• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Dün gece 5 e kadar uyumadık emme alt değişimi üst baş taşırmış kıyafet değişimi bınlar gece çok zorluyor aynı şeyleri yaşiyoruz bnde mama mmereyim diyorum sonra gögüs lerim yaş gbı oluor ateş basıyor mamadan vazgeçip emri yorum. Ama geçecek elbet düzene binecek yada biz alısıcaz
Bende göğüslerimi makineyle sağıyorum emzirdikten sonra biberonla verdim bu gece 3 saat kesintisiz uyudu sonrakinde sadece meme verdim 3 saat yine aralıksız uyudu şükür. Sütümü sağıp biberonla kendi sütümü veriyorum.
Malesef emzik,biberon meme reddi yapıyor.
Gece mecbur kendi sütümü biberonla veriyorum. Uyumuyor bende uyuyamıyorum sütümü vs etkiliyor.
Kızlar yazılanların çoğunu okuyamadım bugün ancak girebildim, eve çıktık öğlen ama hastanedeki ağrı kesicilerin etkisi geçince çok ağrım oldu öksürük bi yandan fena öksürünce dikişlerim acıyor birde bu sefer sağ boynumdan omzuma doğru felaket bi ağrı var burda yazan arkadaşlar olmuştu anestezinin etkisi heralde o da mahvetti beni şu 1 hafta hiç geçmeyecek gibi çok ağrım oluyor bana mısın demedi ağrı kesici içtim ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten şuan çok şükür ki gaz çıkardım ve tuvalete gittim yoksa ölürdüm heralde önerisi olan var mı bu ağrılar ve daha çabuk iyileşme için ?
Sürekli yürümeniz lazım. Ben 2. Gün ayağa kalktım. 2-3. Desteksiz oturup kalkamadım. 4.gün yavaş yavaş destek almadan bir şeyler yapmaya çalıştım. Ev içinde bile yürüdüm. Doktorun verdiği ağrı kesici vs. Günde 3 kere içtim.
Neredeyse doğduğundan beri sağarak veriyorum çok şükür meme reddi yaşamadım çok düşkün memeye ama maalesef bosaltamior doyamıyor saatlerce emse de. Kaşık biberon da almıştım hastanede ilk sütü onla verdiler ama sonra kullanmadim.
Bendr kendi sütümü sağıp biberonla vermeye başladım. Çünkü 2 saatte olsa ayrılmak istemiyor emzik gibi kullanıyor mememi.
Kizlar ben de dun dogurdum. Bir kiz bir oglan sezeryan ile. Oglan 3 kg, kiz da 2.7 kg gibi dogdular. Dun gayet guzel gecti. Bu sezeryan olanlariniz varsa bu agrilar ne zaman geciyor? Ayaga kalkinca cok agrim var. yatakta oturamiyorum bile.
Bir de sizin sutunuz geldi mi ? Ben 37+3 te sezeryana girdim acikcasi erken dogdulae. Sutum yok gibi geliyor anlayamiyorum. Buradakiler surekli emzir gelecek dediler ama endiselenyorum.
Bir de esim beslenmeseler altlarini islatmazlar merak etme diyor. Bir de cok sakin olur mi diyor ac olan bebek ama ne bileyim kafam karisik
İlk 3 gün sürekli sapmama rağmen 2 damla geliyordu. Stres yapmadım. 3-4 saatte bir 15-20 dakika bir memeyi totelde 40 dakika civarı 2 memeyi sağdım hep. Sonra artmaya başladı şükür bol sağın. Bol süt için. Ben incir hurma rezene çayı hipp anne çayı aldım içiyorum.
Kızlar bu arada ben eve gelince tartıldım 2.700 kilo vermişim bebek 3.700 doğdu ama 😂 ellerim ayaklarım davul gibi tabi aşırı ödem var bende umarım 1 haftaya bi 7-8 kilo azalır 😃
Ben doğum yapalı 10 gün oldu 6.5 kilom gitmiş. Totelde doğuma giderken tartıldım 12 kilo almıştım. İnş. Daha da gider 😂😂

Kizima hamileyken bende almıştım çünki hic migde bulantım falan yoktu kizimda 12 kilo aldim bunda cok migdem bulandigi icin fazla birsey yiyemedim seker yuklemesinden sonrada sinirda cikinca doktor kizdi sonrasindada bebek aldi ben almadim
İlk 6ay bulantıdan hiçbir şey yiyememiş halim bu🤭🤭 Ama olsun kilo alınır verilir dert etmiyorum sağlıkla gelsin minnoşum o bana yeter😍

Kızlar emzirirken kilo almaktan korkuyorum. Süt yapsın diye habire yiyorum 🥲 emzirirken kilo verilir mi acaba kalan bı 5 6 kilom var vermek istiyorum emzirme sürecinde. Sizler neler tuketiyorsunuz süt olması için ?
Açıkçası çok tatlı istiyor canım yiyorum da. Onun dışında .Bol su, rezene kimyon anason çayı var ondan içiyorum. Kuru dutu demleyip içiyorum . Tahin helvası yiyorum. Yeşillik ve protein almaya çalışıyorum.

Ben de bu şekilde devammediyorm. Dr. Browns marka biberonu aşırı tavsiye ederim antikolik özellikli. Diğer türlü hem sütüm ziyan olacaktı hem de bebeğimin sarılığı yukseliordu. Ama kendi sütüm bile olsa çevreden gelen baskı ne çok etkiliyor şu dönemde. Hiç sütüm olmayadabilirdi sadece mama vermek zorunda da kalabilirdik. Kulağımı tikasam da en yakinlarimin bile aaaa biberona alismasin seni emmez aaa sağmak çok da iyi birşey değil bla bla sessize almak istiyorum herkesi😅
Bu insanların lohusaların memeleriyle fazla ilgilenmesi çok sinir bozucu gerçekten😂 pompa sütü artırıyor bu arada emzirdikten bebiş doyduktan sonra sağım yapın çok daha artıyor süt uyardığımız için. Bol su içilmeli başka bişey değil. Emzirirken deli gibi su içiyorum ben bunun kanıtı kesinlikle

Kızlar emzirirken kilo almaktan korkuyorum. Süt yapsın diye habire yiyorum 🥲 emzirirken kilo verilir mi acaba kalan bı 5 6 kilom var vermek istiyorum emzirme sürecinde. Sizler neler tuketiyorsunuz süt olması için ?
Kizima hamileyken doktorum bana süt olsun diye herseyi yeme süt yapacak seyleri kararinca ye demisti hatta nekadar yersen ye olmayacaksa olmaz de her emzirmenizden sonra ceviz yiyorum arkasina 1 bardak su iciyorum hurma kuru dut kuru kayisi kuru kayisi ayran icmenizi tavsiye ederim süt iciyorum ve nerdeyse 4 litre su iciyorum bunlar sütu baya artiriyo ve kalitesinide artiriyo

Kızlar bu arada ben eve gelince tartıldım 2.700 kilo vermişim bebek 3.700 doğdu ama 😂 ellerim ayaklarım davul gibi tabi aşırı ödem var bende umarım 1 haftaya bi 7-8 kilo azalır 😃
Ben eve geldiğimde 4 kg gitmişti ayaklarım ellerim davul gibiydi gerçekten ve ağrıyordu artık ödemden ağlayacak gibi oluyordum. Şuan ayakkabılarıma girebiliyorum ödemim yok denecek kadar az verdiğim kg 9 😍

Bnde 3.gün tartıldığımda 4 kiloya yakın vermiştim bebek de 3500 küsür doğdu 😅 2 gün sonra baktım 3 kilo daha gitmiş... onun üstüne bacak şişliğim indi bilmiyorum kim bilir ne kadar gitti 😄
Arkadaslar @ankazmrt0 arkadasımizdan haber alan varmı
Dün burdaki mesajımı beğenmişti bu gece saat 3 buçukta. Ama cevap yok vakti olmadı sanırım

Kızlarr 2 gündür gazlandık 😭😭😭 ne gaz yapar az çok biliyorum ama ne yemeli gaz olmaması için. Sıcak havluyla sardım karnını öyle denedim olmadı sırtına masaj yaptım olmadı. Alttan gazımız var. Tam emziriyorum sütüm geliyo düzene giriyoruz derken gazdan çatlıcaz nerdeyse 😔😔 huzursuz oldukça emmek istiyor nasıl olacak bilmiyorum rahatlatamadım bebeğimi

Kızlarr 2 gündür gazlandık 😭😭😭 ne gaz yapar az çok biliyorum ama ne yemeli gaz olmaması için. Sıcak havluyla sardım karnını öyle denedim olmadı sırtına masaj yaptım olmadı. Alttan gazımız var. Tam emziriyorum sütüm geliyo düzene giriyoruz derken gazdan çatlıcaz nerdeyse 😔😔 huzursuz oldukça emmek istiyor nasıl olacak bilmiyorum rahatlatamadım bebeğimi
Kimyon öneriyorlar genelde ama bi dene istersen 🥺

Göbeği düştüyse zeytinyağı ile karın masajı yapabilirsin.Yediğin bir şey de gaz yapmış olabilir.Kimyon ekleyebilirsin çorbalara yemeklere

Benimde aynı şekilde bugun rezene çayının iyi geldiğini duydum aktardan aldım deneyecem aklınızda bulunsun

Kızlar emzirmeye başladım göğüsüm çok şiş ayrıca bir mememde alt kısımda kist gibi bişi hissettim çok korktum süt bezesi mi acaba ki yoksa başka bişi mi

Kızlar emzirmeye başladım göğüsüm çok şiş ayrıca bir mememde alt kısımda kist gibi bişi hissettim çok korktum süt bezesi mi acaba ki yoksa başka bişi mi
Süt kanallaridir onlar canim o şişliği indirmen lazjm yoksa mastit olursun duşta sıcak suyla ovala göğsünü ve bol bol emzir geerekirse sağ rahatlasın

Benim kızım mama alırken daha fazla ve biraz daha katı yapıyordu, anne sütünü artırdığımızdan beri her bezinde kaka var ama çok az. Ama her bezi daha çok çişli. Bence normaldir çiş durumu nasıl?
Çiş durumu normal bence kaka sayısı çok mu diye düşündüm bir aylık olunca kilo durumu iyiyse sıkıntı yoktur inşallah

Back