• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar ultrasonda çıkan boy kilo ne kadar doğru ? Doğum yapan arkadaşlar bebeğinizin son ultrasonuyla, doğum kilosu arasında +- kaç gram fark var acaba?
Bu tamamen doktorun tecrübesi ile alakalı bence arkadaşıma 3100 dedi çocuk 4000 doğdu bunun gibi çok hikaye duydum genelde fazla çıkıyor biraz az olan nadir benim gördüğüm mesela benim doktorum ilkinde kızıma 3400 civarı demişti 3670 doğdu 37.haftada, ne kadar tecrübeli bi doktorsa o kadar iyi ölçüyor,

Kızlar ultrasonda çıkan boy kilo ne kadar doğru ? Doğum yapan arkadaşlar bebeğinizin son ultrasonuyla, doğum kilosu arasında +- kaç gram fark var acaba?
Canım ilk oğluma daha yüksek dedi hatırlamıyorum ama 100-200 Gr düşük çıktı. 2. Oğlumda da tam tersi oldu ☺️

Kızlar doğum için idrar kan tahlilleri yapıldı mı? Bir arkadaşım ilk doğumunun ne olacağı belirsizken bile tahlillerinin yapıldığını söyledi son haftalarda. Ben sezeryan planlanınca olduğunu biliyordum da normal veya belirsiz olup bu tahlilleri yaptıran veya yaptıracak olan var mı bu haftalarda
Bana ilk hamileliğimde normal doğum olursa yapmaya gerek yok demişti yaomadı sonra acil sezeryan için yatış yapılınca kan aldılar sadece

Bu gece bana uykular olmasin modundayim ya. Sezeryan öncesi stresini nasil atabiliriz. Deneyimli veya yeni doğum yapmış annelerim nasıl basedebiliriz? Ben kendimi soğukkanlı bilirdim ama yok yani aşırı gerginim. Aklima bin türlü şey gelior

Bu gece bana uykular olmasin modundayim ya. Sezeryan öncesi stresini nasil atabiliriz. Deneyimli veya yeni doğum yapmış annelerim nasıl basedebiliriz? Ben kendimi soğukkanlı bilirdim ama yok yani aşırı gerginim. Aklima bin türlü şey gelior
Hiç bişey düşünmemeye çalış düşündükçe aklına kötü şeyler gelir hayal et doğumdan çıkmışsın bebeğini veriyorlar kucağına ailen yanında oh fotoğraf falan çekiyorsun böyle şeyleri düşün şu olursa bu olursa vs düşünme ben aşırı rahattım ilkinde ameliyathaneye götürürlerken aşırı stres olmuştum sadece o zaman çok korktum o da çok uzun sürmüyo zaten epidural yapıldı 10 dk bile olmadan doktor bebeğimi gösterdi hemen sonrasında herşey uçup gidiyor zaten sezeryan bitene kadar 40 dk falan geçmiş ama bebeğimi gördükten sonra sanki evde yatıyor gibi rahat rahat yattım bitmesini bekledim 😂

Olumsuzu düşünüp çekmeyin. Hiç korkulacak bişey değil aksine o anı tadını çıkararak yaşamaya bakın. Stres yapıp tansiyon yükselince genel uyutmak isteyebiliyorlar.

İlk dogumumda bütün gün suni sancı çekip acilmam olmayınca sezeryan istemiştim ve asla pişman olmadım. Çok rahat bir doğumdu.bana verdiklerinde ki kokusu hala burnumda ☺️ güzel anlar baskın gelecek ve bütün stresinz gecicek inşallah ☺️

Dr. Banu çiftçi normal doğum sürecini anlatmış güzel bir şekilde. Çatı olayını da anlatmış, 7. Dkdan itibaren çatı olayını anlatıyor. Çok beğendim ben. Süreç için de güzel bir bilgilendirme olmuş.

Bunu ben eşimle birlikte 26 veya 28.haftamda izlemiştim. Eşim de bu videoyu izledikten sonra normal doğum olursa sancı çekerken yanımda kimse olmamasını istememe saygı duydu yani herkes doğuma girerken öğrenecek doğumun başladığını😇 annemle eşim olacak sadece yanımda. Bir de çatı olayını burda duymuştum bende zaten detaylı olarak. Çok belirsiz bir şey zaten.

Dün gece ve an itibariyle bu gece de... bebek başını aşağı ittiriyor ve vajinaya acayip baskı yapıyor. Çok acı çekiyorum ... bide bunu ayaklarından kuvvet alıp o destekle yapıyor. Dün gece o kadar kötüydü ki gelecek sandım 😔😔 bu gece de başladık. Aynısını yaşayan var mı?

Üzme kendini. Maalesef riske atamıyor insan işte. Ya normal doğum yanlısı bir doktor bulup ona da danışacaksın ya da kendi doktorunu dinleyip yola devam edeceksin. Tek başımıza karar verebildiğimiz bir durum değil sonuçta. Hakkımızda hayırlısı olsun artık. Sezeryan normal farketmez, kolay atlatacağımız doğumlar olur inşallah,
Çok tşk ederim evet bilmediğim bir alan bir doktor gözü daha görmesi lazım 1 2 gün içinde gitmeyi düşünüyorum ikinci bir göze hakkimda hayırlısı olsun .Söz konusu bebek olmasa insan her riski göze alır da bebek olunca işte farklı oluyor bakalım kismetimiz de ne olcak🙏

İnanın tüm gün yemek bile yiyemedim çünkü ben bugün çatı muayenen var dedigim zaman tüm arkadaşlarım tmm şimdi sana çatın dar normal doğumun zor olur dicek dedi güldük ama resmen dedikleri gibi oldu🥲doğum hikayenizi paylaştığınız için tşk ederim valla okudukça gaza geliyorum 🙏
Odadan çıkana kadar tabi yine kısmet nasip dedim ama kapıdan çıkar çıkmaz ağladım ama daha cok sinirden ağladım çünkü grupta yazılanlar geldi aklıma herkes seçmece gibi normal doğuma uygun değil yok çatı kilo bilmem ne. evet bu bebeğe iri dedi🙄 size yakinn hatta son adet tarihimi baz alırsak size göre kucuk bile sayilir karın bölgesi 39hafta ile uyumlu çıktı baş 37ile uyumluymus başım agridi valla kendimi okadar hazırladım ki normal doğuma doula lik yapan bir ebe bile buldum. Ki o da bugün için kesin doktorun sana böyle böyle dicek dedi ve aynılarını dedi .alt dikişin çok olabilir travmatik bir doğum olabilir dedi moralim okadar bozuk ki
Sağolasın inşallah hayırlısı olsun .ben kemiği açmak için egzersizlere başlamak istiyorum dedim . Sen yürüyüş yap ama egzersizlerle zor yapın böyle dedi😪😪😪
Biliyormusun bu tam olarak yanlış bence doğum için başla dr bul öyle olmaz vs diyene aldırma ben almanyadayım burada seni bir dr takip ediyor ama doğumu bir hastanede yapmıyorsun ve şurada nöbette kim denk gelirse ve zatn dr değil ebe yapıuor.bu sorun bile değil şunu diyeceğim hipnobriting kitabını eline al ve çatı denilen şeyin ne olduğunu oku inanana kimseye kendinle uyumlu dr bul ama bu kitaba hemen başla geç kalma orada anlayacaksın çatı nedir son dk doğum zamanı bile açılır bunun doğumla hiç bir alakası da yoktur bu artık ispatlandığı için bir çok dr çatı muayenesi yapmaz bile doğum normal bir süreçtir ve kadının hakkıdır

Back