Hanımlar bebeklerin doyma kriterleri:
- çişli ve kakalı bez sayıları
- 10-15 gün içinde doğum kilosunu geri yakalamış olması yeterli.
Oğlum sarılık oldu. Günde 40-50 gram kilo alıyor şu an. Emmesi, sütüm vs gayet yeterli ama yine de sarılık oldu. Bayağı da yükseldi fototerapi aldık. Doktorum dahi mama başlatmadı. Yani sarılık olması kesinlikle sütün yetmediği anlamına gelmiyor. İlk örnek benim.
Zaten bebeğinizin kilo takibini doktorla da yapıyorsunuz. Vücudunuza güvenin. İçimizde kocaman bebek büyüttük sütünü de üretiriz evelallah. Strese sokmayın kendinizi.
Bebeğin memeden ayrılınca uyanması. Sürekli emmek istemesi aç olduğu anlamına kesinlikle gelmez. Tek sakinleşenimizi yer memişler olduğu için öyle. Kendinizden şüphe edip vesveselenmeyin boşuna. Zaten gerçekten sütünüz yeterli gelmiyorsa rutin doktor kontrollerinde anlaşılır.
Sağım yaptığınızda az cc çıkabilir. Sağıma alışkın olmayan memeden süt çıkmaz. Hiçbir makine de bebekler kadar iyi vakum yapamaz zaten. Süt miktarı için de bu yeterli kıstas değil.
Uykusuzluk da mantıklı düşünmemizi engelliyor. İlk defa anne olmak çok zor. Herkes, bütün anneler aynı süreçlerden geçiyor.
Daha önce de bahsetmiştim, yine link bırakıyorum. Tomrisin emzirme notlarını lütfen okuyun. Çok yardımcı notlar. Tomris hanımın kendisi de hekim zaten.
Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba! - BYBO