- 22 Eylül 2023
- 103
- 626
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #20.121
Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize aynı durumdayız tam olarak maalesef26 mayıs doğumlu tadımları da çogunlukla tamamladık sebzelerdrn nefret ediyo tadımlara sebze ile başlamama ragmen. Yumurta yemiyo. Emmek kolayına gidiyor. Sebze çorbası yoğurt çorbası şehriye çorbası tarhana yapıyorum yemiyor. Nasıl alışacak bilmiyorum. Her şeyi agzına götüren oğlum eline pankek verince mıncıklayıp atıyor.
İnstagramda onunla aynı haftalarda doğan bebeler neler yiyor gördükçe üzülüyorum. Yeni bir şey yapasım gelmiyor artık
İnşallah işe yarar28 Nisan doğumlu aynı durum( bronşit oldu sürekli ilaç kullandık tatları çok kötüydü burun temizleme zaten işkence çocuğa bide zorla nebulüzatör kullandık çok fazla zorla yaptık hepsini oyuzden suan kaşık görünce ağlıyor çocuk ilaç vericem sanıp 3 4 gün hiç bir şey vermeyip unutmasını beklicem
büyük insan gibi kafasını çeviriyor ağzını yumuyorMerhaba, 21 Mayıs doğumlu benim oğlumda tadımları 3 gün kuralına uygun olarak yapıyorum ama hiç bir şeyi öyle çok sevmedi şimdiye kadar, bir kere açsa ağzını ikinciye açmıyor, istemiyor nasıl alışacak bilmiyorumyani kafayı yeme konusunda haklısınız
Benimkinde yumurta yemiyor ilk kızım severdi ona yaptığım tarifleri yapıyorum mesela yoğurtla yumurta sarısını karıştırıp pişirirdim yumuşacık olurdu yok kesinlikle yemiyo26 mayıs doğumlu tadımları da çogunlukla tamamladık sebzelerdrn nefret ediyo tadımlara sebze ile başlamama ragmen. Yumurta yemiyo. Emmek kolayına gidiyor. Sebze çorbası yoğurt çorbası şehriye çorbası tarhana yapıyorum yemiyor. Nasıl alışacak bilmiyorum. Her şeyi agzına götüren oğlum eline pankek verince mıncıklayıp atıyor.
İnstagramda onunla aynı haftalarda doğan bebeler neler yiyor gördükçe üzülüyorum. Yeni bir şey yapasım gelmiyor artık
Ben tuz bile koyuyorum yesin diyeKesinlikle katılıyorum söylediklerinize aynı durumdayız tam olarak maalesef
Biz de 9 Mayıs doğumluyuz .Ek gıda dönemini heyecanla beklerken fiyasko oldu benim için.Kaşık gördüğü an kafa yanda.Eline verirsem ağzına götürmeye çalışıyor ama o da yarısi yere yarısı göğe hesabıkızlar merhaba
11 Mayısta doğdu kızım
Ek gıda yemiyo hiç kafayı yemiş durumdayım
Sizinkiler nasıl
Bence tuz eklemeyin çok zararlı.Simdilik sevdiklerini vermeye çalışın sadece .Ben tuz bile koyuyorum yesin diye
Kilo alımı nasıl pekiBiz de 9 Mayıs doğumluyuz .Ek gıda dönemini heyecanla beklerken fiyasko oldu benim için.Kaşık gördüğü an kafa yanda.Eline verirsem ağzına götürmeye çalışıyor ama o da yarısi yere yarısı göğe hesabıDr a da söyledim acele etme daha tadım, zorlarsan hiç yemez akisina bıraktım bende.İlk kızım mama ile büyüdü ek gıda dönemi çok güzeldi ne versem seve seve yerdi.Anne sütünun tadını alınca mi bilmiyorum ama emmek kolayına gidiyor galiba.Meyve püresini mesela mama kaşığı ile verince istemiyor.Vitamin damlasının damlalık kısmıyla 4-5 defa yiyor.Eline bütün şeyler verince seviyor.Her çocuk bir değil onu anlamış oldum
Biz hiç yaptırmadık daha istemedi doktor7 aylıkken kan alımı yaptırdınız mi bebeklerinize? Rutin kontrolde Dr istedi bizden
Persentilde %25-50 arasında.Zaten 6.aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor Dr da dediKilo alımı nasıl peki
Çok haklısın bende aynı yapıyorum yoğurtla yumuşatıyorum bazen daha rahat yiyorEk gıda konusunda ben ayrı gayrı uğraşmıyorum her şeyi de vermek için yormuyorum kendimi. Dışarıdaysak çorba istiyorum onu yediriyorum. Evdeysek kendi yemeğimizden veriyorum. Sadece az tuz koymaya çalışıyoruz. Bir de bulyon kullanmıyoruz. Sabah yağda yumurta yapıyorum çok az tuz ekiyorum. Bir ona yediriyorum bir ben yiyorum. Hem sofra kültürü gelişsin hem de tat tomurcukları oluşsun. Yıpratmayın kendinizi. Birsürü anneyle konuştum. 1 yaşına kadar soğan sarımsak vermemiş salça yedirmemiş. Kafasını vuruyor duvarlara. Kaç kişiyle konuştum herkes ek gıda tablolarına bakacam diye yedim kendimi diyor. Kendinizi kasmayın bu kadar. Bazı günler sadece mama içiyor. Ek gıdasız geçiyor o gün. Bugün labneyle yumurta verdim. Çok yemedi. Salatalık kemirdi azıcık. Akşam da yeşil soğan verdim eline. İki kemirdi attı. Yeter daha nolsun. Geçenlerde de nohut pilav yapmıştık. Nohutun suyundan verdim. Her kaşığına da bir pirinç koydum. Arkadaşımın çocuğu 9 aylık benimki 7.5 aylık. Bardaktan içir suyu alışsın dedi. Alıştırma bardağı aldık. Bir de baktım ki suyu daha iştahlı içiyor suluğa göre. İki biberonu sanki boşa almışım gibi hissettim. Tabii bunlar sizde de böyle olacak diye bir kaide yok kızlar. 2 gün ek gıda vermediğim de oldu. Oluyor yani. Bunlar normal durumlar.
Dişi çıkıyor acayip huysuzKızlar nasılsınız? Bebişler nasıl? Uzun zamandır okumuyordum. Hep iletişimde olabilsek ne güzel olur akran bebişler olarak
merhaba. ikili test zor olmuş muydu şehirde karından ultrason yapıldı değil mi??Kızlar bende bugün sata göre 13 haftalık 2 li test için bilkent şehir hastanesine gittim . Lakin cok kalabalikti ilgisiz kaldim baya ,ilce devlet hastnesi sanki daha ilgiliydi kontrollerde . 2 hafta sonra sonuç çıkacak ama 3 hafta sonra gel hem sonucu al hemde 3.lü testinjde yapalim dediler . Bebeğim hakkında sadece kalbinin attığını söylediler. Hiç dinlemedim dediğim halde dinletmeediler kalbini. yatıp kalktım yani hemen sadece bu ilgisizlik moralimi bozdu .ayrıntılı ultrason için 2 ocak 2023 te . 22 haftalık olduğum zamana randevu verdiler . Görseli kendim telefonla çektim. Hareket ederken izletmediler bile . tecrubeli anneler görüntü için cinsiyet tahmini yaparmisiniz
merhaba benim oğlum 7 ay 10 günlük,geceleri 1-1,5 saatte bir uyanıyor,benim oğlum önceleri 2-3 saatte bir emmek için uyanırdı,6.5 aydan sonra bizde de değişti.Diş durumu nasıl sizde?Ben dişiyle ilişkilendiriyorum,1 aydır damağı çok kaşınıyor,ama,daha dişi yüzeye çıkmadıHerkese merhaba, kızım 8 aylık oldu tam geceleri 2-3 saatte bir uyanıyor emmek için sanıyorum almadığımda ağlıyor, emzirince geri uyuyor. 4 aylıkken falan daha çok uyurdu 6 aydan sonra değişti resmen. Sizinkiler nasıl bana hiç normal gelmiyor çünkü.