- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
- #16.721
Birkaç kere yazdığını görünce söylemek istedim. Memelerin süt deposu değil, yumuşak olduğunda içi boş olmuyor. Memede süt bitmez, bebek emdikçe gelir. Memelern birkaç haftaya sertleşmeyi tamamen bırakacak çünkü terbiye olacak. İlk haftalarda çok düzensiz süt üretimi olur. O sertleşmeler ondan kaynaklı. Süt vücutta anlık olarak üretiliyor, tükürükle aynı mantık. Bebek her zaman acıktığı için uyanmaz. Atak haftaları var, 3. Haftada ilk atakları başlıyor. Ben bu oğlumda bakmıyorum ama davranış değişikliklerini, emme isteklerini direkt açlığa bağlamamak lazım.Üst üste emince süt kalmıyor. Gece meselan1 bucuk 2 saatte 1 uyanıyoruz sütüm doluyor ve yetiyor ona ama gündüz zırt pırt uyanıyor. Ve bazen sert sesleri duyuyor sıçrıyor gündüz farkettim ki. Sesle alakalı bir durum mu gözlemleyeceğim fazla duymaz diyolar ama ben 3.gün bile elimi şıklattığımda gözünü o tarafa çeviriyodu
Dipnot: memelerin dolması, sertleşmesi iyi bir şey değil. Yumuşak olması bebişler için daha ideal. Memeleriniz yumuşaksa sütüm yok diye düşünmeyin yani. Öyle düşünüp de üzülmeyin