- 17 Ekim 2021
- 448
- 633
- 33
- 36
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.481
Önemli olan son kontrolden sonra geçen zamanda aldığı kilosu bence. Kaçtı mesela hatirlio musunuz? Biz on gün önce gittiğimizde 2450 gr di mesela 10 günde 300 gr almış yaklaşık bu iyi demekki büyüyor kalsin dedi doktor. Neye göre yavaş alımı her bebeğin büyüme hizi bir değilYa bana da normal geldi aslında ama sezaryen yapmak için mi öyle dedi bilmiyorum. Kilo alımı yavaş haftasına göre bu gibi durumlarda çok beklemek istemeyiz dedi garip geldi. Beklesek aslında kilo alırdı belki. Ne yapacağımı bilemedim
Size kilo alımı yavaş diye direk sezeryan demişler. Bana ve burda birkaç arkadaşa da iri diyip normal zor olur sezeryan diyen doktorlar var. Biz hangisine inancaz acabaYa bana da normal geldi aslında ama sezaryen yapmak için mi öyle dedi bilmiyorum. Kilo alımı yavaş haftasına göre bu gibi durumlarda çok beklemek istemeyiz dedi garip geldi. Beklesek aslında kilo alırdı belki. Ne yapacağımı bilemedim
10 dk geçtikten sonraki durumu dikkate almayın yanlış çıkar diyor doktorlar bi kaç saat çok uzun bende erken gebelik testinde çıkmıştı çift çıkmıştı bulanık olarak bence kan verene kadar bekleyin boşa stres olmayın belki kimyasal gebelik vs gibi bişi varsa ondan da öyle görünüyor olabilirBugün erken gebelik yaptım negatif kuruma çizgisi bile oluşmadı fakat kaset testte yine biraz oluşur gibi oldu sonra çizgi belli oldu fakat saatler geçtikten sonra tekrar bakayım dedim ben anlamadım kanda vermeyeceğim çarşamba regl olmam gerek siz ne düşünüyorsunuz
Çok şükür böyle böyle 38 de doğuracaksın inşallah vaktinde olacakKızlaar ben eve geldimNst de hic sanci cikmadi, dopplerde kan akışı iyiydi, tansiyon biraz yüksek çıktı hastanede. 28. Haftada ciger gelistirci vurmustum iki doz, bugünde doktor iki doz yazdi bunlarida vurun dedi persembe tekrar geldi dedi. Kan sulandiricilarida kesmedi. Dogumla ilgilide bise demedi. Persembeyi bi bekleyelim bakalim dedi. Bende haberler böyle
Benim kayınvalidem eşimi 4,5 kilo normal doğurmuş yani bazı doktorlar cidden sezeryan olsun diye söylüyorlar benim arkadaşıma da 4 kilo bu çocuk doğuramazsın normal dedi doktor sonra çocuk 3.200 doğdu yanlış ölçmüşüm dedi doktorValla dürüst olmam gerekirse ben buradaki herkesin yorumunu çok önemsiyorum hem tecrübeli anneler var hemde buradaki her bir kişi farklı bir doktor görüşü söyleyebiliyor beyin fırtınası oluyor. Eşim çıkınca normal doğum diye ısrar etme sakın dedi Allah korusun bebeği vakumla çekmek zorunda kalırlar bir sakatlık vs olursa üzülürüz dedi sağolsun içime bı hörf getirdi tüm kötü senaryolar dolustu.
Anneme sordum ben 2500gram 48cm doğmuşum . Eşimde çok iri doğmamış tır çünkü ikizi var ikizler çok iri doğmuyor bilmiyorum biraz içime şüphe düşürdü şekeri komple kesicem bebeğin suyu dedi ama genelde bebekler multivitaminden ve şekerden irilesebiliyor. Burada bir arkadaş yazmıştı kalçası genişlemeye müsait olanlar rahat doğum yapıyormuş diye benim kalcam hiç buyumedi 36beden şuan hala olur sırf gobeketen göğüsten gittim ben . Ama yinede haftaya çatı da ne dicek gorucez
tam 35te 2200 civarı demişti yine zayıf olduğunu söylemişti 36+6da 2700 civarı gene zayıf dedi 500 gram almış totalde 2 haftadaÖnemli olan son kontrolden sonra geçen zamanda aldığı kilosu bence. Kaçtı mesela hatirlio musunuz? Biz on gün önce gittiğimizde 2450 gr di mesela 10 günde 300 gr almış yaklaşık bu iyi demekki büyüyor kalsin dedi doktor. Neye göre yavaş alımı her bebeğin büyüme hizi bir değil
Ooo maşallah 35+3 e göre çok iyi kilosu 4,5 falan doğar 39 ü beklerse umarım normal olurKızlar merhabaBugün doktor kontrolüm vardı, 35+3deyim. Kızım 3400gram olmuş. 9 mayıs'da sezeryan için anlaştık doktorumla ancak doktorum bebeğin kanala girdiğini söyledi. Bu yüzden normalde olabilir, sen hazırlıklı ol dedi bana çok heyecanlı zamanlar artık
Sizin dediğiniz gibi iri bebek alalım diyeni duymuştum ama ufak diyip almak isteyen ilk defa bana denk geldi tuhaf geldi bana da o yüzdenSize kilo alımı yavaş diye direk sezeryan demişler. Bana ve burda birkaç arkadaşa da iri diyip normal zor olur sezeryan diyen doktorlar var. Biz hangisine inancaz acababu doktorlar da bir alem
Hiç arastirmiyorum Allah'a emanet dua ediyorum hangisi hayırlı olcaksa bı tane kötü doğumhane tecrübem var orda kalbimi bıraktım bu sefer istiyorum ki gülümseyerek sevinç gozyaslari ile çıkayımBenim ikinci doğumum ona rağmen ne normal doğum ne de sezaryen doğum videosu izlemiyorum. Sıfır bilgi gerçekten çok daha iyi. Doktoruna güveniyorsan zaten o seni yönlendiriyor. Bazen bilmemek bilmekten hayırlı. Herkesin tecrübesi de biricik, her doğum, her kadın, her bebek farklı. Bir şekilde çıkacaklar oradan ama öyle ama böyle. Sağlıklı olsunlar gerisi teferruat.
Allah'a emanet artık hayırlısı neyse o olsun gogsumden de yine süt gelmeye başladı yavaştan hazırlanıyor kızımKim ne derse desin ama doğumun şeklini bebek belirliyor .Her şeyin normali daha güzel tabi ama bazen çok istesek de olmuyor.Devlet hastanelerinde son aşamaya kadar hep bekleniyor normal doğum için ama bazen Dr bazen hastane koşullarından tercih edilmiyor.
İlk doğumum suni sancı ile başlatıldı mesela ama olmayinca olmuyor. Sezeryan doğum da doğum sonuçta daha kötü sonuçlara gerek kalmıyor en azından .Sezeryanla doğumda süt geç gelir vs hepsi hikaye .Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
Evet mecbur sezeryan demedi ama haftaya konuscaz çatı muayenesinden sonra dedi. Duruma göre de egzersiz hareket öneririm ama herşeyi haftaya konuscaz dediBenim çatım müsait olduğu halde böyle söylediler. Bir de ben de bel fıtığı başlangıcı vardı en son doğum için beyin cerrahına danışmıştım o bile bana doğum kanalın geniş demişti mr'a bakıp. Ben de elbette saglıksorunu olursa zorlamam normal olması için. Ki öyle durumda kendileri de bu riski almazlar. Şuanki süreçte ne kadar yönlendirebilirseler o kadar yönlendirmeye çalışıyorlar. Mecbur olsak zaten iki seçenek olarak sunulmazdı önümüzde mecbur sezeryan olacaksın derlerdi konu kapanırdı.
O vakum olayı bizim enerjimizin bitip ıkınamadığımız ve bebeğin riske girdiği noktada da kullanılıyor. İlla iri bebekte değil yani. Korkutmayın kendinizi.
Hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun mecbur kalırsak sezeryan da oluruz yeter ki sağlıkla doğuralım yavrularımızı onlar için çok büyük sorun olsa zaten doktor ben bu doğumu yapmam sorun olacağı kesin diye çekilirlerdi kenara diye düşünüyorum . Demek ki büyük sorunlar yok ki bize mecbur sezeryan diyemiyorlar... bir de böyle düşünün
Doktor bana sancılar siklasicak bundan sonra dinlenince geçmeyen sancı da haber ver yeter dediYalancı sancıları benim gibi artan var mı? Biraz ayakta sabit kalsam veya yürüsem çok kasılıyor karnım. Eskisi gibi yürüyemiyorum. Az bir yürüsem dinlenmek istiyorum hemen. Biraz uzasa yolum belime ağrılar giriyor. Acaba bebek kanala girmiş midir? Ondan mı böyle oluyor?
E çok güzel almış maşallahtam 35te 2200 civarı demişti yine zayıf olduğunu söylemişti 36+6da 2700 civarı gene zayıf dedi 500 gram almış totalde 2 haftada
Bende aynı durumdayım bende cumartesi temizlik yaptıracağım ama hiç bişey yapmak istemiyorum bebek sanki çıkacak gibi geliyor ama doktor yoo çok yukarda imkanı yok diyor bana yaptığı baskı sanki çıkacak gibi amaMerhaba kızlar
Oğlum o kadar aşağı indi ki bugün anlatamam. Kolunu uzatsa çıkacak alttan o kadar aşağıda hareketleri. Bacaklarımı kapatamıyorum resmen. Haftaya dip temizlik yaptıracağım ama ona bile halim yok resmen.
Bende 33+6 da gittim 2.300 dedi az falan demedi 2 mayısta tekrar gideceğim benimki de 36+0 da max 2.700 falan olur bence ama benim doktorum hiç kilo alımı az vs demedi bana normla geldi hatta biz gittiğimizde 2.380 mi ne geldi bu haftada 2.000 olur biraz önde bile dediYa bana da normal geldi aslında ama sezaryen yapmak için mi öyle dedi bilmiyorum. Kilo alımı yavaş haftasına göre bu gibi durumlarda çok beklemek istemeyiz dedi garip geldi. Beklesek aslında kilo alırdı belki. Ne yapacağımı bilemedim
Biz 38 deyiz 2900 şuan bence biraz genetik kızım 40. Haftada 3.200 doğmuştu. Doktorum hiç zayıf falan demedi üzülmeyintam 35te 2200 civarı demişti yine zayıf olduğunu söylemişti 36+6da 2700 civarı gene zayıf dedi 500 gram almış totalde 2 haftada
Benimde öyle. Hatta bazen kasıklarıma başlangıç sancıları giriyor ve gece uyandırıyor beni, gece gece dakika bile sayıyorum ama düzensiz olunca uyumaya devam ediyorum. Yorulunca kasılmalarım çok artıyor.Yalancı sancıları benim gibi artan var mı? Biraz ayakta sabit kalsam veya yürüsem çok kasılıyor karnım. Eskisi gibi yürüyemiyorum. Az bir yürüsem dinlenmek istiyorum hemen. Biraz uzasa yolum belime ağrılar giriyor. Acaba bebek kanala girmiş midir? Ondan mı böyle oluyor?
Bence de genetik her bebek 4-5 kilo doğacak diye bişey yok arkadaşımın beneği 39 haftada 2.400 doğdu çok da sağlıklıydı annesi babası minyon doktor çok normal demiş annesi gibi minyon bi kız olacak yani hiç bi sıkıntı yok demiş benim kızım da 37+4 de 3.650 doğdu 39-40 beklese 4 kilodan fazla olurdu dedi doktor ama eşim 1.90 ben 1.68 iri insanlarız ikimizde ondan normal yani öyle olmasıBiz 38 deyiz 2900 şuan bence biraz genetik kızım 40. Haftada 3.200 doğmuştu. Doktorum hiç zayıf falan demedi üzülmeyin
4-5 kişi falan doğurdu ya ben mi yanlış hatırlıyorum yoksaAy doğuran neredeyse yok gibi genelde mutlaka erken gelen 7 8 bebe olurdu Mayıs anneleri adının hakkını verecek hepsi Mayıs'ta gelecek sanırımben nasipse Perşembe günü kucağıma alacağım
Başka bir doktora daha gidip bilgi aldın isterseniz. Şahsen doktorum bana böyle bir şey söylese ben başka bir doktora da giderdim. Kaldı ki ultrason sonuçlarında sapma oluyor genelde. Mantıklı gelmedi pek bebekte ya da sizde bir problem yoksa.Sizin dediğiniz gibi iri bebek alalım diyeni duymuştum ama ufak diyip almak isteyen ilk defa bana denk geldi tuhaf geldi bana da o yüzden
Sizin doktorunki gerçekten kolaya kaçmak olmuş. Özele mi gidiyosunuz bilmiyorum ama özelde bütün doktorlar sezeryan yanlısı gibi anca senelerce devlette çalışıp özele geçen bazı doktorlar normal yanlısı oluyor o bile çok nadir bulunuyor.Sizin dediğiniz gibi iri bebek alalım diyeni duymuştum ama ufak diyip almak isteyen ilk defa bana denk geldi tuhaf geldi bana da o yüzden
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün bebişin tarihi yazarsan hemen güncelleyeyim canım.Sen nasılsın bebiş nasılÇok şükür doğurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?