- 26 Temmuz 2022
- 805
- 896
- 23
- Konu Sahibi NurseCelline
- #16.261
Bende göğüslerimi makineyle sağıyorum emzirdikten sonra biberonla verdim bu gece 3 saat kesintisiz uyudu sonrakinde sadece meme verdim 3 saat yine aralıksız uyudu şükür. Sütümü sağıp biberonla kendi sütümü veriyorum.Dün gece 5 e kadar uyumadık emme alt değişimi üst baş taşırmış kıyafet değişimi bınlar gece çok zorluyor aynı şeyleri yaşiyoruz bnde mama mmereyim diyorum sonra gögüs lerim yaş gbı oluor ateş basıyor mamadan vazgeçip emri yorum. Ama geçecek elbet düzene binecek yada biz alısıcaz
Gece mecbur kendi sütümü biberonla veriyorum. Uyumuyor bende uyuyamıyorum sütümü vs etkiliyor.Malesef emzik,biberon meme reddi yapıyor.
Sürekli yürümeniz lazım. Ben 2. Gün ayağa kalktım. 2-3. Desteksiz oturup kalkamadım. 4.gün yavaş yavaş destek almadan bir şeyler yapmaya çalıştım. Ev içinde bile yürüdüm. Doktorun verdiği ağrı kesici vs. Günde 3 kere içtim.Kızlar yazılanların çoğunu okuyamadım bugün ancak girebildim, eve çıktık öğlen ama hastanedeki ağrı kesicilerin etkisi geçince çok ağrım oldu öksürük bi yandan fena öksürünce dikişlerim acıyor birde bu sefer sağ boynumdan omzuma doğru felaket bi ağrı var burda yazan arkadaşlar olmuştu anestezinin etkisi heralde o da mahvetti beni şu 1 hafta hiç geçmeyecek gibi çok ağrım oluyor bana mısın demedi ağrı kesici içtim ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten şuan çok şükür ki gaz çıkardım ve tuvalete gittim yoksa ölürdüm heralde önerisi olan var mı bu ağrılar ve daha çabuk iyileşme için ?
Bendr kendi sütümü sağıp biberonla vermeye başladım. Çünkü 2 saatte olsa ayrılmak istemiyor emzik gibi kullanıyor mememi.Neredeyse doğduğundan beri sağarak veriyorum çok şükür meme reddi yaşamadım çok düşkün memeye ama maalesef bosaltamior doyamıyor saatlerce emse de. Kaşık biberon da almıştım hastanede ilk sütü onla verdiler ama sonra kullanmadim.
İlk 3 gün sürekli sapmama rağmen 2 damla geliyordu. Stres yapmadım. 3-4 saatte bir 15-20 dakika bir memeyi totelde 40 dakika civarı 2 memeyi sağdım hep. Sonra artmaya başladı şükür bol sağın. Bol süt için. Ben incir hurma rezene çayı hipp anne çayı aldım içiyorum.Kizlar ben de dun dogurdum. Bir kiz bir oglan sezeryan ile. Oglan 3 kg, kiz da 2.7 kg gibi dogdular. Dun gayet guzel gecti. Bu sezeryan olanlariniz varsa bu agrilar ne zaman geciyor? Ayaga kalkinca cok agrim var. yatakta oturamiyorum bile.
Bir de sizin sutunuz geldi mi ? Ben 37+3 te sezeryana girdim acikcasi erken dogdulae. Sutum yok gibi geliyor anlayamiyorum. Buradakiler surekli emzir gelecek dediler ama endiselenyorum.
Bir de esim beslenmeseler altlarini islatmazlar merak etme diyor. Bir de cok sakin olur mi diyor ac olan bebek ama ne bileyim kafam karisik
Ben doğum yapalı 10 gün oldu 6.5 kilom gitmiş. Totelde doğuma giderken tartıldım 12 kilo almıştım. İnş. Daha da giderKızlar bu arada ben eve gelince tartıldım 2.700 kilo vermişim bebek 3.700 doğdu ama ellerim ayaklarım davul gibi tabi aşırı ödem var bende umarım 1 haftaya bi 7-8 kilo azalır