- 6 Temmuz 2022
- 2.276
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.141
5.gün kontrole gittik orada baktı dikiş vs sezeryandı doğumum, 5.günden sonra korse mutlaka kullan günde en 8 saat dedi uyurken sakın takma gün içinde takacaksın dedi normal doğumda hemen takıyorlar sanırım ertesi gün, çünkü dikiş üstüne bile 5.gün taktırdı ve hiç ağrım sızım olmadı hatta bel ağrıma da iyi geldi :)Ne kadar sonrasi icin onerdi
o ağrı bende 10-15 gündür var baya bacaklarımı tutup ayırmışlar gibi, doktorum normal dedi, doğumla bi alakası yokmuş bebek büyüdüğü için olur dediKizlar ya bir sey sorucam. Ben iki gun once aletli pilatese gittim. İc bacak bikiniyle birlesen yerde tam artik orasi cati kemigi mi oluyor ne oluyor bilmiyorum inanilmaz bir agri var. Acaba pilateste hamlamadan mi olmustur yoksa bu siralar haftasiyla mi ilgili. Gece dogum agrisi mi acaba diye bile dusundum
normal doğumda kullanan herkes çok memnun göbeği baya toparlıyormuş düz karın için :) genelde öneriyorlarNormal doğumda gerek olur mu bilmiyorum. Sezeryanda göbeğin dikişlere baskı yapmasını önlüyor. Abdominal korse diye geçiyor. Cırt cırtlı. Göbek küçüldükçe sıkıyorsun
Bana da 32. Haftada süt gelince doktorum göğsüne hiç dokunma demişti. Zaten ben bunu biliyordum ilk zamanlar yağ krem bile sürmedim bu yüzden sadece göğüs üstünde çatlak oldu benim . Doktorum da krem yağ suruyorsan sakın masaj yaparak sürme dedi.ben haftalarca dokunmadım ama şimdi çok kuruluk oldu resmen hızlıca krem şurup bırakıyorum kendi emiyor .göğüs masajı ve süt sıkmak tetikliyormus doğumu gerçektenSüt ve pompa ile ilgi yazan arkadaşlar gördüm. Hani yapacaksınız diye değil ama uyarmak isterim. Sakın doğumdan önce süt pompası yada süt gelir mi diye sağmak gibi bir hataya düşmeyin. Yakın arkadaşım 33. Haftada kendi süt pompasını göğsünde denedi ve akşama açılması oldu. 1 hafta zor tuttular bebeği. Pompa göğüsten süt getirdiği için vücut kendini doğum yapmış olarak programlıyor. Bilginiz olsun arkadaşlar
Baharla alakalı olabilir bende biraz dolap içi kıyafetlerimi duzenleyim dedim nasıl tozlanmissa gıcık öksürük var kaç dakikadır ama beni baharda etkiliyor hapsuruyorum sürekli;( su kaynatiyorum oturduğum yerde çay gibi onu içiyorum mideni bulandirirsa azcik içine limon sıkabilirssin doktor bana gıcık olduğu zaman bu bahar döneminde azıcık zencefil de rendeleyebilirsin dedi.Birden bire bende boğaz gıcıklığı ve öksürük başladı çok stres yaptım umarım uzun sürmez neler yapsam çabuk geçer acaba sezeryan olacağım için en çok korktuğum şey gıcık öksürük
Çok haklisin güvenmek lazimAllah hayırlısını versin hakkınızda inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız . Bebeğiniz nasıl iyi olacaksa öyle olmalı bence. Küvezde de olsa size kavuşacak sonunda yeter ki o iyi olsun bazen de doktorlara güvenmek lazım
Öyle canim bu günler hayaldi. Evet belki cok durmazİnşallah sağlıcakla alırsın kucağına küvöz de öyle çok tutmazlar bence. Sen kendini toparlayana kadar o da çıkar küvözden. Buna şükür kızınla çok yol katettiniz.
Riske atamam dedi o kadar geldik dedi. Belki bir sey olmaz belki 37 de gider dedi ama kumar oynamak olur bundan sonrasi dedi. Ya canim kizim benim mucizem gercekten deAcaba bi konuşsan mı 1 hafta daha kalsa diye ne der acaba ?
Belkide risk mı gördü
Canım bebek zaten seninle büyücek bi ömür Allah izin verirse
Dedin gibi mucize bebek bu günlere geldi iyi olacak inşallah merak etme ❤
Sanmıyorum çalışabilir raporum var zaten 37. haftadan sonra çalışamaz raporu alacağım, şirketin insan kaynakları bilmesi gerekir. Biraz zorunlu kıldılar gibi oldu yıllık izni..Ben 32 den sonra alınan yıllık izin ve raporlar doğum izninden düşüyor diye biliyorum bence araştırın ona göre yıllık izin alın boşuna gitmesin izniniz. Ben memurum memuriyette öyle özeldeyseniz eğer şartını bilmiyorum
Yaa sizin bebeginiz kac kilo dogdu. Benimki cok kilo almiyor geriden geliyor o yuzden kalir diye dusunuyoruz kuvozde. Plasenta ayrilmasindan cok korkuyorum ikizimin basina geldi 37 haftasindaydi kanamayla uyandi , suyum geldi zannederken kan geliyordu surekli hastaneye gittigi gibi direkt sezeryana almislardi. Dogru diyorsunuz doktorum ne önerirse onu yapayim. Bu zamanimizada sukurBenim deyüksek tansiyondan dolayı acil sezeryan oldu. 35+2 deydik. Çok riskli tansiyonun yükselmesi. Öncesinde 24 saattir hastanedeydim zaten. Bir anda bebeğin hareketlerini hissetmemeye başladım. Hiç riske gerek yok küvezde büyür dedi doktor. Küveze de gerek kalmadı çok şükür. Tansiyonun bir anlık yükselmesi plasenta ayrılmasına yol açabilir. Riskli bir durum yani. Ben eve çıkma riskini alamadım. Her an acaba bir şey oldu mu? Diye günler geçecekti. Doktorunuzla en doğru kararı verirsiniz inşallah içiniz rahat olsun.
İnsallah canimm, insallah hepimizinki kolay gecerKüvöze girse de çok kalmaz bence, artık baya büyüdüKuzenim birkaç ay önce 32-33 haftalıkken doğum yapmasına rağmen ertesi gün bebeğiyle beraber çıktılar hastaneden. İnşallah senin de öyle kolay ve güzel geçer doğumun
Evet bencede atmamaliyim, insan beraber cikmak istiyor hastaneden olmuyorsa zorlamaya gerek yok. İyi geldik bugünlere yine cok sukurbence hiç riske atmasanız daha iyi zaten prematüre bile sayılmaz artık :) doğunca alıp eve gidersiniz küvözde bile kalmaz büyük ihtimalle zaten organ gelişimi vs tamsa kilo da dışarda alır sütünle hiç üzülme herkesin bebeği 40 haftalık doğmuyor bende ilkinde 37 de acil sezeryanla doğurdum hemde hiç erken doğum riskim vs yokken,
Bal zencefil limon çayı yaptım hemen birde tuzlu gargara yapıyorum biraz sakinledi çok şükür tuzlu gargaranında gıcık öksürüğe çok faydası varmış araştırdım biraz bir bardak sıcak su içiyorum ara ara başlamadan hemen kesmem lazım boğazım tahriş okursa bu öksürükten zor kurtulurum zaten 1 ay uğraşmıştım öksürükten kurtulmak için en son ilaçlarla zorla geçmiştiBaharla alakalı olabilir bende biraz dolap içi kıyafetlerimi duzenleyim dedim nasıl tozlanmissa gıcık öksürük var kaç dakikadır ama beni baharda etkiliyor hapsuruyorum sürekli;( su kaynatiyorum oturduğum yerde çay gibi onu içiyorum mideni bulandirirsa azcik içine limon sıkabilirssin doktor bana gıcık olduğu zaman bu bahar döneminde azıcık zencefil de rendeleyebilirsin dedi.
Bir haftayı o şekil geçirdim bende bi iki gündür karnım yumuşak bebek hareketleri hala canımı acıtıyo ama karnım en azından sürekli sert değil arada sertleşiyo aşırı sert olduğu zamanlarda sürekli ağrı sızı nefes alamama ayakta kalamama yürüyememe sıkıntıları çekiyordumSaat 4 ten buyana karnımın icinde patlamaya hazir bir bomba var sanki karnim sertlesiyo canim aciyo nefeaim kesiliyo neyapacagımibilemedim bebegin hateketleri iyi o hareket ettikcede karnimin ici aciyo sizlerdede.oluyormu
Aminnnİnsallah canimm, insallah hepimizinki kolay gecerbenimkinin kilosu dusuk canim geriden geliyor kilosu o yuzden durur diyorum kuvozde
Korseyi satan sayfa dogumdan bir hafta sonra takiliyor dedi. Ben de dogum sonrasi puding gibi olmasini istemiyorum karnimin acaba hemen mi kullansam. Benim dr onermedi ama korseyi de yine ona ragmen kullanicam gibi.5.gün kontrole gittik orada baktı dikiş vs sezeryandı doğumum, 5.günden sonra korse mutlaka kullan günde en 8 saat dedi uyurken sakın takma gün içinde takacaksın dedi normal doğumda hemen takıyorlar sanırım ertesi gün, çünkü dikiş üstüne bile 5.gün taktırdı ve hiç ağrım sızım olmadı hatta bel ağrıma da iyi geldi :)
Aynen cok dogru tarif ettiniz sanki bacaklarimi ayirmislar gibi. Demek ki pilatesten degil bu ve kasiklarima kadar da vuruyor. Su an dogum olsa bacaklarimi falan o pozisyona getirmem hic mumkun degil cok fena agriyoro ağrı bende 10-15 gündür var baya bacaklarımı tutup ayırmışlar gibi, doktorum normal dedi, doğumla bi alakası yokmuş bebek büyüdüğü için olur dedi
o korse belki farklıdır ondan 1 hata demiş olabilirler, benim korsem owli hem normal hem sezeryanda kullanılıyor,Korseyi satan sayfa dogumdan bir hafta sonra takiliyor dedi. Ben de dogum sonrasi puding gibi olmasini istemiyorum karnimin acaba hemen mi kullansam. Benim dr onermedi ama korseyi de yine ona ragmen kullanicam gibi.
Aynen cok dogru tarif ettiniz sanki bacaklarimi ayirmislar gibi. Demek ki pilatesten degil bu ve kasiklarima kadar da vuruyor. Su an dogum olsa bacaklarimi falan o pozisyona getirmem hic mumkun degil cok fena agriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?