- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.041
Nedense içimde 10 mayıs gibi doğuracağım diye bir his var benimayy bende 2 mayıs son olur diye düşünüyordum 34+0 dayım ama 16 sından sonra alırım dedi :) o yüzden daha 1 ayım var gibi doğuma en az
ahaha bende hep öyle diyordum 9 mayıstan sonra diyeNedense içimde 10 mayıs gibi doğuracağım diye bir his var benim
Çok teşekür ederim böyle mesajlar beni mutlu ediyo32.haftada aynı şeyleri yaşadım, şu an 35.haftadayız. sancılar daha normal çıkıyor nstde. Üstelik ben sürekli yatmadım da günlük rutinime devam ettim. İçinizi ferah tutun. Çok rahat gelir inşallah dediğiniz haftalara.
Benim yeğenimde de böbrek büyümesi var dedi doktor doğumdan sonra takip edeceğiz dedi. Doğumdan sonra da hiç bir sorun gözükmedi.Merhaba kizlar,nasilsiniz?Kizlar dun (34+1) kontrole gittigimde bebeklerden birinin(kizin) bir bobreginde 6 mm genislenme var dedi doktor.Kimse yasadimi bu sorunu?Neden ola bilir acaba?Internetde okudum down sendromundan ola biliyor yaziyor,ama bilmiyorum 28+1 haftada ne kadar dogru sonuc vere biliyor nazal kemik 10 mm
-di detayli ultrasonda.20+1 haftadaysa 6 mm-
di.Yani bu nazal kemik bu olculen haftalarda yanlis netice verebilir mi acaba?
Dogumunuz normalmiydi . Dogumda sıkıntı yasadinizmi cok kasiniyor suan35+3 teyim ben. 1 mayıstaki son kontrolüm olur diye düşünüyorum inşallah
Benim ilk hamileliğimde olmuştu ama cerrahi müdahale olmadan geçmiyor meme şeklinde olanlar. Ben cesaret edemedim, öylece duruyor.
33+2 de benim de 2380 kg 44 cm çıktı bende 4 olur diye düşündüm ama demek ki 3500 maks doğacaklar. Canını sıkma bence 3,300 de güzel kilo. Zaten sonra alacaklar sağlıklı olsunlar dakızlar günaydın,
dün kontrole gittim bebeğin kilo 2385 dedi boyu 44 cm 33+6 dayız ama çok kilo almamış bana az gibi geldi, standartalara göre normal kilosu ama bugüne kadar hep 2 hafta önde iri falan diyordu şimdi öyle değil, yani 38+0 dan sonra alabiliriz dedi 1 ayda en fazla 1 kilo daha alsa 3300 olur doktor geçen haftalarda 4-4,5 olur diyordu eşim de sen yemiyosun ondan almadı kilo diyor canım sıkıldı
Ben de bugün gittim 32+5 1.900 gr dedi doktor32.hafta idi
Bende sezaryen olacağımı ve 18 mayısta alacağını düşünüyorum ama daha hiç bir şey belli değilahaha bende hep öyle diyordum 9 mayıstan sonra diyeeşim diyor ki zorla doğurcan illa çocuğu :) neyse 1 hafta daha beklerim 16-17 si olur napalım :)
Benimde dün akşamdan beri karnımın üst tarafı nerdeyse göbek deliğime kadar aşırı yumuşadı bastırıyorum resmen bebek yok burda diyorum eşimeBugün uyandığımda kısa süreli bi panik atak yaşadım yine uyandığımda karnım çok rahat hareketsiz yumuşaktı bebeğim hareket etmiyodu elimle dürttüm salladım o kadar oynadım bana mısın demedi bi türlü kıpırdamadı yarım saat uğraştım hemen aklıma binbir türlü şey geldi normalde ben uyandığım da uyanık olurdu yada sevsem okşasam hemen tepki verirdi kalktım birşeyler hazırlarken bi yandan konuşmaya başladım dürtmeye devam ettim meğerse derin uykudaymış zorla uyandırmışımkaç haftadır karnım sürekli sert rahatsız bebeğin sürekli hareketlerine en ufak bişey tepki vermesine alıştığım için bianda çok tuhafıma gitti korktum bugün karnım yumuşak rahat hiç alışık olmadığım bi durum tuhafıma gidiyo sona yaklaştıkça herseyden huylanmaya başladım artık
hayırlısı olsun canım genel anestezi mi verecekler genelde epidural veya spinal yapıyorlar sezeryanları neden genel anestezi işlemi istedi kiŞimdi çıktım muayeneden 35 haftalık 2.500 olmuşuz .Sezaryen için ön hazırlık kan ,EKG,anestezi ne varsa yaptırdı sonuç çıkınca da anestezi ile görüş dedi.iki hafta sonra gün vereceğim dedi bakalım mayısın ilk haftası gelmiş olacağım
bana oluyor dün sordum doktora normal dediKızlar birkaç gündür ara ara adet olacakmışım gibi ağrı oluyor karnımın alt kısmında ama geçiyor. Sizde de oluyor mu?
Benimde geçen hafta başladı o ağrılar ara ara hala giriyor kasıklarıma doğruKızlar birkaç gündür ara ara adet olacakmışım gibi ağrı oluyor karnımın alt kısmında ama geçiyor. Sizde de oluyor mu?
ya belli olmuyor dün zaten tahmini bu ölçümler hata olabilir dedi doktor, kızımda 33.haftada 1900 falandı mesela doğumdan 1 gün önce 3.200 dedi doktor kızım 37+4 de 3650 doğdu 40 haftalık bebek gibi dedi doktor o yüzden sağlıklı olsun da tabi doğunca kilo alınır,33+2 de benim de 2380 kg 44 cm çıktı bende 4 olur diye düşündüm ama demek ki 3500 maks doğacaklar. Canını sıkma bence 3,300 de güzel kilo. Zaten sonra alacaklar sağlıklı olsunlar da
ahaha bana 2 mayısta gittiğimizde kesin gün veririz dedi onu bekliyorum bakalım :)Bende sezaryen olacağımı ve 18 mayısta alacağını düşünüyorum ama daha hiç bir şey belli değil
Çalışabilir raporunu istediğin zaman çalışamaza çevirebiliyorsun.Kızlar bir sorum var. 32+0 da çalışabilir raporu aldım ben, bugün de önümüzde ki 2 hafta için yani yasal sürem 37. haftaya kadar evden çalışma isteğimi, çok zorlandığımı söyledim. Bana konuşalım dönüş yapalım dedi patronum. İmza için yanına gittim konuştunuz mu diye, görüşmedeyim haber vercem dedi. Ama şöyle bir durum var aynı odada çalıştığım arkadaşım doğumdan 1 ay önce kadar çıktı evden çalıştı ona izin verdiler. Şimdi bana izin vermedi böyle bir hata yaptılar diyelim :) ben yarın gidip raporumu başlatabilir miyim? Bilgisi olan var mı?
tabi ki ekstra rapor vs hiç bişey almana gerek yok sadece çalıştığın yere ben şu tarihte ayrılmak istiyorum artık zorlanıyorum demen yeterli, zaten yasa 32.haftada izne ayrıl diyor, sende rapor alıp 37.ye kadar çalışabilir raporunla diyosun ki hayır ben iyiyim sağlığım el veriyor 37 ye kadar çalışırım, sonra kötü oldum çalışamam diyorsun bu kadar, çalıştığın kuruma beyan yeterli, benimde izne ayrılış tarihim 8 mayıs 37.ye kadar çalışabilir raporu aldım, bende 24 nisanda yada 2 mayısta daha erken ayrılmak istiyorum zorlanıyorum sordum böyle açıkladılar bana, sadece şu tarihte iznimi başlatın demeniz yeterli dediler.Kızlar bir sorum var. 32+0 da çalışabilir raporu aldım ben, bugün de önümüzde ki 2 hafta için yani yasal sürem 37. haftaya kadar evden çalışma isteğimi, çok zorlandığımı söyledim. Bana konuşalım dönüş yapalım dedi patronum. İmza için yanına gittim konuştunuz mu diye, görüşmedeyim haber vercem dedi. Ama şöyle bir durum var aynı odada çalıştığım arkadaşım doğumdan 1 ay önce kadar çıktı evden çalıştı ona izin verdiler. Şimdi bana izin vermedi böyle bir hata yaptılar diyelim :) ben yarın gidip raporumu başlatabilir miyim? Bilgisi olan var mı?
Anladım çok teşekkür ederim. Peki tekrar doktoruma gitmeye gerek yok mu çalışamaz raporu almayacak mıyım?tabi ki ekstra rapor vs hiç bişey almana gerek yok sadece çalıştığın yere ben şu tarihte ayrılmak istiyorum artık zorlanıyorum demen yeterli, zaten yasa 32.haftada izne ayrıl diyor, sende rapor alıp 37.ye kadar çalışabilir raporunla diyosun ki hayır ben iyiyim sağlığım el veriyor 37 ye kadar çalışırım, sonra kötü oldum çalışamam diyorsun bu kadar, çalıştığın kuruma beyan yeterli, benimde izne ayrılış tarihim 8 mayıs 37.ye kadar çalışabilir raporu aldım, bende 24 nisanda yada 2 mayısta daha erken ayrılmak istiyorum zorlanıyorum sordum böyle açıkladılar bana, sadece şu tarihte iznimi başlatın demeniz yeterli dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?