• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
HAyirli aksamlar arkadaslae simdi size kafami bulandiran bir sorum olacak bebegin gunde en az 5 6 kere cisli bezi olmais lazim diyorlarya onun bir ölcüsu varmi mesela bezi tamamen cislemi dolu olacak yoksa bezin sari cızgisi maviye döndüghnde yeterli oluyormu

emmenin mekanızması zaten mama gibi olmaz. Doydum bıraktım uyuyayım gibi bir düzen olmaz. Bebek istediği kadar emer bazen iki fırt emer uyur ve 15 dk sonra tekrar emer. Bazen dolu dolu emer 2 saat uyur. Sütün yapısı gece ve gündüz farklı olur. Geve sütü daha yağlı olduğundan daha kolay doyar gündüze göre ve daha uzun uyur. Gündüz daha farklı bir süt vardır daha çok şeker ve su yönünden zengin olur, bu yüzden daha sık acıkır. Az az uyur. Bu bebek aç demek olmuyor. Sen

Mesela 2.5 saattir oğlumu emziriyorum çevir çevir. Memelerim acıdı artık. Bir de bırakıp bırakıp duruyor. Sebebi de gece sütü yağlı olduğundan memeden zor çekilir, uğraşmak zor geldiğinden mıkır mıkır mememde. Bunu bilmesem açlıktan yapıyor zannederim. Ayrıca şu an aktif emmediği için de aç muhtemelen. Bu noktada kalkıp mama versem cok cok içer ve uyur. Dışarıdan gören bir göz de “ bak sütün yok, azalmış, mamayı içince nasıl da uyudu.” Der ama gerçek bu değil tabii ki.
Biz de her akşam çok uzun emiyor 9-12 arasında oluyor genelde. Malesef ben dayanamayıp mama veriyorum. Günde 1 defa vermiş oluyorum. Memelerim acıyor çünkü bende de can kalmıyor artık

HAyirli aksamlar arkadaslae simdi size kafami bulandiran bir sorum olacak bebegin gunde en az 5 6 kere cisli bezi olmais lazim diyorlarya onun bir ölcüsu varmi mesela bezi tamamen cislemi dolu olacak yoksa bezin sari cızgisi maviye döndüghnde yeterli oluyormu

Tamamen dolu olacak .Yani günlük 1 paket margarin ağırlığı yapmış olması lazım

Ya benim şuan varya sırtım ve sağ tarafımda bir ağrı var anlatamam. Bebekte kendini bir kasmış. Karnım okadar sertki. 3 saattir böyleyim. Sancım falan yok. Acaba gaz olabilir mi?
Canım o kasma, sertleşme aslında sancı oluyor. İlla ağrı hissetmek gerekmez. Karnım önde toplanıyordu doğuma gittiğim gün ve hiç öyle ağrım falan yoktu.

Biz de her akşam çok uzun emiyor 9-12 arasında oluyor genelde. Malesef ben dayanamayıp mama veriyorum. Günde 1 defa vermiş oluyorum. Memelerim acıyor çünkü bende de can kalmıyor artık
Bir aya düzelir o. Güçlendikleri için sorun olmuyor. İlk dönemlere has bir sorun bu.

Bir bezde okadar olurmuki 2 saatlik dilimde mesela
Tüm gün bezlerinin toplamı o kadar olmalı. Tek bir bez değil. Bez ağırlıkları da dahil buna. Diyelim günde 8 tane bez değiştin, hepsinin ağırlığı bir paket margarin kadar olacak.

Kaydettiğim eski postlardan birini buldum.

Gece sütü:
Biyolojik ritm gereği gündüz daha çok suya ihtiyacımız vardır. Bununla doğru orantılı olarak gündüz üretilen süt, su oranı açısından yani önsütü fazla olan süttür. İçinde daha yüksek laktoz ve şeker vardır, gün içindeki enerjiyi sağlar.
Gece üretilen süt ise su oranı az, yağ oranı daha yüksek olan süttür,son süt gibi. Aktif emzirilen memede bir süre sonra anne-bebek uyumuyla ön süt son süt ayrışmaz. Zaten bir sağ bir sol sınırsız tur doyana kadar sürekli emzirildiginde bebek dengeli beslenmiş olur.
6 aydan sonra gece beslenmesinin kesilmesi önerilir, burada anlatılan biberonla vs mama verilmesidir. Emzirmenin gecesi gündüzü, sabahı akşamı olmaz. O yüzden en kıymetli süt gece sütüdür. Yani 'gece beslemesi' emzirmeyi kapsamaz. Gece sütü candır...
🤱

🌜
Gece üretilen süt daha yağlı olduğu için kilo aldırır..
🌜
Gece üretilen sütte beyin gelişimine destek veren triptofan hormonu yüksek olur.
🌜
Gece üretilen sütte vücut saatini ayarlayan, uykuyu düzenleyen, bağışıklık sistemini arttıran melatonin hormonu yüksektir.
🌜
Gece üretilen süt, prolaktin hormonunun max seviyede çalışması sayesinde daha fazladır.
🌜
Gece emzirilen bebek daha dinlenmiş, sağlıklı uyku uyumuş, sütünü ihtiyacı oranında daha rahat arttırmış olur.
🌜
Gece emzirmesi sütte ciddi artış yapar.
🌜
Sağım yapan annelerde gece sütünü gece, gündüz sütünü gündüz verilmesini öneririz ki vücut düzeni şaşmasın

Üst üste emince süt kalmıyor. Gece meselan1 bucuk 2 saatte 1 uyanıyoruz sütüm doluyor ve yetiyor ona ama gündüz zırt pırt uyanıyor. Ve bazen sert sesleri duyuyor sıçrıyor gündüz farkettim ki. Sesle alakalı bir durum mu gözlemleyeceğim fazla duymaz diyolar ama ben 3.gün bile elimi şıklattığımda gözünü o tarafa çeviriyodu
Aynı durum hem süt hem sıçrama için benim bebekte de var ikiside normal bi durum su dönem için
Kızlar biberon la ilgili bir çok yazı oldu burada ama emzikle ilgili çok hatırlayamadım. Emzik kullanmanın bir sakıncası varmı .bebek memede olmak istiyor sürekli bende çok yoruluyorum emzik vermeyi düşünüyorum sizler kullaniyormusunuz?
Biberon bi derece sğtğm bol geldiği için sagıp vermek için kullanırım ama emzik yalancı meme dir. Çocuk beni istiyosa onu emzikle oyalamayı çok doğru bulmuyorum ☺
Dikiş yerinin bir parmak üstünde sol tarafta bi ağrı acı var kaç gündür bugün elimle yokladım o bölgede ceviz büyüklüğünde sertlik oluşmuş içerden enfeksiyon olmuş olabilir mi bilmiyorum doktora yazicam yarin erkenden. sezeryanda böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda.
Dikmeye soldan başlıyolar sağda bitiriyolar dikişi alırken de sağdan çekiyolar. Dikişe başlarken derileri kat kat birbirine bağladıkları için ipi çekerken içerde büzüşme oluyor sertlik o büzüşmeden dolayı .
Genelde de sertlik kalıyor agrıda zamanla geçiyor bnde de var o agrı
Ben o mavi komple olunca çişlı bez doldu diye düşünüyorum

Millet olarak çay ve kahveyi çok severiz. Emzirme döneminde kafein tüketimi hassas bir konu.
☕
Yapılan araştırmalara göre sınırlar içinde tüketilen kafein bebeklere zarar vermiyor ama fazla tüketimde bebeklerde uykusuzluk ve huzursuzluk durumları ortaya çıkabilir.
☕
Emzirme kongresinde (2019 Ekim) çektiğim fotoğrafta da yazdığı gibi emzirenlerde günlük 200 mg geçmemesi tavsiye ediliyor.
☕
Günde 450 mg üzerine çıktığınızda ise bebeklerde demir eksikliği anemisine sebep olabileceği yapılan araştırmalarda görülmüş. Çünkü süte geçen kafein sütteki demir konsantrasyonunu azaltıyor.
☕
Çikolata, şekerleme, ilaçlar, çeşitli takviyeler, enerji verdiği söylenen yiyecek ve içecek gibi besinlerde de kafein var.
☕
Fazla kafein süt miktarını azaltabilir mi? Bu sorunun cevabı evet. Sebebi ise kafein yüzünden huysuz, rahatsız ve gergin olan bebek emmek istemez ya da az emer. Bu da zamanla sütün azalmasına sebep olur. Yani dolaylı yoldan da olsa etki edebiliyor.
Bir bardak çay 25-75 mg
Bir Fin. Türk kah.50-55 mg
Bir Fin filtre kah.130-155 mg
Bir fincan espresso 100 mg
Bir tatlı kaş. granül kah.31mg
Bir fincan yeşil çay 50 mg
Bir kutu diyet kola 38-45 mg
Bir kutu kola 45-51 mg
Bir kutu Ice Tea 70 mg
Bir kutu enerji iç. 150-250 mg
100 mg bitter çikolata 43 mg

Kaydettiğim eski postlardan birini buldum.

Gece sütü:
Biyolojik ritm gereği gündüz daha çok suya ihtiyacımız vardır. Bununla doğru orantılı olarak gündüz üretilen süt, su oranı açısından yani önsütü fazla olan süttür. İçinde daha yüksek laktoz ve şeker vardır, gün içindeki enerjiyi sağlar.
Gece üretilen süt ise su oranı az, yağ oranı daha yüksek olan süttür,son süt gibi. Aktif emzirilen memede bir süre sonra anne-bebek uyumuyla ön süt son süt ayrışmaz. Zaten bir sağ bir sol sınırsız tur doyana kadar sürekli emzirildiginde bebek dengeli beslenmiş olur.
6 aydan sonra gece beslenmesinin kesilmesi önerilir, burada anlatılan biberonla vs mama verilmesidir. Emzirmenin gecesi gündüzü, sabahı akşamı olmaz. O yüzden en kıymetli süt gece sütüdür. Yani 'gece beslemesi' emzirmeyi kapsamaz. Gece sütü candır...
🤱

🌜
Gece üretilen süt daha yağlı olduğu için kilo aldırır..
🌜
Gece üretilen sütte beyin gelişimine destek veren triptofan hormonu yüksek olur.
🌜
Gece üretilen sütte vücut saatini ayarlayan, uykuyu düzenleyen, bağışıklık sistemini arttıran melatonin hormonu yüksektir.
🌜
Gece üretilen süt, prolaktin hormonunun max seviyede çalışması sayesinde daha fazladır.
🌜
Gece emzirilen bebek daha dinlenmiş, sağlıklı uyku uyumuş, sütünü ihtiyacı oranında daha rahat arttırmış olur.
🌜
Gece emzirmesi sütte ciddi artış yapar.
🌜
Sağım yapan annelerde gece sütünü gece, gündüz sütünü gündüz verilmesini öneririz ki vücut düzeni şaşmasın
Çok kıymetli bir bilgi teşekkür ederiz canım. Son madde yi özellikle ögrendigimiz iyi oldu 🙏

İnşallah vardır🤲🏻 Doktor sancıların 5dkya düşünce gel dedi. Eğer pazartesi gününe kadar doğmazsa da salı günü gel dedi suni falan deniycek sanırım
İnşaAllah suniye gerek kalmadan doğurursun canım
Canım o kasma, sertleşme aslında sancı oluyor. İlla ağrı hissetmek gerekmez. Karnım önde toplanıyordu doğuma gittiğim gün ve hiç öyle ağrım falan yoktu.
Benim galiba doğum başladı. Senin doğuma yakın sancıların oldumu canım. Sen ne kadar sonra doğurdun canım

emmenin mekanızması zaten mama gibi olmaz. Doydum bıraktım uyuyayım gibi bir düzen olmaz. Bebek istediği kadar emer bazen iki fırt emer uyur ve 15 dk sonra tekrar emer. Bazen dolu dolu emer 2 saat uyur. Sütün yapısı gece ve gündüz farklı olur. Geve sütü daha yağlı olduğundan daha kolay doyar gündüze göre ve daha uzun uyur. Gündüz daha farklı bir süt vardır daha çok şeker ve su yönünden zengin olur, bu yüzden daha sık acıkır. Az az uyur. Bu bebek aç demek olmuyor. Sen

Mesela 2.5 saattir oğlumu emziriyorum çevir çevir. Memelerim acıdı artık. Bir de bırakıp bırakıp duruyor. Sebebi de gece sütü yağlı olduğundan memeden zor çekilir, uğraşmak zor geldiğinden mıkır mıkır mememde. Bunu bilmesem açlıktan yapıyor zannederim. Ayrıca şu an aktif emmediği için de aç muhtemelen. Bu noktada kalkıp mama versem cok cok içer ve uyur. Dışarıdan gören bir göz de “ bak sütün yok, azalmış, mamayı içince nasıl da uyudu.” Der ama gerçek bu değil tabii ki.
Elbette gerçek öyle degil. Mamayı çabuk sindiremiyorlar

Kızlar ben doğurdum 39+6 da. 20:00 de karnım kaskatı kasıldı ve çözülmedi. 23:00 da hafif sancılarım başladı. Gece 02:00 da hastaneye geldik 04:35 te kızımı kucağıma aldım. Darısı bekleyenlerin başına 🥰
Tebrik ederimm🥰 Benim de sancılarım 5-8 dk arası gelmeye başladı ve acısına dayanamıyorum gidicem artık muhtemelen😁

İnşaAllah suniye gerek kalmadan doğurursun canım

Benim galiba doğum başladı. Senin doğuma yakın sancıların oldumu canım. Sen ne kadar sonra doğurdun canım
Sancı ağrı şeklinde olmadı hiç, hep kasılma şeklindeydi. Ağrıların geldiği gün de doğurdum zaten. Rabbim kolay doğum nasip etsin sana inşallah.

Back