2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize aynı durumdayız tam olarak maalesef

İnşallah işe yarar
büyük insan gibi kafasını çeviriyor ağzını yumuyor
Benimkinde yumurta yemiyor ilk kızım severdi ona yaptığım tarifleri yapıyorum mesela yoğurtla yumurta sarısını karıştırıp pişirirdim yumuşacık olurdu yok kesinlikle yemiyo
Mercimek çorbasını seviyo birkaç kaşık ondan yiyor bide yoğurt bu kadar

kızlar merhaba
11 Mayısta doğdu kızım
Ek gıda yemiyo hiç kafayı yemiş durumdayım
Sizinkiler nasıl
Biz de 9 Mayıs doğumluyuz .Ek gıda dönemini heyecanla beklerken fiyasko oldu benim için.Kaşık gördüğü an kafa yanda.Eline verirsem ağzına götürmeye çalışıyor ama o da yarısi yere yarısı göğe hesabı Dr a da söyledim acele etme daha tadım, zorlarsan hiç yemez akisina bıraktım bende.İlk kızım mama ile büyüdü ek gıda dönemi çok güzeldi ne versem seve seve yerdi.Anne sütünun tadını alınca mi bilmiyorum ama emmek kolayına gidiyor galiba.Meyve püresini mesela mama kaşığı ile verince istemiyor.Vitamin damlasının damlalık kısmıyla 4-5 defa yiyor.Eline bütün şeyler verince seviyor.Her çocuk bir değil onu anlamış oldum

Kilo alımı nasıl peki

Ek gıda bizim de zorlu geçiyor. Meyveli aroması tatlı olanları 5 6 kaşık yiyor. Oyunla şarkıyla eline çay kaşığı ya da mama kaşığı veriyorum. İş sebze yemeklerine gelince ilk kaşıkta ağzını açıp tadına bakıyor. Sebze olunca yarım saatte 2 3 kaşık verebiliyorum.
Tarhana çorbası koyu kıvamlı olunca yiyor.
Meyve süzgecine armut ya da mandalina koyuyorum. Mutfakta iş yaparken meyvenin suyunu emiyor.

Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl? Uzun zamandır okumuyordum. Hep iletişimde olabilsek ne güzel olur akran bebişler olarak

iyiyiz canim sen nasılsın büyümeye bizide büyütmeye calisior bıdık uykusu ek gidasi dişi kuşu derken günler gecio

Ek gıda konusunda ben ayrı gayrı uğraşmıyorum her şeyi de vermek için yormuyorum kendimi. Dışarıdaysak çorba istiyorum onu yediriyorum. Evdeysek kendi yemeğimizden veriyorum. Sadece az tuz koymaya çalışıyoruz. Bir de bulyon kullanmıyoruz. Sabah yağda yumurta yapıyorum çok az tuz ekiyorum. Bir ona yediriyorum bir ben yiyorum. Hem sofra kültürü gelişsin hem de tat tomurcukları oluşsun. Yıpratmayın kendinizi. Birsürü anneyle konuştum. 1 yaşına kadar soğan sarımsak vermemiş salça yedirmemiş. Kafasını vuruyor duvarlara. Kaç kişiyle konuştum herkes ek gıda tablolarına bakacam diye yedim kendimi diyor. Kendinizi kasmayın bu kadar. Bazı günler sadece mama içiyor. Ek gıdasız geçiyor o gün. Bugün labneyle yumurta verdim. Çok yemedi. Salatalık kemirdi azıcık. Akşam da yeşil soğan verdim eline. İki kemirdi attı. Yeter daha nolsun. Geçenlerde de nohut pilav yapmıştık. Nohutun suyundan verdim. Her kaşığına da bir pirinç koydum. Arkadaşımın çocuğu 9 aylık benimki 7.5 aylık. Bardaktan içir suyu alışsın dedi. Alıştırma bardağı aldık. Bir de baktım ki suyu daha iştahlı içiyor suluğa göre. İki biberonu sanki boşa almışım gibi hissettim. Tabii bunlar sizde de böyle olacak diye bir kaide yok kızlar. 2 gün ek gıda vermediğim de oldu. Oluyor yani. Bunlar normal durumlar.

Çok haklısın bende aynı yapıyorum yoğurtla yumuşatıyorum bazen daha rahat yiyor

Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl? Uzun zamandır okumuyordum. Hep iletişimde olabilsek ne güzel olur akran bebişler olarak
Dişi çıkıyor acayip huysuz
Bide hasta oldu hırıltısı var korktum baya yarın sağlık ocağına gideceğim bakalım

Bu günler diş sancıları ile geçiyor. Geceleri doğru düzgün uyumuyor. Ya emziriyorum ya da ayağımda sallıyorum. Bugün çok aşırı huysuzluk yaptı. Çok ağladı. Gündüz uyumaya direndi. İlk defa tetagil verdim. Beş dakika içinde sakinleşti. Uyumaya direnen bebek hemen uyudu.

Ek gıda için neler yapıyorsunuz? Sabah kahvaltı mantığıyla doğal bebe bisküvisi yoğurt labne peyniri avokado muz veriyorum. Ya da tam pirinç unu yulaf unu pişirip avokado muz üzüm özü tahin veriyorum.
Yumurtalı tarifleriniz var mı?
Öğleden sonra sebze ya da çorba veriyorum.
Evde yoğurt mayalayıp yediriyorum. Kefir henüz denemedim.
Gün kurusu haşlayıp blenderdan çekip pütürlü oldu. Yoğurt ile karıştırdım ama sevmedi. Kayısı nasıl veriyorsunuz?

merhaba. ikili test zor olmuş muydu şehirde karından ultrason yapıldı değil mi??

sim84sim gün kurusunu ben de suda haşlıyorum. 10 dakika kadar haşlıyorum,biraz haşlama suuundan da ekleyip öyle blendr edince hiç pütür kalmıyor. Püre gibi oluyor.
İrmik ya da pirinç unuyla karıştırıp verebilirsiniz. Ya da elma armut rendesiyle karıştırıp verebilirsiniz.

Herkese merhaba, kızım 8 aylık oldu tam geceleri 2-3 saatte bir uyanıyor emmek için sanıyorum almadığımda ağlıyor, emzirince geri uyuyor. 4 aylıkken falan daha çok uyurdu 6 aydan sonra değişti resmen. Sizinkiler nasıl bana hiç normal gelmiyor çünkü.

merhaba benim oğlum 7 ay 10 günlük,geceleri 1-1,5 saatte bir uyanıyor,benim oğlum önceleri 2-3 saatte bir emmek için uyanırdı,6.5 aydan sonra bizde de değişti.Diş durumu nasıl sizde?Ben dişiyle ilişkilendiriyorum,1 aydır damağı çok kaşınıyor,ama,daha dişi yüzeye çıkmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…