- 6 Temmuz 2022
- 2.276
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.461
Hayirli olsun Allah anneli babalı buyutsun insallah. Kac haftalikti tam dogdugunda?Çok şükür doğurdum
Aminn hepimiz inşallahHadi hayirlisiyla dogum zamanıni beklemek kaldi insallah saglicakla.alirsiniz kucaginiza en korktugum sey bebegin kanala girmesiyarı panik atak oldugum icin normal dogumdan cok korkuyorum
Bugün erken gebelik yaptım negatif kuruma çizgisi bile oluşmadı fakat kaset testte yine biraz oluşur gibi oldu sonra çizgi belli oldu fakat saatler geçtikten sonra tekrar bakayım dedim ben anlamadım kanda vermeyeceğim çarşamba regl olmam gerek siz ne düşünüyorsunuzEvet böyleydi benim de belirtiler bişey ifade etmez genel olarak ama ben iş yerindeyken dışarı çıkmıştık arabayla aşırı midem bulanmıştı araba falan tutmaz beni normalde iş yerime dönünce yanda eczane vardı gidip ordan test aldım tuvalette yaptım hemen aynı böyle çıktı benim de adetime 4 gün vardı Salı günüydü sonra cumartesi günü tekrar test yaptım baya net şekilde çıktı doktora gittik hemen kanda da pozitif çıktı ikinci de de ben hamileyim kesin deyip durdum kızım 2 aylıktı herkes yok saçmalama dedievde kalan test vardı 1 tane böyle bulanık çıktı yine eşim test bozuldu demek ki dedi 1 hafta sonra doktora gittik kanda çıktı baya hamile kalmışım lohusayken şimdi 20-25 günüm kaldı doğuma
Çok teşekkür ederim öncelikle dediğiniz gibi darısı sizin başınıza inşallah evet yürüyüş yaptım benim 3.doğumum olduğu için belki bunun katkısı olabilir bu yüzden biraz daha erken yaptımMaşallah çok güzel bir doğum hikayeniz var darısı bizlerin başınaPeki kaçıncı dogumunuzdu kolaylaştıracak şeyler yaptınız mı hurma yuruyus squat vs.
Çok teşekkür ederim amin Rabbim hepinize kolay dogumlar nasip etsin hayırlısıylaGözünüz aydın çok geçmiş olsunkolay bi doğum olmuşa benziyor hepimiz için de öyle olur inşallah
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 39+2'de doğduHayirli olsun Allah anneli babalı buyutsun insallah. Kac haftalikti tam dogdugunda?
Çok haklisiniz ama doktorlar artık o kadar çok herkesi sezeryana yonelendiriyorlar ki saat zaman konforundan dolayı ;( daha yeni bugün biri anlatti doktor çatın uygun değil demiş hemen başka bir doktora gitmis o da çatır çatır dogurursun korkma demiş kız normal doğum yapmış. Çok da hızlı iyileşme sağlamış .ama hiç tecrubem yok.sirf etkilenmemek için doğumla ilgili hiç bişey araştırmadım. Bakalım haftaya bir gelsin de ;( şuan bile kayınvalidem kesinlikle sezeryan işte nromal doğumla uğraşma diyor annem hem Normal hem sezeryan yapmış biri olarak normal doğum için çabala diyor bakalım doktor haftaya doktor ne dicek çok tşk ederim yorumlarınız benim için çok kıymetli vallaEşinize katılıyorum normal dogum diye israr etmemek lazim bebek birazda kendi karar veriyo nasil dogacagini cogu zaman normal dogum olsun siye 41. Haftayi bekleyenleri ama yinede sezeryanla.dogum yapan sonundada bazi sorunlar olanlari biliyorum mesela bizim gelin doktoru ilki normal dogum oldu ikinciside normal.olsun diye 41 haftayi doldurtturdu dogum basladi 45 dk ugrasmis ama ulturasonda bebegin kordonunun boynuna dolandogini farketmemis basi kanala girdigi icin sonra sezeryana aldilar o son gun bebis kakasini yemis cigerleri kakayla.dolmus nefes alamamis 10 gün kuezde hortumla nefes aldi ben hep söylüyorum birazda akisina biraak.lazim olaylari
Bende ki normal doğum isteği de muhtemelen hiç bişey bilmediğimdenAminn hepimiz inşallahbenim ilk çocuğum olduğu için cahil cesareti var, ne sezeryan ne vajinal doğum beni gram korkutmuyor ayrıca kanala girmenin ne olduğunu bile bilmiyordum, baş aşağı pozisyon almak sanıyordum ama değilmiş bakalım ne zaman gelecek
Çok haklisiniz ama doktorlar artık o kadar çok herkesi sezeryana yonelendiriyorlar ki saat zaman konforundan dolayı ;( daha yeni bugün biri anlatti doktor çatın uygun değil demiş hemen başka bir doktora gitmis o da çatır çatır dogurursun korkma demiş kız normal doğum yapmış. Çok da hızlı iyileşme sağlamış .ama hiç tecrubem yok.sirf etkilenmemek için doğumla ilgili hiç bişey araştırmadım. Bakalım haftaya bir gelsin de ;( şuan bile kayınvalidem kesinlikle sezeryan işte nromal doğumla uğraşma diyor annem hem Normal hem sezeryan yapmış biri olarak normal doğum için çabala diyor bakalım doktor haftaya doktor ne dicek çok tşk ederim yorumlarınız benim için çok kıymetli valla
Benim ikinci doğumum ona rağmen ne normal doğum ne de sezaryen doğum videosu izlemiyorum. Sıfır bilgi gerçekten çok daha iyi. Doktoruna güveniyorsan zaten o seni yönlendiriyor. Bazen bilmemek bilmekten hayırlı. Herkesin tecrübesi de biricik, her doğum, her kadın, her bebek farklı. Bir şekilde çıkacaklar oradan ama öyle ama böyle. Sağlıklı olsunlar gerisi teferruat.Bende ki normal doğum isteği de muhtemelen hiç bişey bilmediğimdenben doğum videosu bile izlemedim sıfır bilgi . İnsan neye şahit oluyorsa ondan korkuyormus . En büyük korkum erken doğumdu çünkü arkadaşım ve kuzenimin erken doğum sorunlarına şahit oldum o yüzden her hafta bu hafta daha gelmesin bebek diye dua ettim.
Katiliyorum. Bana başından beri soruyorlar doğumu nasil dusunuyorsun die. Benim için önemli olan bebeğin nasıl gelmeyi seçeceği onun sağlık durumu. Doktoruma da güveniyorum henüz doğum şekline karar vermek için erken dedi vardir bir bildiği. 21 haftalik ölü doğum geçmişim var geçen sene 12 saat suni sanciyla korkunç bir deneyimdi. Sonunda sağlıkla kucağıma alim da bebeğimi şekli hiç önemli değil her iki doğum seklinde de toparlariz inşallah biz güçlü kadinlarizBenim ikinci doğumum ona rağmen ne normal doğum ne de sezaryen doğum videosu izlemiyorum. Sıfır bilgi gerçekten çok daha iyi. Doktoruna güveniyorsan zaten o seni yönlendiriyor. Bazen bilmemek bilmekten hayırlı. Herkesin tecrübesi de biricik, her doğum, her kadın, her bebek farklı. Bir şekilde çıkacaklar oradan ama öyle ama böyle. Sağlıklı olsunlar gerisi teferruat.
Benim çatım müsait olduğu halde böyle söylediler. Bir de ben de bel fıtığı başlangıcı vardı en son doğum için beyin cerrahına danışmıştım o bile bana doğum kanalın geniş demişti mr'a bakıp. Ben de elbette saglıksorunu olursa zorlamam normal olması için. Ki öyle durumda kendileri de bu riski almazlar. Şuanki süreçte ne kadar yönlendirebilirseler o kadar yönlendirmeye çalışıyorlar. Mecbur olsak zaten iki seçenek olarak sunulmazdı önümüzde mecbur sezeryan olacaksın derlerdi konu kapanırdı.Valla dürüst olmam gerekirse ben buradaki herkesin yorumunu çok önemsiyorum hem tecrübeli anneler var hemde buradaki her bir kişi farklı bir doktor görüşü söyleyebiliyor beyin fırtınası oluyor. Eşim çıkınca normal doğum diye ısrar etme sakın dedi Allah korusun bebeği vakumla çekmek zorunda kalırlar bir sakatlık vs olursa üzülürüz dedi sağolsun içime bı hörf getirdi tüm kötü senaryolar dolustu.
Anneme sordum ben 2500gram 48cm doğmuşum . Eşimde çok iri doğmamış tır çünkü ikizi var ikizler çok iri doğmuyor bilmiyorum biraz içime şüphe düşürdü şekeri komple kesicem bebeğin suyu dedi ama genelde bebekler multivitaminden ve şekerden irilesebiliyor. Burada bir arkadaş yazmıştı kalçası genişlemeye müsait olanlar rahat doğum yapıyormuş diye benim kalcam hiç buyumedi 36beden şuan hala olur sırf gobeketen göğüsten gittim ben . Ama yinede haftaya çatı da ne dicek gorucez
Masallah gözünüz aydın. Benim de 3. Dogumum olacak insallah böyle kolay olur. 2. Cocugunuz kaç haftalik dogmustu. Benim 2. Dogumum 38+1'de olmustu. Yarın 38+1 oluyorym galiba bu bebisim biraz gecikecekÇok teşekkür ederim Allah razı olsun 39+2'de doğdu
Yani perşembe günü 36+5te 2770 +- dedi kilosuna bana doktorum ama asla kilo alımı yavaş veya strese sokmayalim vs demedi. Önemli olan her kontroldeki kilo alimi bana haftada 200 normal demişti mesela. Doğum şekli için de sonra konuşalım buyuyebildigi kadar anne karnında büyüsün dediKızlar selam biz 36+6 da 2700 gram geldik. Doktor bebeği strese sokmayalım kilo alımı yavaş sezaryenle alalım dedi aynı durumu yaşayan var mı
Ya bana da normal geldi aslında ama sezaryen yapmak için mi öyle dedi bilmiyorum. Kilo alımı yavaş haftasına göre bu gibi durumlarda çok beklemek istemeyiz dedi garip geldi. Beklesek aslında kilo alırdı belki. Ne yapacağımı bilemedimYani perşembe günü 36+5te 2770 +- dedi kilosuna bana doktorum ama asla kilo alımı yavaş veya strese sokmayalim vs demedi. Önemli olan her kontroldeki kilo alimi bana haftada 200 normal demişti mesela. Doğum şekli için de sonra konuşalım buyuyebildigi kadar anne karnında büyüsün dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?