2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Biz de 3 gundur dis agrisi var:/ uykudan cigliklarla uyaniyorlar. O yuzden dolapta soguk dis kasiyicilari koydum aglamaya baslayinca onlari veriyorum rahatlayip uyuyorlar. Perisanlik ya valla butun vucudum agriyor belim dizim gitti iyice😂
Ben de aynı durumdayım valla doğumdan sonra bi 10yıl yaşlandı bedenim😂😂

Selamlar herkese🌸 önümüzdeki hafta çalışmaya başlıyorum kısmetse, oğlum 5,5 aylık oldu, doktorun tavsiyesiyle ek gıdaya başladık 1 haftadır. Öğlen kendi mayaladığım yoğurdu ve akşam basit sebze çorbalarını veriyorum, meme emmeye devam ediyor. Bebeğimi daha önce hiç bırakmadım, bir süt sağma telaşı başladı o yüzden. Süt biriktirmek için mochi kullanıyorum ama başlıkta pek olumlu şeyler yazmamışlar İçimizde kullanan birileri var mı acaba? Bir sağımda ne kadar süt birikmesi normal? Bana topladığı miktar az gibi geliyor, iki günde 200 ml zor çıktı:/
Mochiyi kullandım ben ilk zamanlarda sadece bir gogsumle emzirirken diğerinden sizanı toplamak için çok iyi.Ama normal sağmak için göğüs aşırı dolmadikca sagim yapmıyor.Bir de düzenli sağım yapmanız lazım diye biliyorum.Facebookta emzirme akademisi grubu var bu konuda yardım alabilirsiniz

Ama şunu söyleyeyim spectranım memeye takılan kısmını hiç beğenmemiştim. Bende bir de spysoft vardı. Onun uçlarını kullanıyordum. Acaba bende mi sorun var cihazda mı diyerek spectra almıştım. Sorun bendeymiş. 🤦‍♀️

Mochiyi kullandım ben ilk zamanlarda sadece bir gogsumle emzirirken diğerinden sizanı toplamak için çok iyi.Ama normal sağmak için göğüs aşırı dolmadikca sagim yapmıyor.Bir de düzenli sağım yapmanız lazım diye biliyorum.Facebookta emzirme akademisi grubu var bu konuda yardım alabilirsiniz

Ben de biraz daha ısrarlı kullanmaya başladım mochiyi, gece ve sabaha karşı emzirirken takınca daha iyi sonuç aldım. Çalışma günlerim çok olmayacak, o yüzden şimdilik olduğu kadar buzluğa atmayı planlıyorum, sonra günü gününe öğünlük bırakmayı deneyeceğim. Buzluğa attıklarım acil ihtiyaç durumunda iyi olabilir belki.. Bir yandan da ek gıda kurtarıcı olacak diye umuyorum, güzel yoğurt yiyor oğlum. Ama süt yetmezse elektrikli sağım şart tabi..

Emzirme akademisini keşke daha önce görseymişim🥲 mutlaka bakacağım🤍

Merhaba hanımlar D vitamini ne kullanıyorsunuz acaba hem demir hem de D vitamini başlamak istiyorum 14 Mayıs doğumlu kızım. Bu arada kızım da 24 haftalık atak döneminde sanırım gündüz uykuları çok azaldı yanında emzirirek uyutursam baya uyuyor ama yatağına koyarsam 10 dkda kalkıyor. Biraz zorluyor açıkçası destekli olarak oturtuyorum yatmayı sevmiyor çünkü güzel de oturuyor eğilip önündeki bişeyi alıp doğrulabiliyor da ben sakınca görmedim. Yere yatırdığımda başının altında yastık varsa yüzüstü hemen dönüyor ama düz koyduysam sağına soluna dönüyor. Ayağını ağzına götürüyor. Evde abla ve abisi olduğu için sürekli onlarla iletişimde olmak istiyor onların yaptığı şeylere baya gülüyor. Bizde durumlar böyle 🤗

Merhaba hanımlar D vitamini ne kullanıyorsunuz acaba hem demir hem de D vitamini başlamak istiyorum 14 Mayıs doğumlu kızım. Bu arada kızım da 24 haftalık atak döneminde sanırım gündüz uykuları çok azaldı yanında emzirirek uyutursam baya uyuyor ama yatağına koyarsam 10 dkda kalkıyor. Biraz zorluyor açıkçası destekli olarak oturtuyorum yatmayı sevmiyor çünkü güzel de oturuyor eğilip önündeki bişeyi alıp doğrulabiliyor da ben sakınca görmedim. Yere yatırdığımda başının altında yastık varsa yüzüstü hemen dönüyor ama düz koyduysam sağına soluna dönüyor. Ayağını ağzına götürüyor. Evde abla ve abisi olduğu için sürekli onlarla iletişimde olmak istiyor onların yaptığı şeylere baya gülüyor. Bizde durumlar böyle 🤗
Biz d vitaminine doğumda başladık ocean aldım demir ilacına 4 aylık başladık onuda ocean kullanıyorum 28 Nisan doğumlu oğlum benimkide tek yatmayı sevmiyor aynı anlattığınız gibi yanından kalkarsam hemen uyanıyor benle yatınca baya uyuyor benimki baya yuvarlanabiliyor ama oturmayı hiç sevmiyor destekli oturtuyorum istese dik durabiliyor ama istemiyor hemen yatmak istiyor tekrar sanırım ben hiç alıştırmadım oturtmaya oyuzden oldu bizim suan güneşli günler atak günü değil bende diş çıkarmasını bekliyorum dört gözle ❤️

D vitamini ve demir vitaminini ocean kullanıyorum, doktorumuz tavsiye etmişti içeriği de oldukça temiz👍🏻😊

9 Mayıs doğumlu kızım ilk muayeneden itibaren başlanması gerekiyordu d vitaminine.Demir de 4.ayda başlanıyor.D vitamini ocean ,demir sidefer kullanıyorum

Biz de 3 günlükken d vitaminine başladık sağlık ocağının verdiği dvit kullanıyorum 4.aydan itibaren de bestiron kullanıyorum

Kızlar nasılsınız 😍
Benim kız gece uykusunda devamlı dönüyor ve kendini uyandırıyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Anne yanı beşiğimiz var dönüp yanıma düşüyor 😃 bazen düşüp uyumaya devam ediyor 😂
Beşğin kenarını kaldırmayı veya seviyesini düşürmeyi düşünüyorum ama gece uyanmalarını ne yapacağız
Sizinkiler de böyle mi

Ben de biraz daha ısrarlı kullanmaya başladım mochiyi, gece ve sabaha karşı emzirirken takınca daha iyi sonuç aldım. Çalışma günlerim çok olmayacak, o yüzden şimdilik olduğu kadar buzluğa atmayı planlıyorum, sonra günü gününe öğünlük bırakmayı deneyeceğim. Buzluğa attıklarım acil ihtiyaç durumunda iyi olabilir belki.. Bir yandan da ek gıda kurtarıcı olacak diye umuyorum, güzel yoğurt yiyor oğlum. Ama süt yetmezse elektrikli sağım şart tabi..

Emzirme akademisini keşke daha önce görseymişim🥲 mutlaka bakacağım🤍
Buzluğa koydugunuz sütlerden mutlaka bir deneyin n bebeğinize beğeniyor mu diye. Eğer begenmezse boşuna stok yaparsanız. Bazı bebekler buzluktan çıkan sütleri içmiyor.

Buzluğa koydugunuz sütlerden mutlaka bir deneyin n bebeğinize beğeniyor mu diye. Eğer begenmezse boşuna stok yaparsanız. Bazı bebekler buzluktan çıkan sütleri içmiyor.
Evet mesela benimki de içmiyor buzluktan çıkanı. Çok acıkırsa biraz içiyo sadece🥴 ben buzluktakilerle yoğurt yapmayı düşünüyorum bebeğime

Kızlar bugun kontrolumun vardi, ben demir desteği için ocean mikrofer aldım, eczanekiler ne şekilde kaç damla vereceğimi bilmiyorlar, doktora sormayı da unuttum, siz nasıl veriyorsanız

D vitamini ve demir vitaminini ocean kullanıyorum, doktorumuz tavsiye etmişti içeriği de oldukça temiz👍🏻😊
Fısfıs şeklinde olan mı d vitamini bir de kızım hiçbirşeyi yutmuyor aşı olduğunda ağrısını alsın diye gece calpol vereyim demiştim hep geri çıkarıyor. Sağlık ocağının verdiği d vitaminini de başta kullanayım dedim onu da çıkarıyor. Bu sıra kilo alımı yavaş gibi hissediyorum gece yatmadan mama takviyesi yapayım dedim onu da içmiyor. Aç olsa içer herhalde değil mi. 10 gün sonra 6 aylık olacak yavaş yavaş yoğurtla başlayayım dedim ben veriyorum o çıkarıyor. Bu 3. Bebeğim acemi oldum valla 😁

Fısfıs şeklinde olan mı d vitamini bir de kızım hiçbirşeyi yutmuyor aşı olduğunda ağrısını alsın diye gece calpol vereyim demiştim hep geri çıkarıyor. Sağlık ocağının verdiği d vitaminini de başta kullanayım dedim onu da çıkarıyor. Bu sıra kilo alımı yavaş gibi hissediyorum gece yatmadan mama takviyesi yapayım dedim onu da içmiyor. Aç olsa içer herhalde değil mi. 10 gün sonra 6 aylık olacak yavaş yavaş yoğurtla başlayayım dedim ben veriyorum o çıkarıyor. Bu 3. Bebeğim acemi oldum valla 😁
D vitaminin hem fıs fıs şeklinde ucu var hem de damla şeklinde, ben fıs fıs olanı kullanıyorum o daha kolayıma geliyor, geri çıkarmaması içinde eğer emzik kullanıyorsanız damlayı ya da calpol verdikten sonra emziği verirseniz onu emerken hemen yutmuş oluyor çıkarmaya fırsat kalmıyor😀 karnı aç olsa mutlaka yer diye düşünüyorum artık bu aylarda kilo alımı yavaşlıyormuş zaten

Bexero 7 9 13 aylarda
Nimenrix 13.ayda planladık. Okula giden çocuğunuz veyaa çok görüştüğünüz çevrede çocuk veya okullu çocuk yoksa yaptırmayın bence zaten önümüz kış. Çok da dışarı çıkılmaz.
Geçen hafta kontrole gittik. Doktorum bilgiyi verdi. A tipi nimenrix ve b tipi bexsero var. A tipi 7. Ve 13. Ayda olacakmış. B tipi ise 7. 9. Ve 13. ayda olacakmış. Şimdi 6 aylık aşılarımız var. Açıkçası ben direk hepsini yaptıracağım. Neyin nereden geleceğini bilemeyiz. Garantileyelim.

X