- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.101
Normal doğum yaptım, hiç etkilemedi. Ben de korkmuştum engel olur diye ama hiçbir sorun yaşamadım. İçiniz rahat olsun.Dogumunuz normalmiydi . Dogumda sıkıntı yasadinizmi cok kasiniyor suan
Sütünüzün gelmediğini nasıl anladınız? Çünkü zaten ilk 3 gün memeden kolostrum gelir ve çok kıvamlı, yapışkandır. Bebek de hepsini emer. Normal bizim gördüğümüz şekilde süt 3. Günden sonra gelmeye başlar. Kolostrum elle sağımla anca bir çay kaşığı kadar çıkar. Bebeğin doyması için gereken miktar da odur.Kızlar ben yeni bir anne olarak size ufacık bir tavsiye veriyim. Ben normal doğum sancısı çektiğim halde sütüm 3.gün gelmeye başladı. Mamayla takviye yapmak zorunda kaldım. Şuan yeni doğan sarılığı ile uğraşıyorum. Doktorlar normal doğum bile dese süt yapıcı süt arttırıcı şeyler tüketmeye çalışın bol bol ve her zaman sütün gelmeme ihtimalini de düşünüp gögüs pompasını hastane çantanıza atın ki zaman kaybetmeden sütünüz hemen gelsin. Bide bana hep fazla kıyafet alma çabuk büyüyor dediler ama bezinden akıyor, fazla sütü ağzından akıtıyor bazen kusuyor kıyafetler yetmiyor. Bide çamaşırları yetiştirmekle uğraşıyorum. Son olarakta bu çıtçıtlı atletlerden baya bol bol alın kıyafetlerinin altına giydirmek için
Bende 34+1haftadayim banada 12 mayıs ile 15 mayis arasinda olabilir ama kesin degil dedi 20 mayista 40 haftan doluyo dedi nasil hesapladi anlamadim34+1 benim şuan bana 16 mayıstan sonra ki bir gün olabilir dedi, 38+0 dan itibaren olur dedi ama kesin gün vermedi, 8 mayısta ben 37+0 ım daha :)
kesinlikle doğru söylüyorsun. Benim ilk kızımda da anne sütü alıp kilo almasına rağmen sarılık oldu. Fakat doktor bu sarılığın anne ve bebeğin kan grubunun farklı olmasından kaynaklandığını söyledi. Ve 1 aya anca geçti. Elhamdulillah bir sıkıntı yaşamadık.Sütünüzün gelmediğini nasıl anladınız? Çünkü zaten ilk 3 gün memeden kolostrum gelir ve çok kıvamlı, yapışkandır. Bebek de hepsini emer. Normal bizim gördüğümüz şekilde süt 3. Günden sonra gelmeye başlar. Kolostrum elle sağımla anca bir çay kaşığı kadar çıkar. Bebeğin doyması için gereken miktar da odur.
Oğlum sadece anne sütüyle beslendi. İlk ay 2250 gram aldı anne sütüyle hani o kadar güzel emiyordu ama ona rağmen fototerapi aldık, sarılığı yükseldi. 1 gece hastanede kaldık ve ben yine sadece emzirdim bu süreçte.
Demeye çalıştığım şey şu. Bebeğinizin sarılık olması illa bebeğiniz aç kaldığı için, sütünüz yetmediği için olmaz. Hastanede ilk 3 gün memenizden sağım makinasıyla sağsanız bile süt çıkmaz. Çünkü o an memede kolostrum var.
Sütü arttıran tek şey bol bol emzirmek ve sudur. Tomrisin emzirme notlarını lütfen doğum yapmadan önce okuyun. Siz de okuyun taze anne. Emzirme konusunda size de faydalı olacağını düşünüyorum. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Dip not ekleyeyim: memenizi elle sağım yaparsanız şu an bile sütünüzün olduğunu görürsünüz. Sapsarı ve kıvamlı. Ancak bir damla çıkar. Bu süt gebeliğin 16. Haftası oluşur. Eğer memelerinizde fizyolojik ya da hormonlarınızda fizyolojik bir sıkıntı yoksa bebeğinizin sütü memenizde bekliyor hanımlar. Kendinizi strese sokmayın lütfen.
Gögüs ucunuzu fazla uyarmayın doktor bana gögüs ucuyla cok oynamak rahme uyari yollamak demek demisti yani kasılma sebebi olabiliyormusBen sut sagiyormusum gibi yaptim,geldi hemen.Ama fazla degil,az bi geldi.Sonra da su gibi sey geliyor
allah allah bana da 40 hafta 30 maysta doluyor dedi 20 si gbi almak istiyor ama ben 16 sında al dicem hemen :) 20 sinde 38+4 oluyor 38+0 da alsın benceBende 34+1haftadayim banada 12 mayıs ile 15 mayis arasinda olabilir ama kesin degil dedi 20 mayista 40 haftan doluyo dedi nasil hesapladi anlamadim
kan durumunu doktor bana da söylemişti, anne bana kan grubu bebeğin kan grubu sarılık için yatkınlık durumu oluyor siiznkinde yok demişti kan grubunuza göre sarılık olma ihtimali çok düşük demişti ki olmadı şükürKesinl
kesinlikle doğru söylüyorsun. Benim ilk kızımda da anne sütü alıp kilo almasına rağmen sarılık oldu. Fakat doktor bu sarılığın anne ve bebeğin kan grubunun farklı olmasından kaynaklandığını söyledi. Ve 1 aya anca geçti. Elhamdulillah bir sıkıntı yaşamadık.
Ben 32 den sonra alınan yıllık izin ve raporlar doğum izninden düşüyor diye biliyorum bence araştırın ona göre yıllık izin alın boşuna gitmesin izniniz. Ben memurum memuriyette öyle özeldeyseniz eğer şartını bilmiyorumTeşekkür ederim. Evet sordum çalışamaz raporunu da vermemiz gerekiyor iş yerine. Haftaya evden çalışıyorum, 1 hafta da yıllık izin sonra zorunlu izne çıkıyorum bende evde olmanın keyfini süreyim birazda
Göğüs ucu uyarısında oksitosun hormonu artıyor Buda zaten doğumu gerçekleştiren hormon hurmada da bulunduğu için yiyin derler. Bencede oynamayın ve deneme yapmayınSüt ve pompa ile ilgi yazan arkadaşlar gördüm. Hani yapacaksınız diye değil ama uyarmak isterim. Sakın doğumdan önce süt pompası yada süt gelir mi diye sağmak gibi bir hataya düşmeyin. Yakın arkadaşım 33. Haftada kendi süt pompasını göğsünde denedi ve akşama açılması oldu. 1 hafta zor tuttular bebeği. Pompa göğüsten süt getirdiği için vücut kendini doğum yapmış olarak programlıyor. Bilginiz olsun arkadaşlar
evet aynen bende kurumsal bi şirkette çalışıyorum burdada öyle izin almak istersen rapor almak istersen direkt doğum iznini başlatıyorlar, bende 2 hafta erken başlatıcam doğum iznimi, zaten doğum izni bitince sonrasında yıllık izinleri süt izni vs herşeyi sonuna ekliyorsunBen 32 den sonra alınan yıllık izin ve raporlar doğum izninden düşüyor diye biliyorum bence araştırın ona göre yıllık izin alın boşuna gitmesin izniniz. Ben memurum memuriyette öyle özeldeyseniz eğer şartını bilmiyorum
Canım sütün vardır benim ilk iki hamileliğimde de öyleydi 30lu haftalarda başladı sokmamak uyarmamak gerekiyo göğüs ucu kuruluğu bendede var hepsinde vardı aynı şey kolostrum süt gibi şarıl şarıl akan birşey değil arkadaşların dediği gibi çok bebek için kıymetli yoğun ama az miktarda olan ilk gelen sıvı benimde öyle 32den beri var ilk başta bi miktar akıp bulaşmasından anlamıştım sürekli bulaşan bişey değil zaten akmaması daha iyi bebek doğduğunda emmeye başladığında gelicekArkadaşlar sütü gelen varmı aranızda benim 32nci haftada açık renk akıntı olarak geldi şuan gelmiyor ve göğüs başımda kuruluk var .mehrunnisa canım senin de benim gibi gelmişti hala gelmeye devam ediyor mu? Yoksa tamamen kesildi mi? Kuruluk oldumu göğüs ucu çevresinin kahverengi olan yerde.
Kesinl
kesinlikle doğru söylüyorsun. Benim ilk kızımda da anne sütü alıp kilo almasına rağmen sarılık oldu. Fakat doktor bu sarılığın anne ve bebeğin kan grubunun farklı olmasından kaynaklandığını söyledi. Ve 1 aya anca geçti. Elhamdulillah bir sıkıntı yaşamadık.
Maalesef toplumda aç bebek sarılık olur düşüncesi aşırı yaygın. Bebek sarılığı idrar ve kaka yoluyla attığı için doyması çok önemli ama doysa dahi sarılık oluyor işte oğlumda olduğu gibi. Bizimkide 1.5 ayda geçti, rengi vs anca yerine geldi. Bizimki de anne sütü sarılığı idi. Doktor öyle söylemişti.kan durumunu doktor bana da söylemişti, anne bana kan grubu bebeğin kan grubu sarılık için yatkınlık durumu oluyor siiznkinde yok demişti kan grubunuza göre sarılık olma ihtimali çok düşük demişti ki olmadı şükür
Allah hayırlısını versin hakkınızda inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız . Bebeğiniz nasıl iyi olacaksa öyle olmalı bence. Küvezde de olsa size kavuşacak sonunda yeter ki o iyi olsun bazen de doktorlara güvenmek lazımSelam kızlar, bugün tam 34+0 oldum. Dün kontrolüm vardi. Bayramdan sonra haftaya sezeryan yapicam dedi doktorum. 35 haftamda olucam yani. Pazartesi gel dedi planlamayi yapicam dedi kan sulandiricilari kesicekmiş. Riske girmek istemiyorum daha fazla dedi. Aslinda bebege giden kan akimi iyi. İdrarda protein +1 o da artmamis. Tansiyonum arada yükselsede yarim saate duzelmis oluyor. Acele mi ediyor almak icin anlamadim. Ben mi nankorluk yapiyorum acaba diyorum 23 haftamda doğum oluyordu 11 hafta getirdik bu zamanlara. Cok duygusalim. Hiç değil 36 haftaya beklese diyorum. Küvözde büyür diyor. Ben benimle büyüsün istiyorum
Canim ic camasirda hep gormeye devam ediyorum ben. Hic kesilmedi o yani bendeArkadaşlar sütü gelen varmı aranızda benim 32nci haftada açık renk akıntı olarak geldi şuan gelmiyor ve göğüs başımda kuruluk var .mehrunnisa canım senin de benim gibi gelmişti hala gelmeye devam ediyor mu? Yoksa tamamen kesildi mi? Kuruluk oldumu göğüs ucu çevresinin kahverengi olan yerde.
Evet kesinlikle sıkmamak gerekiyormus dr soyledi. Hatta sıkan camasırlar dahi giyme demisti. Goguse cok temas etme demisti. 37.haftadan sonra gogus ucu masajlari yapmak gerekiyor dogumu tetikliyor cunku bir de belki onunla da ilgisi olabilir. Ama asıl sebep sutun kesilmemesi icinmis cok sıkan seyler sut akisini bozuyormusCanım sütün vardır benim ilk iki hamileliğimde de öyleydi 30lu haftalarda başladı sokmamak uyarmamak gerekiyo göğüs ucu kuruluğu bendede var hepsinde vardı aynı şey kolostrum süt gibi şarıl şarıl akan birşey değil arkadaşların dediği gibi çok bebek için kıymetli yoğun ama az miktarda olan ilk gelen sıvı benimde öyle 32den beri var ilk başta bi miktar akıp bulaşmasından anlamıştım sürekli bulaşan bişey değil zaten akmaması daha iyi bebek doğduğunda emmeye başladığında gelicek
zaten şuan hafiften sıksan bile ufaktan hemen gelir ama sıkmamak daha iyi ilk hamileliğimde bende bu şekilde merak edip acaba gitti mi kesildi mi diye arada bir azıcık sıkıp bakardım ufacık bi damla çıktı mı içim rahatlardı gerek yokmuş ama
Yapma canim. Kesilir bir anda. Hem sakincali diye biliyorum sutu o sekilde getirmekBen sut sagiyormusum gibi yaptim,geldi hemen.Ama fazla degil,az bi geldi.Sonra da su gibi sey geliyor
İnşallah sağlıcakla alırsın kucağına küvöz de öyle çok tutmazlar bence. Sen kendini toparlayana kadar o da çıkar küvözden. Buna şükür kızınla çok yol katettiniz.Selam kızlar, bugün tam 34+0 oldum. Dün kontrolüm vardi. Bayramdan sonra haftaya sezeryan yapicam dedi doktorum. 35 haftamda olucam yani. Pazartesi gel dedi planlamayi yapicam dedi kan sulandiricilari kesicekmiş. Riske girmek istemiyorum daha fazla dedi. Aslinda bebege giden kan akimi iyi. İdrarda protein +1 o da artmamis. Tansiyonum arada yükselsede yarim saate duzelmis oluyor. Acele mi ediyor almak icin anlamadim. Ben mi nankorluk yapiyorum acaba diyorum 23 haftamda doğum oluyordu 11 hafta getirdik bu zamanlara. Cok duygusalim. Hiç değil 36 haftaya beklese diyorum. Küvözde büyür diyor. Ben benimle büyüsün istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?