• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
Yazını okurken kendi hislerimi gördüm. Gerçekten cok zor çalışan hamile olmak . Su içerken korkuyorum . Eve gelince açığı kapatayım diye su içiyorum . Gece tuvaletten cıkamıyorum. Aldıgım kıyafetleri pazar yavastan yıkayıp hurçladım . Herkes erken diyor . 36 ya kadar çalışıp 2 haftada ne yapabiliriz. 10 günde bile agırlaştım. Tahmini Doğum 20 mayıs sezeryan olacak . Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
Hiç bir hazırlığım yok. Hala almadım bir şey. Yetemiyorum yetişemiyorum çok yoruluyorum. 32 den sonra yaparım yavaş yavaş diye düşünüyorum açıkçası. Kendime yüklenmeyeceğim 😁 biraz da biz prenses olalım 😬

Daha belli olmaz gibi geliyor ama önden gidince erken alırlar mı ki diye bir düşünce geldi benim de aklıma. Son adet tarihine göre belirlenir hafta ama bilemedim. Gittiğimde soracağım.
Bu arada gerçekten çalışan insan için evde boş durmak zor :) boş durulmuyor tabi de, iş meşguliyeti başka.
Benim 2.sezeryan olacak ya sezeryan da erken alacağını söyledi bebişte Herhangi bir sorun olmazsa bakalım

Benim 2.sezeryan olacak ya sezeryan da erken alacağını söyledi bebişte Herhangi bir sorun olmazsa bakalım
Benim de 2.sezaryen. 10 gün önce alınacağı kesin gibi de bebek büyük gidiyor diye daha da erken olur mu şüphesi oluştu. Benim erken döllenme muhtemelen. Gerçi son haftalarda yine gelişim geriliği olursa endişem var.

B brcubrcu0101 benim de hemoglobin düşük çıktı. Gebeliğin başında 12’di, şimdi 11,2 olmuş. Eti az yiyorum çok sevmiyorum ondan olabilir 😩 doktora haftaya soracağım. Siyah kuru üzüm yiyim dedim düzenli, etkisi olursa 🤷🏻‍♀️

Benim de 2.sezaryen. 10 gün önce alınacağı kesin gibi de bebek büyük gidiyor diye daha da erken olur mu şüphesi oluştu. Benim erken döllenme muhtemelen. Gerçi son haftalarda yine gelişim geriliği olursa endişem var.
Yine son adet tarihi baz alınıyor dogum tarihi hesaplamasinda. Bebek gelişimi önden gittiğinde iri oluyor sadece. Geriden gelirse (tabii cokta fazla degilse) minyon oluyor.
Yani 38. Haftada kimi 3.500 bebek dogururken kimi 2.500 bebek doguruyor
Ultrason kağıdında bebek önden gittigi icin dogum tarihi de daha önce gözüküyor ama doktor öyle hesaplamiyor.

Yine son adet tarihi baz alınıyor dogum tarihi hesaplamasinda. Bebek gelişimi önden gittiğinde iri oluyor sadece. Geriden gelirse (tabii cokta fazla degilse) minyon oluyor.
Yani 38. Haftada kimi 3.500 bebek dogururken kimi 2.500 bebek doguruyor
Ultrason kağıdında bebek önden gittigi icin dogum tarihi de daha önce gözüküyor ama doktor öyle hesaplamiyor.
Evet ben de sizin gibi biliyorum. Geçen burada bir arkadaşın bebeğinin kilosu 4-5 gün farklı diye son adet tarihini değiştirince bir acaba oluştu. Erkene almak riske atmak gibi olur zaten.

Hiç bir hazırlığım yok. Hala almadım bir şey. Yetemiyorum yetişemiyorum çok yoruluyorum. 32 den sonra yaparım yavaş yavaş diye düşünüyorum açıkçası. Kendime yüklenmeyeceğim 😁 biraz da biz prenses olalım 😬
Aynen hiç zorlama valla bende internetten sipariş ediyorum geliyor anca öyle yetişmemiz imkansız .Doğum izni uzar diye hayal etmiştim oda olmadı uzasaydı bari 32 de cıksaydık izne 🙁

Olabilir değişiyor. Telaş ederseniz süt içip, sır
Sizin de arada bebeğiniz az hareket ediyormu bnm dündendir az az sabah vardı yine ama şimdi yok
olabiliyor öyle bezen canım yarın düzelebilir. Benim ciğer geliştirici iğneden sonra 3 gün çok sessizdi üzülüyordujmn bugün daha hareketli şükür ama evham oluyor haklısın

Evet ben de sizin gibi biliyorum. Geçen burada bir arkadaşın bebeğinin kilosu 4-5 gün farklı diye son adet tarihini değiştirince bir acaba oluştu. Erkene almak riske atmak gibi olur zaten.
İlk gebeliğimde oğlum bazen 1 bazen 1.5 hafta kadar öndeydi. Ultrason kağıdında da tabii o kadar önce gösteriyordu doğumu. Doktor diyordu ki ona bakma o her ay degisir.
Ama mesela bazi insanlarin adetleri cok duzensiz oluyor örneğin 40-50 günde bir. O zaman tabi yumurtlama tarihi bilinmediğinden bebeğin büyüklüğüne gore tarihi saptiyorlar.
Ama mesela ben 28 günde bir adet oluyorum biliyorum 14. Gun benim yumurtlama günüm. Buna göre de ultrason doğumu 1 hafta erken gosteriyorsa bebegim iri oldugundan öyle gosteriyor.

İyi geceler
Bana kalsa ben şimdiden çalışamaz almak istiyorum 😭 evde olmak varken hergün buraya gelmek yoruldum. Kendime zaman ayıramıyorum.tuvalete sık gideceğim korkusuyka rahatça su içemiyorum çünkü tuvalet imkanım da yok her zaman. Ara öğünde hatta bazı günler öğle yemeği de kaçabiliyor. İç çamaşırımı özgürce değiştiremiyorum. Daha 6 hafta var 😢
Hamilelik döneminde iki heyet raporu alma hakkimiz varmış bulantı zamanları kullandım bir şimdi tekrar aldım çok zor merdiven in çık çocuklar deli gibi koşturuyor tenefuslerde nöbeti ayrı yorucu ders ayrı yorucu zorladı beni ayrıldım iyi oldu evde bile oturmak kalkmak iş yapmak zorluyor artık Allah yardımcısı olsun çalışanların

Kizlar öksürükten boğazlarım çok tahriş olmuş yutkunamiyirum bile doktora gittim boğazlarına bakmadan antibiyyazdi kullanmadım henüz almadım bebeğe zararı olur diye ama sanki boğaz enfeksiyonuna çeviriyor:((( bebek şimdilik iyi ama enfeksiyon ilerlemesin diye sarımsak bal karışımı yapıyorum ılık su içiyorum ıhlamur içiyorum napican bilmiyorum antibiyotik kullanmaktan korkuyorum 😢

Ya antibiyotigi kullanmadım çünkü doktor eğer boğaz enfeksiyonu değilse bunu kullan geçmezse domuz gribi dir dedi onun için farklı ilaçlar var dedi muayene olmadan aldım ilaçları yani yoksa elbette doktora güveniyorum ama enfeksiyon yoksa kendi geçerse bebeğe de zararı yoksa beklerim yani

Back
X