- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.001
Aaa ben şok inşallah çok bekletmez Dr bebişler normal doğum yapabiliriz kafa büyükse sıkışma gibi durumlar olabilir diye endişeliyimBenimde kızımın kafası 2 hafta ilerde hatta koca kafalı mi olcak diye sacmalamistim;( ama çevremdekilere de sormustum onlarada kafası önde gidiyor demis doktorlari .normal doğum yaptılar.bilmiyorum bir ölçüsü varmı bunun ama pek çok doktor en küçük bı şeyde sezeryana yönlendiriyor onu net görüyorum bir arkadaşıma çatın normal doğuma uygun değil birde kafası büyük demişti kız aynı gün başka hastane doktoruna gidip muayene oldu ve normal doğuma uygun olduğunu söyledi valla normal doğum yaptı sonra
Sızın bebiş kaç gr acabaBana dediler. 1 hafta 10 gün karın kafa çevresi önden kilo boy 2 hafta önden gidiyor bebeğin iriliğini gösterir buda normal doğumu zorlar dediler. Sondaki duruma göre karar değişebilir ama büyük sorun olmazsa normal doğum istiyorum.
Bi yerde de şey duymuştum. Bebeğin kafatası kemikleri doğum sırasında iç içe geçip oynayacağı için çok da önemli değil demişlerdi. Ama kafa yapısı kanala uygun değilse açılma ilerlemezmiş zaten.Aaa ben şok inşallah çok bekletmez Dr bebişler normal doğum yapabiliriz kafa büyükse sıkışma gibi durumlar olabilir diye endişeliyim
Maşallah. Umsrım en acısız şekilde doğumunu yapar kucsgına alırsın. Çok dikkat et . Dınlen ulaşırsın 37 ye merak etmeNormal istiyorum doktorum uygunsun normal yapabilirsin dedi
Bana da karın çevresi geriden geliyor dediler cnm bolca protein ye et lor peyniri vs dedi doktor kontrol edicez dedi. İnşallah hemen arayı kapatirlar.Kızlar merhaba , bebegimin karin cevresi yaklasik 3 hafta geriden geliyormus , pazartesi 33+4 ' tüm kilosunu kendi doktorum 1800 gram , perinatolog 1660 gram olctu. Perinatolog yakin takibe aldi bugun tekrar gidecegim. Var mi benzer durumu yasayan ?
Siizn yazdıklarınız umut oluyo bana da inşallah olur 36ya razıyım ama 37ye ulaşsak çok dha mutlu olurumMaşallah. Umsrım en acısız şekilde doğumunu yapar kucsgına alırsın. Çok dikkat et . Dınlen ulaşırsın 37 ye merak etme
Merhaba .. benim şuan 10 yaşında olan kıziminda hem anne karnında hemde doğduktan sonra yaklaşık 1 yıl kadar devam eden böbrek genişlemesi vardı. Herhangi birşey kullanmadı. Kendiliğinden düzeldi .Merhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
-di detayli ultrasonda.20+1 haftadaysa 6 mm-
di.Yani bu nazal kemik bu olculen haftalarda yanlis netice verebilir mi acaba?
Benim doktorum nazal kemik ölçüsü 12. Haftaydı sanırım(ikili test yapılan hafta) sadece o haftaki sonuç en doğrusudur ileri haftalarda bakılan sonuçlar yanıltabilir demiştiMerhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
Yok öyle demedi. Haftaya normal sekilde dogacagini düsünüyorum dedi. Artik büyümesi de durur zaten dediBenim bebişin de kafasi 2 hafta önden gidiyor bu şekilde giderse normal doğum biraz zor olabilir dedi henuz kesin bişi yok ama size de öyle bişi dediler mi acaba
Benim ilk hamileliğimde kızımda böbrek genişlemesi vardı çift taraflıydı. Doğumdan sonra düzenli olarak ultrasonla takip ediliyor. 1 yıl içinde normale döndü bizim de. Olumlu düşünmeye çalışın.Merhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
Bebegin cok kilolu olmasi illa iyi bisey olmuyor canim ben kizimi zamaninda 3.260 gram sogurdum gayette iyiydi bundada 33+4 te 2.650 kg dedi en fazla 1kilo alsan 3.600 yada biraz daha fazla olabilir dedi 2 hafta oceye göre ben kilo almamısım hatta vermisim ama bebek 2 haftada 600 gram almis annenin yemesiyle bebegin kilo almasinin cok alakasi yok dedi doktorumkızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı
Tahin pekmez kaşar peyniri tarhana çorbası domates bulgur pilavı bunları agirlikli ye cok faydasi oluyokızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı
ya benim kızım da bu haftalarda 33 haftada 1900 falandı 37+4 de 3700 doğmuştu hatta doktor şaşırmıştı, nasıl bu kadar kilo aldı diye ölçüm de de hata olabiliyor biraz tabi, ama ben bu sefer çok koşturuyorum çok iyi beslenemiyorum sanırım bir de doktor hep iri büyük falan deyince bugüne kadar şimdi kilo az alınca eşim kayınvalidem annemler falan herkes aaa kilo almadı sen yemiyosun diye söylediler, kayınvalidem 2.500 bile olmamış mı daha falan dedi benim de canım sıkıldı kafama taktım ondanBebegin cok kilolu olmasi illa iyi bisey olmuyor canim ben kizimi zamaninda 3.260 gram sogurdum gayette iyiydi bundada 33+4 te 2.650 kg dedi en fazla 1kilo alsan 3.600 yada biraz daha fazla olabilir dedi 2 hafta oceye göre ben kilo almamısım hatta vermisim ama bebek 2 haftada 600 gram almis annenin yemesiyle bebegin kilo almasinin cok alakasi yok dedi doktorum
tahin pekmez çok severim ama bayadır hiç yemedim onu yeyim, kaşar tarhana yiyorum, bir de bulgur yemedim hiç onu da deneyim bakalım sağol canımTahin pekmez kaşar peyniri tarhana çorbası domates bulgur pilavı bunları agirlikli ye cok faydasi oluyo
Benim ilk dogumumda tıpkı filmlerdeki gibi şarıl şarıl geldi bı anda suyum. Afedersin altıma kaçırıyorum zanettim ama baya bı islatinca beni anladm bebeğin suyu olduğunu.Deneyimli anneler su gelmesi dediğiniz filmlerdeki gibi şarıl şarıl mi? Sabahtan beri vajinamda baskı hissediyorum çok fazla idrara cikiorm kasiklarim da agrio ne olursa endişe etmem lazim onu da bilmiyorum
32.haftada aynı şeyleri yaşadım, şu an 35.haftadayız. sancılar daha normal çıkıyor nstde. Üstelik ben sürekli yatmadım da günlük rutinime devam ettim. İçinizi ferah tutun. Çok rahat gelir inşallah dediğiniz haftalara.Öyle yapıyorum şu an canım wc kalkıyorum sadece inşallah durur 36ya kadar
Saglikli sihhatli vakti zamaninda dogsunlar kilo elbet alirlar canim ben tam 9 ayda sogmusum ama 2.600 kg dogmusum saglikliumisim ama annem hep derki baban seni elleriyle.besledi kilo aldirdi doyecegim oki kilo farketmiyoya benim kızım da bu haftalarda 33 haftada 1900 falandı 37+4 de 3700 doğmuştu hatta doktor şaşırmıştı, nasıl bu kadar kilo aldı diye ölçüm de de hata olabiliyor biraz tabi, ama ben bu sefer çok koşturuyorum çok iyi beslenemiyorum sanırım bir de doktor hep iri büyük falan deyince bugüne kadar şimdi kilo az alınca eşim kayınvalidem annemler falan herkes aaa kilo almadı sen yemiyosun diye söylediler, kayınvalidem 2.500 bile olmamış mı daha falan dedi benim de canım sıkıldı kafama taktım ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?