• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Amin cümlemize nasip etsin Rabbim 1ve 2de bu kadar heyecan stres yaptım mı hatırlamıyorum ama bu sefer hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren sezeryanı düşünüyorum bugün bi sakinlik var üzerimde ama sona yaklaştığım için sanırım evi son kez elden geçirip toparlayıp akşam annemlere geçicez gelince yatacağım yer ortam hazır olsun dedim 2 çocuk olunca evin 1gün bile toplu durması imkansız oluyo son hazırlıkları ayarlamakla meşgul ediyorum kendimi asıl telaş sabah çocukları bırakıp hastane yolunda başlayacak gibi hissediyorum sizde sağ alaim zamanında hayırlısıyla kavuşun yavrunuza inşallah şuan tek gerginliğim küvöze girecek mi acaba düşüncesi o kadar onun için dua ediyorum bol bol
Girmez inşallah canım o kadar da küçük değil okuyorum bir süredir ben. Korkma Allah a sığın olumlu düşün modunu yükselt. İyileşmenize bile olumlu katkısı olacağına eminim ;) Evet evde 2 çocukla derli toplu kalmak immkansız :) Boşver kalmazsa kalmasın bebiş ve sen sağlıkla eve gelin gerisi hallolur Allahın izniyle :) Senin için dua edeceğim cnm sen de benim için et :)

Hayırlısı canım ya halinden anlamazlar çok normal benim bebek galiba strese girdi geçen haftadan bu yana 38+3 olması gerekiyorken 37+2de kalmış gelişimi bildiğin durmuş duyunca çok üzüldüm korktum oysaki o kilo alsın diye ben neler yiyip içiyorum kendimi yormuyorum 2 haftadır 38 olamadı 2 haftadan beri 37. Haftada bian önce artık doğsun istiyorum sezeryanı onu bunu unuttum geçtim gelişiminin yavaşlamasına üzülüyorum sadece 😔
Mesela şurası gelişmedi mi küvez mi falan diye düşünme , şöyle düşün belki de gelişimi bu kadar olacaktı. Yani tamamladı. Neden olmasın di mi her bebek bir değil ki...

Girmez inşallah canım o kadar da küçük değil okuyorum bir süredir ben. Korkma Allah a sığın olumlu düşün modunu yükselt. İyileşmenize bile olumlu katkısı olacağına eminim :KK66: Evet evde 2 çocukla derli toplu kalmak immkansız :) Boşver kalmazsa kalmasın bebiş ve sen sağlıkla eve gelin gerisi hallolur Allahın izniyle :) Senin için dua edeceğim cnm sen de benim için et :)
Çok haklısınız Allah razı olsun ederim tabiki o an herkese dua edicem bol bol sizin içinde ederim 🥰

Merhaba kızlar çalışamaz raporu alanlara birşey soracaktım. Ben rapor alalı 1 ay olacak ama e devlette raporum görünmüyor. İş yerim onayladığını söylüyor. Ama sistemde yok benzer durum yaşayan oldu mu ?
Benimde görünmüyor bir sıkıntı mu var anlamadım. E nabızda çalışabilir raporum görünüyor çalışamaz görünmüyor.

Hayırlısı canım ya halinden anlamazlar çok normal benim bebek galiba strese girdi geçen haftadan bu yana 38+3 olması gerekiyorken 37+2de kalmış gelişimi bildiğin durmuş duyunca çok üzüldüm korktum oysaki o kilo alsın diye ben neler yiyip içiyorum kendimi yormuyorum 2 haftadır 38 olamadı 2 haftadan beri 37. Haftada bian önce artık doğsun istiyorum sezeryanı onu bunu unuttum geçtim gelişiminin yavaşlamasına üzülüyorum sadece 😔
Son durum ne şimdi sende ne dediler

Zaten hıçkırık kasıkta hissediliyo artık dışarıdan bakınca hıçkırdığında göbeğiniz kıpırdamıyo sadece kasığınızda hissediyorsunuz o hıçkırığı pıt pıt o kadar en çok ordan anladım ben
Benim görüntü olarak göbek aşağıda duruyodu başından beri öyle yerleşti heralde bide üst bedenim uzun 😄 o yüzden daha aşağı inerse sadece his olarak fark ederim görüntüde herkes anlayamaz

Son durum ne şimdi sende ne dediler
Yarın sabah 8de hastanede olmam gerekiyor yatışım yapılacak sezeryana alıcak doktor dünden bütün herşeyi hallettik şükür doktoru değiştirince bu doktor bian önce alalım dedi

Benim görüntü olarak göbek aşağıda duruyodu başından beri öyle yerleşti heralde bide üst bedenim uzun 😄 o yüzden daha aşağı inerse sadece his olarak fark ederim görüntüde herkes anlayamaz
İkinci hamileliğimde öyleydi benim hep aşağıdaydı göbeğim görüntü olarak hiç sancım ağrım vs olmamıştı bi kere bile çok rahattım tek sorunum mide yanmasıydı o kadar o yüzden hiç kanal manal vs anlamadım da bilmedim de 😂

Evet kesinlikle katiliyorum benim de elimde var hipnobirthing. Cevremde cok cok kucuk uzuvlu kadinlar var onlar bile vakti zamaninda normal dogum yapabilmisler evet biraz zor olmus ama zaten bahsettigim 150 boyun altindaki kadinlar. Biz hayli hayli yapariz hatta belki hoc kesiye bile gerek kalmadan insallah. Biliyorsunuz uzuvlarin kucuk olmasi, boyun kisaligi dogum hakkinda bilgi veren seyler.
Aslına bakarsan boy bir kıssadan değil hipnobirtige göre çünkü doğada böyle bir şey yok doğada tüm canlılar doğurur.zor olma kısmı tamamen alçıyı algılayan merkez ile alakalı ama endorfin ne kadar çok salgılarsak avı okadar yok bu doğum anı içinde aynı denklem ve karanlıkta salgılanan melatonin ve hepsiyle gerekli oksitosin en asın çook minik bir adrenalin aslında özeti tamamen bu şekilde.boy olayını çok sordum bu yanlış bir denklem dediler leğen kemiğimiz boyumuza olan oranla oluşmuyor zaten bu bilgi de bu söylemi iptal etmiş oluyor.ha şu olabilir aşırı iri bebek ! Ama bundada şunu biliyoruz 5 kilo ve üzerinde bile doğum yapan kadınların oranı çok fazla.bilimsel veriler var ama sezeryan Dr ların günlük hayatları için işlerine geldiğinden söylenmiyor bile.. peki geriye ne kalıyor vajinal kesi Buda tamamen perine bölgesinin esnetmekte alakalı ki onun içinde inanılmaz çok yöntem var zamanında başlayıp uygulamak gerekli sadece bu kadar esnek bir perine tırtıl ve kesi yok demektir buna dikkatimizi vermemiz şart

Yarın sabah 8de hastanede olmam gerekiyor yatışım yapılacak sezeryana alıcak doktor dünden bütün herşeyi hallettik şükür doktoru değiştirince bu doktor bian önce alalım dedi
Hıı hatırladım ya kafam allak bullak. Çok şükür iyi kurtulyosun sağlıkla gelsin minnoş inşallah. Sağolsun bu doktor iyi halden anladı herşey iyi olsun inşallah🙏

Aslına bakarsan boy bir kıssadan değil hipnobirtige göre çünkü doğada böyle bir şey yok doğada tüm canlılar doğurur.zor olma kısmı tamamen alçıyı algılayan merkez ile alakalı ama endorfin ne kadar çok salgılarsak avı okadar yok bu doğum anı içinde aynı denklem ve karanlıkta salgılanan melatonin ve hepsiyle gerekli oksitosin en asın çook minik bir adrenalin aslında özeti tamamen bu şekilde.boy olayını çok sordum bu yanlış bir denklem dediler leğen kemiğimiz boyumuza olan oranla oluşmuyor zaten bu bilgi de bu söylemi iptal etmiş oluyor.ha şu olabilir aşırı iri bebek ! Ama bundada şunu biliyoruz 5 kilo ve üzerinde bile doğum yapan kadınların oranı çok fazla.bilimsel veriler var ama sezeryan Dr ların günlük hayatları için işlerine geldiğinden söylenmiyor bile.. peki geriye ne kalıyor vajinal kesi Buda tamamen perine bölgesinin esnetmekte alakalı ki onun içinde inanılmaz çok yöntem var zamanında başlayıp uygulamak gerekli sadece bu kadar esnek bir perine tırtıl ve kesi yok demektir buna dikkatimizi vermemiz şart
Haklisin soylediklerinde ama boyun dogum konusunda avantaj oldugunu da cok iyi biliyorum. Genel olarak uzun boylular daha kolay dogum yapiyor. Tabi bu demek degil ki her uzun boylu kolay doguruyor. Hayir. Genelleme bu sekilde ama. Benim boyum 160. Ortalama yani. Kisa da degilim uzun da. İnsallah kolay dogumlar olur herkesin

Haklisin soylediklerinde ama boyun dogum konusunda avantaj oldugunu da cok iyi biliyorum. Genel olarak uzun boylular daha kolay dogum yapiyor. Tabi bu demek degil ki her uzun boylu kolay doguruyor. Hayir. Genelleme bu sekilde ama. Benim boyum 160. Ortalama yani. Kisa da degilim uzun da. İnsallah kolay dogumlar olur herkesin
Amin canım inşallah ama ne kadar kolay olacak dersen o kadar kolay olacak zaten 🌸

İkinci hamileliğimde öyleydi benim hep aşağıdaydı göbeğim görüntü olarak hiç sancım ağrım vs olmamıştı bi kere bile çok rahattım tek sorunum mide yanmasıydı o kadar o yüzden hiç kanal manal vs anlamadım da bilmedim de 😂
Belki de benim de öyle. Acı veren bebeğin hareketleri ve kanala girme girişimleri oluyor genelde. Bir de bacaklarım da varis var onlar çok sızlıyor ağrı yapıyor. Kanala Girdikten sonra da doğum olabilir doğum sancın yada su nişan gelince de bebek girebilir dedi doktorum 😄

Belki de benim de öyle. Acı veren bebeğin hareketleri ve kanala girme girişimleri oluyor genelde. Bir de bacaklarım da varis var onlar çok sızlıyor ağrı yapıyor. Kanala Girdikten sonra da doğum olabilir doğum sancın yada su nişan gelince de bebek girebilir dedi doktorum 😄
Bende araştırdım aynı şeyler yazıyordu her bebek farklı oluyormuş kimi doğum anında kimi doğumdan önce kimi su yada nişan gelince kanala girermiş hepsine rağmen gene girmeyende varmış benim yaşadığım kanala girerken leğen kemiğim kuyruk sokumum belim omurgam kasıklarım yerimde duramayacak kadar çok ağrıyodu özellikle bacaklarım tam köklerinden kopacak gibi acı veriyordu sanki o bağlar damarlar kopacak gibi çekiştiriliyor gibi canım çok yanıyodu uzansam olmuyo otursam olmuyo gezsem geçmiyo dizlerime kadar iniyodu ağrı yürücek dermanım yoktu sabahın 6sında kalkıp duşa girip hazırlanıp beklemiştim her an herşey olabilir diye öğlene doğru hafifleyerek geçti zaten bebekte sakinleşti durdu hiç kıpırdamadı 3 4 saat bende yorgunluktan uyuyakalmışım koltukta en belirgin olan şeyler bunlardı bende önceden de bebek kasıldıkça hareket ettikçe aşağı doğru baskı acı yapıyodu kendini itiyodu ama o son yaşadıklarım ondan çok daha kuvvetli ve ağrılıydı azalıp çoğalmıyodu bunlardan sonra bebek hareketleri 3gün boyunca sadece kasılma sertleşme olarak oldu başka şekilde eskisi gibi hareket etmedi hiç

Amin canım inşallah ama ne kadar kolay olacak dersen o kadar kolay olacak zaten 🌸
Kesinlikle oyle. En son pazartesi bakmisti 2 cmin uzerindeydi acilma. Az once yine kontrol etti dr ayniymis. 15 ine kadar kendiliginden gelmezse bebek o gun hastaneye gidecekmisim. Suni sanciyla baslatacaklar. Stres oldum o gune kadar dogum baslasin diye simdi suniden cok korkuyorum 🥹

Ayaklarını aşağı sarkitma canım hatta ayakta kalırsan yürüyüşten sonra falan eve gelince ayaklarını kaldır . Doktor bana ne kadar sola yatarsan ödemler varisler o kadar az olur ama sola yatmaktan gözümün sol tarafı kıristi artık😭😭

Kesinlikle oyle. En son pazartesi bakmisti 2 cmin uzerindeydi acilma. Az once yine kontrol etti dr ayniymis. 15 ine kadar kendiliginden gelmezse bebek o gun hastaneye gidecekmisim. Suni sanciyla baslatacaklar. Stres oldum o gune kadar dogum baslasin diye simdi suniden cok korkuyorum 🥹
Bak ne yap hurma ye diyorlar ya belki yiyorsun bilmiyorım ama sayıyı artır ve çekirdeğini atma ağzında em doğal oksitosin açılmayı artırır stres olma ondan uzaklaş çünkü relaxin salgılamaya engel oluyor açılman o nedenle gecikiyor Farklı iki hormon aynı anda çalışmaya başlarsa relaxin geriler oda açılma için gerekli müzik dinle bol bol belden aşağını sıcak suda tut günde bir çok defa fırsatını buldukça.onun dışında ahududuyaprağının çayı bu konuda çok etkili.birde Almancası heublumen diye bir şey var bunu bulabilirsen suya koy buharına otur üzerine bir havlu ört burada bebek gelmediğinde ebeler doğuma yardımcı olmak için kullanıyor bu buharı.belden aşağı su tutarkende ömüzik mum koku her etkeni dene birde şu var karanlıkta kal olabildiğince yani mum ışığı falan doğum bu hali çok seviyor doğumu başlatan yumuşatan avı ve ağrıyı azaltan hormonlar tam olarak bu durumda çalışıp öne geçiyorlar.bunlara ek olarak öğrendiğim bir dalga çayı var oda 38 ve sonrası tapılıyor eğer haftan tutuyorsa onu da yazayım.değilse bunlarla ilerle

Back