• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Siizn yazdıklarınız umut oluyo bana da inşallah olur 36ya razıyım ama 37ye ulaşsak çok dha mutlu olurum 😌
Dua et ve içini rahat tut bebekleri kucagımıza almaya çok az kaldı ona odaklan❤
Selam kızlar, bugün tam 34+0 oldum. Dün kontrolüm vardi. Bayramdan sonra haftaya sezeryan yapicam dedi doktorum. 35 haftamda olucam yani. Pazartesi gel dedi planlamayi yapicam dedi kan sulandiricilari kesicekmiş. Riske girmek istemiyorum daha fazla dedi. Aslinda bebege giden kan akimi iyi. İdrarda protein +1 o da artmamis. Tansiyonum arada yükselsede yarim saate duzelmis oluyor. Acele mi ediyor almak icin anlamadim. Ben mi nankorluk yapiyorum acaba diyorum 23 haftamda doğum oluyordu 11 hafta getirdik bu zamanlara. Cok duygusalim. Hiç değil 36 haftaya beklese diyorum. Küvözde büyür diyor. Ben benimle büyüsün istiyorum🥹
Acaba bi konuşsan mı 1 hafta daha kalsa diye ne der acaba ?
Belkide risk mı gördü
Canım bebek zaten seninle büyücek bi ömür Allah izin verirse 🙏
Dedin gibi mucize bebek bu günlere geldi iyi olacak inşallah merak etme ❤

Selam kızlar, bugün tam 34+0 oldum. Dün kontrolüm vardi. Bayramdan sonra haftaya sezeryan yapicam dedi doktorum. 35 haftamda olucam yani. Pazartesi gel dedi planlamayi yapicam dedi kan sulandiricilari kesicekmiş. Riske girmek istemiyorum daha fazla dedi. Aslinda bebege giden kan akimi iyi. İdrarda protein +1 o da artmamis. Tansiyonum arada yükselsede yarim saate duzelmis oluyor. Acele mi ediyor almak icin anlamadim. Ben mi nankorluk yapiyorum acaba diyorum 23 haftamda doğum oluyordu 11 hafta getirdik bu zamanlara. Cok duygusalim. Hiç değil 36 haftaya beklese diyorum. Küvözde büyür diyor. Ben benimle büyüsün istiyorum🥹
Benim deyüksek tansiyondan dolayı acil sezeryan oldu. 35+2 deydik. Çok riskli tansiyonun yükselmesi. Öncesinde 24 saattir hastanedeydim zaten. Bir anda bebeğin hareketlerini hissetmemeye başladım. Hiç riske gerek yok küvezde büyür dedi doktor. Küveze de gerek kalmadı çok şükür. Tansiyonun bir anlık yükselmesi plasenta ayrılmasına yol açabilir. Riskli bir durum yani. Ben eve çıkma riskini alamadım. Her an acaba bir şey oldu mu? Diye günler geçecekti. Doktorunuzla en doğru kararı verirsiniz inşallah içiniz rahat olsun.

Küvöze girse de çok kalmaz bence, artık baya büyüdü😊 Kuzenim birkaç ay önce 32-33 haftalıkken doğum yapmasına rağmen ertesi gün bebeğiyle beraber çıktılar hastaneden. İnşallah senin de öyle kolay ve güzel geçer doğumun☺️

Canım sütün vardır benim ilk iki hamileliğimde de öyleydi 30lu haftalarda başladı sokmamak uyarmamak gerekiyo göğüs ucu kuruluğu bendede var hepsinde vardı aynı şey kolostrum süt gibi şarıl şarıl akan birşey değil arkadaşların dediği gibi çok bebek için kıymetli yoğun ama az miktarda olan ilk gelen sıvı benimde öyle 32den beri var ilk başta bi miktar akıp bulaşmasından anlamıştım sürekli bulaşan bişey değil zaten akmaması daha iyi bebek doğduğunda emmeye başladığında gelicek zaten şuan hafiften sıksan bile ufaktan hemen gelir ama sıkmamak daha iyi ilk hamileliğimde bende bu şekilde merak edip acaba gitti mi kesildi mi diye arada bir azıcık sıkıp bakardım ufacık bi damla çıktı mı içim rahatlardı gerek yokmuş ama
Yok ben onun için sormadım çevresi unanilmwz kurudu sonradan bir daha da gelmedi süt ben erken doğumu tetikler diye yağları bile hızlıca şurup bırakıyorum göğsüme hiç dokunmuyorum ama çok kuruluk olunca bu normal mi önceden geldi sonra durdu ondanmi öyle sertleşti diye düşündüm yoksa süt dogumdan sonra illa ki gelicektir inşallah
Canim ic camasirda hep gormeye devam ediyorum ben. Hic kesilmedi o yani bende
Göğüs ucunda kuruluk kahverengi bölgede kabuklanma oldu mu peki. Ben gogusden bir daha öyle islakliklar hissetmedim arada çok minik çamaşırımda leke gördüm ama arkası gelmedi şimdide kahverengi bölge çok kurudu bununla alakalı mi bilemedim ondan sordum aslında ♥️🙏

Kızlar şu an hepiniz doğuma odaklanmış durumdasınız ben doğum sonrası için öneriler yapacağım. Sezeryan olanlar için mutlaka korse alın. Daha rahat hareket sağlıyor. Sezeryan sonra yüksek bel külotlar çok kullanılıyor. Özellikle devamlı terleme olduğu için iç çamaşırı çok değiştiriliyor. Bol sıvı tüketin. Yanınızda su şişeniz hep olsun. İlk günler çok bez değiştiriliyor stok yapmadıysanız hazırlıklı olun. E bebekte alt açma örtüleri var onlar çok iş görüyor. Alt değiştirirken kazalar yaşanabiliyor. Mutlaka hastaneye giderken emzirme yastığı alın. Bir de etrafınızda alabileceğiniz her türlü yardımı alın. Sütüm geldi mi gelmedi mi diye endişe yapmayın. Sadece emzirin. Hastanede emzirme danışmanları oluyor mutlaka eğitim isteyin. Bebek düzgün tutuş yapamazsa meme ucu kesin yara olur.

bence hiç riske atmasanız daha iyi zaten prematüre bile sayılmaz artık :) doğunca alıp eve gidersiniz küvözde bile kalmaz büyük ihtimalle zaten organ gelişimi vs tamsa kilo da dışarda alır sütünle hiç üzülme herkesin bebeği 40 haftalık doğmuyor bende ilkinde 37 de acil sezeryanla doğurdum hemde hiç erken doğum riskim vs yokken,

Kızlar şu an hepiniz doğuma odaklanmış durumdasınız ben doğum sonrası için öneriler yapacağım. Sezeryan olanlar için mutlaka korse alın. Daha rahat hareket sağlıyor. Sezeryan sonra yüksek bel külotlar çok kullanılıyor. Özellikle devamlı terleme olduğu için iç çamaşırı çok değiştiriliyor. Bol sıvı tüketin. Yanınızda su şişeniz hep olsun. İlk günler çok bez değiştiriliyor stok yapmadıysanız hazırlıklı olun. E bebekte alt açma örtüleri var onlar çok iş görüyor. Alt değiştirirken kazalar yaşanabiliyor. Mutlaka hastaneye giderken emzirme yastığı alın. Bir de etrafınızda alabileceğiniz her türlü yardımı alın. Sütüm geldi mi gelmedi mi diye endişe yapmayın. Sadece emzirin. Hastanede emzirme danışmanları oluyor mutlaka eğitim isteyin. Bebek düzgün tutuş yapamazsa meme ucu kesin yara olur.
Normal doğumda da korse hemen kullanmaya başlanır mı? Bi de korse önerisi olan var mı acaba 😇

Yok ben onun için sormadım çevresi unanilmwz kurudu sonradan bir daha da gelmedi süt ben erken doğumu tetikler diye yağları bile hızlıca şurup bırakıyorum göğsüme hiç dokunmuyorum ama çok kuruluk olunca bu normal mi önceden geldi sonra durdu ondanmi öyle sertleşti diye düşündüm yoksa süt dogumdan sonra illa ki gelicektir inşallah
Göğüs ucunda kuruluk kahverengi bölgede kabuklanma oldu mu peki. Ben gogusden bir daha öyle islakliklar hissetmedim arada çok minik çamaşırımda leke gördüm ama arkası gelmedi şimdide kahverengi bölge çok kurudu bununla alakalı mi bilemedim ondan sordum aslında ♥️🙏
Hicbir degisiklik olmadi bende. Kuruma kabuklanma falan da yok

InsaAllah oyle dediginiz gibi olur.Bende fetal dna sonuc alinamadi deye endiseliyim((
Fetal DNA kan verdiğiniz dönemde kan sulandırıcı yada balık yağı kullaniyormuydunuz? Bazen onları kullanırkende sonuç vermiyor.ben fetal DNA kan verdiğim dönemde bazilarnin sonuç alamadığını duymuştum.O yüzden korkmayın inşallah sonuç iyi cikicak benim de
erken haftalarda beyinde kist görüldü günlerce uyumadım bebek büyügunce kalmadi inşallah sizinde doğunca bir şey kalmadığını görceksiniz.

Normal doğumda da korse hemen kullanmaya başlanır mı? Bi de korse önerisi olan var mı acaba 😇
normalde hemen bile takılıyor benim bildiğim ben sezeryan oldum 5.gün kontrole gittik doktor korse takabilirsin artık dedi 5.günden sonra ben kullandım acayip etkili hem korse hemde böyle karnını toplayan toparlayıcı taytlardan giydim dikişim biraz iyileşince 35 kilo almama rağmen 40 günde göbeğim nerdeyse gitti :) ben owlinin korsesini almıştım doktor çom aşırı sıkı olmayan hepsi olur demişti

Birden bire bende boğaz gıcıklığı ve öksürük başladı çok stres yaptım umarım uzun sürmez neler yapsam çabuk geçer acaba sezeryan olacağım için en çok korktuğum şey gıcık öksürük 😔

Bende bu korse konusunu sordum doktoruma son gittiğimde iki doğum şeklindede hemen taktırıyorum dedi . Çok faydası olduğunu ve marka olsrakta owli ve babyjem önerdi

Bende bu korse konusunu sordum doktoruma son gittiğimde iki doğum şeklindede hemen taktırıyorum dedi . Çok faydası olduğunu ve marka olsrakta owli ve babyjem önerdi
ben owli kullandım memnun kaldım ama keşke 1 beden küçük alsaydım yazan boy kiloya göre seçerek aldım ama zamanla esniyor ve büyük oluyor bence 1 beden küçük alınabilir :)

Back
X