük ile birlikte sürekli ağızda ekşime hareketi var. Kusma yok. Yarın dr randevumuz var, inşallah bir çözümü vardır. Birde benim kızım çok iştahlı doğum kilosu yüksek doğduğu için beslenmesi de bir tık fazla istiyor. İştahından dolayı mamayı ve sütü genzine kaçırıyor ve ben çok panik oluyorum😔 en son mamayı kaçırdı genzine ve zor çevirdi, ben onun paniği ile iki gün ağlayarak dolaştım evin içinde bir daha biberon veremedim annem besledi geceleri. Daha dün biberon alabildim elime ve ellerim titredi hep dualarla mamasını içirdim. Genzine kaçtığı durumlarda tecrübeli anneler siz neler yapıyorsunuz bana bi akıl verin lütfen 😔
Burnu temiz mi nefes alabiliyor mu rahatça? Kontrol ediyor musunuz? Bebeklerbizden hızlı nefes alıp veriyor ondan kaçıyor. Hemen Ters çevirin sırtından başına doğru süpürme hareketi yapın elle. Başı biraz aşağıda okacak şekilde. Ki bence ters çevirince çoğu durumda öksürerek kendisi çıkarır

Birkaç kere yazdığını görünce söylemek istedim. Memelerin süt deposu değil, yumuşak olduğunda içi boş olmuyor. Memede süt bitmez, bebek emdikçe gelir. Memelern birkaç haftaya sertleşmeyi tamamen bırakacak çünkü terbiye olacak. İlk haftalarda çok düzensiz süt üretimi olur. O sertleşmeler ondan kaynaklı. Süt vücutta anlık olarak üretiliyor, tükürükle aynı mantık. Bebek her zaman acıktığı için uyanmaz. Atak haftaları var, 3. Haftada ilk atakları başlıyor. Ben bu oğlumda bakmıyorum ama davranış değişikliklerini, emme isteklerini direkt açlığa bağlamamak lazım.

Dipnot: memelerin dolması, sertleşmesi iyi bir şey değil. Yumuşak olması bebişler için daha ideal. Memeleriniz yumuşaksa sütüm yok diye düşünmeyin yani. Öyle düşünüp de üzülmeyin🌸
Benim şaşırdığım nokta şu zaten iki parmağımla hafif sıkınca bile geliyor ama bebek açken muhtemelen yorulmuş olduğundan bu sütü almıyor ya da çok az çekip bırakıyor o da onu doyurmuyor. Kısır döngü gibi başa dönüyorum. Aç olduğu için uyumuyor . Uyumadığı için yorgun düşüyor. Yorgun olduğu için de iyi emmiyor. Gece hiçbir problem yok emzirmemde. Uyku arasında emiyo 10 dk 15 dk uyuyor arkasından . Ama gündüz uyuyamıyor bi türlü

Benim de tam tersi gece sütüm daha iyi gündüz de öğlene kadar anca...öğleden sonra yoruluyor istemiyor uykusuz kalıyor

Kızlar biberon la ilgili bir çok yazı oldu burada ama emzikle ilgili çok hatırlayamadım. Emzik kullanmanın bir sakıncası varmı .bebek memede olmak istiyor sürekli bende çok yoruluyorum emzik vermeyi düşünüyorum sizler kullaniyormusunuz?
İlk kızımda kullandım meme reddi oldu boş boş çenesini yormak aslında 🙈 bunda hiç almadım o yüzden.Bir de onu bıraktırma derdi oluyor uzun süre emerse de diş yapisini ciddi anlamda bozuyor.

Hanımlar nişan sarı renkli kansız olur mu? Az önce tuvaletteyken geldi sarı renk ama baya koyu kıvamlı top gibiydi kardeşim nişandır dedi ama emin olamadım

Evet bekliyorum bende😂 Kanlı nişan geldi dün ama hala sancı falan yok, sende durumlar nasıl?
Sende en azından ufak belirti olmuş. Bende tık yok 🤭 çarşamba doktor pazartesiyi görürsün sen dedi. Suni sancıyla bile gelecek durumda değil şuan dedi. İlk kızımı 39+0 da kucağıma almıştım. Bu kızım gününü geçecek galiba.
Kızlar emzirdikten sonra kızin ağzından süt geliyor Cok mu emziriyorum yoksa bu normal mi sonra hickirmaya başliyor. Sarılık yüzünden bol emzirmeye çalışıyordum yanlış mı yapıyorum bilemedim.onun disinda ben galiba hiç dinlenemedim ondan mı oluyor bilmiyorum sarılık için 1.5 saatte bir emzir dediği için doktor çok uykusuz kaldım .sanki havada asılı gibiyim sesler dış ses gibi geliyor heran bayilcak gibiyim. Şuan uyumam lazım çocuğu emzirip uyuttum ama uyurda uyanamam diye de kucuk bır anksiyete geçiriyorum😪lohusa depresyonu böyle bişey mi acaba.sanki bayilcak gibiyim
Canım hıçkırdığında tekrar emzir geçer. Hıçkırık emzirmekle geçiyor. Gece 2-3 saat seklinde emzirmeye devam edebilirsin 1,5 saat çok kısaymış.

Sende en azından ufak belirti olmuş. Bende tık yok 🤭 çarşamba doktor pazartesiyi görürsün sen dedi. Suni sancıyla bile gelecek durumda değil şuan dedi. İlk kızımı 39+0 da kucağıma almıştım. Bu kızım gününü geçecek galiba.
Bende en son çarşamba gittim suni sancı versem bile şu an doğmaz bu çocuk demişti ama bugün sancım ve bel ağrım da başladı 😁 Acaba ne zaman doğum başlıycak merak ediyorum😇

Dikiş yerinin bir parmak üstünde sol tarafta bi ağrı acı var kaç gündür bugün elimle yokladım o bölgede ceviz büyüklüğünde sertlik oluşmuş içerden enfeksiyon olmuş olabilir mi bilmiyorum doktora yazicam yarin erkenden. sezeryanda böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda.

Normal doğum yapan arkadaşlara soruyorum acaba doğumdan önce karnınızın üstünde yumuşama oldumu? Hiç kontrol ettiniz mi?

Dikiş yerinin bir parmak üstünde sol tarafta bi ağrı acı var kaç gündür bugün elimle yokladım o bölgede ceviz büyüklüğünde sertlik oluşmuş içerden enfeksiyon olmuş olabilir mi bilmiyorum doktora yazicam yarin erkenden. sezeryanda böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda.
Ben yaşadım canm hatta birkaç gün sürdü kesin dedim fıtık oldu veya ödem. Dikkat etmedim çünkü hiç kendime bebişle ilgilenirken. Ama geçti sonra. Ödem ağrısıydi sanirim

Benim şaşırdığım nokta şu zaten iki parmağımla hafif sıkınca bile geliyor ama bebek açken muhtemelen yorulmuş olduğundan bu sütü almıyor ya da çok az çekip bırakıyor o da onu doyurmuyor. Kısır döngü gibi başa dönüyorum. Aç olduğu için uyumuyor . Uyumadığı için yorgun düşüyor. Yorgun olduğu için de iyi emmiyor. Gece hiçbir problem yok emzirmemde. Uyku arasında emiyo 10 dk 15 dk uyuyor arkasından . Ama gündüz uyuyamıyor bi türlü
emmenin mekanızması zaten mama gibi olmaz. Doydum bıraktım uyuyayım gibi bir düzen olmaz. Bebek istediği kadar emer bazen iki fırt emer uyur ve 15 dk sonra tekrar emer. Bazen dolu dolu emer 2 saat uyur. Sütün yapısı gece ve gündüz farklı olur. Geve sütü daha yağlı olduğundan daha kolay doyar gündüze göre ve daha uzun uyur. Gündüz daha farklı bir süt vardır daha çok şeker ve su yönünden zengin olur, bu yüzden daha sık acıkır. Az az uyur. Bu bebek aç demek olmuyor. Sen

Mesela 2.5 saattir oğlumu emziriyorum çevir çevir. Memelerim acıdı artık. Bir de bırakıp bırakıp duruyor. Sebebi de gece sütü yağlı olduğundan memeden zor çekilir, uğraşmak zor geldiğinden mıkır mıkır mememde. Bunu bilmesem açlıktan yapıyor zannederim. Ayrıca şu an aktif emmediği için de aç muhtemelen. Bu noktada kalkıp mama versem cok cok içer ve uyur. Dışarıdan gören bir göz de “ bak sütün yok, azalmış, mamayı içince nasıl da uyudu.” Der ama gerçek bu değil tabii ki.

Back