• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Selam kızlar, bugün tam 34+0 oldum. Dün kontrolüm vardi. Bayramdan sonra haftaya sezeryan yapicam dedi doktorum. 35 haftamda olucam yani. Pazartesi gel dedi planlamayi yapicam dedi kan sulandiricilari kesicekmiş. Riske girmek istemiyorum daha fazla dedi. Aslinda bebege giden kan akimi iyi. İdrarda protein +1 o da artmamis. Tansiyonum arada yükselsede yarim saate duzelmis oluyor. Acele mi ediyor almak icin anlamadim. Ben mi nankorluk yapiyorum acaba diyorum 23 haftamda doğum oluyordu 11 hafta getirdik bu zamanlara. Cok duygusalim. Hiç değil 36 haftaya beklese diyorum. Küvözde büyür diyor. Ben benimle büyüsün istiyorum🥹
Bence bebek için ve senin içinde önemli. Preeklemsi anne içinde çok zararlı bir durum doktorunuza güvenin ikinizin de Sağlığı önemli.
Sanmıyorum çalışabilir raporum var zaten 37. haftadan sonra çalışamaz raporu alacağım, şirketin insan kaynakları bilmesi gerekir. Biraz zorunlu kıldılar gibi oldu yıllık izni..
Bende 32+0 çalışabilir raporum var ama 32ve 37 arasında normal doktor hastalık raporu, yıllık izin alındığında doğum iznimden düşüyormuş hem insan kaynakları dedi hem yönetmelikte vardı. Benim mecbur erken ayrılmam gerekiyor 34+0 çalışamaz alacağım

Bir haftayı o şekil geçirdim bende bi iki gündür karnım yumuşak bebek hareketleri hala canımı acıtıyo ama karnım en azından sürekli sert değil arada sertleşiyo aşırı sert olduğu zamanlarda sürekli ağrı sızı nefes alamama ayakta kalamama yürüyememe sıkıntıları çekiyordum
Demekki son ayda bu yasadiklarimiz normal benimde gecti suamda iyiyim bakalim nasil olacak devam ederse gece acila rgideeim belk8

Demekki son ayda bu yasadiklarimiz normal benimde gecti suamda iyiyim bakalim nasil olacak devam ederse gece acila rgideeim belk8
Allah yardımcımız olsun bende sürekli acile gidip gitmemekle cebelleşiyorum çoğu zaman mide ağrısından yanmasından fenalaştım dün artık eşime söyledim maden suyu alması için oda yanlış anlamış sancım var sanmış aradı telaşla geleyim mi noldu bebek mi doğacak diye korkuyla soruyo artık ikimizde tetikte bekliyoruz ha bişey oldu ha bişey olcak mı diye en büyük korkumuz bayramüstü denk gelmesişu 3 günlük bayramı atlatırsam sonrası kolay Allah'ın izniyle

Allah yardımcımız olsun bende sürekli acile gidip gitmemekle cebelleşiyorum çoğu zaman mide ağrısından yanmasından fenalaştım dün artık eşime söyledim maden suyu alması için oda yanlış anlamış sancım var sanmış aradı telaşla geleyim mi noldu bebek mi doğacak diye korkuyla soruyo artık ikimizde tetikte bekliyoruz ha bişey oldu ha bişey olcak mı diye en büyük korkumuz bayramüstü denk gelmesişu 3 günlük bayramı atlatırsam sonrası kolay Allah'ın izniyle
Aynı benim eşim 😄 bir de bizim ilk ya tecrübesizlik daha kötü oluyor. Telefonu açmasam 2. Arayışında bir telaş sarıyor adamı bişey mi oldu aklım çıktı diye 🤣 haha. Ama dediğiniz gibi ben bazen uykumdan uyanıyorum mide yanmasından. Yediklerimiz yapıyor. Yağlı tuzlu baharatlı şerbetli yiyecekler yapıyor. Geçen kandil gecesı afedersiniz kandil simidi yemiştim 1 2 saat sonra uyudum gece 2de uyandırdı yanma. 5e kadar oturdum anca geçti de uyudum.

Aynı benim eşim 😄 bir de bizim ilk ya tecrübesizlik daha kötü oluyor. Telefonu açmasam 2. Arayışında bir telaş sarıyor adamı bişey mi oldu aklım çıktı diye 🤣 haha. Ama dediğiniz gibi ben bazen uykumdan uyanıyorum mide yanmasından. Yediklerimiz yapıyor. Yağlı tuzlu baharatlı şerbetli yiyecekler yapıyor. Geçen kandil gecesı afedersiniz kandil simidi yemiştim 1 2 saat sonra uyudum gece 2de uyandırdı yanma. 5e kadar oturdum anca geçti de uyudum.
Benim eşiminde yeni yeni aslında bu hamileliğimde tecrübe edebiliyo diğer ikisinde pek bişey anlamadı yanımızda ailesi vardı birlikte yaşıyorduk o yüzden bu konularda hep rahattı ilgilenmezdi aklı kalmazdı çok şükür 6senedir düzenimizi kurduk kendi ayakları üzerinde durmaya başladığından beri çok değişti daha olgunlaştı sanki ilk hamileliğimmiş gibi tecrübe ediyo o yüzden kendiside benim Şerbetli tatlıları canım çok çekiyo yiyiyorum yemesem duramam azda yesem o gece geç saatlere kadar oturduğum yerde uyukluyorum dün gece aynı şekil gece 3e kadar sırtımı yastıklarla destekleyip oturduğum yerde uyudum en son tuvalete uyandığımda midem geçmişti doğru düzgün uzanıp yatabildim uzandığım yerden sağa sola dönerken rahatsız oluyorum ağrı oluyo diye mızmızlanırken o halimi arar oldum 😂

normalde hemen bile takılıyor benim bildiğim ben sezeryan oldum 5.gün kontrole gittik doktor korse takabilirsin artık dedi 5.günden sonra ben kullandım acayip etkili hem korse hemde böyle karnını toplayan toparlayıcı taytlardan giydim dikişim biraz iyileşince 35 kilo almama rağmen 40 günde göbeğim nerdeyse gitti :) ben owlinin korsesini almıştım doktor çom aşırı sıkı olmayan hepsi olur demişti
Korse bedenini nasıl tercih etmek gerekiyor peki malum aldık kiloları 🙈

Yaa sizin bebeginiz kac kilo dogdu. Benimki cok kilo almiyor geriden geliyor o yuzden kalir diye dusunuyoruz kuvozde. Plasenta ayrilmasindan cok korkuyorum ikizimin basina geldi 37 haftasindaydi kanamayla uyandi , suyum geldi zannederken kan geliyordu surekli hastaneye gittigi gibi direkt sezeryana almislardi. Dogru diyorsunuz doktorum ne önerirse onu yapayim. Bu zamanimizada sukur🙏🏻🧿🥰

Şimdiye kadar doktorunuza guvendiniz şimdiden sonra da güvenin bence ☺️ kuvozde bile kalsa kilo alamiyor diyorsunuz belki kilo alımı daha çabuk olacak bu şekilde .Rabbim saglicakla kucağıniza almayı nasip etsin inşallah 🤲 Siz güçlü oldukça bebeğiniz de güçlü olacak grubun en güçlü kızı bence hiç yılmadı maşallah 🧿

Benim eşiminde yeni yeni aslında bu hamileliğimde tecrübe edebiliyo diğer ikisinde pek bişey anlamadı yanımızda ailesi vardı birlikte yaşıyorduk o yüzden bu konularda hep rahattı ilgilenmezdi aklı kalmazdı çok şükür 6senedir düzenimizi kurduk kendi ayakları üzerinde durmaya başladığından beri çok değişti daha olgunlaştı sanki ilk hamileliğimmiş gibi tecrübe ediyo o yüzden kendiside benim Şerbetli tatlıları canım çok çekiyo yiyiyorum yemesem duramam azda yesem o gece geç saatlere kadar oturduğum yerde uyukluyorum dün gece aynı şekil gece 3e kadar sırtımı yastıklarla destekleyip oturduğum yerde uyudum en son tuvalete uyandığımda midem geçmişti doğru düzgün uzanıp yatabildim uzandığım yerden sağa sola dönerken rahatsız oluyorum ağrı oluyo diye mızmızlanırken o halimi arar oldum 😂
Her şey başa gelince demişler şimdi daha çok ne çektiğini anlamaya başlamıştır evde sizinle ilgilenen olmayınca daha çok merak eder sorar ilgilenir. 😄benim burda komşum gelenim gidenim de yok o yüzden eşim hamile değilken de sürekli arardı 2 sene olacak henüz yeni evlendik. şimdi pimpirikli oldu iyice hamilelikte... Gece o çok kötü oluyor ya bende çok sızlanıyorum dönerken 😄 ama mide yanması yüzünden uyuyamamak daha kötü sızlanarak uyumaktan 😄

Yaa sizin bebeginiz kac kilo dogdu. Benimki cok kilo almiyor geriden geliyor o yuzden kalir diye dusunuyoruz kuvozde. Plasenta ayrilmasindan cok korkuyorum ikizimin basina geldi 37 haftasindaydi kanamayla uyandi , suyum geldi zannederken kan geliyordu surekli hastaneye gittigi gibi direkt sezeryana almislardi. Dogru diyorsunuz doktorum ne önerirse onu yapayim. Bu zamanimizada sukur🙏🏻🧿🥰
2400 doğdu. Ultrasonda da bir gün önce o kadar ölçmüştü doktor.

Her şey başa gelince demişler şimdi daha çok ne çektiğini anlamaya başlamıştır evde sizinle ilgilenen olmayınca daha çok merak eder sorar ilgilenir. 😄benim burda komşum gelenim gidenim de yok o yüzden eşim hamile değilken de sürekli arardı 2 sene olacak henüz yeni evlendik. şimdi pimpirikli oldu iyice hamilelikte... Gece o çok kötü oluyor ya bende çok sızlanıyorum dönerken 😄 ama mide yanması yüzünden uyuyamamak daha kötü sızlanarak uyumaktan 😄
Haklısınız ne uyuduğumu biliyorum artık ne uyandığımı evet şuan daha iyi anlıyo daha çok merak ediyo daha çok arayıp soruyo 12yıl oldu bizimde ama sanki 5yıldır evli gibiyiz 5yıldan öncesini evlilikten sayamıyorum hem yaşımızın küçüklüğü sebebiyle hem aileyle birlikte oturmanın verdiği zorluklardan ötürü

Her konuda bilgisi olan kişiler ve bana bir şeyleri okumam için tavsiye veren kişi.. Öncelikle bebeğim emzirmeye bağlı sarılık geçiriyor ve sütün yavaş gelmesine bağlı olarak bebeğin yeterli anne sütü alamaması halinde oluşuyor. Sarılık sadece yetersiz beslenme dolayısıyla değil farklı nedenlerden dolayı da oluşabiliyor. Daha doğrusu bazı şeyler sarılığı tetikliyor. Doktorumun tavsiyesi üzerine Bestlak süt arttırıcı damla ve sütümün daha iyi gelmesi için pompa kullanmamı söyledi. Süt arttığında bebek daha iyi beslenip idrar yoluyla daha çabuk atıyormuş. Toplumdaki Aç bebek sarılık olur düşüncesi geldi benim başıma. 1-2 gündür süt gelmeye başladığı için mamayı kestik ama günde en az 10 12 defa emzirmem gerekiyormuş. Bir günlük bir bebeğe kimse mama vermek istemez. Herkes doğal süt varken yapay bir şey kullanmak istemez. Aç olduğu için ağlayan bir bebeğin varsa o an gözün başka bir şey görmüyor. Annelik kitaplarda yazdığı gibi olmuyor. O okuduğun yazılarda ki gibi mükemmel bir anne olamıyorsun.

Haklısınız ne uyuduğumu biliyorum artık ne uyandığımı evet şuan daha iyi anlıyo daha çok merak ediyo daha çok arayıp soruyo 12yıl oldu bizimde ama sanki 5yıldır evli gibiyiz 5yıldan öncesini evlilikten sayamıyorum hem yaşımızın küçüklüğü sebebiyle hem aileyle birlikte oturmanın verdiği zorluklardan ötürü
yanii ben birlikte yaşamadım hiç yaşamayı da düşünmedim ama insan az çok tahmin ediyo zorluklarını çünkü insan bekarken belli bir yaştan sonra kendi ailesinin evinde bile rahat olmuyo bir de yanınızda yeni bir insanla bu hayatı yaşamak; hayatınızın bir olması her şeye karışılmasa bile yorum yapılması bile sinir bozucu olurdu. neyse ki o günleriniz geride kalmış, allah birliğinizi daim etsin inşallah :)

Her konuda bilgisi olan kişiler ve bana bir şeyleri okumam için tavsiye veren kişi.. Öncelikle bebeğim emzirmeye bağlı sarılık geçiriyor ve sütün yavaş gelmesine bağlı olarak bebeğin yeterli anne sütü alamaması halinde oluşuyor. Sarılık sadece yetersiz beslenme dolayısıyla değil farklı nedenlerden dolayı da oluşabiliyor. Daha doğrusu bazı şeyler sarılığı tetikliyor. Doktorumun tavsiyesi üzerine Bestlak süt arttırıcı damla ve sütümün daha iyi gelmesi için pompa kullanmamı söyledi. Süt arttığında bebek daha iyi beslenip idrar yoluyla daha çabuk atıyormuş. Toplumdaki Aç bebek sarılık olur düşüncesi geldi benim başıma. 1-2 gündür süt gelmeye başladığı için mamayı kestik ama günde en az 10 12 defa emzirmem gerekiyormuş. Bir günlük bir bebeğe kimse mama vermek istemez. Herkes doğal süt varken yapay bir şey kullanmak istemez. Aç olduğu için ağlayan bir bebeğin varsa o an gözün başka bir şey görmüyor. Annelik kitaplarda yazdığı gibi olmuyor. O okuduğun yazılarda ki gibi mükemmel bir anne olamıyorsun.
Bu ne biçim bir üslup. Her konuda bilgim olduğunu iddia etmedim. Emzirme konusunda gayet tecrübeli bir anneyim. Zaten ikinci gebeliğim bu. İlk bebeğimi 2.5 yıl emzirdim. Daha yeni doğum yapmışsınız, emzirmeyle ilgili bilgileriniz eksik ve yetersiz olabilir. Kendi kısıtlı deneyiminizden yola çıkarak insanları eksik yönlendirebilirsiniz. İlk 3 gün sütüm gelmedi diyen sizsiniz. Bebek zaten günde 10-12 defa emmelidir diye bir şey yok. Bebek 20 saat bile memede kalabilir. Bunun bir zamanı yok. Süt sonradan vücuda inen bir şey değil. Fizyolojik bir sıkıntınız olsa 3. Gün akan sütü de göremezdiniz zaten. Sütün yavaş gelmesi diye bir şey de yok. Bebek zaten ilk 3 gün bir çay kaşığı süt ile doyuyor.

Her doktor emzirme eğitimi almıyor. Bizzat ilk tecrübelerimde bunu birçok doktorla da teyit ettim ben siz merak etmeyin. Süt arttırıcı damlayı ve kontrolsüz pompayı öneren doktorunuzu da değiştirmenizi öneririm. Çünkü süt arttırıcı damla diye bir şey yoktur. Kontrolsüz, bilinçsiz yapılan sağım da hiperlaktasyona sebep olur.

Olaki 35. Haftanım içimde.dogan bebis küveze girermiki yada nekadar.dururki.beni bi korku aldı bugünki agrilardan dolayi

Fetal DNA kan verdiğiniz dönemde kan sulandırıcı yada balık yağı kullaniyormuydunuz? Bazen onları kullanırkende sonuç vermiyor.ben fetal DNA kan verdiğim dönemde bazilarnin sonuç alamadığını duymuştum.O yüzden korkmayın inşallah sonuç iyi cikicak benim de
erken haftalarda beyinde kist görüldü günlerce uyumadım bebek büyügunce kalmadi inşallah sizinde doğunca bir şey kalmadığını görceksiniz.
Evet canim kan sulandirici kullaniyordum ilk testi verirken,sonrasinda verdigimde balik yagi da kullaniyordum.Bilemiyorum artik 1 mayisi beklicem.Sezeryan gunum.Bolca dua edin benim icin.InsaAllah hepimiz saglikla aliriz kucagimiza🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Bu bebis bugün hareketleri acayip sert oldu her hareketinden sonrada karnimda birsertelme ce nefes alamama.sorunu oluyo yeri daraldigi icinmi oluyo acaba

Back
X