2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Şuan okuyunca rahatladım istemsizce kilo vermeye başladım alamıyorum hep bebeğim beslenmiyor mu beneğime zararlı mi diye düşünüp duruyordum
Benimde annem sezeryan ol boşver diyor kendisi normal doğum yapmış. Kimisi normal yap ben diyorum doktorum hangisini uygun görürse o olur. Doğum şeklini düşünmek bile istemiyorum
benimde bu hafta kontrolde 80-90 ge kadar aldı doktora dedim kilo alı mi az mi diye oda önemli olan karın çevresi değerleri gayet iyi dedi 34+1 kilo 2200
İnce iplik şeklinde gelen kanama gebelikte nişan gelmesi diyorlar. Serviksi tıkayan mukus tıkaç diye biliyorum. Doktorunuzu arayın imkanınız varsa

Bende büyük tuvaletimi yaparken afedersiniz ıkınmıştım 1 damla kan gördüm nereden geldiğini bilmiyorum çok korktum. Ama bebek hareketli sorun yok çok şükür ağrım falan da yok hiç. Sizin de öyle bir durumunuz olduysa makattan gelmiştir belki.

Enfeksiyon rahim agzinda olusan yara hemorit bunlardanda olusabiliyor ama karnınizda agrı varsa bir doktoeunuza sorun derim

İlk hamileliğimde benimde ne sancım ne de kasılmam olmuştu. Pat diye doğurmuştum, öyle ki bebek aşağı bile inmemişti. Doğum anında kanala girdi mesela.

Az kilolu diye sezeryan yapalim diyeni ilk kez duydum canim.Eger normal istiyosan kafan karismasin onemli olan iki muayene arasinda ne kadar kilo aldigi bebegin kac kilo oldugu degil :))
Ben de 38+5 im dun gittim kontrole ayni senin gibi nstde sancim hic yok bas asagi duruyor bebis hic agri vs yok.Doktorum 41e kadar bekleyecegimizi gelemzse suni sanciyla baslatabilcegimizi soyledi.Eger ki normal istiyosan bekle henuz buna karar vermek icin erken daha nereden baksan 1 hafta 10 gunu var zaten basasagi duruyormus :)

Emin misiniz önden olduğuna belki kabızlıktan arkadan olabilir benim bir kere öyle olmuştu panik yapmayın

İlk iki hamileliğimde aynı durumdaydım sıfır ağrı sancı hamile değil gibiydim birtek göbeğim vardı birazda mide yanmam o kadar ilkinde hele 40 haftalıktı hala hiçbi sancı ağrı kramp yoktu ikincide 39da gittim sezeryana ondada yoktu çatım dar olmasaydı imkanım olsaydı normal doğumu beklerdim çünkü zamanı doldu mu suni sancı vs verip onu her şekilde sancıyı getirtiyolar Rabbim sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin bi sıkıntınız sorununuz yoksa önce normali deneseniz daha sağlıklı olur tabi tercih sizin

Her türlü ağrıyor yürüyüşte normalde ben 1 km giderdm 1 km gelirdim bulunduğum yerde çarşıya tabi gidişte oturur dönerken dinlenmiş olarak aynı yolu dönerdim. Şimdi o yolu yarıya bile zor gidiyorum 500 metre bile zor
Çok yürürsem bütün gün yatarım o derece oldum

Sarılık olayı biraz daha başka bir konu ya. Ama dediklerinize katılıyorum gerçekten allah hayırlısını versin. Saf olmayalım sezeryana direk atlamayalım ama aptal da olmayalım bebeğimiizn sağlığı yerinde değilken çatımız müsait değilken de normal diye de diretmeyelim. Sağlığımız neye uygunsa başımıza o gelsin inşallah. Doktorlar çok riski zaten almazlar bence her iki doğumda da. Ortada bir can olduğu için sonrasında kabahatli olmak istemezler o yüzden baskı yoluyla alttan alttan diretiyolar sadece. Bu saatten sonra da kimse ters bişey deyip de doktor değiştiremiyor çünkü hiçbir doktor bizi son haftalarda kabul etmez. Son haftalara gelmeden de konuşmuyolar bunları... zaten doğum denen şey çok kolay bir şey değilken bir de doktorlar zorlaştırıyolar işi.

Dün oturma odasını bi elden geçirdim bugün et kırığı olmuşum ağrım sızım olmadı ama bol bol yattım dinlendim hala yatıp kalkıyorum ellemeseler hiç kalkmam

Kan olayını bilmiyorum ama benim de kasıklarım da ağrı vardı bir haftadır idrar yolu enfeksiyonum varmış 3 gündür antibiyotik içiyorum ve kasık ağrılarım gözle görülür şekilde azaldı bir şey çıkmazsa muayenenizde enfeksiyon var mı yok mu diye de baktırın bence.

En iyi siz anlarsınız beni bugün 3 4 saatlik uyku ile duruyorum kahvaltı yaptim başladı yine doktor sabır dedi yani sabredeyim tmm da artık resmen çene kemiğim bile sızlıyor gibi hissediyorum öyle bir asit yakıyor ki boğazımı sabah çayını içerken yanıyor göğsum tahriş olmuş;( aslında herkes karnın asagi inmiş diyordu ama demek hala yukarda. Şuan iki göğsüenü arasi yanıyor acıtıyor Allah'a şükür yinedebaska ağrım sizim yok sabredicem;( Böyle yorumlari görünce normal doğuma çok hevesleniyorum Süt bende de işe yarıyor aslinda Allah razı olsun cnm gece salatalık süt birlikte bı tuketeyim bakalım hem aç yatmamış olurum.sut işe yarıyor bu yaştan sonra süt içmeye başladım sırf midem için bazen diyorum ki çocukluğumdan beri süt icmem dışarda bile genelde badem sütlü yada yulaf sutlu kahve alırım. Allah diyorum acaba böyle rahatsizlandiriyor süt içince rahatlatıyor bedenimin süt e mi ihtiyacı var ki bununla sınav oluyorum diyorum işte yattigim yerden ağzıma acı sular dolarken bunları düşünüyorum

Benim 32nci haftada kanamam oldu doktor da sebebini bulamadı rahim boyumda baya iyi çıkmıştı.esimi aramistim doguruyorum koş diye ama benim ilk kez olmadi daha öncesinde de erken haftalarda da oldu ozaman bebeğin eşi aşağıda ondan oluyor diyorlardi ama son kanamada sabah erken saatlerinde ağrım da vardı adet sancısı gibi sonra kivrandircak kadar rahim sancım oldu kan geldi bulamadılar sebebini inşallah sizinde sonuç benim gibi olur Evet cnm korkma 1aydir aynı kilodayim üzerine bide kilo verdim iştahım çok az ve bebek çok güzel kilo almış boyu uzamış hiç korkma

Ilık ballı süt ile yarıyo evet kabuksuz yeşil elma da mideyi rahatlatıyo bende pek işe yaramıyordu son zamanlarda çünkü poposunu bildiğin mideme dayamıştı her hareketi midem de yanma sancıya sebeb oluyodu ne zaman tekmeleri göbek deliğimin oralara indi öyle mide yanmalarım geçti artık mide asidi sürekli boğazıma geldiği için öksürük boğaz tahrişi oluyodu tuzlu gargara yapıyodum sürekli bide bal zencefil limon çayı boğazdaki midedeki tahrişi acıyı azaltıyo mideyi rahatlatıyo ister çay olarak yapın için ister bal zencefil limonu karıştırıp macun gibi kaşıklayabilirsin hemşire arkadaşım söylemişti
Kendinizi çok yormayın ama hiç hareketsiz de kalmayın bence. Yavaş hareket etmeliyiz en önemlisi o
Haklısınız hiç ortam yok benim sürekli yatabilsem yatardım ama imkan yok belkide o yüzden öyle hissediyorum sabah 7de başlıyo ev mesaisi çocuklar okul evi temiz tutmak yemek çamaşır evin içinde bunlara koşuştururken yürüyüş yapmaya bile halim kalmıyo haftasonu yürüyorum sadece yürüyüş işini evin içinde de tamamlıyorum aslında da

Biliyorum anlıyorum seni co kötü bi durum birde dısards yakalarsa bu yanma oda fena.salatalk rahatlattı beni dün onu de ne mutlaka

Allah razı olsun hepsini denerim onerilen diğer ilacı da alicam uyuyamıyorum artik baya ileri seviye yaşıyorum mide sorununu

O daha tempoludur kesin yapacak bir şey yok yetişebildiğiniz kadar yapacaksınız

O daha tempoludur kesin yapacak bir şey yok yetişebildiğiniz kadar yapacaksınız
Öyle tabi şikayetim yok şükür Rabbim yokluklarını aratmasın onlar evde olmadı mı onlardan önceki hayatım nasıldı napıyodum hatırlayamıyorum bile çok sıkılıyorum eşim yanında olsa dahi sıkılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…